Czy powinnam wstydzić się mojego Ciała ? Proszę o ocenę !.. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Czy powinnam wstydzić się mojego Ciała ? Proszę o ocenę !..

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 61 ]

1 Ostatnio edytowany przez witchWoman923 (2010-05-24 21:11:32)

Temat: Czy powinnam wstydzić się mojego Ciała ? Proszę o ocenę !..

Zawsze prowadziłam i prowadzę nadal aktywny tryb życia, ale niestety zmagam się z kompleksami, niektórych dni nie potrafię nawet spojrzeć w lustro bez pomyślenia w duchu "jestem ochydna "  Bardzo dużo ćwiczę, ale to niestety nic nie pomaga, mój chłopak powtarza mi że mam zgrabne kształty, ale ja jakoś tego nie widzę, patrząc na siebie nie widzę zgrabnych kształtów tylko, za duże piersi, duży brzuch, ogromne uda, i boczki ... Strasznie mnie to już przytłacza sad Co powinnam zrobić ? Co mam o sobie myśleć, nie chce pocieszeń, tylko oceny mojego wyglądu..

http://i45.tinypic.com/14l7n9s.jpg    < Tak Wyglądam.. sad(

http://i50.tinypic.com/knfq9.jpg   > Tył

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy powinnam wstydzić się mojego Ciała ? Proszę o ocenę !..

Co zrobić? Po prostu zaakceptować tak jak akceptuje i kocha Cię Twój chłopak.

3

Problem tkwi w Twojej psychice a nie w boczkach czy za dużych piersiach. Chyba najlepsze co możesz zrobić, to po prostu zacząć aktywnie pracować nas akceptacją samej siebie. Zacznij dostrzegać swoje mocne strony, atuty. Uwidaczniaj je, eksponuj. A co! Jesteś kobietą i masz prawo do np. odsłonięcia nóg. A od nóg niedaleka droga do akceptacji kolejnych partii ciała.
Nikt z nas nie ma prawa Cię oceniać. Ale może warto wziąć się w garść i popracować nad podejściem do własnej osoby? I zacznij słuchać tego, co mówią do Ciebie bliscy. Nie bądź głucha na komplementy.

4

Jezeli uważasz ze jestes za gruba,to przejdz na diete. Po co akceptować ciało które sie nie podoba,jak można coś z nim zrobić.
Jak byś nogi nie miała,to rozumie,ze musiała bys to zaakceptować,ale czemu masz akceptować tłuszcz?
Nie patrz na to co ci mówi chłopak,bo to ty masz dobrze sie czuć. no chyba ze wazysz 50 kg i masz 165 wzrostu no to faktycznie terapeuta by sie kłaniał.

5

Trzeba się zaakceptować. smile Mogę się założyć, że na pewno nie jest tak źle tylko wmawiasz sobie, że jesteś brzydka.. Wystarczą odpowiednie dobrane ciuchy, ładny makijaż i zaraz będziesz się sobie podobać. smile Niestety nikt nie jest idealny. Ja mam za długie i szczupłe nogi, ale taka już jestem i nic na to nie poradzę. Musisz się sobie przyjrzeć i na pewno zauważysz jakieś zalety która nie jedna dziewczyna może Ci pozazdrościć. smile

6 Ostatnio edytowany przez witchWoman923 (2010-05-22 14:36:19)

Mam 174cm Wzrostu i ważę 62 kg, nie wiem czy to dużo, nie uważam ze jestem gruba, ale na pewno nie zgrabna ..
Wszyscy mówią mi, że dobrze wyglądam, ale ja jakoś tego nie widzę..
Postrzegam siebie jako kobietę dużą, w sensie masywną sad(
Dieta.. Nie pomaga jestem na diecie od wieków, jem mało, dużo ćwiczę..

http://i45.tinypic.com/14l7n9s.jpg    < Tak Wyglądam.. sad(

7

witchWoman923 napisał/a:

jem mało

I to jest BŁĄD. Twój organizm robi zapasy, bo się ograniczasz z posiłkami. Należy jest często ale w małych ilościach.

Wyraźnie widać, że siebie nie akceptujesz i masz bardzo niskie poczucie własnej wartości. Czemu nie posłuchasz znajomych? Skoro tyle ludzi mówi to samo, coś musi w tym być.

8

Mi wydaje się, że oni mówią mi że wyglądam dobrze, bo chcą być mili, nie chcą mnie urazić..
Nie pytam jak wyglądam, o nic nie pytam bo mi wstyd, tylko gdy kogoś widzę, to popatrzy na mnie tak dziwnie i sypnie tekstem "świetnie wyglądasz" strasznie mnie to wkurza sad

W Pierwszym Poście umieściłam link do swojego zdjęcia.. Może to naświetli moją sytuację..

9

Kobieto, masz SUPER figurę. Świetne kobiece kształty, skóra świetnie wygląda. Możesz mi wierzyć albo i nie, ale mam podobną budowę ciała (jeśli nie taką samą jak Ty. Jeszcze raz przeczytałam ile masz wzrostu i ile ważysz i ja dokładnie co do centymetra i kilograma jestem taka sama wink).

