1

Temat: Ziemia egipska - egyptische erde

Puder Ziemia Egipska firmy BI KOR ma bardzo naturalny kolor, taką konsystencję wilgotnego kamienia, przyjemne drobinki, pozostawia skórę bardzo gładką, można nią bezpiecznie poszaleć po twarzy z niewielką szansą zrobienia z siebie wariata. Można sie fajnie pobawić kolorem, pomaskować niedoskonałości, pomodelować. Nie zatykało mi porów. Nie uczuliło. Jest bardzo wydajna, a co za tym idzie warta swojej ceny. Ma witaminki A, E i masło shea . Opakowanie starcza mi na rok . Cena ok. 130 złotych

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ziemia egipska - egyptische erde

Ziemie egipską stosuje od 3 lat. Już się chyba uzależniłam bo nie umiem bez niej wyjść na dwór. Ale jest naprawdę super szczególnie dla osoby z bladą cerą.

3

Ziemia Egipska bi kor, to jeden z moich ulubionych kosmetyków. Moja szwagierka mi poleciła jakiś czas temu, więc kupiłam i ja smile Pierwsze opakowanie, to chyba ze dwa lata miałam, jak nie dłużej. Cera mi się znacznie poprawiła, jakoś tak zdrowiej wygląda:)

4

Potwierdzam, Ziemia jest bardzo przyzwoitym pudrem:) Zresztą bikor w ogóle ma dobre kosmetyki, nie tylko Zimie Egipską. Cienie do powiek też są rewelacyjne, mocno napigmentowane i trwałe:)

5

No dobra, to teraz ja się podzielę swoimi spostrzeżeniami na temat Ziemi Egipskiej Bikor smile Moja przygoda z tym kosmetykiem zaczęła się dobre 2 lata temu. Podpatrzyłam u koleżanki w kosmetyczce i zapragnęłam ją mieć, a że jak coś sobie wymyślę, o już nie ma przebacz, muszę to kupić smile No i zamówiłam. Na początku popełniłam błąd, bo używałam do aplikacji swojego starego płaskiego pędzla, którym absolutnie się do tego nie nadawał. Na szczęście szybko się zorientowałam w czym problem, kupiłam odpowiedni duży pędzel i od razu było lepiej smile Podsumowując- Ziemia Egipska to ten rodzaj pudru, który się nie nudzi, bo można naprawdę różne warianty makijażu nią robić i zdecydowanie najwydajniejszy z jakim się spotkałam smile

6

Dziewczyny, a orientujecie się gdzie można zakupić Ziemię egipską? Czy jest dostępna tylko w sieci,a może jest jakaś drogeria która ją ma w ofercie? I jak jest w datą używalności? Rok, dwa lata?

Bardzo chciałabym wypróbować ten produkt, ale jednak te 130 zł troszeczkę odstrasza...

7

Ja również używam ziemi egipskiej firmy IKOS to to samo co BI KOR tylko że kupuje ją w niemczech i wiem że jest w sieci sklepów Muller w innych drogeriach nie widziałam tych kosmetyków, cienie też muszę przyznać że są rewelacyjne big_smile

8

Fumiko napisał/a:

Dziewczyny, a orientujecie się gdzie można zakupić Ziemię egipską? Czy jest dostępna tylko w sieci,a może jest jakaś drogeria która ją ma w ofercie? I jak jest w datą używalności? Rok, dwa lata?...

Ja ją zamówiłam przez internet bezpośrednio ze strony Bikor. Z tego co wiem, to jest też sklep firmowy w centrum handlowym w Gdańsku. A jeśli chodzi o datę przydatności, to muszę przyznać, że nigdy nie zwróciłam na to uwagi, ale ja używam już ponad dwa lata, a właściwości i wygląd bez zmian smile

9

Również korzystam z Ziemi Egipskiej IKOS-a, ale kupuję w Polsce, w sieci, a nie w Niemczech ;-)
nymphe - ile płacisz za swoją ziemię? To na pewno jest to samo co ziemia Bi-kor? Nie jest lepsza?

10

Ikos i Bikor to dwie różne firmy, które mają w swojej ofercie puder Ziemia Egipska. A lepsze to pojęcie względne...

11

Dlatego pytam koleżankę o opinię. Ciekawi mnie czy testowała obydwa kosmetyki, czy też tylko jest zdania, że to "to samo".

12

To są różne kosmetyki, tak więc nie piszcie, że to jest to samo.
Dla mnie ziemia IKOSa jest bardziej wartościowa, tj. oceniam ją lepiej po korzystaniu, chociaż nie będą pisała, że każdego dnia korzystam z ziemii ;-) Ogólnie uważam, że produkt IKOSa jest OK.

