jak się ma miłość do dobrego związku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » jak się ma miłość do dobrego związku

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1 Ostatnio edytowany przez Emilia (2010-06-11 20:31:18)

Temat: jak się ma miłość do dobrego związku

Bardzo  ciekawy temat który zaczerpnęłam z magazynu spamZagadnienie wbrew pozorom skomplikowane. Artykuł ukazuje parę która przeżyła ze sobą 28 lat , i nadal czuje wielką miłość do siebie .
  Każdy z nas szuka wielkiego uczucia u drugiej  osoby , dobrego związku i seksu . Jak to bywa w życiu ciężko jest znaleźć  złoty środek .

Czy ktoś z was znalazł tą idealną osobę ?  . I co sądzicie o miłości ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: jak się ma miłość do dobrego związku

Ulus a po co ta reklama??

1 piszesz o złotym środku a dalej o ideale- to jak to w końcu ma być- bujamy w chmurach czy z dobrego kawałka drewna ciosamy rzezbę? wink

3

Pomijając sam artykuł, bo trudno mi się odnieść do czegoś, czego nie czytałam wink - jak się ma miłość do dobrego związku?

Myślę, że bez miłości nie zbuduje się dobrego związku, natomiast sama miłość to nie jest jedyny warunek, jaki musi zostać spełniony. Wiele par darzy się głębokim, fajnym uczuciem, ale okazuje się, że nie dojrzali do dobrej komunikacji, że mają swoje zranienia z przeszłości, które uniemożliwiają im stworzenie czegoś naprawdę pozytywnego albo mają błędne przekonania o tym, czym taki związek ma być. Oczekują zbyt wiele albo nie oczekują niczego.

Wiadomo, że miłość jest podstawą związku. Ale jeśli w parze nie pójdzie dojrzałość dwojga ludzi, skłonność do kompromisów, stawiania realnych oczekiwań, pracy nad sobą i związkiem - to i ta miłość się wypali...

4

Najważniejsze w przetrwaniu bądź budowaniu dobrego związku nie ustawać w zdobywaniu.
Kiedy starasz się o kobietę/ faceta, rozpieszczasz go, obsypujesz prezentami. pamiętasz o ważnych i nieważnuch okazjach, rocznicach, miesięcznicach...
Prowadzasz do kina, teatru, restauracji, na koncerty, pamiętasz jakiej muzyki słucha, co czyta, a nade wszystko- nie możesz się z nim nagadać.
I co po pewnym czasie?
Przestajemy rozmawiać, przestajemy się starać, wydaje nam się, że znamy się jak łyse konie. Człowiek się zmienia. Musisz za tym nadążać. Musisz go poznawać. Rozmowy budują więź.
Więź- to podstawa.
Udany związek, MIŁOŚĆ- to premia. Premia za starania.
Czyli znowu koncert, ulubione płyty, nowości wydawnicze, spacer do parku, wypad za miasto.
Podobno nie trzeba mówić, że trawa jest zielona. Wszyscy to wiedzą. Jednak, gdy spadnie śnieg, przykryje trawę, dobrze jest przypomnieć sobie nawzajem : "Pamiętasz jak trawa jest zielona?".
Ot, tak, żeby nie wyjść z wprawy i poćwiczyć wyobraźnię.
Trawę trzeba podlewać.
Miłość trzeba pielęgnować dobrym słowem, gestem, czułością.

5

ciekawy wątek, a umiera śmiercią naturalną smile

6

Moi rodzice są już 35 lat po ślubie i widzę po nich , że naprawdę się Kochają..
Mój Ojciec okazuje dużo Miłości Mojej Mamie i widzę po Nim , że jest Mu naprawdę dobrze.
Ojciec Mojego Taty Mój dziadek przeżył ze swoją zoną 60 lat bardzo piękna rocznica.:)
Widziałam tą miłość to angażowanie ciepło jakie sobie okazywali lecz rok temu Moja babcia zmarła i Mój dziadek nie jest w stanie sobie z tym poradzić  do tej pory miedzy nimi była bardzo duża więź
Co do miłości myślę , że każdy spotyka osobę przy której czuje się wspaniale..
Jest nadal chemia i osoby które nie potrafią bez siebie żyć.:)

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » jak się ma miłość do dobrego związku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024