Temat: Jericho (Morze Martwe) - Opinie

Dość długo grzebałam na forum ale nic nie ma sad
Czy ktoś używał kosmetyków z Jericho? Przyjaciółki używają i bardzo chwalą, ale chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej, najlepiej od osób, które mają styczność z tymi kosmetykami. Możecie pomóc, bo chciałabym zamówić.

:-)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jericho (Morze Martwe) - Opinie

Jej nie sądziłam że ktoś może temat o tej firmie założyć, bo raczej mało osób kojarzy. Co do Jericho to produkty mają bardzo dobre, wg. producenta kosmetyki posiadają zbawienne minerały z Morza Martwego. smile

Ale żeby nie było zrobimy ładną recenzję. Postaram się po kolei dorzucać, bo trochę tego używałam, ale nie ze wszystkim jestem na bieżąco.

Zaczniemy od szamponu, a wieczorem postaram się sklecić coś o masce błotnej.

Szampon z czarnym błotem z Morza Martwego

http://morzeurody.pl/gfx/1272389608.0451.jpg

Opis producenta
Unikalny szampon dla wszystkich rodzajów włosów. Szczególnie polecany dla włosów przetłuszczających się oraz dla osób z dolegliwościami skórnymi. Testy medyczne dowiodły, że specjalnie dobrana mieszanka naturalnych minerałów i błota z Morza Martwego przynosi ulgę przy objawach łojotokowego zapalenia skóry, łuszczycy i innych problemach skórnych. Komponenty organiczne pomagają regulować wydzielinę gruczołów łojotokowych i zapobiegają osłabieniu torebki włosa. Polecany szczególnie dla osób z podrażnioną, skórą głowy oraz z tendencją do przetłuszczania się.

Moja Opinia

Trzeba rozpatrzyć po co kupiłam ten szampon i dopiero go ocenić: mianowicie miałam z częstymi zapaleniami skóry na głowie, oczywiście wizyta u dermatologa, dostałam odpowiedni specyfik od p. doktor i jako środek uzupełniający poleciła coś z dodatkiem z Morza Martwego. Pogrzebałam i znalazłam. Szampon zaczęłam używać od listopada 2009 do tej pory cały czas stosuję, czasami też zmieniam na zwykły pokrzywowy. 

Efekty: od zakończenia leku i używania szamponu, zmian zapalnych nie mam żadnych.
włoski są dużo miększe i się ładnie błyszczą (używam też maski błotnej), wyraźnie łatwiej się rozczesują i mniej elektryzują, dla mnie to kolejny plus.

Wady: - specyficzny zapach, nie jest brzydki ani odrzucający, tylko ja miałam problem żeby się przyzwyczaić. Mój facet jednak twierdził że przesadzam i że ładnie pachnie. Dlatego to jest subiektywna wada.
- cena- oczywiście są droższe szampony, ale do najtańszych też nie należy.

Podsumowanie:
Myślę że jeśli ktoś ma problemy, to warto kupić, bo konkretny produkt jest. Cena jest proporcjonalna do jakości, sądziłam że może dystrybutor zdziera, ale za granica są jeszcze droższe. Nie wiem jak z tym przetłuszcaniem o którym pisze producent że podobno redukuje, ale może być w tym dużo prawdy.

Mam nadzieję że recenzja się spodoba, ponieważ starałam się dość mocno smile. Wieczorem dorzucę coś o masce błotnej, bo też jest świetna, a na dniach o ich terapii antycellulitowej, bo korzystam od pewnego czasu, ale to już dłuuuuższy wywód.

Pozdrawiam

3

Hej smile I spać coś nie mogę, więc z nudów skrobię dalej. smile Szkoda że nikt nie potwierdził czy dobra forma, ale się staram. smile

Maska błotna do włosów JERICHO

http://morzeurody.pl/gfx/1272391222.2391.jpg

Opis producenta:
Bogata w błoto z Morza Martwego maska, polecana szczególnie dla przetłuszczających się włosów i podrażnionej skóry głowy. Regeneruje zniszczone farbowaniem, suszeniem, ekspozycją na słońce i innymi procesami chemicznymi włosy, odżywia ich korzenie i powoduje, że włosy nabierają blasku i zdrowego wyglądu. Zmniejsza łojotok i redukuje swędzenie skóry głowy.

