Własne przedszkole?? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1 Ostatnio edytowany przez natallia (2010-05-21 10:21:43)

Temat: Własne przedszkole??

Cześć dziewczyny. Ostatnio tak sobie czytam i myślę nad otworzeniem (kiedyś) własnego przedszkola. Czy może któraś z Was dokonała już takiego czynu? Możecie napiszecie jak wyglądała Wasza droga do otworzenia, jakie są wymogi itd. To wszystko jest opisane ale tak naprawdę w rzeczywistości wygląda pewnie inaczej. Czy można dostać dofinansowanie z Uni i czy te pieniązki wystrcza czy trzeba mieć jeszcze jakiś wkład własny? W ogóle to piszcie cokowiek wiecie. Nawet Ci którzy nie otworzyli przedszkola ale cos slyszeli. każda informacja się przyda smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Własne przedszkole??

natallia świetny pomysł:) Ja wraz z moimi dobrymi znajomymi też mamy takie plany na przyszłość. Ale długa, trudna droga do tego hmm A to dla tego, że musisz spełniać wiele ważnych wymogów. Miejsce, metraż, określić jakie to dzieci, ich wiek, ile oddziałów, no i wiadomo to jednostka oświatowa więc muszą być nauczyciele wychowania przedszkolnego, opieka logopedy, pedagoga, psychologa itd. Strasznie tego dużo. A tym bardziej, że teraz przedszkola przescigają sie w wymyślaniu zajęć dla szkrabów:) My myślałaysmy o przedszkolu zintegrowanym,  mase jest dzieci niepełnosprawnych, a rodzice nie maja jak do pracy wrócić.. A i czy chcesz by to przedszkole było publiczne czy prywatne:)

3

Witam, ja właśnie otwieram KLub Maluszka w Warszawie na Woli dla misiaków w wieku 0-3latka. W ofercie mamy opiekę stałą, godzinowa, nocną, bądź NOWOŚĆ! na cały weekend. Zapraszam na stronę nie mogę tu podać.....proszę wpisać w googlach "WARSZWA WOLA SMERFIKI KLUB MALUSZKA".
Pozdrawiam.

4

smerfiki a możesz coś wiecej napisać?

5

Ja mam zamiar iść na pedagogikę i rownież mam w planach kiedyś tam otworzyć własne przedszkole. Co prawda jeszcze za bardzo nie jestem w tym temacie zorientowana, ale również chętnie poczytam Wasze wypowiedzi.

6

hej smile fajny pomysł bo sama nad nim obecnie rozmyślam smile ale ja bardziej jestem skłonna na domowe przedszkole gdzie jest garstka dzieci niż na normalne przedszkole z całą kadrą pedagogiczną wyżywieniem i w ogóle ... to nie dla mnie. Takie domowe przedszkole to wiem że można i w domu zorganizować tylko trzeba spełniać wymogi, narazie się nie rozglądałam i nie dowiadywałam zbytnio bo jak narazie brak mi odwagi na takie przedsięwzięcie smile wiem również to że jest firma króra pomaga w otworzeniu takiego domowego przedszkola, lub punktu przedszkolnego czy jakoś tak się to nazywa.
Tak więc czekam i ja na opinie tych którym już to się udało smile

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024