Jak stuprocentowa kobieta :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Jak stuprocentowa kobieta :)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 33 ]

1

Temat: Jak stuprocentowa kobieta :)

Nie wiem jak Wy, ale ja jak prawdziwa kobieta uwielbiam świętować wszelkie rocznice i święta. Lubię chodzić do kosmetyczki i na babskie pogaduszki o niczym. Nie lubię za to biegać po sklepach, nie wdaję się w zakupowe szaleństwo, a już na pewno nienawidzę kupować ciuchów. Bo choć kocham mieć coś nowego w szafie (w ogóle lubię ciuchy) to same zakupy zawsze sprawiają mi ogromny kłopot. Podobnie jest zresztą z butami- mogłabym mieć ich sto par, ale wyszukanie odpowiednich to prawdziwy horror. Tak więc generalnie nie lubię tego robić. Choć i od tej zasady są wyjątki: kosmetyki, dodatki typu torebki, paski i... biżuteria (o tak, tę kocham- srebrną lub tzw. kolorową, z plastiku, zawsze jednak dosyć prostą w formie i zero kiczu)- takie zakupy zawsze sprawiają mi frajdę i są w stanie poprawić najgorszy humor smile

A co w Was jest z tego, co zwykło się przypisywać stuprocentowej kobiecie? No i rzecz jasna...czego jednak przekornie nie lubicie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak stuprocentowa kobieta :)

Ja uwielbiam biżuterię, ale nie diamentowe kolie tylko tanie ale kolorowe bransoletki i kolczyki. Gdybym mogła, to bez przerwy kupowałabym takie pierdółki tongue  Tak jak Ty, Olina, nie cierpię chodzić za ciuchami i butami. Robię to tylko wtedy gdy naprawdę muszę i mam pieniądze. 90% ciuchów, które mam w szafie zostały wyszukane przez moją mamę.
Ostatnio kosmetyki ciągną mnie do siebie, ale jeszcze trochę boję się je kupować (bo np uczulą mnie i kasa pójdzie w błoto).

3 Ostatnio edytowany przez natalia1710 (2010-07-28 11:01:21)

A ja uwielbiam kupować ciuszki, nie lubię kupować butów. hmm Ale ubrania tak. smile Uwielbiam też kupować kosmetyki, dodatki. Czyli ogólnie mój żywioł to wydawanie pieniędzy. Uwielbiam dużo czasu spędzać w łazience, robić sobie zabiegi pielęgnacyjne.

A czego nie lubię? Jak się mnie do czegoś zmusza i nie lubię wcześnie wstawać. Nie lubię mieć też odrostów i sukienek. tongue

4

Ja uwielbiam chodzić na zakupy wszelkiego rodzaju (chyba ze dużo ciężkich siatek jest to nie tongue ), kocham ciuchy biżuterie. buty, kosmetyki... tylko mnie nie stać. tongue ale to inna sprawa
Lubię się stroić malować i wyglądać bosko, ale nie lubię siedzieć po pare godzin w łazience, nie lubię czekać aż koleżanki pindrują się czasem po niewiarygodne godziny tongue
Nie lubię malować sobie paznokci bo zawsze nie są idealne, a koleżanki jak mi malują to też źle im wychodzi, więc tego nie lubię, ale lubię mieć ładne smile
Nie lubię odrostów po jakimś czasie od farbowania i farbowania włosów chodź lubię mieć taki kolor jak po farbowaniu smile
No i nie bardzo lubię chodzić w spódnicach i sukienkach, moje koleżanki niektóre ciągle w nich popitalają a ja to raz na jakiś czas, wtedy sprawia mi to frajdę, a tak to w spodniach czy szortach wygodniej smile
No i nie lubię ćwiczyć chodź zawsze cenie i marzę o pięknej sylwetce do której brakuje mi troszeczkę

5

Nie lubię zakupów wszystkiego, co nie jest książkami i owocami. Nie cierpię przymierzania. Nie lubię malowania się i malowania paznokci.
Za to lubię eksperymenty z fryzurami (ale u fryzjera byłam tylko raz w życiu), biżuterię i kolorowe apaszki i chustki na głowę.