Niestety, ale jeżeli będziesz mieć wciąż takie niskie poczucie własnej wartości to nigdy nie będziesz z siebie zadowolona. Nawet jak będziesz ważyć 10 kilo mniej. Musisz po prostu pokochać siebie i uwierzyć, że znajomi mówią SZCZERZE, że dobrze wyglądasz.

10

Nie ćwicz na uda,bo są dosć dobrze zbudowane,nie powinnaś tez biegać.
Figura całkiem fajna i jak bys schudła,to wygladała bys jak chłopak.
ZMIEN MAJTKI!!!! Bardzo skracaja ci sylwetkę i wygladaja na mało seksowne. Powinnaś nosić cos takiego

http://www.tesor.pl/dla-niej/na-poup/100-stringi
Nie muszą to byc stringi,ale niech bedą tak wyskokie i tak wyciete. Taki fason wyszczupli ci uda,a twoje bardzo je pogrubiaja.

11

Boże jak Ty super wyglądasz... Też bym chciała mieć taki biust!!! Ja nie wiem gdzie Ty widzisz mankamenty swojej urody. ja ma 180cm i ważę 65kg. Nie masz ani grama boczków. Ja z natury jestem szczupła, a mam większe od Twoich. Przesadzasz. smile

12

a ja Ci powiem,ze masz najładniejsze piersi jakie dotąd widziałam

13

Dziewczyno, czego nie mozesz zaakceptowac?? zobaczyłabys moje boczki, brzuch czy biodra... Twoja figura mi sie bardzo podoba.

14

Dziewczyno, masz naprawdę piękna figurę, powinnaś być z niej dumna,  masz 174cm i ważysz 62 kilo. to moje marzenie ja jestem centymetr niższa i ważę 73 kilo, i nie narzekam na swoją figurę przyzwyczaiłam się do nij, podkreślam atuty i dbam o to by wyglądać co raz to lepiej.
Kobietka48 ma rację że powinnaś nosić inne majtki wtedy nogi będą wydawać się dłuższe, a masz je długi to widać patrząc na to zdjęcie(więc odpowiedni bielizna to podkreśli).
Kluczem do sukcesu jest samoakceptacja, wtedy lepiej się czujemy, i odpowiedni dobór stroju i bielizny, to może po prostu działać cuda.
Wierz tym co prawią Ci komplementy, na pewno są szczere, bo jeśli toś miał by powiedzieć nie szczery komplement to prędzej zamilknie smile

15

Dziewczyno jakie Ty masz superaśne cycki, zabiłabym Ciebie dla nich! Oo nawet nie wiesz jak Ci ich zazdroszczę, ogniki mi się zapaliły w oczach na ich widok smile. Są naprawdę ekstra... Duży brzuch? GDZIE? Bo chyba nie na tym zdjęciu. Grube uda? Nie zauważyłam... Popatrz na siebie, masz ciało, którego zazdrości wiele kobiet, uwierz w to co mówi Twój chłopak, uwierz w to, że jesteś piękna!

16

Mamba, pokazujesz swoją morderczą naturę big_smile Ja może nie będę nikogo zabijać, ale powiem z nieukrywaną szczerością, że masz przecudowny biust i nie wiem, naprawdę nie rozumiem, jak możesz widzieć w nim coś złego. To ja się chyba powinnam schować, bo jestem drobniejsza i mam mniejsze piersi (moja figura większych by nie zniosła). Ale podobam się sobie i mojemu facetowi. To czyni mnie atrakcyjniejszą., Ty też powinnaś zrobić mały krok do przodu i spojrzeć na to z innej perspektywy. Co mają powiedzieć babeczki, które rzeczywiście mają problemy z figurą ( po ciąży, czy gwałtownej diecie)? Ciesz się z tego, co masz. Bo to, co dla Ciebie jest brzydkie, dla wszystkich innych jest mega atrakcyjne.

17

Dziewczyno, wyglądasz f a n t a s t y c z n i e !!! Chciałabym tak wyglądać. Widać, że ćwiczysz, masz umięśnione (ale bez przesady) zgrabne nogi, nie wiem gdzie te masywne uda i boczki o których piszesz.
Moim zdaniem masz zaburzony obraz samej siebie, Twoja samoocena nie jest obiektywna. Widzisz tylko to, co chcesz zobaczyć,a nie to, co naprawdę jest. Powinnaś nad sobą popracować, ale nie nad ciałem - bo ono jest ok, tylko nad swoją psychiką. Poczucie wartości u Ciebie kuleje.

A propos jedzenia - uprawiając sport regularnie (nawet amatorsko), tzn. 3 razy w tygodniu po godzinie możesz normalnie jeść słodycze i tłuszcze (oczywiście nie codziennie i nie ociekające tłuszczem kotlety).

