Moja fobia, że ona zajdzie w ciążę... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Moja fobia, że ona zajdzie w ciążę...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

1 Ostatnio edytowany przez yvette (2010-05-04 20:43:28)

Temat: Moja fobia, że ona zajdzie w ciążę...

Witam. Otóz mam taki problem - mam dziewczynę i choć jeszcze nie współżyliśmy, to bawiliśmy się już trochę. Masturbowałem ją palcami, językiem. Planujemy wspólny petting. I tu tkwi kłopot - otóż męczy mnie irracjonalny lęk - strach, że dziewczyna zajdzie w ciążę. Mimo, że wiem, iż z biologicznego punktu widzenia jest to totalnie niemożliwe to ta fobia nie daje mi spokoju. Przykładowo, gdy masturbowałem ją palcami, następnie udałem się do toalety, umyłem ręce i zrobiłem to ponownie. Mimo, że nie doszło do wytrysku, miałej tylko troche preejakulatu na majtkach z którym nie miałem najprawdopodobniej kontaktu. Wbrew wszelkiej logice potem dręczą mnie myśli, że może cos ostało się  na palcu i dostało się do pochwy. Niestety domyślam się, że po pettingu, a w przyszłości po stosunku będą mnie dręczyć te same glupie wątpliwości, mimo tego, że będę się stosował do zasad higieny i zabezpieczał. Kompletnie nie wiem co z tym zrobić, czego mi trzeba - jakiejś porady, zapewnienia czy coś... Pomóżcie.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez a_normalna (2010-05-04 20:27:55)

Odp: Moja fobia, że ona zajdzie w ciążę...

"zapadnie" w ciążę? Tworzysz nowe związki frazeologiczne? wink

Ja bym radziła ci żebyś poczytał DOBRE poradniki albo artykuły na temat antykoncepcji i ogólnie jak (nie)zajść w ciążę. Nie dlatego, że nie masz wiedzy na ten temat tylko żebyś oswoił się z tematem, wiedział od podszewki kiedy jest możliwość, ze Twoja dziewczyna może zajść w ciążę itp. Może to pozwoli ci się uspokoić i wyzbyć tego lęku.

3

No tak z tym zapadnie to pomyłka. Czytałem sporo, ale może nie tak dużo jak powinienem.

4 Ostatnio edytowany przez a_normalna (2010-05-04 20:35:10)

Po prostu czytaj szczegółowo - ile żyją plemniki, kiedy sperma zachowuje swoje "właściwości" i można przenieść plemniki tak, by była realna szansa na ciążę, które dni są płodne i jak można to poznać, ile procent skuteczności ma dany środek antykoncepcyjny i na jakiej zasadzie działa... faceci mają bardziej analityczny umysł, więc może takie podejście do Ciebie przemówi wink

5

Postaram się, chociaż nie wiem czy to pomoże.

6

Na początek pragnę zaznaczyć, że nie da się "masturbować kogoś" - to sprzeczność, masturbacja z założenia jest czymś, co robimy w pojedynkę wink

Poprę a_normalną, czytaj, czytaj i jeszcze raz czytaj. Plemniki to nie małe terminatorki wink bardzo łatwo giną, a na pewno nie są zdolne do zapłodnienia przez majtki. Co do przyszłego współżycia, to porozmawiajcie o najskuteczniejszych sposobach zabezpieczenia - może tabletki? Dają największą pewność. A już najlepsze byłoby combo tabletki+prezerwatywy, wtedy jeśli Twoja dziewczyna zaszłaby w ciążę, to musiałoby to być niechybnie niepokalane poczęcie big_smile

A z autopsji wiem, że lęk przed ciążą maleje wraz z upływem czasu (i oczywiście wraz ze zdobywaniem seksualnego doświadczenia). Kiedy zaczynałam, też się stresowaliśmy nieziemsko wraz z moim chłopakiem, swego czasu właśnie używaliśmy nawet tabletek i gumek jednocześnie... A teraz - po prostu wiem, że zajść w ciążę wcale nie jest tak łatwo. Były różne sytuacje (zapomniana tabletka itp.), a jednak przez 6 lat w ciążę nie zaszłam (odpukać, bo jeszcze tego nie planuję wink).

7

ok, dzięki za porady. Biorę się za czytanie z nadzieją, że strach przejdzie;p

8

Miałbym jeszcze parę pytań:
1. Czy preejakulat jest zdolny do zapłodnienia? (na internecie są różne wersje)
2. Czy woda + mydło definitywnie i natychmiast zabijają plemniki?
3. Czy istnieje jakakolwiek szansa zajścia w ciążę podczas seksu oralnego? (chodzi również o jakieś wyjątkowe sytuacje)
4. Czy ewentualne użycie prezerwatyw podczas seksu oralnego ma wyłącznie za zadanie chronienie przed chorobami wenerycznymi, czy też mają chronić one przed ewntualną ciążą.
5. Jakie są koszta tabletek antykoncepcyjnych, i jeżeli dziewczyna jest niepełnoletnia, to czy lekarz wymaga zgody rodziców przy wypisywaniu recepty?

Z góry dziękuję za odpowiedź

9

1. W preejakulacie mogą znajdować się plemniki. Szansa na zapłodnienie nie jest duża, ale jednak jest. Bo wiadomo - jak jest chociaż jeden plemnik to jakaś tam szansa jest. Nikła, bo nikła ale jednak...
2. Plemniki żyją wyłącznie w środowisku zasadowym. W każdym innym - giną. Wystarczy też, że sperma będzie już wyschnięta i też już nie spełni swojego "zadania" (chodzi mi o ciuchy czy nawet rękę).
3. Oralny... hmmmm... to chyba jakiejś trzeciej osobie musiałbyś trysnąć do ust i ona przenieść spermę bezpośrednio do pochwy Twojej dziewczyny. Pamiętaj - żeby było zapłodnienie plemniki MUSZĄ dostać się do macicy.
4. Jak Ty wyobrażasz sobie w ogóle oralny, że sperma miałaby magicznie teleportować się z ust do pochwy?
5. O kosztach możesz sobie poczytać nawet tu na forach w odpowiednich wątkach. To wszystko zależy od leku. Chyba lekarz nie wymaga zgody rodziców, ale nie jestem 100% pewna.