13

Ale możesz napisać jakiś konkret? Również korzystam z ziemi Ikosa, chciałbym się dowiedzieć konkretnie dlaczego uważasz, że jest on lepsza i bardziej wartościowa. Z czego to wynika? Skład? Efekt? Jakość?

14

Oceniam po efektach. Puder bardzo dobrze się trzyma na skórze, a ja atrakcyjnie wyglądam - przynajmniej w moim mniemaniu. Oceniam tylko efekt - raczej nie zagłębiam się w kwestie związane ze składem, pochodzeniem itp.

15

Plusem ziemia Ikosa jest dla mnie to, że wystarcza na ponad 300 zastosowań - kupuję to raz na bardzo długi czas. Kosmetyk jest bardzo wydajny.

16

Oczywiście, że to inne kosmetyki. Inny producent, inna firma, inny skład, inne efekty smile Osobiście, mam Ziemię bikor. Świetnie odświeża cerę i zwłaszcza o tej porze roku nadaje jej zdrowy wygląd smile Zauważyłam nawet, że moje problemy skórne się zmniejszyły odkąd jej używam wink

17

Bo taka jest właśnie ziemia egipska ;-) Żałuję jedynie, że tak późno zaczęłam z niej korzystać, bo Ikos ją produkuje już kilkanaście lat. Dobrze, że stworzyli ten kosmetyk ;-)

18

Emiko - 20 lat ziemi Egiptu w PL, a nie 20 lat ziemi Bi-kor.
Wcześnie była jeszcze ziemia Ikos, Ikos nawet produkował ziemię dla firmy Bi-kor ;-)

19

Aaaaaaaaa widzisz, nie wiedziałam smile

Ale przecież tytuł artykułu to "Bestseller: Ziemia Egiptu Bikor ma już 20 lat"
Tak czy inaczej egyptische erde jest super! smile

20

Dokładnie ;-) Ziemia Egipska Ikosa jest super kosmetykiem - jednym z moich ulubionych i zapewne będę jeszcze długo z niego korzystała ;-)

21

Słuchajcie, przez 2 lata używałam Ziemi Bikor, później dla porównania kupiłam Ziemię Ikos. Nie wiem co mnie podkusiło, bo Bikor był naprawdę super pudrem, ale chciała wypróbować podobnego kosmetyku tylko innej firmy, bo czytałam sporo dyskusji na ten temat. Niestety jestem zawiedziona i trochę żałuję swojej decyzji. Ikos ma taki bardziej zbity kamień i naprawdę czasem ciężko mi nabrać puder na pędzel tak, żeby nie zrobić sobie placków na twarzy. Wydaje mi się też, że jest trochę mniej trwały, bo po 3-4 godzinach od nałożenia muszę poprawiać makijaż, z Bikorem tego nie miałam...

22

Widocznie nie potrafisz dobrze nałożyć... Nigdy nie miałam takiego problemu, ani też nie słyszałam by ktokolwiek miał. Zresztą to ziemia IKOS jest bardziej wydajna - spokojnie wystarczy na nawet 300 zastosowań. Dziewczyny piszą, że ziemia Bi-kor to max 9 miechów korzystania ;/ Kiepsko u nich z tą wydajnością ;/

23

Jakoś z Bikor'em nie miałam tego problemu, więc nie sądzę, że to o to chodzi. Bikor ładnie się rozprowadzał, Ikos nie bardzo hmm A wydajność, zależy od częstotliwości stosowania i liczby nakładanych warstw. Jak miałam Bikor'a to mi wystarczył na prawie 2 lata, stosując raz dziennie czasem dwa. Teraz z Ikosem co najmniej 3 razy muszę poprawiać makijaż, więc skoro piszesz, że wystarczy na 300 zastosowań, to jakieś 4-5 miesięcy i się skończy hmm

24

Polecam udać się do jakiegoś salonu kosmetycznego, znaleźć jakąś koleżankę - może nauczy cię jak należy zakładać ziemię Ikosa. To dziwne, że u mnie jest wystarczająca na grubo ponad rok, a u ciebie takie rzeczy. Może ty jakąś podróbkę kupiłaś? Dziwne rzeczy również piszesz o ziemi Bi-kor. Wszędzie dziewczyny piszą, że ta ziemia jest wydajna i wystarcza im na 6-9 miesięcy, a ty 2 lata. Paradoks? Dziwne to. Nie rozumiem również po co kupowałaś nową ziemię Ikosa za ponad 100 złotych skoro tamta ci odpowiadała?