6

Oj, ja zapomniałam, że z tych babskich rzeczy to uwielbiam się malować i... generalnie ładnie wyglądać. I jeszcze lubię jak mężczyźni zwracają na mnie uwagę smile. Czyli dokładnie tak jak stuprocentowa kobieta... big_smile

7

Olina napisał/a:

I jeszcze lubię jak mężczyźni zwracają na mnie uwagę smile. Czyli dokładnie tak jak stuprocentowa kobieta... big_smile

I to mi się podoba. Bo nic tak nie działa na facetów mobilizująco jak fakt, że kobiecie podoba się jeśli ( w taktowny sposób) okazujemy Jej zainteresowanie smile

8

Ja wprost kocham buszować po sklepach, najlepiej na wyprzedażach tongue ALE! jest jeden warunek- na zakupy nigdy, ale to przenigdy nie chodzę z facetem- takie rzeczy go nudzą,a mnie denerwuje to, że widzę jego niezadowolenie tongue Najlepsze są zakupy z przyjaciółką i obowiązkowo przy tym ploteczki tongue

Uwielbiam się podobać i dobrze, swobodnie czuć w swoim stroju.
Uwielbiam wysokie obcasy, ale nie lubię bólu po całym dniu chodzenia w wysokich butach.
Nie lubię robić porządków w szafie tongue
Nie byłabym w stanie zafarbować swoich włosów tongue I nie lubię tego, jakie moje włosy są po tym jak wychodzę od fryzjera tongue

9

Z kobiecych rzeczy to lubię dobrze wyglądać wink ale nie lubię się malować i stroić... Sama nie wiem jak mi się udaje to pierwsze bez tego drugiego.

Nie cierpię zakupów związanych z ubraniami, jedyne co to kocham buty i mam ich naprawdę dużo, zwłaszcza tych na wysokich obcasach. Jednak zazwyczaj chodzę w trampkach lub balerinach. Lubię kupować też kosmetyki, ale nie kolorowe tylko pielęgnacyjne.

Ponadto:

- Nie lubię 'babskich' plotek, męczą mnie i nudzą. Nie lubię się spotykać z samymi dziewczynami.
- Nie lubię pić piwa z kufla, szklaneczki itp., zawsze piję z butelki.
- Nie lubię cienkich papierosów, tzw. slimów.
- Nie noszę biżuterii, poza obrączką i pierścionkiem zaręczynowym. Nie lubię tipsów i długich pomalowanych paznokci.
- Nie lubię sukienek i spódnic.
- Nie używam perfum.
- Nie lubię filmów o miłości, romansów. Lubię za to horrory i ku uciesze mojego męża lubię oglądać mecze piłki nożnej smile

Jest tego jeszcze dużo, ale na razie wystarczy wink Po tej autoanalizie wygląda na to, że w ogóle nie jestem kobietą...

10

A ja nie lubię tej całej otoczki związanej z zakupami. Jeżeli idę coś kupić, jakieś ciuchy to szybko i bez zbędnego chodzenia po sklepach. Wolę ten czas spędzić o wiele przyjemniej. Jednak nie kupię niczego, co nie pasuje mi pod jakimś względem, musi leżeć idealnie. Strasznie denerwuje mnie ten stereotyp, że kobiety uwielbiają zakupy. owszem jest tak, ale nie generalizujmy. Nie lubię wszelkich świecidełek i plastykowych branzoletek, kolczyków. Owszem mam biżuterię, ale jest ona prosta, nie chodzę ubrana jak choinka:P Jeżeli chodzi o buty, to mam ich dosyć sporo. najwięcej mam sportowych i trekkingowych. Turystyka piesza to mój żywioł. Zamiast rundki po sklepach wolę pójść na małą wyprawę po okolicy, a jest gdzie.
Spotykam się z koleżankami, mamy sporo tematów, ale nie rozmawiamy o niczym, strata czasu. Na szczęście moje kumpele mają podobne zdanie na ten temat.

Nie znoszę seriali. Jako nastolatka oglądałam, ale na szczęście już z tego wyrosłam. Wolę obejrzeć jakiś film, albo mecz siatkówki. Do piłki nożnej chyba nigdy się nie przekonam;)
Dyskoteki? To nie dla mnie. Wolę pójść do pub'u, porozmawiać, a nie się przekrzykiwać.

