Czy młodszy znaczy niedojrzały? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy młodszy znaczy niedojrzały?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Czy młodszy znaczy niedojrzały?

Jestem z chłopakiem już prawie rok, ja mam 24 lata,on 22. Wszystko układało się super, nawet już były pierwsze rozmowy o zamieszkaniu razem - wyszły z jego inicjatywy. W wakacje wyjechał za granicę na ponad miesiąc do pracy i myślałam, że po jego powrocie poruszę ten temat na nowo. Ja wynajmuję pokój na stancji, skończyłam studia, on mieszka w akademiku i studiuje. Stwierdził, że to jednak za wcześnie, że nie jest gotowy, że trzeba jeszcze pokorzystać z wolności. Przez cały okres trwania związku spotykaliśmy się albo u mnie albo gdzieś na mieście, może 2 razy zabrał mnie do siebie. Zwykle jak do niego przyjeżdżałam, to czekałam pod akademikiem, nie zapraszał mnie do środka. Wiele razy mówił o tym, że chciałby mnie zabrać do domu rodzinnego, poznać z rodzicami, ale do tego nie doszło. Nigdy nie pyta czy dotarłam bezpiecznie do domu. Dzwonie zazwyczaj pierwsza, a gdy on obiecuje że zadzwoni to nie dzwoni, na moje pytanie dlaczego - milion powodów dla których nie mógł. Jeszcze przed wakacjami spotykaliśmy się częściej, ja miałam inną pracę, on mniej zajęć na uczelni. Teraz zmieniłam pracę i mam mniej czasu, od lutego planuje wrócić na studia, on też wraz z rozpoczęciem nowego semestru czasu ma mniej. Widzimy się może raz w tygodniu. Brakuje mi go i pomyślałam, że może gdybyśmy zamieszkali razem, sytuacja wyglądałaby inaczej - a on stanowczo nie. Boi się, że coś się zepsuje, tak się tłumaczy. Ale moim zdaniem lepiej gdyby miało się zepsuć teraz, niż za rok albo dwa.
Spotkaliśmy się ostatnio ze znajomymi i oczywiście pomyśł, że po spotkaniu pojedziemy do mnie, jednak powiedziałam mu że nie, bo w końcu dlaczego zawsze musimy jechać do mnie a nie do niego.
Co myślicie o tym?
Nie wiem, czy nie przesadzam, może wyolbrzymiam..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy młodszy znaczy niedojrzały?

To nie jest niedojrzałość, po prostu, jest na innym etapie życia niż Ty.. I nie chce być wciagnięty w dorosłość i wspólne mieszkanie. Tak jak Ty kiedy mialaś 18ście lat. Chcesz na niego czekać? Czekaj. Ale gwarancji nie ma, że coś z tego wyjdzie.

Nie przypadkiem z reguły w związkach kobieta jest młodsza.

3

Moim zdaniem zaangażowałaś się bardziej od niego. Ot, cała tajemnica. Nie chodzi tu o dojrzałość.

4

"To nie jest niedojrzałość, po prostu, jest na innym etapie życia niż Ty.. I nie chce być wciagnięty w dorosłość i wspólne mieszkanie. Tak jak Ty kiedy mialaś 18ście lat. Chcesz na niego czekać? Czekaj. Ale gwarancji nie ma, że coś z tego wyjdzie."

otóż to. moim zdaniem tracisz czas, on raczej nie planuje bawić się w dom, polecam poszukać kogoś kto ma podobne do twoich oczekiwania, a nie cisnąć tego chłopaka:)

5

Gdybym miał doradzać temu Twojemu chłopakowi, to radziłbym rozstanie. On ma swoją drogę, musi się wyszumieć, życie studenckie ma swoje prawa. smile

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy młodszy znaczy niedojrzały?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024