25

Kurcze, może lemmira faktycznie ma lepsze doświadczenia z Ziemią bikor, po co jej coś wciskać i udowadniać, że na pewno nie potrafi się obsługiwać pędzlem... hmm Przecież ma prawo wyrażać swoje zdanie, a skoro Ziemi używa nie od wczoraj, to chyba doskonale wie jak ją nakładać...

PS. A gdzie to jest wszędzie? W sensie, gdzie dokładnie dziewczyny piszą o tych 6-9 miesiącach?

26

Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie, ale jeśli to zdanie jest dziwne to warto sprawdzić jego realność, prawda?
Gdzie jest to wszędzie? Wklepałam w Google zapytanie, sprawdziłam ze 4 adresy i Netkobiety są jedynym forum na którym ktoś wspomina, że korzystał z tej ziemi przez 2 lata ;-) A już to odnośnie Ikosa to...

27

Nieeeeee, no teraz to się zdenerwowałam. Dlaczego twierdzisz, że jej zdanie jest dziwne? Bo jest inne od Twojego??

A po drugie, też wklepałam w google i znalazłam co najmniej 3 dyskusje w których dziewczyny piszą, że używają Ziemi bikor 2 lata.
Żeby nie być gołosłowną, proszę bardzo:

Linki zostały usuniete, gdyż wklejanie ich jest niezgodne z regulaminem. Moderatorka Agatka
Jeszcze jakieś pytania?

28

Ja również się zdenerwowałam - dziwne jest bo odbiega od normy, a ja piszę o aktualnych dyskusjach, które czytałam.
Co do przytoczonych przykładów to nawet nie będę komentowała - naprawdę nie widzisz w nich podobieństwa?
I przede wszystkim - nie podniecaj się tak na forum...

29

Emiko - przecież to na kilometr śmierdzi. Mogę się założyć o flaszkę, że ta laska nigdy nie widziała ziemia Ikosa na oczy, chyba że w sklepie, albo w sieci.

30

Dziwne bo odbiega od normy...a jakie są normy i kto je ustala? smile Naprawdę nie wiem o jakich podobieństwach mówisz, dyskusje jak dyskusje, zarzuciłaś koleżance, że nie wie co mówi, to pokazałam, że inne osoby też używają Ziemi Bikor przez 2 lata. Pewnie gdyby ktoś Ci pokazał niewyczerpane do końca opakowanie po 2 latach używania to też byś nie uwierzyła smile

Krasnal, o flaszkę to ja mogę się założyć, niech szala przetnie tongue

31

Normy ustala większość - ty wskazałaś tam chyba jakieś trzy wpisy.
A do picia alkoholu mnie nie mieszajcie - taka abstynentka trochę ze mnie tongue

32

Chciałam tylko opisać swoje doświadczenia, nie miałam na celu podważania innych opinii, po prostu wypowiedziałam swoją. Nie mam również w zwyczaju wymyślania niestworzonych historii, dlatego dziwnie się czuje widząc jakieś zarzuty hmm Piszę o tym co zauważyłam, że bardziej jednak pasuje mi Ziemia Bikor, a tu jakieś dziwna sytuacja ze strony zwolenniczek-przeciwniczek...!?

33

Nikt ci koleżanko nie broni pisania, każdy może mieć swoje zdanie, mam je również i ja. I nikomu raczej nie chodziło o zarzuty, lecz o zaskoczenie dziwnymi informacjami. Ja nie jestem zwolenniczką, lecz raczej użytkowniczką ;-)

34

Doprawdy nie rozumiem dlaczego nazywasz to co napisał m o Ziemi Bikor dziwnymi informacjami...ale nieważne, nie chce mi się z Tobą dyskutować.

35

Oj dlaczego to już pisałam i nie będę się powtarzać, ale skoro nawet nie chce ci się dyskutować to nawet lepiej ;-)

36

Powiedz mi - czy w wakacje ograniczasz korzystanie z ziemi? No bo ja zmniejszyłam ilość pudru, który nakładałam, a zastanawiam się, czy nie lepiej całkowicie zrezygnować - przynajmniej w bardzo ciepłe dni. Co o tym sądzisz?

37

Z moją opalenizną nigdy nie było zbyt wesoło, ale powiem ci że na opalanie to ja pudru nie stosuję ;-)
A jeśli już to odrobinkę - jeśli wkoło jest wiele osób i jakoś trzeba wyglądać ;-)

38

Moja Ziemia Bikor ma właściwości, które stanowią naturalną ochronę przeciwko promieniowaniu UVB, więc śmigam z nią cały rok, latem również smile

39

Ja staram się twarzy w ogóle nie opalać, skóra dużo szybciej się starzeje jak jest traktowana słońcem. Używam bronzera Bikor jak chcę się przyciemnić. W sumie efekt i tak jest identyczny.