Bezradność , typowe rozstanie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Bezradność , typowe rozstanie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 22 ]

Temat: Bezradność , typowe rozstanie

Przedstawie wam swój problem.
Jestem z dziewczyna już 8 miesięcy. Rozstaliśmy się pare dni temu gdyż powiedziała mi że za szybko pośpieszyła się z miłością , sprawia jej to ból i chce jak narazie być sama.
Chciałbym abyście pomogli mi przynajmniej jak ją przekonać do siebie , nie żeby odrazu znowu być razem tylko żębyśmy się troszke bardziej zbliżyli niż tylko przyjaciele..
Lubi być strasznie uparta oraz wredna. Kocham ją i jakoś przymykałem na to oko ale czasami już poprostu nie wytrzymywałem (...)

Czy jesteście w stanie mi pomóc ?
Mile widziane również odpowiedzi kobiet ; )

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Bezradność , typowe rozstanie

Ja myślę, że wszelkie próby przekonania jej do siebie osiągną cel odwrotny do zamierzonego. Uważam, że powinieneś dać jej tego, czego potrzebuje- chwilę samotności. Skoro takie było jej życzenie, to musisz to uszanować i odsunąć się. Na jak długo? To już wszystko zależy od niej. Możlwe , że kiedy za Tobą zatęskni, zrozumie co straciła.

3

Też tak myślałem.
Tylko jak się do niej zachowywać w szkole ? Normalnie sie zachowywam czasami jej coś nie pasuje i już kłotnia.
Nawet na wyjście na dwór nie da się jej namówić bo ona woli z koleżankami , nawet na te 30 min lub godzinke..
Lubi sobie dużo pozwalać.
Raz powiedziałem jej że nie lubie gdy jest wredna dla mnie i chamska  i czy nie mogła by się zmienić dla mnie.
Powiedziałą że nie ponieważ nie da się tego zrobić . Nie znosze jej charakteru , gdybym jej to powiezdział pewnie by się obraziła.
Wiesz może jak jej to powiedzieć żeby zmieniła te zachowanie ? lub nie wiem , byle by przestała tak robić.. xd
O ile by się dało.

4

Ja myślę, że nie możesz na siłe jej przekonywać do siebie.. przyjaźnij się z nią.. Wspieraj, kiedy tego potrzebuje. Ale nie na siłe. Jeśli poczuje od Ciebie ciepło i podpore może zrozumie, co straciła. Nie możesz krytykować jej charaktere. Jest jaka jest i jeśli ją kochasz musisz ją zaakceptować. Możesz delikatnie zwrócić jej uwagę, jeśli zachowuje się niewporządku wobec Ciebie.Nie każdy jest idealny i Ty pewnie też nie jesteś bez winy. Daj jej czas.. Niech sobie to przemyśli.  Nieraz warto czekać na kogoś kogo się kocha. Uwierz mi smile

5

Jakoś idzie nam..
Nie chce się ze mną spotykać. Poradzicie jak ją namówić do wspólnego wyjścia ? może kwiaty jakieś ? nie wiem..

6

Może nie dojrzala do zwiazku... I chciala przerwy, a teraz chce sobie to wszystko poukladać. Daj jej czas, odzywaj się do niej normalnie. Wspieraj... Jeśli byles dla niej dobry to ona zrozumie co stracila... Nie przejmuj się...!

7

Jestem dobry dla niej i próbuje ją wspierać ale ona oczywiście nie chce tego.
Wczoraj poszła plotka że ona chodzi z kimś innym takim jak by to powiedzieć. Niechlujem xd.
I ja spytałem tej dziewczyny co ona puściła te plotke i wyszło że się pomyliła i ok już wszystko wiem.
Teraz moja była jest zdenerwowana za to że spytałem tej baby co to rozgadała.
Ja już jej nie rozumiem..

