Cześć dziewczyny. Ostatnio tak sobie czytam i myślę nad otworzeniem (kiedyś) własnego przedszkola. Czy może któraś z Was dokonała już takiego czynu? Możecie napiszecie jak wyglądała Wasza droga do otworzenia, jakie są wymogi itd. To wszystko jest opisane ale tak naprawdę w rzeczywistości wygląda pewnie inaczej. Czy można dostać dofinansowanie z Uni i czy te pieniązki wystrcza czy trzeba mieć jeszcze jakiś wkład własny? W ogóle to piszcie cokowiek wiecie. Nawet Ci którzy nie otworzyli przedszkola ale cos slyszeli. każda informacja się przyda ![]()
1 2010-05-21 10:20:27 Ostatnio edytowany przez natallia (2010-05-21 10:21:43)
natallia świetny pomysł:) Ja wraz z moimi dobrymi znajomymi też mamy takie plany na przyszłość. Ale długa, trudna droga do tego
A to dla tego, że musisz spełniać wiele ważnych wymogów. Miejsce, metraż, określić jakie to dzieci, ich wiek, ile oddziałów, no i wiadomo to jednostka oświatowa więc muszą być nauczyciele wychowania przedszkolnego, opieka logopedy, pedagoga, psychologa itd. Strasznie tego dużo. A tym bardziej, że teraz przedszkola przescigają sie w wymyślaniu zajęć dla szkrabów:) My myślałaysmy o przedszkolu zintegrowanym, mase jest dzieci niepełnosprawnych, a rodzice nie maja jak do pracy wrócić.. A i czy chcesz by to przedszkole było publiczne czy prywatne:)
Witam, ja właśnie otwieram KLub Maluszka w Warszawie na Woli dla misiaków w wieku 0-3latka. W ofercie mamy opiekę stałą, godzinowa, nocną, bądź NOWOŚĆ! na cały weekend. Zapraszam na stronę nie mogę tu podać.....proszę wpisać w googlach "WARSZWA WOLA SMERFIKI KLUB MALUSZKA".
Pozdrawiam.
smerfiki a możesz coś wiecej napisać?
Ja mam zamiar iść na pedagogikę i rownież mam w planach kiedyś tam otworzyć własne przedszkole. Co prawda jeszcze za bardzo nie jestem w tym temacie zorientowana, ale również chętnie poczytam Wasze wypowiedzi.
hej
fajny pomysł bo sama nad nim obecnie rozmyślam
ale ja bardziej jestem skłonna na domowe przedszkole gdzie jest garstka dzieci niż na normalne przedszkole z całą kadrą pedagogiczną wyżywieniem i w ogóle ... to nie dla mnie. Takie domowe przedszkole to wiem że można i w domu zorganizować tylko trzeba spełniać wymogi, narazie się nie rozglądałam i nie dowiadywałam zbytnio bo jak narazie brak mi odwagi na takie przedsięwzięcie
wiem również to że jest firma króra pomaga w otworzeniu takiego domowego przedszkola, lub punktu przedszkolnego czy jakoś tak się to nazywa.
Tak więc czekam i ja na opinie tych którym już to się udało ![]()