18

witchWoman923 napisał/a:

Zawsze prowadziłam i prowadzę nadal aktywny tryb życia, ale niestety zmagam się z kompleksami, niektórych dni nie potrafię nawet spojrzeć w lustro bez pomyślenia w duchu "jestem ochydna "  Bardzo dużo ćwiczę, ale to niestety nic nie pomaga, mój chłopak powtarza mi że mam zgrabne kształty, ale ja jakoś tego nie widzę, patrząc na siebie nie widzę zgrabnych kształtów tylko, za duże piersi, duży brzuch, ogromne uda, i boczki ... Strasznie mnie to już przytłacza sad Co powinnam zrobić ?

Pojsc do psychologa. Zdanie na swoj temat i tak masz wyrobione. Skoro opinia Twojego mezczyzny jest bez znaczenia, tudziez innych tak samo (gwoli scislosci: moim zdaniem wygladasz swietnie), to niestety, ale innej opcji nie widze.

19

Nawet po tym co napisałyście, przyznam, poczułam się lepiej, ale gdy wyszłam na spacer bez bluzy w samej koszulce, cały czas myślałam o swoich plecach, Gdy ktoś szedł za mną, panikowałam hmm Może i waszym zdaniem wyglądam dobrze, ale się tak nie czuje sad
Moja wymarzona figura to to nie jest sad
Moja pupa jest nie proporcjonalna do reszty ciała, stanik tak ściska mi plecy, że plecy mi się rozlewają na boki sad

Po prostu nie cierpię mojego ciała ! I do tego nawet nie potrafię dobrać sobie ciuchów ;(

20

Ale czemu o plecach? Masz garba czy co? Poza tym, nie ma co panikować, wierz mi, że ludzie mają milion rzeczy do roboty i na pewno myślą o wszystkim, tylko nie o Tobie i Twoim wyglądzie. Nikt na ulicy się na Ciebie nie patrzy, a jak już to albo bo się zamyślił, albo np. masz fajny ciuch na sobie i się może zastanawia, skąd, albo po prostu patrzą, bo widzą fajną laskę przed sobą!

BTW: szkoda, że nie widziałaś mojego tyłka! Mam 178 cm, 68 kg, ramiona chuda, chudą talię, a tyłek wieeeelki jak bania big_smile. I zwisa mi to. Lubię siebie taką jaką jestem, a że mam mankamenty...? Nie muszę być idealna przecież. Ty też nie musisz smile. Spróbuj popatrzeć na siebie obiektywnie, bo teraz patrzysz jak na odbicie w krzywym zwierciadle, a co gorsza, przypisujesz innym to, co sama o sobie myślisz. A co do stanika: kup luźniejszy smile.

21

Zamienisz się piersiami?? smile piękne!! a ja mam 25 lat i od co najmniej 8 cellulitis, mimo, że jestem chuda. Heh, na obronie recenzentka spytała się mnie wprost czy nie mam anoreksji tongue (jestem po dietetyce)
Jesteś piękna! Uwierz mi, bo ludzie tu nie mają skrupułów, by ci cukrować- nie znają Ciebie.

22 Ostatnio edytowany przez witchWoman923 (2010-05-24 21:58:03)

W moim pierwszym poscie są moje dwa zdjęcia, przód i tył, Bardzo mi pomagacie dziewczyny, na prawde dziękuję !!
Chętnie zamienię się piersiami, podobają mi się mniejsze, do tego dorzucę jeszcze tyłek i przedramiona w gratisie wink

Aaa i nie mam problemu z celulitem, czy celulitisem, nigdy nie miałam i tak szczerze mówiąc to nie do końca wiem które odpowiada za co.. tongue

23

Jaka ty masz fantastyczna figure!! O matko chcialabym tak wygladac! O piersiach nie wspomne, bo sa piękne! Nie wiem czego ty sie wstydzisz, masz swietna figure i wiekszosc dziewczyn na pewno ci takiej zazdrosci. Tak jak pisaly forumowiczki problem tkwi w twojej psychice a nie w ciele. Musisz popracowac nad tym aby siebie zaakceptowac i kochac taka jaka jestes, powtarzaj sobie codziennie przed lustrem ze jestes piekna a zobaczysz, ze problem minie! Masz chlopaka, ktory mowi ze jestes zgrabna to uwierz mu, nie boj sie przyjmowac komplementow, bo na pewno na nie zaslugujesz! Troche wiecej pewnosci siebie i bedzie dobrze:)
Pozdrawiam:)

24

Chciałam Ci jeszcze napisać, że nie musisz być idealna, ale z tego co widzę, to przecież jesteś. Moim zdaniem przydałby Ci się dobry psychoterapeuta. Musisz nauczyć się akceptować siebie, dać sobie prawo to nie bycia idealną, pozbyć się perfekcjonizmu i zacząć postrzegać siebie prawdziwie, a nie przez pryzmat kompleksów.

