Związek z kobietą. Facet - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Związek z kobietą. Facet

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

1 Ostatnio edytowany przez Delicious (2010-04-08 13:07:07)

Temat: Związek z kobietą. Facet

Witam drogie Panie. Piszę tutaj ponieważ , wiem że o problemie który mnie "dotyka" facet mi nie powie. A zależy mi żeby zrozumieć swoją partnerkę.
jestem z kobietą prawie rok czasu. kilka razy ze mną zerwała. kilka razy zdarzyło się że piła nie wiem nawet z kim i gdzie. Z jakimiś przyjaciółmi także płci męskiej. Wybaczyłem. Zdałem sobie sprawy że też momentami zbyt nachalny byłem. Ale mimo wszystko...
Nie rozmawiamy "o nas" w ogóle. Ona nie chce kompletnie rozmawiać o przyszłości. Nawet tej niedalekiej. Tej odległej rozumiem ale proste sprawy typu "może kiedyś byśmy zamieszkali itd" też odpadają. Nie raz cały dzień nie mam z nią kontaktu , nie odezwie się ani jednym słowem chociaż smsa, ale np nie robi nic szczególnego. Widuje się ze swoją przyjaciółką codziennie. Nie raz ze mną się widzi np we wtorek , środa odpada bo przyjaciółka , czwartek też , piątek impreza, sobota coś tam a w niedziele jak się widzi to dosłownie wrak , biadoli że ma kaca, o 21 mówi że idzie spać itd...
raz było tak że cały tydzień widywała się z przyjaciółkami i przyjaciółmi a po tygodniu jak zapytałem czy jak będę wracał od rodziny nie mógłbym chociaż na chwilę do niej wstąpić. Napisała mi że chce być sama w ten dzień. Fajnie że cały tydzień na wszystkich miała czas a końcem tygodnia nie ma czasu dla mnie.
Widzę że ją nieraz coś dręczy ale najczęściej jest że "nie chcę o tym mówić" no to nie ciągnę bo ją to drażni. oczywiście brałem pod uwagę obie strony , tzn też że może wyolbrzymiam i nie powinien się tym przejmować ale na mój rozum to nie ma sensu.
Aha a gdybym z nią zerwał (raz tak już było) płacz okropny , zawalenie życia , i upicie się i apatia. A po tygodniu... "co u Ciebie słychać?"
Co robić...baa co myśleć?:/

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Związek z kobietą. Facet

Co robić ? Olać ! I to jak najszybciej. Pokazałeś dziewczynie, że jej wszystko wolno i teraz jej sie nawet nie chce z Tobą widywać... To świadczy samo za siebie.
I wiesz co? Nie winiłabym jej tak do końca, wiele dziewczyn podświadomie sprawdza na ile sobie mogą pozwolić, ty pokazałeś, że na dużo.
Ja bym od razu chłopaka w las pognała gdyby cały tydzien ze znajomymi spędzał, a dla mnie by chwilki nie miał.

3

Zastanawia mnie tylko, czemu plakala przy grozbie rozstania, skoro tak cie olewa. Musi miec jakies dziwne, nieznane nam, korzysci z tego zwiazku tongue

4

Wiele kobiet nie jest w stanie stworzyć związku, w którym nie będą odgrywały pewnych ról, np. niedostępnej księżniczki/potulnej żony. Bardzo często jednak dzieje się tak, że im bardziej kobieta odrzuca mężczyzn, tym bardziej potrzebuje bliskiej więzi i dlatego w chwilach rozstania pojawia się cierpienie. A dlaczego odrzuca? Być może sama boi się odrzucenia - takie kobiety najczęściej wolą odejść same niż doświadczyć porażki rozstania.

Niezależnie od tego, co jest powodem takiego zachowania, to ona sama musi sobie pomóc. I sądzę, że powinieneś szczerze powiedzieć, że jesteś zmęczony zabieganiem o nią, kiedy nie widać wzajemności i jeżeli coś się nie zmieni, odejdziesz, bo nie masz wrażenia, że chce, abyś został. Może taki zimny prysznic jej pomoże, a może... Będzie jej to na rękę. Takiego związku wtedy nie ma co żałować.

