Dziewczyny w poniedzialek mam isc na probna fryzure a kompletnie nie wybralam jeszcze jakas ktora bym mogla miec. Mam włosy do łopatek, proste ale lepiej wygladam w kreconych i nie wiem czy miec fryzurke taka w rozpuszczonych wlosach czy tez upietych, tylko ze zamocno upiete tez nie moga byc bo bym zle wygladala, czy moze macie jakies fajne fryzurki znalezione w necie... Jakie sie Wam podobaja???
wiesz co, ja też zastanawiałam się jaką fryzurke wybrać, mam gładkie proste lecz cieniowane cienkie długie włosy. I fryzjerka mi poleciła abym je pokreciła dodam ze nie mam podatnych włosów na krecenie, ale trafiłam na fachowa fryzjerke i loki mialam piękne / nie przesadzone. Moja fryzurka była połupięta. z jednej str miałam gładko zaczesane włosy i puszczone na jedną strone, tak aby delikatnie spadały na ramie
Góra była lekko podniesiona, bardzo lekko, za to tył włosów nieco uniesiony i tam mi welon wpieła. Super to wygladało:) Fryzurka pieknie sie trzymała, a każdy zazdroscił pomysłu
Kurcze masz ten sam typ wlosow co ja, identyczny, czy moglabys znalezc zdjecie w necie tej fryzurki co mialas albo chociaz podobne? Byłabym Ci NIEZMIERNIE wdzieczna!
Natalio, podstawowa sprawa to czy masz welon, czy diadem, czy jedno i drugie-mając taką wiedzę można zastanowić się czy lepiej będą wyglądały włosy podpięte czy rozpuszczone. No i przede wszystkim to w czym czujesz się lepiej-pamiętaj że cała noc przed Tobą więc komfort też jest ważny!
p.s masz grzywkę? nie napisałaś więc pytam ;-)
Nie mam grzywki ani diademu tylko welon sredniej dlugosci
Jak znajde do Ci na maila wyśle bo nie wiem jak sie zdjecia wkleja tu :P A jak nie to ci jakies moje zdjecie wysle ok?
Trudno coś znaleźć w internecie, jednak może pomogę ;-)
kilka propozycji upięć włosów z lokami:
Noeeele sliczne sa te zdjecia!!! Sluchajcie dziewczyny a jesli ja mam proste wlosy i mi slabo trzymaja loki, czy w takim badz razie moge zrobic sobie trwala zeby one lepiej trzymaly? Co o tym sadzicie? No i mialabym loczki na dluzszy czas...
Idealna suknia ślubna zasługuje na doskonałe dodatki, w tym także fryzurę. Biorąc pod uwagę różnorodność fasonów dostępnych w sklepach i salonach ślubnych, przyszła panna młoda może mieć niemały problem z dobraniem idealnej fryzury do sukni ślubnej. Przedstawie Wam kilka rad, które pomogą dobrać fryzurę do sukni ślubnej, aby niesamowity wygląd w tym wyjątkowym dniu.
- Sukienka na jedno ramię:
Dobierając fryzurę do tego typu sukienki należy pamiętać, że to bardzo wyjątkowy dekolt, który wymaga bardzo starannego dobrania i wykonania fryzury ślubnej. Odradza się rozpuszczone włosy przy tego typu sukni, ponieważ rozpuszczone kosmyki zasłonią ramiączko i suknia straci na efektywności. Przy sukni na jedno ramię włosy powinny być upięte. Idealny sposób to upięcie włosów w delikatny kok ściągnięty po przeciwnej stronie ramiączka do sukni. Kok nada równowagę sylwetce, a także zagwarantuje, że fryzura będzie współgrała z suknią, a nie zabierała jej uroku. Uzupełnieniem fryzury może być delikatna kryształowa broszka wpięta w kok.
- Sukienka bez ramiączek:
Miękkie fale spływające na ramiona pomogą zniwelować pustą przestrzeń i trochę przysłonią głęboki dekolt podczas ceremonii. Stosowne przy tego typu sukience będzie również podpięcie włosów z tyłu głowy. Przy tego typu sukience również warto zdecydować się na welon i delikatne dodatki we włosach.
- Suknia z zabudowanym dekoltem:
Idealna fryzura do tego typu sukienki to włosy w połowie upięte i w połowie puszczone luźno. Pozwala to wyeksponować a zaraz podkreślić kobiecy styl tego typu sukni. Jeśli suknia jest bogato zdobiona świetnym rozwiązaniem będzie upięcie włosów w fantazyjny warkocz, a delikatna opaska do włosów zdobiona kryształkami lub perełkami będzie eleganckim wykończeniem stroju.
- Suknia z opadającymi ramiączkami:
Fryzura do tego typu sukni powinna być podpięta, aby niezasłaniała ramion. Niski pleciony kok lub udawany bob (włosy podpięte bardzo luźno) będzie się pięknie komponował z opadającymi ramiączkami sukni. Miękkie style uczesania nie są zbyt poważne, dlatego kilka szpilek do włosów wsunięte w kok będzie idealną biżuterią ślubną, która nada fryzurze szyku i elegancji.
- Sukienka wysoko zabudowana:
Jeśli sukienka ma kołnierzyk lub jest wysoko zabudowana to najlepszym wyborem będzie wysokie upięcie włosów.