25 Ostatnio edytowany przez dru_ (2010-05-24 23:32:40)

To teraz mamy wszystkie tu siedzieć i narzekać na swój wygląd?
Autorko postu, przepraszam, ale wkurzają mnie takie panny. Siedzą i biadolą, oczekują że sie je po główce będzie głaskać. Rozejrzyj się wokoło- ja przy wzroście 170 ważyłam ponad 100... I wtedy zaczynają się problemy. Na ulicy niejedna zazdrości Ci figury. A jeśli inni widzą, słyszą, że sama o sobie tak mówisz to wtedy zaczynają to widzieć.

Przepraszam, ale szlag jasny mnie trafia jak od dziewczyn o normalnej figurze słyszę, że grube są!

26

Witchwoman923,
I tutaj zgadzam sie z dru. Na prawde masz tak duzo czasu w zyciu, aby siedziec na forum, robic sobie zdjecia i czekac, az ktos cie oceni?
Skoro uwazasz, ze nie jestes idealna i nie wierzysz w slowa tak bliskiej osoby jak twoj ukochany, dlaczego mialabys sluchac nas?
Uwazam, ze ty, tak jak kazda inna kobieta nie ma prawa wstydzic sie wlasnego ciala. A czy tu za malo, tu za duzo...jakie to ma znaczenie? Nie  prowadz swojego zycia skupiajac sie na tak plytkich jego aspektach, a bedziesz szczesliwsza:) I tego ci zycze:)

A teraz napiszmy sobie szczerze. Mysle, ze obydwie wiemy dlaczego  stworzylas ten post. Mysle, ze jestes w 100% pewna swoich atutow;) Ten post jest po, aby poczuc jak kazdy podziwia twoja figure. Mysle, ze w  glebi serca zadna z naszych rad nie jest ci potrzebna.

Jesli jest, radzilabym wizyte u psychologa. Pozdrawaim.

27

Powiem Ci tak nie masz idealnego ciała. Ale żadna z nas go nie ma. Ja np mam 169 cm wzrostu i waże obecnie 54 kg. Jestem dosyć wysoka, mam długie chude nogi, zero pupy hmm a później to już spore boczki, tłuszczyk na brzuchu, zero wcięcia w tali i biust (akurat się z niego cieszę) 75C. Może tego nie da się tak wyobrazić ale naprawde to jestem bardzo nieproporcjonalna. Jeszcze przy tym jestem minimalnie niższa od mojego chłopaka. Jak założe obcasy to już jestem wyższa (bo z niego to taki krasnal tongue )Czasem mam kompleksy na punkcie swojej figury ale co zrobie? Nikt nie jest idealny smile Zakrywam to co jest defektem mojej urody a odkrywam atuty smile Ty też masz fajną figurę smile Super piersi powinnaś się cieszyć. Ja mam koleżanke która prawie NIE MA PIERSI. I co ona ma zrobić? I mówisz że jak masz założony stanik to na plecach Cie uwiera i tłuszcz Ci wypływa. To po co zakładasz taki ciasny? Kup stanik większy o obwodzie a jak miseczka jest za duża to są tzw zamienniki. Np.:
Jeśli nosisz 75C to możesz również kupić 80B lub 70D. Wiem o tym bo uczyli mnie na szkoleniu jak miałam pracowac w sklepie z bielizną. Babo nie masz na co narzekać!!

28

Ja Ci powiem jako facet,szukasz dziury w całym,weź się raczej do czegoś twórczego jak rozważanie nad swoją figurą,która wygląda dobrze.Mój profesor zwykł mówić"Jak Ci jedna osoba powie coś nie tak ,możesz tego nie słuchać a jeśli Ci to mówią dwie,to się zastanów a jeśli już trzy to na pewno coś w tym jest."A tu już tyle osób,które nie muszą Ci "Kadzić",mówi że jest ok.,to daj sobie spokój z szukaniem wad w swoim ciele,szukaj ich raczej w główce,która myśli tylko czy jestem ok!.Jesteś OK!.

29

podzielam zdanie sashy - napisałaś tego posta chyba tylko po to żeby każda Ci mówiła jaką to masz fajna figurę i wypisywała poszczególne atuty takiej budowy..jesli potrzebujesz komentarzy typu "jestes boska piękna " to wstaw sobie zdjęcia na fotka .pl
a jesli faktycznie masz z tym problem to psycholog powinien pomóc.

30

czy ten temat stworzyłaś bo chciałaś więcej komplementów???????????? Dziewczyno chyba sama nie wiesz co wypisujesz. A przynajmniej nie dodawaj zdjęć, które przeczą temu co mówisz!!!! Nic Ci nie brakuje jeśli chodzi o figurę i otrząśnij się bo daleko nie zajedziesz mając takie wybujałe fantazje na temat swojego ciała. Weź pooglądaj dziewczyny na ulicach, basenach czy sklepach. Większość z Nas ma wady i zdecydowanie Twoje piersi, boczki i reszta są w bardzo dobrym stanie. Ja mam 164 cm, 72 kg, 75 j i powiem Ci szczerze, że ciężko mi sie jest wybrać na basen bo kupno stroju jest bardzo trudne ale nie zadręczam się i nie dołuje. Podnieś dumnie głowę do góry i ciesz się, że wyglądasz właśnie tak!!!!