5

nie winię jej do końca za to. Zdaje sobie sprawę że chcąc dobrze mogłem po po prostu chcieć za dobrze... i zrobiłem nie do końca tak jak trzeba. Ale wiem doskonale że jeśli się rozstaniemy to nawet jeśli znajdzie chłopaka za rok dwa lata , to też będzie nieudany związek bo będzie myślała o mnie. Poznałem przez ten czas jej psychikę... I dlatego nie wiem co robić.
I dawniej na prawdę była bliskość zanim zaczęliśmy być razem , byliśmy najlepszymi przyjaciółmi. Widywaliśmy się bardzo często , wychodziliśmy. Jak zaczęliśmy być razem - ona zaczęła się oddalać.
Dodam że jesteśmy z tego samego miasta ,i np nie mogę tego zrozumieć , że nagle cały dzień ani znaku od niej , wieczorem tylko sms, a widujemy się co 3-4 dni i to też nie z choćby jednodniowym wyprzedzeniem typu "zobaczymy się jutro?" tylko (od niej) godz , 20:00 , może byśmy się zobaczyli za chwilę? Czy w każdym związku następuje takie oddalenie?? Brak więzi emocjonalnej?
Chciałbym żebym był raczej pierwszym człowiekiem którego o czymś powiadomi a nie 4-5 po Mateuszu , Karolinie itd
a jak zerwę , to będę ja mijał na mieście i znowu cierpieć patrząc jak ona cierpi... ehh

6 Ostatnio edytowany przez Delicious (2010-04-08 13:04:33)

moonlight999 napisał/a:

Ale wiem doskonale że jeśli się rozstaniemy to nawet jeśli znajdzie chłopaka za rok dwa lata , to też będzie nieudany związek bo będzie myślała o mnie.

Skąd to wiesz?? Takich rzeczy niestety nie da się przewidzieć. A właśnie może za rok czy dwa pozna faceta którego będzie szanować??

Może ta dziewczyna to dziewczyna typu, "przyjaciele, pierwsi, potem wszystko inne. To by wyjaśniało dlaczego przedtem tak się rozumieliście a teraz już nie.

A tak w ogóle to po ile macie lat??

Używaj opcji "cytuj post"

7

Osobiście nie wyobrażam sobie być w takim układzie jaki jest między Wami. Nie chciałabym byc ani na Twoim, ani na jej miejscu. Ty czujesz się zaniedbywany, olewany, dajesz z siebie nie otrzymując praktycznic nic w zamian- jaki to ma sens? Ona natomiast skoro nie ma ochoty przebywac z Tobą, odstawiając Cię na dalszy plan po kolegach oznacza, że Ciebie nie kocha, a skoro nie kocha to nie jest szczęśliwa. Swoboda swobodą, ale bez przesady. Partnerzy powinni mieć świadomość, że każdemu z nich na sobie zależy, a to do czegoś zobowiązuje. I uważam, ze powinieneś pomyśleć o sobie, a nie zastanawiać się co ona będzie czuła po rozstaniu, bo jakoś ona nie zastanawia się jak Ty się czujesz kiedy Ciebie tak traktuje. Zresztą żadne rozstanie nie jest łatwe. Ja bym się wycofała...

8

Moonlight - mi sie wydaje ze tylko Ty bedziesz tesknił, czekał i kolejne zwiazki beda porazka dopoki nie zapomnisz o niej.
Na logike chocby - jak mi na kims zalezy to sie staram- a sms na odczepnego do owych staran nie nalezy.
Ile Wy wogóle macie lat- i na ile to jest zwiazek?

