kompleks małego biustu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » kompleks małego biustu

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

Temat: kompleks małego biustu

To mój drugi post. Nie przypuszczałam,że po 1 nadal bd pisała tutaj cokolwiek jeszcze w dodatku w  takim temacie jak ten ale zmusiła mnie trochę do tego sytuacja...
Niedługo mam urodziny a mój chłopak chce zakupić mi bieliznę ale taką wiecie..odważną..przesłał mi linki,żebym zobaczyła co chciałby kupić i co mi by się spodobało. Bielizna jest super ale...Ja mam mały biust,jestem bardzo szczupła a na tych fotkach dziewczyny z kształtami no..Nigdy taka nie bd, boje się,że taka bielizna nie bd już tak ładnie wyglądała jak założę ją ja! Poza tym wstydzę się swojego ciała,piersi...mój chłopak kolejny raz się zdenerwował,że nie wierze w siebie, nie podobam się sobie itd a przecież jemu moje ciało się podoba-tak twierdzi...Zły jest,że na basen z nim nie idę i w ogóle...Nie umiem się przełamać, wie,że taka bielizna to nic złego i w ogóle ale i tak nie dla mnie z takim ciałem...
Głupio mi,że odmawiam chłopakowi kolejny raz, kolejny raz coś mi się nie podoba...nie o to chodzi żeby było zawsze tj on chce ale wiele jego pomysłów odrzucam, tutaj był pomysł na prezent i nie zgodziłam się(te dziewczyny na tych fotkach- to nie ja!!) bezsensu.....

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: kompleks małego biustu

Hmm to może sama znajdź bieliznę, w której myślisz, że będziesz się czuła komfortowo i powiedz swojemu chłopakowi, że taka ci się podoba. To chyba najprostsze rozwiązanie.

Dodam jeszcze, że wiem co czujesz. Ja rzadko wychodzę na plażę - mam brzydkie ciało, małe piersi tak jak ty i nie chcę nikomu tego prezentować. A teraz zaczęłam  związek z pewnym miłym panem, zbliżają się wakacje i... czuję, że katastrofa nadciąga... tym bardziej że on naprawdę ma świetne ciało, a ja no hmm... powiedzmy łagodnie że odbiegam bardzo od dzisiejszych standardów. Nie wiem jak to będzie. Trzymaj się kobietko :*

3

Doskonale wiem, jak sie czujesz... Coz ja mam piersi rowniez bardzo male. Tez byly i moze nadal sa takim moim wewnetrznym kompleksem. Jednak staram sie z tym walczyc.
Jest wiele mezczyzn, ktorzy wola maly biust. Moj chlopak lubi moje piersiątka i to najwazniejsze. Z tego co piszesz, Twoj partner takze. Pozostaje, abys Ty sama zaakceptowala je.
Wiem, ze latwo jest pisac, gorzej zrobic. Ale pomysl sobie, ze kazdy czlowiek ma jakies mankamenty. Nie mozna miec wszytskiego wink Skup sie na innej czesci ciala, z pewnoscia masz wiele atutów smile
A co do bielizny to popieram poprzedniczke - wybierz sobie seksowna bielizne sama. Istnieja bielizny na malutki biust z grubymi gabkami i wygladaja naturalnie. Tylko musisz poszukac, bo jednak nie latwo je znalezc. Wiem ze kiedys byly w Triumphie... rozglądaj sie takze bo tych niefirmowych sklepach z bielizna wink
Pozdrawiam serdecznie.

4

Sama sobie kupuje bieliznę, chociaż ciężko dobrać fajny stanik, jakoś nie lubię grubej gąbki w staniku bo to może wygląda fajnie ale jak się dotknie to tylko to czuć, jakby w ogóle już piersi nie było..
A chłopak chciał zakupić bieliznę taką odważniejszą, seksowny komplecik ale nie zgodziłam się.Na razie mam spokój ale on do tego jeszcze wróci i bd mnie namawiał..a ja widząc te fotki kobiet w tej bieliźnie jakoś siebie nie widzę, wydaje mi się,że nie będę wyglądała tak atrakcyjnie jak one:(
Mój chłopak powtarza,że takie piersi są fajna,że mam piękne ciało,że jemu się podoba itd i cieszę się z tego ale z drugiej strony drażni mnie jak to mówi....bezsensu

