Hej. Szukam pomocy i wytlumaczenia - nagłe rozstanie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Hej. Szukam pomocy i wytlumaczenia - nagłe rozstanie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 19 ]

Temat: Hej. Szukam pomocy i wytlumaczenia - nagłe rozstanie

Witam wszystkie kobiety mam nadzieje ze bedziecie w stanie mi pomoc.

Otóż mam problem z moją byłą dziewczyną.

Rozstalismy się w ostatnią sobotę i od tamtej pory nie odzywalem sie do niej mimo dwóch smsów od niej.
Jeden zebym oddał jej telefon a drugi żebym usunał z facebook etc.. nasze wspolne zdjęcia. Odpowiedziałem tylko na drugi sms czymś w stylu "miłego dnia".

We wtorek dwa tygodnie temu rozmawialem z nią o tym że czuje się troche niechciany olewany itd, a ona uswiadomila mi ze tak nie jest. Powiedziała że mnie szczerze kocha i ze damy sobie rade...że ona mnie nie bedzie miala nigdy gdzieś...
Następnie po kilku dniach gdy zauważyla ze zaczynam ją zaniedbywać postanowiła (w nastepny wtorek) to tym jak wroce do domu napisać mi że musimy porozmawiac bo jest pewnien problem i to raczej nie bedzie dosc mila rozmowa....
Wystraszylem sie co to moze byc, zadzwonilem do niej i upewnilem sie czy wszystko gra. Powiedziała mi ze tu chodzi o nasz zwiazek ale mysli ze damy sobie rade. Ja naleze do osob ktore nie mogą dlugo czekać wiec o 22 po 50h bez snu pojechalem do niej.
Po rozmowie stwierdzila że poczuła się nie kochana i myślala ze jej nie kocham i że zachowuje się jak jej ojciec (Ojciec nie mieszka z reszta rodziny....ale naprawde z niego lajdak). Powiedziałem jej co się działo i jak mocno ją kocham i że nie chce być jak jej ojciec i nigdy nie bede. Jeszcze troche porozmawialismy i potem doszlismy do wniosku ze juz jest ok i ze trzeba sobie z tym jakos radzic. Wrocilem po 24 do domu polozylem sie spac. Nastepnego dnia pojechala do znajomej na dwa dni. W srode gdy z nia rozmawialem to powiedzialem jej ze boje sie zeby jej nie stracic zeby sie nie rozejsc, na co ona powiedziala ze nawet o takim czyms nie myslala. Powiedziala mi ze mnie kocha i bedzie ok. Nastepnego dnia w czwartek gdy z nia rozmawialem zauwazylem ze zaczyna unikac slowa kocham cie, spytalem w smsie co sadzi o naszym zwiazku. Powiedziala ze ma wady ale damy sobie z nimi rade. Nastepnie spytalem dlaczeog unika slowa kocham cie. Odpowiedziala mi ze po moim ostatnim zachowaniu zastanawia sie nad naszymi uczuciami i ze zaczyna w nie watpic.... To mnie zmartwilo ale napisałem ze bedzie ok. i ze ja bardzo kocham. W piatek wybralem sie do niej, dzien byl piekny zachowywala sie jak zwykle, potem gdy przyszlo do rozmowy to sie troche poplakalem jak mi powiedziala ze nie wie czy mnie kocha... Ale potem powiedziala ze damy rade i ze to nic takiego i raczej bedzie ok. Tak wiec uspokoilem sie, zaczelismy sie calowac i potem spytalem jej czy jest ze mna szczesliwa, powiedziala ze tak. Po kilku minutach wyszedlem od niej i polecialem na pociag. W czasie gdy jechalem do domu pisalem z nia i byla szczesliwa wszystko bylo ladnie super... Wrocilem do domu polozylem sie troche spac, nastepnie wstalem, popisalem jeszcze troche z nia i stwierdzila ze idzie spac. Pozegnalem ją i poszeldem do znajomego na piwo. Po powrocie do domu napisałem jej jeszcze jak bardzo ja kocham jak jej na mnie zalezy itd... W sobote(ten dzien w ktorym mnie rzucila) zadzwonilem do niej i zauwazylem konkretną zmiane jej na nastawienia. Zdenerwowalem sie troche i wystraszylem, nastepnie dzwoniac do niej chcialem sie upewnic czy wszystko jest ok i strasznie na nia naciskalem zeby mi powiedziala czy chce mnie zostawic. Powiedziala ze nie chce mnie dolowac przez telefon i ze jak przyjade do niej to mi wszystko powie. Postanowilem ze przyjade, jednak po namysle i wzroku szefa(bylem w pracy) postanowilem ze napisze jej iz nie przyjade bo nie chce zrywac i potrzebuje czasu zeby pomyslec. Nie odpisywala myslalme ze jest ok.

