Jej nie sądziłam że ktoś może temat o tej firmie założyć, bo raczej mało osób kojarzy. Co do Jericho to produkty mają bardzo dobre, wg. producenta kosmetyki posiadają zbawienne minerały z Morza Martwego.
Ale żeby nie było zrobimy ładną recenzję. Postaram się po kolei dorzucać, bo trochę tego używałam, ale nie ze wszystkim jestem na bieżąco.
Zaczniemy od szamponu, a wieczorem postaram się sklecić coś o masce błotnej.
Szampon z czarnym błotem z Morza Martwego

Opis producenta
Unikalny szampon dla wszystkich rodzajów włosów. Szczególnie polecany dla włosów przetłuszczających się oraz dla osób z dolegliwościami skórnymi. Testy medyczne dowiodły, że specjalnie dobrana mieszanka naturalnych minerałów i błota z Morza Martwego przynosi ulgę przy objawach łojotokowego zapalenia skóry, łuszczycy i innych problemach skórnych. Komponenty organiczne pomagają regulować wydzielinę gruczołów łojotokowych i zapobiegają osłabieniu torebki włosa. Polecany szczególnie dla osób z podrażnioną, skórą głowy oraz z tendencją do przetłuszczania się.
Moja Opinia
Trzeba rozpatrzyć po co kupiłam ten szampon i dopiero go ocenić: mianowicie miałam z częstymi zapaleniami skóry na głowie, oczywiście wizyta u dermatologa, dostałam odpowiedni specyfik od p. doktor i jako środek uzupełniający poleciła coś z dodatkiem z Morza Martwego. Pogrzebałam i znalazłam. Szampon zaczęłam używać od listopada 2009 do tej pory cały czas stosuję, czasami też zmieniam na zwykły pokrzywowy.
Efekty: od zakończenia leku i używania szamponu, zmian zapalnych nie mam żadnych.
włoski są dużo miększe i się ładnie błyszczą (używam też maski błotnej), wyraźnie łatwiej się rozczesują i mniej elektryzują, dla mnie to kolejny plus.
Wady: - specyficzny zapach, nie jest brzydki ani odrzucający, tylko ja miałam problem żeby się przyzwyczaić. Mój facet jednak twierdził że przesadzam i że ładnie pachnie. Dlatego to jest subiektywna wada.
- cena- oczywiście są droższe szampony, ale do najtańszych też nie należy.
Podsumowanie:
Myślę że jeśli ktoś ma problemy, to warto kupić, bo konkretny produkt jest. Cena jest proporcjonalna do jakości, sądziłam że może dystrybutor zdziera, ale za granica są jeszcze droższe. Nie wiem jak z tym przetłuszcaniem o którym pisze producent że podobno redukuje, ale może być w tym dużo prawdy.
Mam nadzieję że recenzja się spodoba, ponieważ starałam się dość mocno
. Wieczorem dorzucę coś o masce błotnej, bo też jest świetna, a na dniach o ich terapii antycellulitowej, bo korzystam od pewnego czasu, ale to już dłuuuuższy wywód.
Pozdrawiam