hej )) od jakiegoś czasu mam wyczuwalnego guza w po lewej stronie brzucha ... dość często towarzyszy mi ból w tych okolicach jestem w ostatnim czasie bardzo senna najchętniej to bym przesypiała całe dnie mam bardzo zmienne nastroje i strasznie chce mi sie pić apetyt wyraźnie zmalał ... to są te najbardziej widoczne objawy ... Może któraś z pań miała tak ? Wie co to może być ? jeśli tak to proszę o pomoc z góry dziękuję
Nie miałam tak, ale aż ręce opadają, jak ktoś się pyta o GUZA na forum, zamiast czym prędzej lecieć do lekarza... Życie Ci nie miłe, czy jak?
byłam u lekarza niestety lekarz zlekceważył problem ...
Idź do innego lekarza w takim razie. Moim zdaniem te objawy nie są niczym "normalnym", brzmi to dość niepokojąco. Bagatelizowanie problemów to chyba jakaś plaga w polskiej służbie zdrowia... Spróbuj u innego lekarza.
Co do guza,wykonaj usg,bardzo możliwe że to tłuszczak lub włókniak(nic groźnego,można wykonać prywatnie bez skierowania)Co do pozostałych objawów mogą wynikać z przyczyn kobiecych, zmian hormonalnych(w tym z tarczycy), anemii, pasożytów.Przyczyn jest wiele bez badania krwi i ew kału na pasożyty nie można ocenić.Musisz poszukać lekarza,który potraktuje poważnie Twoje objawy.Lub pozostaje wykonać prywatnie wynik.
Koniecznie idź do innego lekarza. Niech Cię zbada i skieruje na podstawowe badania, jak napisała carboczar. Badania krwi (morfologia z rozmazem) są tu niezbędne, żeby być spokojnym. Pozdrawiam serdecznie!
Witam,
Mialam wycinanego włókniaka piersi, jednak po badaniu USG okazało się, że znów się pojawił. W styczniu był określany mianek torbieli 5mm, a teraz jako włókniak 13 mm. Oprócz tego włókniaka pojawiły się także dwa mniejsze.
Pytania:
1. Czy nalezy je wycinać?
2. Czy może się zezłośliwić?
3. Czy mogą znów się pojawić?
4. Czy mogą się rozejść w czasie trwania ciąży?
5. Czy w przypadku planowania ciąży lepiej je usunać?
dziękuję