Wrocilem do domu i mojego brata dziewczyna poinformowala mnie ze na facebook zmienila status na "wolna" i po pytaniach kolezanek pod tą informacją spytala tylko dlaczego sie pytaja czemu i odpowiedziała "normalnie".

Po 3-4h napisała mi o tym telefonie na co w ogole nie odpowiedzialem.

W srode tj wczoraj okolo godziny 15 dostalem informacje od niej ze mam usunac zdjecia wspolne...

Czy któras z pieknych pań może mi wytlumaczyć czy to zmiana hormonów bo się zaczął okres, za duzo mnie w jej zyciu(200smsow dziennie do siebie) a może coś innego ? Piszcie!

Dziekuje z góry za każdą odpowiedz.

Przepraszam ze tak dziwnie napisalem to wszystko ale nie mam glowy do sklecania zdan.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Hej. Szukam pomocy i wytlumaczenia - nagłe rozstanie

Mniej wiecej zrozumialam o co chodzi. Mnie sie wydaje ze ona potrzebuje jakiegos wytchnienia , potrzebuje przemyslec wasz zwiazek, potrzebuje ciszy i spokoju by sobie wszystko poukladac. Coz wiecej... w tej chwili nic nie przychodzi mi na mysl. Poczekaj... spotkaj sie jescze raz porozmawiaj, powiedz jej ze chcesz wiedziec na czym stoisz.  smile

3

Tak czytam i trochę się dziwię twojej dziewczynie dlaczego tak cię potraktowała.. Zerwanie z kimś poprzez zmianę statusu na facebooku to naprawdę chamstwo i tchórzostwo. Z twojej wypowiedzi wynika, że wciąż ją kochasz i jesteś całą tą sytuacją zszokowany. Myślę, że ona faktycznie potrzebuje czasu, a ty nie powinieneś jej się narzucać, zwłaszcza po tym jak się zachowała.. Myślę ze nie powinieneś inicjować spotkania, tylko poczekać aż ona się odezwie. Cisza i obojętność skłonią ją do przemyśleń.. Jeśli cię kocha, to sama przemyśli swój błąd i przeprosi, wróci.
A tak właściwie, jeśli mogę spytać, to ile macie lat i jak długo trwał wasz związek?

4

Wedlug mnie najlepiej bedzie jesli poczekasz,az dziewczyna sama zechce cos zreperowac,az odetchnie i pojmie ze zachowala sie wobec Ciebie nie fair.Bo przeciez milosc nie wygasa ot tak sobie bez powodu.Moze Twoja dziewczyna ma jakies problemy, gorsze chwile lub po prostu chcialaby odpoczac..Odetchnac sobie.To,ze Ty sie nie odezwiesz da jej troche do myslenia.Moze poczula sie przytloczona czestotliwoscia kontaktow z toba i nie umiala sie okreslic.Bede trzymac kciuki smile

5

Ja mam 18 lat a ona 17.

Jutro byloby 10miesiecy związku.

Niedlugo ma imieniny i dwa dni przed nimi wyjezdza na 13 dni wiec mi przepadnie takze nie umowie sie... Ale sadze ze odezwe sie w imieniny z grzecznosci.

Chce jej dac czas i nie odzywam sie ale to ona pisze i zawsze smsem musi mnie bardziej zdolowac jak postawic na nogi smile

6 Ostatnio edytowany przez Avalla88 (2010-07-23 13:32:25)

Jesteście młodzi, nie chcę źle wróżyć, ale twoja była dziewczyna może być po prostu niedojrzała do poważnego związku, i stąd jej zachowanie.. Tak czy siak podtrzymuję swoje wcześniejsze rady, niech ona się pierwsza odezwie.. Oczywiście imieninowego smsa możesz wysłać, a nawet powinieneś to zrobić, jako że wymagają tego grzeczność i kultura..:)

7

No własnie i odzywala sie...