31

A uda to masz ładnie umięśnione a nie grube. Powinien ktoś Cię mocno walnąć, żebyś w końcu to zauważyła. smile
A piersi to ja mogę przygarnąć bo chce większe. smile Mogę Ci chociaż trochę oderwać. smile

32

Wy kobiety szukacie zawsze w swoim wyglądzie jakieś wady a nam mężczyznom portfele chudną z waszych kłopotów.

33

Ryszard13 napisał/a:

Wy kobiety szukacie zawsze w swoim wyglądzie jakieś wady a nam mężczyznom portfele chudną z waszych kłopotów.

Cóż za szowinistyczna opinia, trochę nie na to forum. Tak się składa, że większość kobiet potrafi sama zarobić na swoje zachcianki. Nie wyobrażam sobie, żeby mężczyzna miał mi kupować np. buty do biegania czy płacić za siłownię, nie mówiąc już o kupowaniu kosmetyków. Masz stereotypowe, typowo samcze podejście.

34

Moj internetowy znajomy ocenil twoja figure jako ''perfect''.
A ja jak zobaczylam twoja fote to sie po prostu zdolowalam. Tez bym chciala tak wygladac ;/ I wygladu ci zazdroszcze,ale reszty juz nie.. Bo naprawde masz juz mocno przestawione jakies klepki. Ech wink Z drugiej strony to musi byc fajne, kiedy jestes przekonana, ze jestes taka brzydka, a potem zaczynasz patrzec inaczej i odkrywasz, ze tak naprawde przez caly czas bylas piekna. Takie zakonczenie bajki to chyba marzenie kazdej z nas. Ale nie kazdej bedzie to dane, no bo nie akzda z tych ''brzydul'' jest atrakcyjna.. Narzekasz na piersi; a ja np mam jedna wielkosci polowy twojej, a drugiej prawie nie ma. Taka mam roznice rozmiarow. To dopiero ohydnie wyglada.

Podsumowanie - masz cos z glowa, z postrzeganiem siebie. Zrzuc luski z oczu. Jak chcesz, to przeczytaj temat, ktory stworzylam, bo tez mam/mialam problem z akceptacja swojego wygladu. Ciekawe, czy twoj chlopak przezywa z toba 'pieklo', tak jak mial moj.
Poza tym slyszysz tyle komplementow, i co, myslisz,ze tak z chmur sie biora? Jesli masz ''cos' z wygladem to nie slyszysz wlasnie komplementow,ale zlosliwe komentarze. A jesli nie podobasz sie facetowi, to zwykle jakos to okazuje, np krytykuje cie albo nie chce sie kochac. Wszystko widac, po prostu.

Pewnie moglabym cie pocieszac tak jak wiele dziewczyn tutaj, ale nie mam tyle wewnetrznej sily, bo wciaz takie fotki sprawiaja, ze czuje sie gorsza..

PS Moj sposob, jak juz bylam na 'dnie' samooceny, byl taki, ze zaczelam bez ZADNYCH zastrzezen wierzyc we wszystkie pozytywne rzeczy, ktore o sobie slysze. I ''nagle'' dowiedzialam sie np., ze moj facet uwaza mnie za atrakcyjna, sliczna, ladna. To bylo troche wstrzasajace. Ale z porownywaniem sie do innych jeszcze nie wygralam, neistety wink

35

Ehh , co się dzieje ?
Na pewno nie potrzebujesz od nas żadnej rady. Po prostu wiesz że jest ok , i lubisz siebie - dlatego wstawiasz te fotki - by się dowartościować i poczuć jeszcze lepsza smile
Nie lubie czegoś takiego .
No i nikt nie jest idealny , tak więc nie przejmuj się grubymi udami i idź do przodu .

36

Myślę, że autorka wątku nie wrzuciła fotek, bo jest kokietką i lubi jak jej kadzą, czy jak tam chcecie: ma potrzebę, by się dowartościować.

Ona ma po prostu bardzo zaburzony obraz samej siebie, widziałam już takie przypadki na żywo. Idealne, piękne dziewczyny, super zgrabne patrzyły do lustra i widziały potwora. Taka przypadłość może prowadzić do anoreksji i innych autodestrukcyjnych zachowań. Ja bym radziła psychoterapię, bo nie wiadomo, jak to się może dla niej skończyć, jak np. przestanie jeść i zacznie codziennie przesiadywać na siłowni hmm.

37

Mozesz cos wiecej napisac o tych ''przypadkach na zywo'', Emilia? Gdzie je spotykalas? Jak sie dowiadywalas o ich samoocenie? I skad im sie to wlasciwie bralo? Ciekawi mnie to. Zauwazylam,ze wiekszosc dziewczyn jest dosc mocno zakompleksiona (albo moze tylko te, ktorych wywnetrzanie czytam), i zastanawiam sie, co jest glowna tego przyczyna..