Moja Opinia

Efekty: Maska błotna do włosków. Kupiłam jako dodatek do szamponu i szczerze liczyłam że troszkę zregeneruje mi włosy. I faktycznie po skończeniu całego opakowania włosy są bardziej śliniące, nie muszę już używać jedwabiu. Miałam troszkę siano na włosach i mocno rozdawjające się końcówki. Teraz jest wyraźna poprawa. Myślę że wspomogło działanie szamponu, bo zapaleń skórnych też nie widać. smile Poleciłam koleżance, też ładnie u niej zregenerowały się włoski, więc myślę że mam dość obiektywne spojrzenie. smile

Zalety:
+ Blask włosów
+ łatwiej się rozczesują
+ są zdrowsze i mocniejsze
+ nie rozdwajają się końcowki
+ poprawa skóry głowy
+ nie niszczą się tak od suszenia
+ brak chemii
+ wystarczy stosować 1-2 w tyg.

Wady
- Cena- nie są zbyt tanie niestety.

Podsumowanie
Efekty naprawdę są super, cena jest wysoka, ale również proporcjonalna do jakości kosmetyków, niestety tanio nic nie ma. Bardzo dobrze odżywiają, jeśli ktoś często farbuje to można polecić wtedy ten produkt, a na pewno będzie zadowolony.

Tyle o maseczce, nieco zmieniłam styl formatowania, który jest przystępniejszy?
Jak znajdę to wrzucę recenzję terapii antycellulitowej, ale muszę znaleźć wszystkie składniki, bo trochę już minęło od ostatniego zakupu.

Pozdrawiam

4

Ehh nie chce mi się pisać strasznie, ale żeby nie było że jestem gołosłowna dorzucam troszkę, wybaczcie ale jestem na tyle zmęczona że nie dam rady opisać wszystkiego zgodnie z netkobiecymi standardami, a fuszerki tez nie lubię odwalać. smile

"Program/ terapia antycellulitowy Jericho"
Tak naprawdę to:
- sól do kąpieli
- żel antycellulitowy
- błoto z morza martwego
- peeling solny

Efekty
Mam dość zaawansowany cellulitis, osobiście uważam to za III fazę. Po skończeniu terapii myślę że nastąpił widoczny regres cellulitu. Nie było tak widocznych zagłębień, jedynie pomarańczowa skórka miejscami. Stosowałam wcześniej serię z Lirene pomarańczową, efekty były dość mizerne, w odniesieniu do Jericho. Dorzuciłam także Nordic Walking jako formę aktywności (możecie mi wierzyć że przymuszam się ale chodzę regularnie i nie ciągam kijków za sobą jak większość). Jako całość oceniam na 5 z -. Minus za cenę, której jednak są warte. Można jednak wybiórczo kupić, więc może komuś się przydadzą opinie. smile

5

Dzisiaj tylko sól będzie, wybaczcie sad

Różana sól do kąpieli z Morza Martwego ( Różana w moim przypadku oczywiście)

http://morzeurody.pl/gfx/big/1272278067.2224.jpg

Opis producenta
Ekskluzywne sole do kąpieli z Morza Martwego 700g

Różne zapachy. smile Dużo ich.

Moja Opinia

Zalety:
+ Fajny niebieski kolor wody
+ Prześliczny zapach unoszący się w łazience ( rewelka do świeczek i całej sielanki)
+ Dobrze zmiękcza wode
+ Brak chemikaliów
+ Idealna żeby się zrelaksować
+ Dobrze działa na skórę (ukrwienie, elastyczność, wpływ twardej wody etc.)

Wady
- Ekonomiczność, mogło się zdarzyć że za dużo sypałam, ale miałam wrażenie że szybko poszła
- Nietrwałość efektu lazuru wody sad

Podsumowanie:
Sól bardzo mi się podobała, zdarzało mi się używać wcześniej soli, ta jest naprawdę fajna i przystępna, tylko kurczę trochę szybko się skończyła, subiektywnie mówiąc lubiłam ją. smile Co do jej udziału w terapii: ładnie poprawia ukrwienie, co jest ważne, bo od tego się tworzą guzki, uda są jędrniejsze. Myślę że jest dobre w każdej fazie cellulitu. Nie jest droga, więc można śmiało kupować.