Odrazu w dzien w ktory mnie zostawila.... zebym oddal telefon...
Potem sie odezwala w srode zebym usunal zdjecia
I odezwala sie dzisiaj, dzwonila ale telefon mialem w ciezarowce wiec nie moglem odebrac, napisałem potem
"Hej. Jezeli dzwonilas w sprawie telefonu i zdjec to telefon oddam jak bede mogl a zdjeciami zajme sie jak wroce z trasy"
Dostałem smsa "O to mi chodziło"
Nastepnie spytalem kiedy wyjezdza.
Odpisala mi ze w niedziele, a ja jej na to ze chyba nie zdaze oddac telefonu.
Na co ona mi odpisala "a nie mozesz jutro przyjechac?"
Napisałem jej ze sam nie wiem a ona ok.
Skoczylismy rozmowe
Moj kumpel zza kierownicy zauwazyl co sie dzieje i zdenerwowany napisał do niej.
Pisał ze jest smieszna ze tak zrobila i zeby mnie nie wytracala z rownowagi bo i tak jestem zalamany ale przeciez ja to gowno obchodzi.

Napisała ze nie mowila ze ja to gowno obchodzi a potem:

"Nie doszedl caly sms ale nie dowiedziałam sie wiecej niz wiem...
Chciałam z nim porozmawiac i on wiedzial ze chce zerwac i napisał
mi tylko smsa ze wie ze chce zerwac i nie przyjedzie wiec przekaz mu
ze te bajki ktore opowiada innym jak zle go traktowalam jaki jest biedny
i wogole mnie nie ruszaja. Niech dalej opowiada takie bzdury inny nie jestes
pierwszy przed ktorym zagral ofiare, szkoda tylko ze nie potrafi sie przyznac
jak bylo naprawde. Chcialam byc fair i rozstac sie w zgodzie jak widac marek
nie ułatwił sprawy opowiadajac te bzdury a mialam go za naprawde szczerego
chlopaka..."

I co ja mam myslec jak jedyne osoby z ktorym rozmawialem to moi bracia, kuzynka mojej bylej i moj przyjaciel...
I nigdzie nie napisalem ze ona jest zla itd...
Napisałem tylko prawde jak mnie zostawila i nie wiem dlaczego i co sie stalo. Nigdy ale to nigdy nie powiedzialem na niej zlego slowa i chocby mnie od najgorszych zwyzywala to chcialbym sie od niej wtedy przytulic....

Jade do niej jutro. Powiem wszystko co czuje co mnie boli i co sądze...

Czy myslicie ze w ten zwiazek mogl sie wkrasc ktos inny? Odrazu dodam ze mielismy glupie smsy typu on cie zdradza... on costam ona costam... W co oczywiscie nie wierzylismy(albo ja nie wierzylem a nie widzialem tego ze ona tak)

Powiedzcie mi dziewczyny jak tak mozna ?:(((

W czwartek - damy sobie rade i rozmowa swietna radosna itd...
W piatek - jestem z toba szczesliwa, to normalne ze trzeba czasem pomyslec nad tym wszystkim...ale bedzie ok. I duze calusy itd...
W sobote - chce to skonczyc i jest zla i zdenerwowana....

Nie chce jej stracic bo mimo wszystko jest naprawde dobra dziewczyna!

8

Stary szanuj się i daj sobie spokój.

9

Marku czytam po raz 2 i nie ogarniam. Kombinowała jak koń pod górę zamiast prosto z mostu powiedzieć. Nie pytaj mnie czym zawiniłeś bądz nie.
Nie pisz że nie chcesz jej stracic- jej w Twoim życiu nie ma i lepiej żeby się nie pojawiła ponownie.
PMS- nie ma tu nic do rzeczy.

