Chciałabym, abyśmy w tym wątku dodały odrobinę otuchy Wszystkim naszym nowym Netkobietkom, które do nas wciąż dołączają.
Jesteś nowa na forum ? Nie martw się:) Każda z nas przez to przeszła, większość przeżyła
Być może chciałabyś do nas dołączyć, ale zastanawiasz się jak Cię przyjmiemy, czy Twoje posty spotkają się z życzliwością "starych forumowych wyjadaczy" i czy uda Ci się dołączyć do grupy osób, które piszą ze sobą już od jakiegoś czasu.
Wiele osób czuło na początku, że być może nie będzie tutaj potrzebne; niektóre osoby czuły się tutaj na początku zagubione czy nawet niezauważane. Wiele osób dotarło do nas często z bagażem "niemiłch" doświadczeń z innych fór czy portali i obawiało się czy będzie tutaj tak samo. Po co właściwie dołączać ? Czy ktoś mnie tutaj zrozumie ? Czy ktoś pomoże ? Czy moje porady, będą dla
kogoś dobre i pomocne ? Czy ktoś doceni moje odmienne zdanie ? Jeżeli masz takie przemyślenia - witaj w klubie. Myślę, że każda z nas, łącznie ze mną, miała na początku szereg wątpliwości czy to wszystko ma sens ...
Ja nad moim pierwszym postem na tym forum, myślałam godzinę
Kiedy w końcu umieściłam go na forum, strasznie się denerwowałam jak zostanie przyjęty. Nikt mnie za niego nie udusił, choć temat był kontrowersyjny
Udało mi się za to zyskać świeże spojrzenie na poruszoną w poście kwestię. To było bardzo cenne i bardzo mi wtedy pomogło.
Cały czas też zastanawiałam się czy uda nam się razem stworzyć coś fajnego: miejsce , które będzie dla innych taką oazą spokoju, radości, dobrych porad i relaksu.
Myślę, że się udało i cały czas udaje
Ale to zasługa wszystkich tych osób, które dołączyły i dołączają, piszą i udzielają się na tym forum i dbają o to, żeby było tu cały czas tak samo miło i przyjaźnie. To forum tworzymy razem. To ,że jest tu fajnie - zawdzięczamy sobie nawzajem.
Dobrze jest móc myśleć, że kobiety mogą tworzyć taką fajną i pomocną społeczność. Pomagać sobie w trudach codzienności i wspierać się w sprawach przykrych i skomplikowanych. Co kilka głów to nie jedna, prawda ?
Ty także możesz być częścią naszej społeczności i pomagać innym dobrą radą, emotinkowym uśmiechem, obecnością. Ty także możesz poprosić o pomoc. Wystarczy ... zrobić ten pierwszy krok i napisać ten pierwszy post ![]()
Każda z nas ma różne przekonania, doświadczenia i odmienne wizje różnych rzeczy - ale różnorodność może być ubogacająca. Każda z nas ma różne problemy i zmartwienia - ale inny punkt widzenia, konstruktywna krytyka, dobra porada mogą pomóc w pokonaniu wszelkich przeszkód.
To miejsce jest otwarte dla wszystkich kobiet lubiących dyskutować i wymieniać się wiedzą i doświadczeniem z innymi.
Możesz udzielać się w interesujących Cię tematach i wątkach, dołączyć do którejś z netkafejek, miast czy grup lub założyć własną - możliwości jest sporo. Staramy się ,aby każda z Was znalazła tu swoje miejsce i czuła się tutaj jak najlepiej. Wszystkie sprawy związane z forum reguluje nasz Regulamin, bieżące informacje związane z forum umieszczane są w dziale Nasze Kobiece Forum. W razie jakichkolwiek kwestii problematycznych możesz zawsze skontaktować się z nami przez formularz kontaktowy lub skontaktować bezpośrednio z Moderatorkami.
Początki są czasem trudne, ale wiedz, że czekamy na Ciebie i zawsze będziesz tutaj mile widziana
Poniżej zapraszam wszystkie zadomowione już dziewczyny z forum do pisania o swoich początkach w naszym serwisie ![]()