8

Hm... Daj jej troche czasu... Takie jest moje zdanie. Innego wyjscia nie ma. Po co masz sie jej narzucać itp.. Będzie jeszcze bardziej wkurzona na Ciebie.

9

Hmm to może inne pytanie . Czy wiecie może jak zwrócić jej uwagę na mnie ? żeby się mną zainteresowała bo jakoś nigdy nie widziałem tego od jej strony..
Czy nadal pozostajecie przy zostawieniu jej w spokoju ?

10

Nie chcę Cię urazić, ale daj sobie z nią spokój. Po tym co tutaj piszesz widać, jakby ta dziewczyna miała cię dość. Piszesz, że nie podoba Ci się jej charakter a chciałbyś z nią być. Jak można z kimś być jeśli w tym kimś nie podoba nam się to jaką jest. Nie chce się zmienić! No i się nie zmieni, jeśli tego nie chce...
Chce samotności- to jej ją daj. Nie rob nic na siłę, bowiem mija się to z celem.

3maj się wink

11

Właśnie od dłuższego czasu myślę też nad tym..
Ale zobacze jeszcze ten jeden miesiąc czy coś się zmieni . Jeżeli nie to.. mówi się trudno..

12

Podobno "kto się czubi ten się lubi"
ale w tym przypadku chyba to nie zadziała. Daj jej chwilę odpocząć. Może rzeczywiscie tego potrzebuje.
Ty też wszystko przemysl i jak ktoregos dnia zadzwoni do Ciebie, zebys wrócił, zastanów sie mocno czy aby napewno chcesz.

13

kasieńka08 napisał/a:

Podobno "kto się czubi ten się lubi"

Oj,wiem cos  tym.Ale zgadzam sie.

14

Ona spotyka się teraz z moim kolegą bo twierdzi że ze mną jak narazie nie chce.
W poniedziałek w szkole będę słyszeć : Maciek Paulina cię zdradza !
Już zaczynam się denerwować. Sam myśle nad nowa miłością lub daniu se spokój i zobaczeniem w liceum. ( jestem w 1 gim..)

15

Jestes jesze b.mlody,znajdziesz inna dziewczyne.Nie martw sie na zapas.

16

Wiesz jak to jest z zakochanym tongue
Ja uwielbiam brunetki czy tam szatynki . Nie lubie blondynek.
A ona jest no poprostu w sam raz dla mnie. xd według mnie oczywiście.
A tak sie stało że jako ona jedyna patrzyła w środek a nie na wygląd..

Jak narazie powiedziałem jej że daje sobie spokój.
Zobaczymy jak to się dalej potoczy. ; )

17

Co za różnica czy blondynka, czy brunetka.... hm...jak sie zakochasz to Cie tak pokręci, że aż zapomnisz o Bożym świecie... I nie bedzie ważne czy ma blond wlosy czy ciemne, czy ma niebieskie oczka czy brazowe....

18

Wiem..=) Ale widac,jak mowia,nie ona byla ci pisana.No,zreszta czy ja wiem,czy w tym wieku mozna mowic o milosci,raczej zauroczenie.

19

madziunia napisał/a:

Co za różnica czy blondynka, czy brunetka.... hm...jak sie zakochasz to Cie tak pokręci, że aż zapomnisz o Bożym świecie... I nie bedzie ważne czy ma blond wlosy czy ciemne, czy ma niebieskie oczka czy brazowe....

I o tym tez wiem doskonale,serce nie sluga,kochani !

20

Dzisiaj ona widziała się z jej przyjaciółką. Gadałem z jej przyjaciółką i doszliśmy do wniosku że przez jej te ciągłe strzelanie "focha" wszystko poszło. Nie chce wywółać ponownej kłótni. Jak mam jej przekazać żeby tak mniej robiła ? a najlepiej wcale..

21

Jesli robi fochy,to ja tego nie widze.Nie jest gotowa na relacje,ktorej ty oczekujesz...

Posty [ 22 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Bezradność , typowe rozstanie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024