10 Ostatnio edytowany przez odwrotność (2010-07-23 22:57:04)

Marek czasem warto zawalczyć o uczucie ale takim postępowaniem zarówno z jej jak i Twojej strony ,bo w sumie nie wiadomo co o tym myśleć ,do niczego dobrego ani mądrego nie dojdziecie. Po prostu konkretnie spotkaj się z nią i pogadajcie. Zapytaj dlaczego Cie oszukiwała mówiąc że kocha a w myślach już z Tobą zrywała etc. i dlaczego tak dziwnie się zachowuje skoro byliście razem już jakiś czas i poznaliście się od tej bardziej mentalnej strony co zbliża. No i przede wszystkim powiedz jej że uważałeś ją za mądrą osobę a sposób w jaki z Tobą załatwiła tą sprawę raczej jest poniżej krytyki. duma i spokój kochany smile

Może faktycznie dziewczyna nie jest gotowa na powazniejszy związek. poza tym jeśli w domu ma takie a nie inne relacje z ojcem takie jej zachowanie wobec faceta jest z tym związane niestety. Niewykluczone, że nie będzie umiała być z mężczyzną... ale, jesli ją kochasz postaraj się jej pomóc i delikatnie pokierować na psychoterapię jeśli nie radzi sobie z uczuciem, nie wierzy, przertasta ją coś etc.

Pozwodzenia. Ps. i sam zachowaj dystans, bo szkoda Twojego serca.

11

Własnie dowiedziałem sie ze nie miala juz dosc tego jaki bylem, nie mialem ambicji bylem ciagle smutny, wariowalem itd....
Ponadto podobno ja oklamywalem sad

To byla informacja od jej kuzynki...

Nie wiem czy jej wierzyc ale nie wiem po co maila by klamac, niby sie we mnie kochala ale jednak nie sklamalaby tak.

12

Marek daj sobie z nią spokój!!

13

Kochała cię, czy tez nie, jakie to ma teraz znaczenie? Zostawiła Cię, a ty dalej chcesz się poniżać, spotykając się i pytając dlaczego, jak to.. Rozkminiasz to na wszystkie sposoby i cierpisz przez to jeszcze bardziej.. Z tego co opisujesz wynika, że raczej nie ma szans na powrót, więc zamiast się zadręczać, spróbuj się zacząć godzić z tym, że tak się stało..Nie ma jej!

14

Wydaje mi sie strasznie niedojrzala ta dziewczyna. Po przeczytaniu peirwszego postu chcialam jej dac 13-15 lat..

15

Dziewczyna jest mlodziutka i podatna na sugestie ludzi.
Honorowo przyznam iz nie wierze, ze jestes taki wegetarianski kwiatuszek co to muchy nie skrzywdzi.
Masz jakies wady... kazdy ma. Cos jej nie pasowalo i Ty wiesz co. My nie musimy wiedziec.
Jej emocjonalne wahadelko moim zdaniem spowodowane jest poradami "zyczliwych"
Jesli ja kochasz nie poddawaj sie. Ale nie pozwalaj sie zle traktowac. Masz prawo do sprawiedliwosci.

16

Jestescie bardzo mlodzi jescze wszystko przed wami... Jescze musicie wiele zrozumiec, nauczyc sie wpajac w zycie najwazniejsze wartosci. smile Dziewczyny w tym wieku nie mowie oczywiscie o wszystkich ale teraz z czasem widze coraz wiecej ktore w tymze wlasnie wieku nie mysla jescze powaznie, o zyciu, milosci, troskach. Daj jej czas.. i sobie tez. smile

17

paulina20 napisał/a:

Wydaje mi sie strasznie niedojrzala ta dziewczyna. Po przeczytaniu peirwszego postu chcialam jej dac 13-15 lat..

to samo pomyslalam

18

Marek mówić można dużo a czynić to coś zupełnie innego to się okaże czy kocha poczekaj milcz zobacz czy się odezwie do CIEBIE  nie daj sobą manipulować . Widać .że coś nie gra wyrzuca Cię z pamięci kombinuje znam to uczucie lepiej zapytaj ją czy ma kogos innego mój sie przyznał teraz płacze za mną za puzno. Życzę Ci szczęscia porozmawiaj z nią szczerze może wtedy będziesz wiedział na czym stoisz hmm .Pozdrawiam JAGODA.

Posty [ 19 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Hej. Szukam pomocy i wytlumaczenia - nagłe rozstanie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024