Także generalizowanie, że stuprocentowa kobieta uwielbia zakupy, plotki o facetach itp jest tylko stereotypem. Ja tego nie lubię, a czuję się bardzo kobieco. Faceci także to zauważają:)

11 Ostatnio edytowany przez jakWiatr (2010-07-28 20:00:32)

Uwielbiam chodzic do fryzjera...
Uwielbiam ploteczki z kolezankami...
Uwielbiam zakupy,ale sama bo z kolezankami mało kiedy cos fajnego znajde,przy nich nie mam cierpliwosci...
Uwielbiam kawę w filizance,ale tylko w domowym zaciszu,przy komputerze...
Uwielbiam spacery,wycieczki w góry ,ogólnie podroze ze znajomymi...
Uwielbiam miec znajomych i poznawac ciagle nowych,to jest fajne...
Uwielbiam pomalowac sobie pazurki u kosmetyczki,poprawia mi to humor...
Uwielbiam delikatny makijaz,czasem oczko mocniej...
Uwielbiam sukienki,czuje sie w nich tak kobieco...
Uwielbiam ćwiczyc ale to lenistwo jest silniejsze...
Uwielbiam dres...
Uwielbiam sex ale tylko z tym,którego kocham...
Uwielbiam czytać,kino,modę...
Uwielbiam małe dzieci,nie mam swoich bo na odpowiedniego faceta nie mogę jakoś trafić...
Nie lubię obcasów,dla mnie wszystkie chodniki są krzywe i boję się,ze zaraz złamie w nich nogę i chodzę w nich jak kaczka...
Nie znoszę układać swoich ciuchów/jakoś sprzątac tez nie lubię i lubie miec swoj bałagan w szafie,mnie tam on nie przeszkadza,nawet godzinne szukanie bluzki...
Kiedys lubiłam dyskoteki,ach dzis juz dopadł mnie kryzys mojego wieku:)ale nie załamuje sie tym...
Uwielbiam gotować i piec ale dzis nie mam dla kogo,rozstałam sie z moim P.
Nie lubię się odchudzać,nie wychodzi mi to...

...a i kolorki tez lubię,zawsze jakis fajny ciuszek w jakims fajnym kolorze,a co mi tam,lubię to i juz!

12

Ach, jest jeszcze coś, nienawidzę różowego koloru, mam na niego wręcz alergię big_smile.

Za to w każdej sytuacji lubię wyglądać kobieco, choć absolutnie nie wyzywająco.

13

Uwielbiam błyszczyki!!!!,sexowną bieliznę i odżywki do włosów:)

14

Chyba nie ma nic czego bym nie lubiła. Podobnie jak większość mam małego świra na punkcie butów - kiedyś mi mój facet postanowił je przekornie policzyć jak znowu powiedziałam, że muszę buty kupić...sama się zdziwiłam ile ich mam, ale on nie rozumiał różnicy, która mu ładnie wytłumaczyłam i poszedł mi na rękę smile Tak to już jest - sukienka i spódnica to dla niego to samo smile Poza butami to chyba tylko jeszcze kosmetyki, dobre kosmetyki, których niezmiennie używam od kilku lat i zawsze je kupuje.

15

Cos co kojarzy mi sie z kobiecoscia i czego niecierpie zarazem to sukienka...brrrr;/

16

Hmm tak sobie czytam i nie wiem czy dorzucę coś jeszcze, czego panie nie wymieniły, ale spróbuję:

-lubię kupować ubrania, ale tylko wtedy, kiedy idę na zakupy spontanicznie, przemyślane zakupy to tragedia, bo najpierw sobie coś wymyślę, co chciałabym mieć, a później nigdzie tego nie ma smile
-lubię kosmetyki, ale tak wiele mnie uczula, że przerzucam się ostatnio na te "domowej roboty" (chyba sporo jest kobiet, które lubią się bawić w  domowe "papki" tongue )
-drewnianej, plastikowej, szklanej, metalowej czy srebrnej biżuterii mam dwa spore kufry...
-lubię być pomalowana, ale jestem na tyle leniwa, że robię to tylko czasem
-lubię czytać, dokształcać się i dowiadywać się wciąż o nowych rzeczach, rozwijać się (hmm ciekawe czy to "kobieca" cecha czy "męska" raczej...)
-lubię JEŚĆ smile
-lubię kolorowe drinki z palemkami, choć dobrym gorzkim piwem nie pogardzę
Hmm i często narzekam na swój wygląd - czyli jak każda przedstawicielka "tej lepszej" płci tongue

W ogóle myślę jednak, że chyba nie ma cech typowo męskich i kobiecych, bo wszystko zależy od wielu czynników, a niekoniecznie od płci. Ale wątek całkiem spoko smile

17

Jako stoprocentowa kobieta:
-dobre buty zawsze
-torebki
-apaszki,szale itp
-sukienka
-lekki makijaż
-dobry zapach np.Armani Emporio
-ładna bielizna
Wtedy czuję sie 100% kobietą.

