Zrozumieć kobietę - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Zrozumieć kobietę

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: Zrozumieć kobietę

Cześć Wam. Szczerze mówiąc to sam główkowałem na początku, ale zrozumiałem że nic mi po tym. Więc jedyna metoda jaka mi pozostała to spytać o to kobiety. Może wydać się to zagmatwane, ale ja sam w głowie jeszcze nie ubrałem tego w słowa. Przechodząc do rzeczy, jestem z dziewczyną już rok w związku. Poza sferą seksualną to u nas jest wszystko w porządku. Ale właśnie, gdyby nie ta sfera to uznałbym że wszytko okej. W ciągu naszego związku kochaliśmy się 3 razy. Spowodowane było to różnymi czynnikami, poza tym zaczęliśmy dość późno, a jak już zaczęliśmy to sporo razy nam nie wychodziło. Uprzedzając pytania, ona nie była dziewicą a ja już prawiczkiem nie jestem. Ogólnie do tych spraw podchodzimy jakbyśmy byli niepełnosprawni pod tym względem. Gadaliśmy na ten temat już z 4 czy 5 razy ale bez zmian. Myślałem nawet czy to może moja wina bo ja nie odczytuje jakichś sygnałów, które ona mi wysyła bo wiadomo kobieta unikając porażki nie zrobi czegoś wprost tylko będzie grała w podchody. Myślałem też sobie, co jest ze mną nie tak. Czy zbrzydłem, czy się zapuściłem, ale nic z tych rzeczy bo nadal mi pokazuje że mnie kocha. Tutaj przejdę do sedna pytania. Jedna sprawa to fakt, że przy jednej z rozmów na ten temat w środku wymiany zdań stwierdziła, że "to facet ma inicjować seks" po czym przy kilku próbach mojego inicjowania spotkałem się z odmową aż w końcu przestałem na długi czas cokolwiek robić i tak trwa do teraz. Kiedyś nawet powiedziała że skoro nie było tego na początku to jej się teraz nie chce aż tak bardzo po czym przy ostatniej rozmowie mówiła że nigdy tak nie powiedziała. Druga sprawa, ostatnio jakby sama przeszła do rzeczy bo zaczęła mnie całować położyła moje dłonie na swoich pośladkach oczywiście podłapałem i powiedziała mi że "lubię taki jesteś, gdy mnie pożądasz". Nie skończyło się na fajerwerkach tylko na oralu, ale jeden czort. Z mojej perspektywy stwierdziłem "zajeb*ście, w końcu zwrot akcji". Ponadto powiedziała mi że ona pokazuje że ma ochotę na to, ale raz jej nie ma raz ma. Przy czym już dzień później gdy umyci leżeliśmy w łóżku, zacząłem obcałowywać jej nogi bo sama mi kiedyś powiedziała że jest takie miejsce na nich które ją nakręca to znowu spotkałem się z odmową. Fakt faktem nie mieszkamy jeszcze razem i pokój dalej byli już jej śpiący rodzice, ale gdy ją spytałem czy mam tak nie robić to powiedziała mi że jedyne czego mam nie robić to przestać pytać czy mam czegoś nie robić. W mojej głowie znowu narodził się przysłowiowy mindfuck i tak trwa bo cholernie nie rozumiem sytuacji i obydwu wykluczających się tekstów mojej dziewczyny. Ostrzegałem, pogmatwane ale jeśli jakaś dobra duszyczka mi może rozjaśni to wszystko to inaczej na to spojrzę bo póki co wydaje mi się że chyba jej już nie pociągam bo nawet nie pamiętam kiedy się namiętnie całowaliśmy dłużej niż 3 sekundy. Dzięki za odpowiedź, a jeszcze większe dzięki za to jak ktoś to zrozumie. Strzałka!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zrozumieć kobietę

Nie jestem kobietą, ale nie ma w tym wszystkim dla mnie nic tajemniczego. Po prostu jej doświadczenia seksualne były do tej pory takie, ze to facet inicjował, ona tam ewentualnie się czasem mu opierała dla większej frajdy i tyle. A Ty po kilku razach się poddałeś i przestałeś inicjować. Oczywiście jej podejście jest nienormalne, podobnie jak nienormalne są teksty że jej się w sumie nie chce bo późno zaczęliście, tak samo jak nienormalne jest to, ze przez rok robiliście to trzy razy. Po prostu może najzwyczajniej w świecie nie jesteście do siebie dopasowani w tym względzie?

zmartwiony86 napisał/a:

Nie jestem kobietą, ale nie ma w tym wszystkim dla mnie nic tajemniczego. Po prostu jej doświadczenia seksualne były do tej pory takie, ze to facet inicjował, ona tam ewentualnie się czasem mu opierała dla większej frajdy i tyle. A Ty po kilku razach się poddałeś i przestałeś inicjować. Oczywiście jej podejście jest nienormalne, podobnie jak nienormalne są teksty że jej się w sumie nie chce bo późno zaczęliście, tak samo jak nienormalne jest to, ze przez rok robiliście to trzy razy. Po prostu może najzwyczajniej w świecie nie jesteście do siebie dopasowani w tym względzie?

