Współżyłam. Ciąża czy moja paranoja? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Współżyłam. Ciąża czy moja paranoja?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

1

Temat: Współżyłam. Ciąża czy moja paranoja?

Może już był ten temat. Ale prosze o szczere odpowiedzi bo odchodze od zmysłów..

Miesiąc temu współżyłam z facetem. Pierwszym razem sie zabiezpieczył a drugim "wyszedł" dużo przed czasem.. Tzn dla pewnosci wczesniej i sam sobie musiał pomóc żeby uzyskać orgazm..

Jestem osoba strasznie wrazliwa i wszystkim sie przejmuje na zapas i sobie wmawiam roznw enie potrzebne rzeczy..

A dokladniej chodzi o to ze ostatni mój cykl trwal 17 dni.. co jest dla mnie dziwne co zazwyczaj wahal mi sie miedzy 26 a 29 dni.. a teraz jest juz 31 dzien i okresu ani widu ani slychu..

Zrobilam juz dwa testy.. pierwszy po 2 tygodniach od wspolzycia a drugi trzy dni temu.. (oba byly z dwoch roznych firm tak dla pewnosci) i oba wyszly negatywnie bez zadnych watpliwosci..

Jestem praktycznie pewna ze nie jestem w ciazy.. Ale ogladam swoj brzuch kilkanascie razy dziennie i mam dziwne wrazenie ze jest wiekszy tzn bardziej "wybulony" niz zwykle.. Nie wiem wiele osob twierdzi ze sobie poprostu wkrecam..

Prowadze stresujacy tryb zycia poniewaz tak jak powiedzialam wczesniej wszystkim sie przejmuje zbyt dosadnie..

Nie bierzcie mnie za gupia "nastke" ktora nie wie co robi, pisze itd.. Bo nia nie jestem.. Mam wszystkiego swiadomosc..

Prosze o odpowiedzi z sensem i jakas rada czy pomoca:) bede bardzoi wdzieczna bo odchodze od zmyslow..:(

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Współżyłam. Ciąża czy moja paranoja?

Rzeczywiście z tego co opisujesz,to się wkręcasz.W Twojej sytuacji stres jest istotną rolą,który właśnie powoduje te zmiany okresu.Jeśli w ciągu tygodnia nie będzie(w tej chwili jest za krótki okres czasu)należy udać się do gina.Zmiany wizualne jak opisujesz,brzucha,wskazują na zbliżający się okres.Nie ma powodu do niepokoju.

3

Chodzi mi o to ze potrzebuje miec pewnosc ze nie jestem w ciazy.. Nic wiecej.. Poniewaz nie moge teraz w nia zajsc..!!
Nie wiem mam zamiar kupic kolejny test, ale wszysty twierdza ze sobie cos uroilam..

A ja? Boje sie przecholernie.. od dwoch tygodni poprostu odchodze od zmyslow, nie moge sobie miejsca znalezc i nie wiem co robic ze soba..

4

wrotka napisał/a:

Boje sie przecholernie.. od dwoch tygodni poprostu odchodze od zmyslow, nie moge sobie miejsca znalezc i nie wiem co robic ze soba..

Pewność daje badanie lekarskie,przez neta nikt nie da 100%gwarancji.Wszystko wskazuje na to że jednak nie jesteś.A to co zacytowałem wyżej wskazuje,jak bardzo sobie pomagasz stresem.W końcu wyjdzie ciążą urojona.A jak chcesz tak bardzo zrób badanie hCG z surowicy krwi,które pozwoli na jednoznaczne ocenienie już po 7 dniach od zajścia.

5

W tej chwili mysle o zakupie trzeciego testu.. Ogolnie z okresem mialam zawsze problem tzn z jego regularnoscia.. Podam cykle z tego roku..

1 cykl 31 dni
2 cykl 26 dni
3 cykl 28 dni
4 cykl 27 dni
5 cykl 27 dni
6 cykl 17 dni

i teraz teoretycznie powinien pjawić się miedzy 27 a 29.. a go nie ma..

6

wrotka - popieram carboczar, nikt Ci przez internet nie da 100% pewności, bo jak? Idź jak najszybciej do lekarza albo zrób badanie krwi na hCG - to badanie daje 100% pewności właściwie.

7

Myśle, że stres może być przyczyną opóźnienia miesiączki. Im bardziej się stresujesz tym później mozesz go dostać. Dla pewności zrób jeszcze jeden test za kilka dni. Ale przede wszystkim postaraj sie nie denerwować, albo odrazu wybrać sie do ginekologa.

8

Była u lekarza ale dopiero w poniedziałek jest wolny termin. KUpiłam test ale zrobię go jutro rano z pierwszego moczu.
Nie wiem juz co mam ze soba robic.. Z godziny na godzinę coraz bardziej warjuje..:(

9

bez przesady,spokojnie....ja po swoim 1 razie tak samo siebie widziałam w ciąży, chociaż wtedy nie było do końca w środku...
Widziałam brzuch i było mi nawet nie dobrze-takie miałam wrażenie...teraz się z tego śmieje jak się wtedy bałam
Wyluzuj i idź do lekarza,jak doradzały wyżej dziewczyny. Przy okazji możesz poprosić o tabletki antykoncepcyjne,jeśli masz partnera i będziecie nadal chcieli współżyć.
Różne mogą być przyczyny braku miesiączki- u Ciebie z pewnością  stres....czasami po prostu tak jest,że miesiączka jest nieregularna..

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Współżyłam. Ciąża czy moja paranoja?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024