5

witam
wiecie co dziewczyny ,najwarzniejsze uwierzyć w siebie , tez nie jestem posiadaczka dużych "miseczek" wink , urodziłam i wykarmiłam dzieci , więc moje piersi straciły tez na jędrności , ale przestałam sie tym przejmować ,głowa do góry , pierś do przodu i chejka na przód smile
dziewczyny macie wspaniałych facetów , wierzą w was i im wasze ciała sie podobają
bezsens wybierz sie do sklepu a , nie oglądaj jakieś modelki , zobaczysz ile pięknej i sexownej bielizny jest nawet na nas , kobietki z małym biustem
pozdrawiam gorąco

6

Jejku jak ja doskonale Was rozumiem:( dziś takie słoneczko u mnie, mieliśmy wybrac się nad jezioro ale jak tu sie opalać jak mi wstyd bluzke zdjąć i leżeć w bikini, bo jak juz leże to wogóle masakra:( nie lubie tego:( mam wrażenie, że on wtedy patrzy na mnie i myśli, szkoda, że one są takie małe, zresztą ja myślę tak cały czas, jedyne co mnie ratuje to reszta ciała, ja ciagle łudzę się, że on tego nie widzi, nago kochamy się tylko przed okresem, wiecie, wtedy biust robi sie troszkę wiekszy, masakra na którą nie mam wpływu:(

7

JA  nie robię problemu podczas seksu, tzn drażni mnie jak zaczyna podczas...coś na temat tych moich piersi mówić,że są piękną czy coś-wtedy się zasłaniam bo mam wrażenie,że mówi mi tak tylko..(bo wie,że mi się nie podobają)żebym się cieszyła..
'koperkowa' wiem,,że facet super tylko,że jakoś nie wierze do końca w to co mówi, wiem,że bielizna dla nas jest-tylko,że ciężko dobrać,żeby piersi wyglądały korzystnie i żeby znów nie przesadzić z gąbką..Mój chłopak się złości,kiedy nie chce z nim iść na basen bo się wstydzę,kiedy nie zgadzam się na bieliznę od niego i w ogóle...Dużo jest kobiet z małym biustem jak zauważyłam-nie jestem sama-to wiem!ale  jak jesteśmy razem i oglądamy jakiś film czy reklamę czy z jakąś koleżanką rozmawiamy, wydaje mi się,że ona jest atrakcyjniejsza ode mnie-ma większy biust  i różne inne atrakcyjniejsze części ciała- że ja wtedy bledne zupełnie:( i, że mojemu chłopkowi ta kobieta podoba się czy to w filmie czy gdziekolwiek... porażka!

8

A np taka bielizna nie wchodzi w gre?

http://www.kumpela.pl/index.php?p3317,miran-713-komplet

http://www.kumpela.pl/index.php?p3179,t … is-komplet

http://www.kumpela.pl/index.php?p2901,o … el-kostium

http://www.angel.pl/produkt,34-koszulka … lusstringi

http://www.angel.pl/produkt,34-koszulka … lusstringi

moim zdaniem jest calkiem fajna smile

9

dziękuje:* zaraz będę oglądała:)

10

oooo fajne fajne:)wszystkie aczkolwiek mnie się podobają te 2 ostatnie

komplety
http://www.triumph.com/pl/pl/1444.html

http://www.eroto.pl/513,koronkowy-kompl … gerie.html

http://www.eroto.pl/234,sexy-i-uwodziec … luiza.html

te dostałam od chłopaka-taka propozycja prezentu urodzinowego-też fajne, nawet mi się podobająale na tych dziewczynach nie na mnie...