Nienormalne jest też to, że ostatnia wypierała się że nigdy tego nie powiedziała. Wiadomo dla świętego męskiego spokoju odpuściłem gadkę na ten temat. Swoją drogą, możesz mieć rację że nie jesteśmy dopasowani. Nie zmienia to faktu, że nadal nie rozumiem czy jej teksty to jakiś przekaz, ukryta wiadomość, chust wie co.

Dzięki za odpowiedź!

4

Rozważ inną też sytuację.
Możliwe że jej seks był ostry.Mężczyzni takze. Taki 'ogrywany gwałt'.
Możliwe że w tym 'swiecie' wyrosła w seksie.
Tym samym dla niej jesteś w wersji soft.

5 Ostatnio edytowany przez MarczysekSobiak (2017-12-29 23:02:39)

Pirx napisał/a:

Rozważ inną też sytuację.
Możliwe że jej seks był ostry.Mężczyzni takze. Taki 'ogrywany gwałt'.
Możliwe że w tym 'swiecie' wyrosła w seksie.
Tym samym dla niej jesteś w wersji soft.

Nie no wszystko git, nie wykluczam. Tylko nasuwa się pytanie - to po co ze mną jest?

6 Ostatnio edytowany przez MarczysekSobiak (2017-12-29 23:02:29)

Mój błąd, napisałem 2 razy.

7

To się wypowiem jako kobieta. Albo jej libido sięga zera absolutnego i skacze tylko od czasu do czasu (podpowiem, że prawdopodobnie jak ma jajeczkowanie- warto zapoznać się z tematem kiedy te wikopomne dni nachodzą). Albo jesteś kiepski w łóżku.
Plus jej tekst o tym, że późno zaczęliście.. Ciężko wytłumaczyć o co chodzi, ale mogę z własnego doświadczenia powiedzieć, że jeżeli do pewnego momentu nie zacznie się uprawiać seksu to potem się trochę nie chce. Nie ma już tylu emocjonalnych bodźców. Trochę tak, że kochasz ale jakby bardziej platonicznie. Nie wiem dlaczego tak jest i czy wszystkie kobiety tak mają. Niby facet cię pociąga, ale nie ma tej iskry seksu.

Domnieto napisał/a:

To się wypowiem jako kobieta. Albo jej libido sięga zera absolutnego i skacze tylko od czasu do czasu (podpowiem, że prawdopodobnie jak ma jajeczkowanie- warto zapoznać się z tematem kiedy te wikopomne dni nachodzą). Albo jesteś kiepski w łóżku.
Plus jej tekst o tym, że późno zaczęliście.. Ciężko wytłumaczyć o co chodzi, ale mogę z własnego doświadczenia powiedzieć, że jeżeli do pewnego momentu nie zacznie się uprawiać seksu to potem się trochę nie chce. Nie ma już tylu emocjonalnych bodźców. Trochę tak, że kochasz ale jakby bardziej platonicznie. Nie wiem dlaczego tak jest i czy wszystkie kobiety tak mają. Niby facet cię pociąga, ale nie ma tej iskry seksu.

Faktycznie miała problemy z libido tzn. chyba nadal je ma. Zaczęła brać jakieś tabletki bo sama zauważyła że coś jest u niej nie tak. Co prawda raz wskoczyła na mnie i namiętnie całowała mówiąc, że "chyba jej się libido poprawia" ale to było kilka tygodni temu także możliwe że raz jej skacze, a dalej 0 totalne. Że jestem kiepski to inna sprawa, ale jedynie gdzie mogę zwiększyć swoje umiejętności to niestety nie z moją dziewczyną bo wiadomo, a na boku a tego nie chce. Fajnie, że wytłumaczyłaś jak to wygląda, bardzo Ci za to dziękuję. Cóż na moje to nie pozostało mi nic innego jak poprowadzić to ku końcowi bo dziewczyna jest młodziutka, ja z resztą też więc nie ma sensu odbierać sobie zabawy na młodzieńcze lata, zwłaszcza że libido skacze diametralnie przy kimś nowym. A na terapie par czy seksuologa jesteśmy raczej za młodzi by próbować bo nawet między sobą nie potrafimy o tym porozmawiać.

9

Dziewczyna Ci wyraźnie powiedziała "że jedyne czego mam nie robić to przestać pytać czy mam czegoś nie robić." Akurat wtedy był zły moment bo jej rodzice pewnie ją krępowali. Ale tak to masz wolną rękę na próbowanie wszystkiego. Pokaż jej że jej pożądasz dotykaj łap za ręke pupe czy co tam lubisz przy byle okazji. Mów jej komplementy mów że masz na nią ochotę. I nigdy nie pytaj czy teraz możesz tylko po prostu ją bierz zawsze gdy tylko jesteście sami. A przerywaj jedynie gdy zacznie gwałtownie protestować . Bo mam wrażenie że Ty niepewny swoich umiejętności obchodzisz się z nią jak z jajkiem a kobieta potrzebuje czuć tą iskrę widzieć że jej chcesz i nad sobą przez to nie panujesz.