38 Ostatnio edytowany przez tygrysiak (2010-05-26 03:16:18)

natalia171092 najpierw stwierdzasz, że masz wieksze piersi od autorki postu a potem piszesz, ze chcesz mieć jeszcze większe??

no i pogląd to mam taki jak myszkaa__18 bo mankamentów w Twojej figurze nie dostrzegam, a majtki rzeczywiście mogłabyś wybrać inne...

"Czy powinnam wstydzić się mojego Ciała ? Proszę o ocenę !.." rozumiem jako napiszcie, że jestem fajna laska i będzie mi lepiej. Co za różnica czy mówi Ci ktoś z Twojego otoczenia czy obcy ludzie na portalu...Są bardziej obiektywni, no nie wiem, bo tu też mozna napisać coś tylko dlatego żeby nie sprawić Ci zawodu skoro jesteś taka załamana

39

ja mam prawie 40 lat i zawsze lubiłam siebie taką -jaką jestem:)...polecam wszystkim:)....

40

Uważam,że czas zamknąć ten wątek.My tu wymieniamy opinie a zainteresowana tylko je czyta a się nie odzywa.Ma pewno tylko z tego radochę.

41

Też myślę, że chciała się po prostu dowartościować..

42

paulina20 napisał/a:

Mozesz cos wiecej napisac o tych ''przypadkach na zywo'', Emilia? Gdzie je spotykalas? Jak sie dowiadywalas o ich samoocenie? I skad im sie to wlasciwie bralo? Ciekawi mnie to. Zauwazylam,ze wiekszosc dziewczyn jest dosc mocno zakompleksiona (albo moze tylko te, ktorych wywnetrzanie czytam), i zastanawiam sie, co jest glowna tego przyczyna..

Wiesz, wszędzie można spotkać takie osoby i jest ich sporo. Miałam na studiach kilka takich koleżanek w rodzaju typowego "lachona" wink. Widziały u siebie cellulit, którego nie było, tłuszcz, którego nie było i mnóstwo nieistniejących wad. Nie jestem psychologiem, ale wydaje mi się, że to ma źródło w nieprawidłowym obrazie samej siebie. Takie osoby czują wewnętrzną potrzebę bycia perfekcyjną na każdej płaszczyźnie życia. A to z kolei może być zakorzenione w dzieciństwie, kiedy rodzice wymagali zbyt wiele, a dziecko ciągle nie spełniało ich oczekiwań i dawano mu to odczuć. To taki nabyty perfekcjonizm.

43

Emilia wydaje mi się, że masz rację, choć też nie jestem psychologiem..

44

carboczar napisał/a:

Uważam,że czas zamknąć ten wątek.My tu wymieniamy opinie a zainteresowana tylko je czyta a się nie odzywa.Ma pewno tylko z tego radochę.

Zgadzam sie. Ten watek nikomu w niczym nie pomaga, a predzej czy pozniej stanie sie niemly. Uwazam, ze jedyna pomoca dla witchwoman (jesli na prawde ma taki problem) jest pomoc u psychologa. Nasze pochwaly i ciagle biadolenie juz zaczyna byc monotonne. Proponuje zamknac watek, skoro moderatorki tak dbaja o utrzymaniu porzadku na forum.