18

Uwielbiam nie chodzić z żoną na zakupy  big_smile

19

Dary, to jesteś stuprocentowym facetem. big_smile

20

Nie lubię-
-jak wyglądam rano!!!!!

21

A ja lubię, jak rano wyglądam (o ile nie było w pomieszczeniu zbyt gorąco big_smile)
Uwielbiam moją skórę z rana. No kurcze nie wiem, jak to robię, ale jest gładka chyba nawet bardziej niż u niemowlaka big_smile.
Lubię ładne perfumy - niestety standardem jest problem z dobraniem.
Lubię być pomalowana.
Uwielbiam się całować (już zapomniałam jak to jest nawet ;P)
Lubię spontaniczne napady zakupowe (raz na rok - moooże ;P)
Typowo po babsku nie lubię piłki nożnej ;P (typowo- podług stereotypów)
Nie lubię różowego w ciuchach, jako kolor sam w sobie czasem zdaje egzamin smile.

22

lubię
-przyjmować gości, gotować, ładnie nakryć do stołu
-czytać
-spontaniczne zakupy
-dobry film
-piątkowe wieczory z ukochanym ( dobre jedzenie, jakiś alkohol, film i miłość smile )
-makijaż
-sukienki, spódnice
-buty
-opalanie
-ładną bieliznę
-pomalowane paznokcie
-wysokie obcasy!! chociaż jestem wysoka, źle sie czuję bez dodatkowych cm smile
-torebki, dodatki
-zdjęcia
-spotkania z koleżankami na kawie
-romansidła
-czuć się seksi
-być dobrą gospodynią domową smile

23

Dary napisał/a:

Uwielbiam nie chodzić z żoną na zakupy  big_smile

Ale to działa w dwie strony ona zemną też nie

24

Ja z moim facetem lubię chodzić na zakupy. On ze mną też, doradzamy sobie co do ubrań. Mimo pięknych nóg nie mogę się przekonać do legginsów. M. mnie namawia i namawia ale jakoś nie czuję się w nich swobodnie. Wolę rurki. smile I jak stuprocentowa kobieta lubię długie kąpiele z dodatkiem pachnideł różnego rodzaju.

25

lubię dbać o siebie,swój wygląd,
robić sobie maseczki w domu, malować się(chociaż dopiero się uczę),
ubierać się pociągająco(nie są to nowe trendy,tylko sprawdzone zestawy),
i pachnieć ulubioną różową Pumą.Mam też słabość do drogiej,ładnej bielizny.

Z babskich rzeczy nie rozumiem jak można robić zakupy 3 godziny i tak kila razy w miesiącu,
w dodatku wydawać krocie na ubrania i kosmetyki.Po prostu jak mam coś kupić to idę i kupuję - i mój facet ma tak samo dlatego uwielbiamy robić zakupy razem.

I to ciągłe gadanie o malowaniu,ciuchach i nowościach,modzie - po co w kółko to wałkować?i co w tym inetresującego?

26

Zakupy, ciuchy, biżuteria, plotki z kolezankami, sam fakt że jestem kbietą dzięki czemu mam władzę nad facetami xD Taki joke ;] Chyba wszystko lubie.... ok, nie lubię się malować ponieważ trzęsą mi się ręcę i zwykle coś spapram ;] ale pracuję nad tym w szkole kosmetycznej hehe xD Ale często też zachowuję się jak facet, klne, piję piwo, palę, lubię męskie wygłupy itp wink

