Witam
Bardzo się ciesze że znalazłam to forum. Mieszkam za granicą wraz z mężem.Niestety mój mąż cały tydzień spędza po za miejscem naszego zamieszkania, wpada raz w tygodniu na 11 godzin i wyjeżdża dalej
A ja czuje się samotna, nie pracuje bo obecnie trudno jest w naszej miejscowości z pracą. Tak więc całe dnie spędzam sama w domu.Kocham mojego męża bardzo , jest dobrym człowiekiem i bardzo ciężko pracuję na naszą rodzinę, brak mi jednak moich rodziców, siostry i babci ;(
Pozdrawiam wszystkich
Witaj
Ja tez mieszkam za granica bez rodziny.I takze narazie nie pracuje...samotnosc dokucza.....Milo cie powitac w naszych progach
Czuj sie tu dobrze ![]()
Pozdrawiam i zachecam do odwiedzenia netkafejek ![]()
Gruszka,zapraszam >>Przyjaciolki poszukiwane od zaraz><, rowniez pracuje za granica:))
Witaj na forum ![]()
Witaj Gruszka ![]()
Witaj na forum ![]()
Witaj ![]()
Witam serdecznie na forum
witaj ![]()
Witam również;)
U mnie niestety podobnie. Jestem zagranica już ponad 3 lata na początku(z jakieś 2 miesiące) było ciężko bo nikogo nie znałam oprócz najlepszej przyjaciółki. Tęskniłam za rodziną, znajomymi w Polsce. Potem pojawiły się nowe bardzo wartościowe znajomości, potem facet.
I czas mijał....w ostatnim roku z facetem się rozstałam...najlepsza przyjaciółka się przeprowadziła w drugi koniec kraju, kontakt jest ale przez telefon to nie to samo. Znajomi z którymi przebywałam na co dzień, cieszyłam się życiem....jedni przeprowadzili się, inni wrócili do kraju, wszystko złożyło sie w jednym czasie i została tutaj w sumie jedna znajoma....
Tak więc zostałam kompletnie sama, mieszkam sama....moje dni ograniczają się iść do pracy i powrót do domu gdzie nikogo nie ma....
tylko internet....telewizja...jeszcze jakiś czas próbowałam wyjść na siłownie, pobiegać a ostatnio już nie chce mi się nic....zupełnie siebie nie poznaję, ja zawsze przebojowa, pełna życia a teraz....
strasznie przygnębia mnie ta samotność....niby są telefony i skype ale to nie to samo...
witaj na forum
ja także jestem za granicą, gorycz i słodycz emigracji jest mi dobrze znana. Na szczęście mamy to forum, gdzie tyle wspaniałych ludzi. Otrzymałam już wsparcie z ich strony i Tobie, jeśli tego potrzebujesz, także nie odmówią. Czuj sie jak w domu. Pozdr ![]()
Dziewczyny dziękuje za powitanie.Ja mieszkam w jednym z państw skandynawskich, więc trudno mi znaleźć znajomych wśród rdzennych mieszkańców, oprócz tego że jestem nieśmiała z natury dochodzi jeszcze bariera językowa którą staram się pokonać ucząc się w domu języka.