45 Ostatnio edytowany przez Kobietka48 (2010-05-27 09:53:25)

Ja moze napiszę jeszcze cos od siebie zanim temat zostanie zamkniety.
Nigdy nie rozumiała stwierdzenia "zaakceptuj siebie"""nasz psychika,nasze oczy widzą to co chcą,a nie tak jak postrzegaja nas inni"
Jezeli ja widzę u siebie wielki tyłek,to jak ktos moze tego nie wiedzieć?! Jezeli ja wdze u siebie wielki garbaty nos,to jak inni tego mogą nie widzieć,przecież nie są slepi i mają takie same oczy jak ja.
Gdy weszłam w wiek dojrzewania urosła mi spora pupa. Spora pupa była oczywiscie w mojej ocenie. Zrobiłam sie typową gruszką;waska,drobniutka  góra ciała,pupa ogromna i tam przez całe zycie walczę z moja "ogromną" pupą i tak jest do dziś.
Od wielu lat waże sie i mierze regularnie,obserwuje oczywiscie mój tyłek. Po ostatniej ciąży w wieku 32 lat najtrudniej mi było dojść do siebie. Przytyłam 16 kg i po urodzeniu zostało mi 5 do zrzucenia.Wazyłam nie wiele bo 59 kg przy wzrosci 165,ale znów chciałam ważyć 54kg,ale w biodrach miałam 101 cm!!! To był koszmar,wielka tłusta d..!! Zaczęłam spowrotem ćwiczyć i marzyłam zeby mieć chociaż 98 w biodrach TO BĘDE ZADOWOLONA,osiągnełam 98 ale dalej pupa była ogromna!! Pomyslałam,nieee, jak osiągnę 96 to bedzie idealnie!! Osiagnełam,ale dalej pupa była wielka,wiec wiedziałam ze jak bede miała 94 to juz bede perfekcyjna!! Osiagnęłam to,ale d...była dalej ogromna!!!
choć bym nie wiem ile schudła JA W GŁOWIE MIAŁAM ZAKODOWANE ZE MAM WILKĄ PUPE!! TO JA SIEBIE TAK WIDZIAŁAM CHOCIAZ WSZYSCY W KOLO MI MÓWILI ZE JESTEM JUZ ZA CHUDA,no bo góra ciała też chudła. [5 lat temu miałam 94 w biodrach]
Pewnego dnia oglądnęłam jakis program w którym były pokazane typowo brazylijskie spore pupy.Widziałam zachwyt w męskich oczach,słyszałam ich wypowiedzi [facetów] ZE UWIELBIAJA WIEKSZE,WYPUKŁE PUPY!! i nagle moaj mi sie spodobała!! Była idealna!!
z dnia na dzień zmieniłam zdanie o sobie i najsmieszniejsze jest to,ze teraz mam 99 cm i wcale nie uważam ze jest ona wielka!!
Ciągle słyszę jakie mam kobiece kształty.[zwróccie uwagę na wiek w avatarze ] dopiero teraz na "stare lata" mój tyłek mi az tak bardzo nie przeszkadza,w ubraniu wygladam sexi,jak sie rozbiorę troszke mniej haha bo jednak 96 było by idealnie,ale juz nie wydziwiam,nie szleje,nie dołuje sie BO PODOBAM SIE SOBIE!!.
Jeszcze króciutko o moim "wielkim garbatym nosie"
Pojawił sie w wieku dojrzewania,był pasudnie wilki,nie siadałam profilem do chłopców którzy mi sie podobali,to był dla mnie koszmar az do wiku 24 lat kiedy go zoperowałam I NIKT NIE ZAUWAŻYŁ ZE ZROBIŁAM OPERACJE!!! Bo ten wielki nos był w mojej głowie,w moich oczach!!!
Nie ogladajmy siebie oczami innych:)

ZACZĘŁAM NOWY TEMAT ODNOŚNIE NASZYCH FIGUR.

http://www.netkobiety.pl/viewtopic.php? … 13#p268413

46

ńie masz się czum przejmować dziewczyno. Masz wspaniałą figurę, aby pozazdrościć... Nie chciałabyś mnie zobaczyć. Mam 172 cm wzrostu a waże 80 kg. To ja powinnam się przejmować, ale tego nie robię bo wiem , Ze mąż mnie kocha i to mi wystarcza. teraz zastosowałam sobie taka małą dietkę ab trochę spaść. A Ty naprawdę wyluzuj bo ciało masz super smile

47

Ale pomocne, wybaczcie ale mam napięte życie, studiuje dziennie, i do tego mam dwie prace by jakoś życ, wiem że mam problem ze sobą, chciałam przekonać jaka jest reakcja na moje ciało osób ktore mnie nie znają, bo ich opinie są otwarte i bez lizania tyłka..
Nie dowartościuje mnie, jak usłysze od innej KOBIETY że jestem Ok.. A wy osądziłyście mnie bez żadnego ale.. neutral
Nie znacie mnie.. i nie poznacie, więc nie osądzajcie ! tego prawa nikt wam nie da, poprosiłam tylko o ocenę wyglądu bo juz sama nie wiedziałam co mam o sobie sądzić ..

Dzieki kilku osobom na tym Forum zyskałam odwagę by włożyć na siebię suknię i pójść w niej do ślubu cywilnego, gdyby nie ten portal to pewnie poszła bym w dresie..;)

Dziękuję dziewczynom które obiektywnie patrzyły i na moje ciało ale i na mnie samą, nie oceniając tego jaka jestem nie znając mnie !!
Dziękuje raz jeszcze, i możecie zamykać Temat !

48

Mysle, ze nie ma po co zamykac tematu, jak juz to umrze smiercia naturalna, a tak to moze jeszcze kazdy cos doda. Przeciez zadnego balaganu tu nie ma wink

Witchwoman, czegos nie rozumiem - skoro opinia innej kobiety cie nie dowartosciuje, to po co chcialas ja znac? I czemu kompleksy masz teraz mniejsze? Widocznie jednak cie dowartosciowala. Pogubilas sie troche wink A twoj facet co ci mowi o twoim wygladzie? czesto cie kompelmentuje? Masz zadanie - zwrocic na to uwage i zdac relacje. Jestem ciekawa, czy bedziesz zdziwiona, jesli zaczniesz swiadomie odbierac kompelmenty jako komplementy,a nie przytyki.

Emilia napisał/a:

Takie osoby czują wewnętrzną potrzebę bycia perfekcyjną na każdej płaszczyźnie życia. A to z kolei może być zakorzenione w dzieciństwie, kiedy rodzice wymagali zbyt wiele, a dziecko ciągle nie spełniało ich oczekiwań i dawano mu to odczuć. To taki nabyty perfekcjonizm.