10 Ostatnio edytowany przez MarczysekSobiak (2017-12-31 11:28:24)

uleshe napisał/a:

Dziewczyna Ci wyraźnie powiedziała "że jedyne czego mam nie robić to przestać pytać czy mam czegoś nie robić." Akurat wtedy był zły moment bo jej rodzice pewnie ją krępowali. Ale tak to masz wolną rękę na próbowanie wszystkiego. Pokaż jej że jej pożądasz dotykaj łap za ręke pupe czy co tam lubisz przy byle okazji. Mów jej komplementy mów że masz na nią ochotę. I nigdy nie pytaj czy teraz możesz tylko po prostu ją bierz zawsze gdy tylko jesteście sami. A przerywaj jedynie gdy zacznie gwałtownie protestować . Bo mam wrażenie że Ty niepewny swoich umiejętności obchodzisz się z nią jak z jajkiem a kobieta potrzebuje czuć tą iskrę widzieć że jej chcesz i nad sobą przez to nie panujesz.

Za brak polskich znaków przepraszam ale pisze z telefonu.

Robiłem to kiedyś. Dzień w dzień pokazywalem aż zaczęły się te problemy. Wtedy się odsunalem bo czułem że równie dobrze mogę tak kumpla dotykać z tym że kumpel chociaż by zareagował. Mówiłem też jak bardzo ja pożądam, że mam na nią ochotę. Kiedyś reagowala. Ale gdy po tym moimczaprzdstaniu postanowiłem ponownie próbować, zostawalo to zbywane.

Przerywam w przedbiegach bo wiem że tak czy siak gdybym dalej dążył to ten protest by się pojawił. Tutaj by trzeba było zobaczyć jak u nas jest. Gdy leżę z nią to od początku odczuwam że nic z tego nie będzie. Pocałunki są beznadziejne i ich też nie chce robić bo ja sam czuje że będzie musiała to robić z przymusu. Proponuje mi wspólne prysznice, ale nie ma tam nawet kszty podtekstu seksualnego. Po prostu kąpiel a gdyby mnie tam nie było to jeden czort dla niej. I masz rację. Nie jestem pewny swoich umiejętności. Chociażby dla tego ze gdy nawet się z nią już jakimś cudem całuje to nie daje się porwać tylko skupiam się gdzie by ja dotykać żeby jej było przyueknie, a przy tym odczuwam że ona i tak nic z tym nie zrobi. Nie wiem czy już sam wpedzilem się w myślenie że za cholerę jej nie podniece czy jest to po prostu prawda.

11 Ostatnio edytowany przez balin (2017-12-31 13:44:31)

To wygląda na spotkanie osób niedopasowanych. Ty nie jesteś pewny swoich umiejętności, ona nie ma sprecyzowanych oczekiwań, zapewne dla uspokojenia swojego sumienia sobie pogdera, a bedzie zadowolona z tego co facet zrobi. Będzie szczęśliwa jeśli Ty będziesz zadowolony. Sa kobiety, które w zyciu nie miały orgazmu, a uważają swoje życie seksualne za bardzo udane.

12

No nie wiem. Ja zadowolony nie chodze, a ona albo dobrze udaje albo na prawde nie ma z tym problemu. Mimo że opowiadała mi jak w poprzednim związku o ekscesach z byłym. Nawet wyskakiwaniu mu w bieliźnie.

13

To tak trochę wygląda jakbyś jej nie pociągał. Jeżeli brała jakies suple na poprawę libido to znaczy, że sama też widzi problem. Może wstydzi się o tym pogadać? Jeżeli kiedyś miała ochotę, a teraz nie ma to a) nie wzbudzasz u niej tego rodzaju emocji, b) ma problemy zdrowotne z których nie zdaje sobie sprawy.

14

MarczysekSobiak napisał/a:

, ale gdy ją spytałem czy mam tak nie robić to powiedziała mi że jedyne czego mam nie robić to przestać pytać czy mam czegoś nie robić.!

wg mnie to jest zabójca nastroju, jak facet ciągle pyta a mogę pocałować, a mogę tu położyć rękę, a czy pozwolisz... Nic tak nie psuje nastroju i nie wybija z rytmu jak takie pytania - czy to za każdym podejściem czy 10 pytań w trakcie, przy każdym geście i ruchu.

Z reszty opisu wydaje mi się, że ona ma niskie libido i/albo jej nie pociągasz - a jak juz jej się zdarzy skok ligi foto Ty to czujesz zadając jej pytania zamiast przejść do akcji,

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Zrozumieć kobietę

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024