27 Ostatnio edytowany przez Wika (2010-12-30 22:55:56)

Chyba nie jestem - stuprocentową, kobietą (chyba wink). Lubię delikatny makijaż, jednak wolę naturalność. Uwielbiam różnego rodzaju sukienki, spódnice - strasznie nie lubię spodni; może, raz w miesiącu, można zobaczyć mnie w rurkach. Nie lubię dresów - ogólnie, nie przepadam za luźnym stylem ubioru. Niestety, nawet jak przesadzam drzewka, sprzątam - jestem w sukience. Nie lubię tracić czasu, na kilkugodzinne zakupy - wcześniej przeglądam ofertę, dzięki czemu, po kilku minutach wychodzę z uśmiechem na buźce wink. Nie używam wulgaryzmów, jednak, uwielbiam krzyczeć - zwłaszcza, podczas transmisji meczu piłki nożnej - tak, lubię piłkę. Również namiętnie oglądam żużel, boks, koszykówkę, różnego rodzaju sztuki walki jak i modę, projektowanie wnętrz, itp. Interesuję się sztuką, historią, stosunkami międzynarodowymi, giełdą (mało kobiece wink), również, motoryzacją, czasem nawet bardziej, niż niektórzy mężczyźni. Lubię uczestniczyć w krótkich, kobiecych plotkach, jednak - bardziej wolę, plotki mężczyzn tongue. Wówczas, można się nieźle pośmiać big_smile. Co jeszcze? Hmm... Lubię gotować, piec. Uwielbiam romantyczne kolacje, kąpiel w blasku świec. Itd., itd. smile Ach, zapomniałam o najważniejszym - naiwność - wciąż wierzę, że większość ludzi, dobrze życzy smile.

28

O Wika. big_smile :* Mnie od 100% kobiety również eliminuje to, że jestem mega fanką motoryzacji. Czasem mój facet już nie może słuchać o tym, jaki to mi się nowy samochód podoba, z jakim silnikiem, o jakiej mocy i z jakim super wyposażeniem. smile Plotki mężczyzn uwielbiam. big_smile Dużo można się z nich dowiedzieć o kobietach i co oni o nas myślą. A ja sukienek wręcz nie znoszę i powtarzam sobie, że jedyną jaką ubiorę to na ślub. tongue To mnie jedynie różni od 100% kobiety.

29

ja uwielbiam:
- chodzic na zakupy ubraniowe, butowe z Robertem:D
- sukienki, tuniki; kobiece ciuszki jednym slowem
- wysokie szpilki,
- malowac sie, ukladac sobie wlosy na rozne sposoby,
-duzo kosmetykow big_smile jakies kremy, balsamy, maseczki
- prasowac meskie koszule,
-ladnie nakrywac do stolu,
- ozdabiac mieszkanie jakimis firankami, swieczkami itp,
oprocz tego mam czeste zmiany nastroju, strzelam focha wink ogolnie sadze ze jestem bardzo kobieca wink

30 Ostatnio edytowany przez invi (2010-12-30 15:57:18)

Ogólnie to uwielbiam moje perfumy zaszczepione przez rodzicielkę (Bruno Banani różowe), zakupy (oprócz tych spożywczych), buty na obcasach (choć mam kilka par i jeszcze nie do końca przekonuję się do chodzenia w nich często), podobnie jak Cupra dłuuuugie kąpiele z dodatkiem różnego rodzaju pachnideł, mieć swój czas na makijaż i fryzurę, i jestem mega maniaczką porządku (dzisiaj wstałam lewą nogą bo moje kochanie przez noc sprowadziło do pokoju sześć kubków po napojach, nie wiem jakim cudem) i bardzo nie lubię piwa.

Co mnie różni od 100% kobiety... zaczęłam się interesować samochodami, co wiąże się z planami na pierwszy własny samochód za niedługo, uwielbiam siedzieć z facetami i ogólnie w życiu miałam więcej kolegów niż koleżanek, no i naprawdę rzadko można mnie zobaczyć w sukience. Ponad to mogę dodać że gotuję o wieeele gorzej od mojego faceta który jest urodzonym kucharzem i zawsze potrafi wymyśleć i skuchcić coś pysznego, a mnie nigdy do tego nie ciągnęło i oprócz przygotowania kilku podstawowych dań mam ogólnie małe pojęcie o gotowaniu. ;P

Choć to wszystko to oczywiście stereotypy, co męskie, co kobiece, co dla mężczyzny, co dla kobiety smile

31 Ostatnio edytowany przez Wika (2010-12-30 16:05:05)

O! Natalka :*:P. E, tam wink. Lepiej marudzić o nowych nowinkach w motoryzacji, niż o kolejnej przecudnej sukience tongue. Hm, w sumie wystarczy mi myśl, że kiedyś będę dla tego "jedynego" w 100% kobieca tongue.

32

Olinka napisał/a:

A co w Was jest z tego, co zwykło się przypisywać stuprocentowej kobiecie? No i rzecz jasna...czego jednak przekornie nie lubicie?

Podnoszę smile

Posty [ 33 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Jak stuprocentowa kobieta :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024