9

ja mam 21 i ona ma 21.  To jest na prawdę ciężka dla mnie sytuacja bo nie wiem co mam zrobić. Nie jestem typem człowieka który raniąc kogokolwiek nie będzie miał natrętnych wyrzutów. Tak zostałem wychowany że mimo wszystko zawsze patrzyć na drugiego człowieka. No ale jak już było napisane... na czystą logikę nawet jak zależy to się staram...
aha i moje takie pytanie do Was. Czy jest coś złego w pytaniu : "co do mnie czujesz?" bo ile razy je zadawałem , nawet jak było nam dobrze- ona nie potrafiła odpowiedzieć. Albo najczęściej było "nie wiem".
Ale chyba faktycznie to nie ma sensu, czas podjąć jakieś decyzje...dziękuję po stokroć drogie Panie

10

Jeśli dziewczyna nie potrafi powiedzieć co do ciebie czuje, to najprawdopodobniej nie czuje nic. Sorry za szczerość ale wydaje mi się, że jesteś typem faceta którego stać na więcej i któremu nalezy się szczęcie. Więc przemyśl sobie czy jesteś szczęśliwy.

11

Tylko że tak zostałem wychowany że zawsze wolałem zranić siebie niż kogoś. Co jest głupie ,i nikt by nie pomyślał że tak ze mną jest , bo ani z wyglądu ani z nastawienia cierpiętnika nie przypominam. Zastanawiam się tylko co mam jej powiedzieć. Nie chcę robić wyrzutów , najchętniej bym zrobił tak żeby ona kogoś znalazła. Może to głupie , ale wolałbym gdybym wiedział że kogoś znalazła i jest z nim szczęśliwa. Kamień spadłby mi z serca wtedy. a tak... nie chcę ani jej łez ani smutku , choć z jej winy ale nie chciałbym. A może jestem po prostu niedojrzały emocjonalnie. A ona jest dojrzałą. Często się nad tym zastanawiałem

12 Ostatnio edytowany przez Wintrop (2010-04-08 16:39:53)

moonlight999 napisał/a:

Zastanawiam się tylko co mam jej powiedzieć.

Prawdę. Jak się czujesz, dlaczego podjąłeś taką decyzję i jak bardzo cierpisz.

Taki typ dziewczyny zawsze kogoś sobie znajdzie, tym się nie martw. A ty zacznij wreszcie myśleć o swoim szczęściu, bo sobie życie zmarnujesz.

13 Ostatnio edytowany przez olimpia (2010-04-09 00:12:14)

Kobieta, która naprawdę kocha- kocha całą sobą. Tęskni, nie unika spotkań, cieszy się kiedy może być ze swoim mężczyzną, kiedy jest w centrum jego zainteresowania. A Twoja, Moonlight, dziewczyna, takiej osoby w żaden sposób nie przypomina. Dla niej Ty jesteś na samym końcu, po znajomych, imprezach, alkoholu. Jak dla mnie nie wygląda to optymistycznie. Piszesz, że pije z jakimiś facetami, w niedzielę ma kaca, potem Cię unika. Czy nie sądzisz, że wygląda to trochę niepokojąco? Kiedy czytałam Twoje posty przez głowę przemknęła mi myśl, że ona może mieć z tym problem. Dlatego chodzi rozdrażniona, nie umawia się z wyprzedzeniem, ale wtedy, gdy akurat ma dobry dzień, kiedy wie, ze na pewno może się z Tobą spotkać i nic się nie wyda. Nie chcę oczywiście być złym prorokiem, ale może warto się temu przyjrzeć.

14

moonlight999 napisał/a:

A może jestem po prostu niedojrzały emocjonalnie. A ona jest dojrzałą. Często się nad tym zastanawiałem

Absolutna bzdura. Dojrzałość emocjonalna nie przejawia się w tym, że ignoruje się uczucia najbliższej osoby albo nie jest się w stanie ich odwzajemniać - to może jedynie świadczyć o głębokich wewnętrznych problemach. Tych, których nie rozwiąże sama Twoja obecność, a z których istnienia być może ona zda sobie sprawę, kiedy Cię straci.

Nie uważam, żeby Twoje zachowanie było naganne, ja też mam wyrzuty sumienia, kiedy muszę się z kimś rozstać i wtedy utopijne wydaje się, żeby on sobie natychmiast znalazł kogoś nowego, bo rzeczywiście tak prościej byłoby odejść. Ale życie jest oczywiście dalekie od Utopii i dlatego nie ma co czekać, bo dopóki jest z Tobą, być może nie rozważa związku z kimś innym.

