Dziękuję za odpowiedzi 
W zasadzie te wszystkie wspomniane objawy ujawniły się jakieś 2-3 lata temu. Jednak, że jestem straszna panikarą, histeryczką to zwalałam to zawsze na stres. wizyty u lekarza pierwszego kontaktu ograniczały się do zrobienia badań (których wyniki są dobre), zwalenia wszystkiego na stres i siedzący tryb życia (pani doktor uznała że powodem moich problemów jest kręgosłup(!). zmieniłam dietę, zaczęłam ćwiczyć, dbać o siebie jednak niezbyt to pomagało...
Ostatnio zauważyłam że właśnie gdy piję mleko, kawę z mlekiem, produkty na mleku, jogurty, śmietanę itd od razu biegam więcej do toalety, mam wzdęcia a nawet nudności. Gdy odstawiam te produkty, jest lepiej. Oczywiście odczuwam jakieś tam dolegliwości-mam naprawdę wrażliwy żołądek..
zastanawiam się więc w jaki sposób przedstawić sprawę lekarzowi, mieszkam zagranicą i nie wiem jak tutaj traktuje się takie sprawy..
i dieta. z czego zrezygnować na pewno? gdzieś czytałam że można spożywać jogurty probiotyczne, ale właśnie, czy są one niewskazane dla osób z alergią czy też nietolerancją laktozy?
z góry dziękuję za pomoc
i rozjaśnienie sprawy