10

Co do drugiej odpowiedzi - wydaje mi się, że mydło jest jako tako zasadowe, gdyż robione m.in z wodorotlenków. Jednak mam wrażenie, że mimo wszystko plemniki raczej giną pod wodą z mydłem. Mam rację?

11

Tak, jak umyjesz ręce, to na pewno wszystkie plemniki zabijesz. Na pewno wiesz jak wygląda sperma wink Chodzi o to żebyś nie miał żadnych jej resztek. Jak po prostu wodą zmyjesz "galaretę" to pozbyłeś się plemników.

12 Ostatnio edytowany przez vinnga (2010-05-05 16:19:25)

Naturalne środowisko pochwy to środowisko kwaśne, nie zasadowe. I w takim środowisku plemniki mogą żyć do 5 dni. Mydło plemnikom nie sprzyja, jednak dla spokoju swojej duszy możesz kupić w aptece płyny zabijające plemniki definitywnie, natychmiast i bezdyskusyjnie smile

Podczas seksu oralnego nie można zajść w ciążę, nawet gdyby dziewczyna miała dziury w żołądku. Aby zajść w ciążę plemniki muszą się dostać do pochwy. A_normalna, podziwiam wyobraźnię, ja nie umiałam wymyślić sposobu na zapłodnienie przy seksie oralnym  wink

Niepełnoletnia dziewczyna nie musi mieć zgody rodziców. Chociaż może się zdarzyć ginekolog, który wydania recepty odmówi, wtedy należy iść do innego smile Chyba, że ona ma 14-15 lat - wtedy może być problem z większością ginekologów.
Koszt tabletek - średnio koło 30 zł miesięcznie. Plus prywatna wizyta u ginekologa jeśli Wam się spieszy + koszt badań jeśli pójdzie prywatnie do lekarza.

jeżeli lekarz nie będzie chciał wypisać tabletek,to idźcie do innego.

Mnie wypisał tabletki jak miałam niecałe 17 lat.

14

vinnga napisał/a:

Naturalne środowisko pochwy to środowisko kwaśne, nie zasadowe.

Tak, pochwa jest kwaśna. Ale plemniki lubią środowisko zasadowe i dlatego giną jeśli kobieta nie jest płodna i działa bezpośrednio odczyn kwaśny. Tak to już dziwnie jesteśmy skonstruowani. Facet nie może się przegrzewać, żeby nie usmażyć plemników, a kobieta musi mieć ciepełko, bo jajeczko musi rozwijać się w wyższej temperaturze wink

15

a_normalna, oświeć  mnie, bo mimo, że napisałaś odpowiedź na 4. pytanie, to ja nadal nie rozumiem jak się podczas seksu oralnego używa prezerwatywy big_smile ? O_o  Ciemnota mnie ogarnęła, mimo, że Twoje odpowiedzi są bardzo klarowne smile

16

Jedyne co przychodzi mi do głowy, to po prostu lizanie penisa przez prezerwatywę. Innego sposobu nie widzę.

vinnga, ja zawsze miałam bardzo wybujałą wyobraźnię big_smile

17

Tak dziewczyny - właśnie w ten sposob się używa prezerwatywy w seksie oralnym smile Robi się to w celu ochrony przed HIV i chorobami wenerycznymi...

18

Zawsze jakoś przy oralny zapominam że takie jest zastosowanie prezerwatywy wink

Tak czy siak, jeżeli rozmawiamy o sposobach zapobiegania ciąży, to prezerwatywa przy oralnym jest zbędna.

19 Ostatnio edytowany przez Anemonne (2010-05-05 22:40:06)

Nie no, litości, ray - jak się już człowiek zabiera za seks, to trzeba mieć choć trochę wyobraźni big_smile Jak sobie wyobrażasz zapłodnienie przez seks oralny? Spałeś na lekcjach biologii, czy grałeś w okręty? wink Jeśli ktoś używa prezerwatywy do seksu oralnego, to co najwyżej dla ochrony przed chorobami lub jeśli kobieta nie może się przemóc do wzięcia do ust penisa bezpośrednio.

A co do tego mydła, to owszem - plemniki znajdujące się ewentualnie na dłoniach zabije. Ale nie interpretuj tego tak, że możesz dojść w dziewczynie lub w okolicach jej pochwy, a ona się potem wymyje mydełkiem i będzie bezpieczna big_smile
Jednak co do samych rąk, to nie przejmuj się - szansa, że przeniesiesz żywe plemniki na suchych i umytych palcach, jest praktycznie zerowa.

Tabletki lekarz powinien przepisać, o ile dziewczyna miesiączkuje od co najmniej 3 lat, choć zdarzają się i przypadki, że przepisują tak czy inaczej, nie pytając o to. Ale na pewno zgoda rodziców nie jest potrzebna - mało tego, lekarz nie ma nawet prawa przekazać jakichkolwiek informacji rodzicom, obowiązuje go tajemnica lekarska i niepełnoletnia pacjentka jest traktowana w tym przypadku jak każda inna, dorosła kobieta.

20

Moja rada - dobra psychoterapia i problem zniknie, albo terapia dla par, też działa!

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Moja fobia, że ona zajdzie w ciążę...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024