PZU- nie wypłaca zasądzonego odszkodowania - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » PZU- nie wypłaca zasądzonego odszkodowania

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: PZU- nie wypłaca zasądzonego odszkodowania

Witam,
proszę o radę w sprawie....
2 lata temu sąd zasadził mi odszkodowanie za wypadek, dodatkowo uznał mi kwotę która pokryła operację nogi-i adwokat z PZU zgodził sie na zapłate równiez tego(podpisał się pod tym). Mija 2 lata i owszem odszkodowanie dostałam ale zwrot kosztow operacji już nie. Upominałam się długi czas, ale zostało to bez odzewu. Wobec tego wyciagnełam z akt zapis ze ta kwota za zgoda stron mi sie nalezy, tylko nie wiem co teraz mam zrobic. Czy z tym "papierem" isc bezpośrdnio do PZU czy założyć im sprawe w sądzie? jak naliczyć odsetki karne za dwuletnią zwłoke?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: PZU- nie wypłaca zasądzonego odszkodowania

Na Twoim miejscu złożyłabym sprawę w sądzie. Należą Ci się te pieniądze wraz z odsetkami, więc walcz o nie. Nie wiem, jak się liczy odsetki za odszkodowanie,może tak samo jak odsetki od faktur. Wpisz sobie w google "jak policzyć odsetki" i pokaże Ci się dużo takich kalkulatorów. Wpisujesz kwotę, datę kiedy powinno być zapłacone i datę na przykład dzisiejszą. I wyjdzie Ci kwota odsetek.Powodzenia.

3

Po pomoc możesz się również zgłosić do Rzecznika Praw Ubezpieczonych (pomoc jest bezpłatna), tam na pewno uzyskasz szczegółowe informacje co w tej konkretnie sytuacji powinnaś zrobić. Właściwy dla swojego miejsca zamieszkania adres na pewno znajdziesz w internecie. Możesz wcześniej zadzwonić, idąc jednak na umówioną już rozmowę zabierz ze sobą wszystkie posiadane dokumenty. Osobiście nie korzystałam z pomocy takiego rzecznika, ale znajomi tak i pomoc okazała się naprawdę nieoceniona.

4

Potwierdzam, Rzecznik Praw Ubezpieczonych to bardzo dobry pomysł. Sama korzystałam z jego pomocy z dobrym skutkiem i nie potrzebna była nawet wizyta. Wystarczyło pismo do rzecznika z opisaniem sprawy i kopiami dokumentów oraz poinformowanie ubezpieczyciela o tym, że zwróciłam się do rzecznika. Całą resztę rzecznik załatwił już sam z ubezpieczycielem i nawet nie trwało to bardzo długo, chyba po miesiącu dostałam pieniądze.
Oczywiście u Ciebie procedura może być inna, w każdym razie nie czekaj tylko zwróć się do rzecznika.

5 Ostatnio edytowany przez Olina (2010-08-07 09:59:53)

Post niezgodny z Reulaminem naszego forum (złamałaś pkt 9) i dlatego został usunięty. Moderatorka Olina

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » PZU- nie wypłaca zasądzonego odszkodowania

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024