11

Swoja droga,ta druga (bikini Luiza) ma taki photoshop,ze az bije po oczach (jak sie powiekszy obrazek). Spojrzcie na udo i na pache/reke big_smile

Bezsens - rozumiem twoje obawy,ale jesli ta bielzina bedzie miala odpowiedni rozmiar to tez mzoe wygladac fajnie wink Poza tym docen to, ze sie chlopakowi podobasz - po nich (facetach) naprawde widac, kiedy cos jest nie tak. Jesli uwazalby inaczej (tzn  ze twoje piersi sa nieladne, a ty niepociagajaca), to:
-nie komplementowalby cie
-w zyciu nie mialby ochoty widziec cie w takiej bieliznie (moj np nigdy mi czegos takiego nie proponowal - jestem za gruba)
-okazywalby jakos swoje niezadowolenie
-mozliwe, ze nie mialby ochoty sie z toba kochac

Poczytaj watki kobiet np. po ciazy, ktorych cialo sie zmienilo i zobaczysz, jak zachowuja sie niektore buraki. Oczywiscie, to,ze cenia w zonach tylko fizycznosc,to jedna sprawa. Ale druga to taka, ze krytykuja je, komplementuja inne kobiety i tak dalej. Po prostu oni zwykle pokazuja to co mysla bez oporow. Ja tam bylabym pewna, ze sie twojemu chlopakowi zajebiscie podobasz. Wcale nie kazda dziewczyna slyszy takie komplementy (ze jest piekna) i raczej on nie mowi ich tylko po to, zebys sie dobrze czula, bo musialby oszukiwac sam siebie.

12

Te dwa ostatnie komplety sa sliczne, ale moim zdaniem nie ma szans, zeby maly biust w nich ladnie wygladal, to propozycje dla pan, ktore sa hojniej obdarzone przez nature.

13

Dziewczyny z małymi piersiami - jak ja! pamiętajcie o złotych zasadach przy kupowaniu bielizny!!!

1.Zawsze wybierajcie mniejszy obwód a większą miseczkę! Oczywiście w marnych sklepach czy sieciówkach ciężko takie biustonosze znaleźć (np ja mam obwód 65) ale np już w Triumphie spokojnie można znaleźć ładne biustonosze z obwodem 70.

2. Biustonosz musi być dobrze dopasowany - to znaczy musi układać się prostopadle do kręgosłupa na plecach (nie może być "naciągnięty" do góry jak to nie raz u kobiet można zobaczyć). Kiedy zdejmujemy ramiączka biustonosz musi się ciasno trzymać, przylegać do mostka; jak podniesiemy ręce do góry biustonosz nie ma prawa podjeżdżać do góry. Ramiączka są tylko pomocą! Nie wolno całego ciężaru biustu nosić na ramiączkach. Można łatwo sprawdzić czy tak jest - jeżeli wieczorem zdejmujesz biustonosz i masz czerwone ślady od ramiączek - to znaczy, że biustonosz jest źle dobrany.
Ponadto biustonosz w sklepie musi być ciasny w obwodzie podczas zapięcia na najbliższą haftkę! Pamiętajcie, że to tylko materiał, który się rozciąga - z czasem więc będzie trzeba zapinać na coraz bliższe haftki, żeby nadal ładnie leżał.

3. Biustonosz zakładamy wygarniąjąc i zbierając całe piersi, które - jak niewiele kobiet wie - zaczynają się już pod pachami. Najlepiej więc zakładając biustonosz pochylić się do przodu (zrobić skłon). Wygląda to jak gimnastyka? Może, ale zobaczycie rezultaty!

Jeżeli zastosujecie się do tych zasad to zobaczycie różnicę! Nawet małe piersi mogą wyglądać super seksownie. Wiem co mówię - całe życie przekonana byłam, że powinnam kupować biustonosze A75. Bzdura! Biustonosze mi zjeżdżały, były niewygodne skutkiem czego nosiłam tylko i wyłącznie góry od bikini.
Teraz kupuję bieliznę B65 lub B70 (przy B70 muszę niestety częściej kupować nową bo szybko się rozciąga, albo przeszywać haftki) a ostatnio wreszcie moje cycki wpasowały się w piękną bardotkę (moje odwieczne marzenie).

Tym bardziej więc droga bezsens namów chłopaka na jakiś inny prezent (jeżeli ma to być coś seksownego może przebranie z sex shopu, a może jakieś fajne akcesoria?) a w tym czasie sama wybierz się na dobre, bieliźniane zakupy. I pamiętaj, że biustonosz zawsze trzeba przymierzyć chyba, że masz już sprawdzony sklep i pewność, że rozmiarówka w nim jest niezmienna i Tobie dobrze znana.

Z osobistych doświadczeń dodam jeszcze, że biust, który spędza całe dnie w dobrym, ciasnym biustonoszu powiększa się w oczach!