Hm, widze tu siebie.. Tyle ze ja nie jestem perfekcyjna. Jakos tak uderzajaco to sformulowalas, wczesniej jakos nie moglam tego odniesc do siebie.  Ale fakt, ze przyzwyczailam sie jakby, ze 'nie spelniam' oczekiwan i ciagle mam takie wrazenie ;/ Czesto mam odczucie, ze to,co robie, co osiagne, to i tak za malo, i tak gorzej od rodzicow, ze jestem za leniwa. A w zwiazku czuje sie za malo atrakcyjna.
I mysle, ze rozwiazaniem tego byloby nie wmawianie sobie, ze jednak ''spelniam czyjes oczekiwania'', tylko pokochanie siebie bez ogladania sie na to, czy spelniam czy nie. Musialabym zreorganizowac myslenie. Ale zajmowac sie czyms takim mozna tylko wtedy, kiedy nie jest ci akurat smutno..

49 Ostatnio edytowany przez BlackCat (2010-05-28 15:53:20)

Przeczytałem post autorki. Klikam na zdjęcia i spodziewam wyglądu jak w opisie... a tu szok smile Co za figura. Ten biust... uda są nie małe ale też nie jakieś bardzo wielkie, ale to właśnie dobrze - nie przepadam za szczupłymi udami. Ja sie nie dziwie twojemu chłopakowi, że mu sie podobasz. Mnie też smile Na szybkości zagooglowalem w celu znalezienia optymalnej wagi dla twojego wzrostu i dla 174cm wynosi 64kg:) Więc jesteś blisko ideału i na pewno nie za gruba /  duża.

50

Obiektywnie? Cycki na 6 (o ile bez stanika tez są takie fajne;) brzuch na 5 (nie masz boczkow), nogi na 3- (wyglądają na krzywe, no i na nieproporcjonalnie krótkie). I jeszcze dziwnie krótkie ręce - czy ty z ta fotka czegoś nie robilas? Nie wyciagnęlas jej na długość? Acha - i pupa na 4/5 (slabo widać).
Chcialaś ocen to masz;D

51

ja tez chcę takie piersi!!;[;[;[;[;[;[;[;[;[;[;[;[;[[;;[;[;[;[ ja mam A z "-"

52

With, to jest forum dla kobiet... Kobiecy punkt widzenia właśnie Cie interesował.

53

Nie chciałam sie tu Dowartościować !!!!!!!!! Ile razy można to powtarzać..?  !!
Chciałam poznać wasze oceny .. i dziękuję,

54

No to ja powtarzam jeszcze raz ZMIEŃ MAJTKI i tyle,reszta fajna.

55

Boże,Boże....proponuję przytyć z 15 kg ...nie....ze 20 albo 25 i dopiero zakładać wątek.
Figura bez zarzutu....zgodzę się tylko z tymi majtkami....natychmiast zacząć nosić inne i przestać sobie zawracać głowę głupotami.
Wszelkie obawy i dylematy te opinie powinny Ci je rozwiać.

56

Laska Ty masz świetne cialoo , ja nie wiem czego Ty chcesz hehe;p Pozazdrościć

57

Kobietka48 napisał/a:

No to ja powtarzam jeszcze raz ZMIEŃ MAJTKI i tyle,reszta fajna.

Z męskiej perspektywy powiem - NIE ZMENIAJ MAJTEK. Te są super. A co do kształtów to uwierz swojemu facetowi. Pisałaś, że mówi że jest świetnie. Jako osoba z zewnątrz pozwolę sobie podzielić jego opinię - cudo. Poza tym wyglądałasz prawie tak rewelacyjnie jak moja żona smile

58

Ja Ci powiem szczerze, że wyglądasz bardzo dobrze!!!!
Nie wiem dlaczego Ty siebie nie akceptujesz??!!
Dużo dziewczyn chciałoby tak wyglądać, nie stosuj żadnych diet bo nie są ci potrzebne, a ćwiczyć można dla kondycji.
Nie jesteś gruba, a teraz Cię ocenie:
Piersi - bardzo piękne i twojemu facetowi na pewno się podobają wink
Brzuch - Ty go w ogóle nie masz, jest taki płaski!! Sama chciałabym taki mieć.
Uda - kształtne, faceci lubią takie a nie jakieś patyki są nieestetyczne, a twoje są sexowne
No i wkońcu doszłam do pupci!!! Jest piękna i kształtna, sama mam taką, tą linie pod pośladkami, ona dodaje uroku!! Mój facet mówi, że to pupcia murzynki, a murzynki mają najładniejsze wink
Głowa do góry, ja napisałam szczerze i może po tym co napisałam zauważysz że naprawdę jesteś atrakcyjna!!

P.S. Ja wyglądam tak samo jak Ty tylko zazdroszczę Ci tego płaskiego brzuszka;)
Pozdrawiam serdecznie

59

Aha i jeszcze dodam, że boczków wcale nie masz!!!! wink

60

też bym chciała tak wyglądac tongue masz sliczny brzuszek i piersi smile tylko tak trzymaj! wink

Posty [ 61 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Czy powinnam wstydzić się mojego Ciała ? Proszę o ocenę !..

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024