Styliści co sezon proponują nam nowe fryzury ślubne, dlatego warto uważnie śledzić trendy, gdyż zmieniają się one jak kryształki w kalejdoskopie. Zbliża się rok 2012, więc warto już dziś poznać trendy na fryzury ślubne 2012. Jeśli jesteś przyszłą panną młodą i szukasz inspiracji to mamy dziś dla ciebie kilka propozycji. Jestem pewna, że każda z was znajdzie wśród nich coś dla siebie. Fryzury ślubne 2012 cechować będą się przede wszystkim tym, że we włosy będą wplatane różne dodatki - najczęściej srebrne, bo tego typu elementy są hitem roku 2012 nie tylko wśród fryzur, ale także i sukienek. Nie można również pominąć faktu, że jeśli chodzi o fryzury ślubne 2012 na topie wciąż będą loki i fale, choć w przypadku innych fryzur schodzą one na dalszy plan. Zaczną się jednak pojawiać różne inne upięcia - w szczególności koki - wykonywane na włosach prosty. Tak, więc zarówno kobiety, które kochają loki, jak i te, które ich nie znoszą znajdą coś dla siebie.
z racji tego, ze najlepiej wyglądam w rozpuszczonych włosach, to zdecyduję się na coś takiego:
Uploaded with ImageShack.us
do tego welon wysoko upięty. niestety do mnie nie pasują żadne koki i włosy zaczesane do tyłu.
polsza fryzurka świetna, ja sama miałam coś podobnego, no może bardziej upiętą górę, bo również nie pasują do mnie koki. Na pewno będziesz wyglądała przepięknie
Polsza, pięknie! Ja też tak miałam:) tak naturalnie i dziewczęco:)
dziękuję w takiej fryzurze na pewno będę czuła się swobodnie. jejku, jeszcze prawie 11 miesięcy do mojego ślubu, a ja już doczekać się nie mogę
Czyli we wrześniu bierzesz ślub? To w sam raz tym bardziej fryzura. Bo na gorące lato to jednak długie, rozpuszczone włosy nie są najlepsze - gorąco!:>
16 2011-10-14 15:05:11 Ostatnio edytowany przez FollowMe (2011-10-14 17:32:55)
A mi się podobają romantyczne fryzury z motywem luźnego warkocza.
Polsza - rewelacyjna fryzurka. Mi też się bardzo podoba:-)
FollowMe - ładnie wygląda taki motyw z warkoczem, ja jednak bym się na taki nie zdecydowała, bo raczej mi nie pasuje ;-)
Odnawiam temat, żeby nowego nie zakładać;).
Dziewczyny, jakie byście poleciły fryzury ślubne do długich (sięgają do końca pleców) blond włosów? Znacie jakieś ciekawe kombinacje z "tiarą"?
Przejrzałam te wyżej i niektóre są bardzo ładne, zastanawiam się czy znacie coś jeszcze.
Fryzura i dodatki muszą pasować do stylu sukni i urody oraz charakteru weselnej uroczystości.
Przede wszystkim warto się zastanowić, w jakiej fryzurze będziesz się dobrze czuła.
Tiary komponują się dobrze zarówno z upiętymi włosami - najczęściej koki i gładko zaczesane włosy, jak i z rozpuszczonymi, które można delikatnie upiąć
o , ktoś zobrazował moje wyobrażenie idealnej fryzury ślubnej:)
macie moze jakies propozycje dla wlosow siegajacych karku z grzywka?
Oto co znalazłam :
Możę akurat coś wpadnie w oko
hm jednak troszke dluzsze mam wlosy, cos takiego:
http://images.wikia.com/pl.sims/images/5/57/Prosta_grzywka_dlugie_wlosy.jpg
i nie wiem kompletnie jaka fryzure zrobic
24 2013-07-15 11:19:07 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2013-07-15 11:22:39)
Oj, joj. Sporo tych włosów. Myślałam, że "do karku" to ciut krótsze
Z taką długością, to chyba możesz szaleć do woli
Bubus no wlasnie nie wiem nie mam kompletnie pomyslu
Przy wyborze fryzury, oprócz preferencji związanych z gustem, powinno się wziąć pod uwagę kilka kwestii
- jaka fryzura pasuje do sukni,
- jak i czy chcemy upiąć welonu
- czy myślimy o innych dodatkach (spinki, kwiaty trzeba odpowiednio wkomponować)
- co pasuje do konkretnych typów włosów - np. cienkie i delikatne lepiej spiąć lub podpiąć, gdyż mogą kiepsko układać się po kilku godzinach, gdy zaczną się tańce i złapią trochę wilgoci
Po odpowiedzi na kilka pytań, powinien się wykreować typ fryzury. Potem najlepiej wyszukać coś w necie, druknąć i udać się na próbne czesanie. Dobry fryzjer doradzi, ewentualnie coś zmodyfikuje i fryzura ślubna będzie gotowa
ja nie cierpie takiego wybierania, nie mam pojecia co mi pasuje i nie obchodzi mnie to jakos zbytnio, bedzie mnie czesac siostra narzeczonego i cos wybrac po prostu musze, ech jak ja tego nie lubie