15 Ostatnio edytowany przez november (2010-04-09 09:44:09)

Wintrop napisał/a:

Jeśli dziewczyna nie potrafi powiedzieć co do ciebie czuje, to najprawdopodobniej nie czuje nic. Sorry za szczerość ale wydaje mi się, że jesteś typem faceta którego stać na więcej i któremu nalezy się szczęcie. Więc przemyśl sobie czy jesteś szczęśliwy.

Dokładnie. Uczucia albo są, albo ich nie ma. Osoba dojrzała emocjonalnie potrafi je nazwać. Tym bardziej jeśli mowa o uczuciu takim jak miłość, które jest raczej wyraźne do określenia... Oczywiście są osoby, które pomimo odczuwanie, że kogoś np. kochają nie potrafią tego określić, ale wnioskując z Twoich postów nie problem w tym, że ona nie potrafi. Ona raczej nic nie czuje. Okazuje to traktując Cię tak bardzo zdawkowo, jak dalszego kumpla.

16

zrobisz co uważasz ale tkwienie w takim związku z perspektywy czasu może okazać się czasem zmarnowanym. Polecam szczerą rozmowę. Powinieneś określić jasno czego oczekujesz od związku, jak Ty sobie to wyobrażasz a Twoja wybranka powinna się ustosunkować. Jeśli podejmiesz decyzje o rozstaniu nie będzie łatwo ale tylko na początku być moze później sam uznasz że dobrze zrobiłeś.

17

Nie zranisz jej jeśli do Ciebie nie czuje niczego szczególnego ( a z tego co piszesz tak wynika ). Nie czujesz się w tym związku dobrze, to porozmawiaj z nią, ale tak naprawde szczerze w sprzyjającej atmosferze, może faktycznie ma jakiś problem z którym nie moze sobie poradzić? W końcu jeśli jesteście ze sobą to jesteś dla niej najważniejszą osobą. Na kim ma polegać jak nie na Tobie?  Jeśli rozmowa nie pomoże to sam już musisz podjąć decyzję...

18

Zakończyłem to. Zerwałem. I ona choć wiedziała że tak będzie, to jak się z nią na drugi dzień spotkałem oddawałem jej płyty, to się rozpłakała na mój widok... Tak jakby chciała jednocześnie się rzucić w moje ramiona i przepraszać a z drugiej strony tak jakby nie mogła... Nie rozumiem.
Powiedziała mi że mnie kłamała że mnie nie kocha itd ale z drugiej strony znam ją bardzo dobrze... i wiem że znów zacznie pić , umawiać się z innymi... Miała wiele problemów rodzinnych i osobistych , z przeszłości także. Nie rozumiem nic nie mam ochoty tu dłużej zostać. Myślę nad rzuceniem studiów i wyjechaniem stąd na zawsze. Za granicę, albo do skandynawi, A miałbym możliwość... Przepraszam za moją chaotyczną wypowiedź ale mam sam teraz problemy zdrowotne , biorę antybiotyki i leki na uspokojenie. Chciałbym wam zadać pytanie ale nawet nie umiem tego sprecyzować. Źle się czuję i wiem że nigdy to nie minie. Długo się zastanawiałem nad tym czy jej czasem na samym początku nie wyidealizowałem a teraz za to pokutuje ale... nie. Poznałem jej przeszłość, wiem co się działo. Widziałem iskrę dzięki której to by odeszło , pomógłbym jej. Na prawdę ciężko mi kogoś spisać na straty, choć wiem że być może siebie tym najbardziej na straty spisuje...

19

moonlight999 napisał/a:

Aha a gdybym z nią zerwał (raz tak już było) płacz okropny , zawalenie życia , i upicie się i apatia. A po tygodniu... "co u Ciebie słychać?"
Co robić...baa co myśleć?:/

Tak to jest z kobietami:) Mężczyźni tego nie zrozumieją:)

20

Pokochałem ją na prawdę mimo tych wszystkich krzywd których doświadczyłem. Masz rację może i nie zrozumiem , ale dodam że w wielu sytuacjach kobiety same siebie nie rozumieją. I tego co robią. Także szanuje własne zdanie ale wg mnie nie ma się czym chwalić...

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Związek z kobietą. Facet

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024