Więcej nie dam rady sad za dużo schematu jak dla mnie ! Musze się uwolnić. big_smile

Pozdrawiam

6

Super!! smile Dziękuję za pomoc, nie sądziłam że komuś będzie się chciało tak ładnie to wszystko rozpisywać, bardzo mi miło. :* Czekam na całość recenzji i na pewno coś zamówię, nakręciłaś mnie pozytywnie! big_smile Naprawdę piszesz świetnie.

7

Cieszę się że Ci się podoba. smile Staram się jak mogę. big_smile

Jedziemy dalej, dzisiaj czas na błoto z Morza Martwego:

Błoto z Morza Martwego
http://morzeurody.pl/gfx/big/1272969142.1282.jpg

Opis producenta
Okłady z czarnego błota z Morza Martwego zawierają mieszankę minerałów, składników organicznych z brzegu Morza Martwego i gleby bogatej w siarkę. Zabiegi błotne mają właściwości terapeutyczne, pomagają z zwalczanie chorób skórnych takich jak łuszczyca czy atopowe zapalenie skóry, trądzik. Zapewniają głębokie oczyszczanie porów skórnych, usuwają toksyny i przywracają naturalną równowagę skóry. Skuteczne w zwalczaniu cellulitu!

Błoto z Morza Martwego odświeża skórę, łagodzi napięcie i ból mięśni.

Moja Opinia

Zalety:
+ super odżywia skórę
+ dobrze oczyszcza
+ pomaga w lepszym ukrwieniu skóry
+ bardzo wydajne
+ niedrogie (biorąc pod uwagę ilość)

Wady:
- konieczność stosowania wcześniej peelingu, żeby otworzyć pory (aby zabieg miał jakikolwiek sens)
- smarowanie się błotem, mimo że to ekskluzywne błoto ( moje subiektywne odczucie)

Podsumowanie
Specyficzny kosmetyk, aczkolwiek bardzo skuteczny, bardzo dobrze poprawia ukrwienie miejsca i doskonale oczyszcza skórę. Używać należy po uprzednio zrobionym peelingu solnym, grubym, który otwiera pory. Aby wzmocnić efekt warto zawinąć posmarowane miejsce na 20- 25 minutek w folę kuchenną. Myślę że podstawa kuracji. Fajne jest to że starcza na długo, jeśli stosuje się tylko na cellulit.

8

Peeling Solny "Relaksujący"

http://morzeurody.pl/gfx/big/1272357556.4443.jpg

Opis producenta
Unikalny peeling solny Jericho  z dodatkiem naturalnych olejków aromatycznych. Poza wszelkimi dobrodziejstwami płynącymi ze stosowania soli, peelingi Jericho z olejkami mają dodatkowo działanie relaksujące. Delikatnie złuszcza naskórek, poprawia krążenie krwi, odpręża, odmładza skórę.  Sól głęboko mineralizuje i odżywia skórę. Zawarte w peelingu naturalne olejki nawilżają skórę, w związku z czym nie musimy stosować po tym zabiegu balsamu do ciała. Na skórze pozostaje delikatna warstwa aromatycznego olejku, co doskonale wpływa na jej zdrowie oraz świetne samopoczucie oraz pozostawia ją delikatnie pachnącą. Peelingi solne z dodatkiem olejków, to jeden z flagowych produktów Jericho. Szczególnie polecane dla osób zestresowanych. Bardzo skuteczne w terapii antycellulitowej!

Moja Opinia

Zalety:
+ Super złuszcza naskórek
+ Pachnie prześwietnie
+ Fajne nawilżenie, większość solnych wysusza skórę, tu nie ma tego efektu. Faktycznie nie trzeba balsamu używać.