Poczytaj więcej np tu http://besame.blox.pl/2007/02/Stanikowo … ikowo.html

14

Dziewczyny po co te Wasze kompleksy? Każdy woli co innego. Jeden lubi chude "patyczaki jak np ja" z maleńkimi piersiami l ! Inny woli kobiety z bioderkami pupą i cyckiem który trzeba w 2 dłoniach trzymać ! Każdy woli co innego!
Ja jestem miłosnikiem maleńkich cycuszków i moje dziewczyny miały małe bo takie mi się podobają, moja żona ma małe (praktycznie nie nosi staniczka bo po co? Tylko do pracy by sutki nie powodowały spojrzeń samców  głowa do góry pozdrawiam!!!!!!!!

15

Zgadzam się z kurczakwa, bez sensu te kompleksy. Jeszcze jak jest się grubym to można coś z tym zrobić: przejść na dietę, zacząć się ruszać. Ale z małymi piersiami nic nie zrobicie, nie ma żadnego sposobu na powiększenie ich, więc musicie się zwyczajnie pogodzić z faktem, że są małe i taki ich urok. Ok, ja zawsze miałam całkiem duże piersi, więc niby nie rozumiem problemu, ale powiem Wam tak: Wasz facet kocha Wasze ciało, bo jest Wasze. Nie dlatego, że macie takie lub inne cycki. Mój zawsze wolał chudsze ode mnie, ale poznał mnie, zakochał się i uważa, że jestem piękna. Czasem mu marudzę, że jestem gruba, ale ogólnie widzę, że mu się podobam, więc nie ma co robić tragedii z faktu, że jestem najgrubszą dziewczyną z jaką do tej pory był. W końcu to ze mną jest, a nie z tymi chudymi wink I odwrotnie: zawsze wolałam wysokich, chudych facetów, a trafił mi się niski i szeroki w barach. I teraz mi się bardzo podoba smile

16

Lala ja Ci powiem tak. Mnie też za bogato cyckiem nie obdarzyli, ale przynajmniej w wieku lat 50 nie będziemy miały pępka pomiędzy piersiami tak?? Głowa do góry:)) Przecież nie wszyscy kolesie lubią duże piersi, a twój chłopak nie przestanie cię kochać bo masz mniejszy biust niż laska z obrazka, tak samo jak ty byś miała go rzucić bo Ci się nie podoba że ma jakiegoś tam penisa. Wiadomo, że wygląd jest ważny ale jak się kogoś kocha to nie jest przecież najważniejszy.

17

Trzeba zaakceptować samą siebie i wtedy inni będą nas akceptować. Też mam małe piersi ale nie narzekam smile Kiedyś rozmawiałam z kolegą na ten temat. Powiedział, że gdzieś wyczytał, że 9 na 10 facetów woli większy biust. Fakt zasmuciło mnie to, bo co to za moja wina że mam mniejszy biust niż inne. Ale on na to wtedy powiedział - nie masz co się martwić, bo nadrabiasz tyloma cechami charakteru, że mało która z dużym biustem ma z Tobą szanse. Wtedy zrozumiałam, że nie tylko wygląd się liczy smile i wiecie co, to szczera prawda smile
Pozdrawiam!

18

Miałam kiedyś faceta artystę.Grafik,malarz -dość znane nazwisko.Zapamiętałam jego opinię o kobiecych piersiach:" ładna pierś kobieca powinna się zmieścić w kieliszku do szampana". Dzisiaj niestety moja pierś nie mieści się w kieliszku do szampana, ale to też ma swój urok

19

małe jest piękne i sexy smile nie przesadzaj

20 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2012-09-27 20:16:18)

Margotka05 napisał/a:

małe jest piękne i sexy smile nie przesadzaj

Każdy został "wyposażony" w takie ciało jakie ma. I z perspektywy życia nie ma to najmniejszego znaczenia. Gdy jest się młodym to takie rozterki mogą być ważne. Ciało się starzeje a mózg i charakter zostaje. Więc zamiast zajmować się otoczką fizyczną pomyślcie i bawcie się swoim ciałem. Bo to jest piękne. Zerknijcie np. na produkty link są urzekające. Zastanówcie się jakie wrażenie wywrzecie na partnerach :-)

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » kompleks małego biustu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024