Wady
- Dla mnie troszkę jest za gruby, aczkolwiek zabójczo skutecznie złuszcza naskórek,
- Nie zauważyłam relaksującego wpływu, a do osób zestresowanych należę. big_smile

Podsumowanie:
Peeling sam w sobie dobry, a patrząc na całokształt terapii niezbędny do otworzenia porów i dobrego oczyszczenia skóry. smile Myślę jednak że da się go zastąpić domowymi sposobami. Z tym że trzeba się wtedy liczyć z koniecznością użycia balsamu. Jeśli ktoś chce kupić dobry peeling myślę że można śmiało i z czystym sumieniem go polecić, aczkolwiek nie jest nie do zastąpienia. big_smile

smile Kurczę nie za bardzo łapię się jak wrzucać mniejsze zdjęcia, bo na moim lapku to nieładnie wygląda. sad

9

Żel antycellulitowy

http://morzeurody.pl/gfx/1272387488.4946.jpg

Opis producenta:
Niezwykle skuteczny żel antycellulitowy opracowany w laboratorium Paloma Dead Sea. Żel zawiera czarne błoto oraz minerały z morza martwego. Poza tym naturalny wyciąg z kasztanowca.

Żel należy stosować codziennie wsmarowując go w partie ciała dotknięte cellulitem. Żel nie brudzi ubrań ponieważ całkowicie wchłania się w skórę.

Zalecamy łączenie z kąpielami solnymi i peelingiem solnym oraz okładami z czarnego błota (terapia antycellulitowa Jericho).

Moja Opinia

Zalety:
+ szybko się wchłania
+ tak jak piszą nie brudzi ubrań
+ efekty da się wyraźnie zauważyć
+ poprawia elastyczność skóry
+ fajny zapach

Wady:
- konieczność codziennego wsmarowywania (oczywiście żeby były efekty)
Innych nie stwierdziłam.

Podsumowanie:
Żel bardzo skuteczny, jeden z niewielu kosmetyków, po których widziałam rezultaty. smile Rewelacyjnie się wchłania, więc codzienne stosowanie nie jest takie uciążliwe. Myślę że jest to podstawa tej terapii, innymi produktami (Jericho ) w tej terapii można dowolnie konfigurować, jednak ten żelik jest niezbędny. Polecam z czystym sumieniem. Lepiej kupić 1 żel z Jericho niż całą masę tanich i nieskutecznych. Praktycznie nie zawiera chemii, więc nie powoduje alergii.

Całość polecam. smile Firmę także, bardzo dobrej klasy kosmetyki.

10

Zamówienie w Morzu Urody złożone, teraz tylko czekać aż przyjdzie do mnie komplecik do terapii antycellulitowej. big_smile

11

Ja także bardzo lubię kosmetyki z Morza Martwego. Ostatnio byłam na evencie błotnym "Zmieszamy Cię z błotem" organizowanym przez sklep purity.pl. Spróbowałam kosmetyków z Morza Martwego firmy Health & Beauty i bardzo mi się podobają, chyba nawet bardziej niż Jericho, które do tej pory używałam.

Do mojej skóry idealna jest Oczyszczająca maseczka błotna z aloesem zapobiegająca starzeniu się skóry. Maseczka bardzo dobrze oczyściła moją skórę, a jednocześnie nie wysuszyła jej. Fajny jest także krem marchewkowy nawilżająco-odżywczy. Pasuje do mojej skóry (mam skórę normalną z tendencją do przetłuszczania się). Nie bardzo jednak przypadł mi do gustu Krem przeciwko starzeniu się z wyciągiem z rokitnika, chyba przeznaczony jest on do cery suchej, a moja taka nie jest. Serum przeciwzmarszczkowe jest także super, ale niestety trochę drogie.

Na codzień natomiast używam mleczka oczyszczającego do twarzy i toniku do twarzy z aloesem, rumiankiem i witaminą A i muszę przyznać że są bardzo dobre. Moim zdaniem największym plusem kosmetyków Health & Beauty jest fakt, iż są tańsze od Jericho, a ich jakość jest lepsza.

12

Wrzucę Wam jeszcze fotkę tego kremu marchewkowego o którym pisałam, do mojej cery idealny smile

http://www.purity.pl/10-50-large/krem-marchewkowy-nawilzajaco-odzywczy-morze-martwe.jpg

13

kiedyś miałam kilka ich kosmetyków, ale potem przerzuciłam się na inne, z morza martwego fajne są też kremy nawilżające z olejkiem jojoba lady mineral, parę innych też jest no i sól do kąpieli.

http://morzeurody.pl/gfx/1322210855.1685.jpg