Kształt i pielęgnacja brwi - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Kształt i pielęgnacja brwi

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Kształt i pielęgnacja brwi

Czy macie może jakieś sprawdzone sposoby , żeby brwi wyglądały estetycznie i ładnie ? Podobno wizażyści uważają że brwi to najwazniejszy element kobiecej urody...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kształt i pielęgnacja brwi

Nie uwazam aby to brwi byly najwazniejszym elementem....nie mam jakis sposobow.....ja po prostu sama sobie wyrywam brwi pinseta,ksztaltujac z nich linie pasujaca do mojej twarzy smile

3

ja z moimi brwiami mam problem, bo nie mają takiego luku,ktory by mi się przydal aby powiekszyc moje male oczy, ale znalazlam sposób, troszke "czeszę" je do góry co też optycznie powiększa oko. poza tym brwi muszą być wyraziste, ale nie czarne i cienki. poza tym dobry ksztalt to podstawa;)

4

Ja też nigdy nie miałam ładnego łuku brwi, ale zaczęłam wyrywać włosy od góry od strony nosa i następnie od dołu poczynając od środka do skroni, i teraz wyglądają o wiele lepiej smile

5

Moja mama sądzi że mialam ladne brwi zanim zaczelam je wyrywac i teraz wszystko "spaskudziłam". Mam dosc grube , czarne brewy i chyba za duzo z nimi kombinuje ... Slyszalam gdzies ze mozna do nich przykladac kostkę lodu zeby poprawic nieco ich ksztalt. Wtedy pracują naczynia krwionośne. Stosowalam ta kuracje ale w ogole nie widzę efektow. Jesli macie jakies wlasne sposoby to piszcie

6

Najlepiej idź do kosmetyczki, ona Ci doradzi i wyskubie brwi, tak, żeby wyglądało to porządnie i pasowało do Twojej twarzy.

7

Olejek rycynowy bardzo odżywia brwi smile
A swoją droga to profilowanie brwi mozna zrobić także u fryzjerki-stylistki smile Koszt 5 zł

8

Ja miałam problem z brwiami bo jedna (lewa) miała bardzo ładny łuk i po koreksji pensetą wyglądała ładnie, a prawa była całkiem prosta i włoski nierówno rosły. No nijak nie dało się tego pogodzić. I w końcu zrobiłam sobie makijaż permanentny - teraz z dwóch stron mam taki sam kształt briw. Jakbyście szukały dobrego salonu to polecam Afrodytę w Blue City w Warszawie (robią techniką Conture Make Up). Kosmetyczka ma pewną rękę i słucha co się chce osiągnąć.

9 Ostatnio edytowany przez kasianr123 (2010-05-24 04:46:20)

Afrodyta w Blue City, powiadasz? A ile kosztuje taki zabieg?
Ja mam straszny probkem z brwiami. Są cieniutki i jasne - a włosy na łowie i rzęsy, co dziwne mam gęste i bardzo ciemne. Robiłam raz makijaż pernamentny, bardz delikatny, lecz.....juz po miesiacu nie było niczego!!!! Zrobilam korekte i znowu....wymylo wszystko!! sad( Jakas mam dziwna skórę, a może bałam się zrobic mocno...sama nie wiem. Wole już miec te brwi, niż wygladac jak stara baba z pomalowanymi kredką brwiami.
Z drugiej strony fajnie bylo by miec chociaż jakiś kształc i jakies prowizoryczne brwi, bo naprawde....czasem wygladam tak, jakbym ich nie miala:(

10

ja naturalnie mam bardzo jasne i brwi i rzęsy, dlatego muszę korzystać z kosmetyczki, która robi hennę i regulację smile

11

Moje brwi są kruczoczarne i bardzo geste.Mam bardzo mocne włoski...a na głowie znowu cienko i rzadko u mnie -.- chciałabym je jakoś rozjasnić....byłam u kosmetyczki, powiedziała że mam bardzo ładne brwi i szkoda z nich robić cienką linie...ale mnie zupełnie nie pasują poniewaz od dawna farbuje włosy na blond.Słyszałam że przemywanie cytryna lub woda utleniona pomaga...słyszałyście cos o tym?

12

Dziewczyny, uwazam ze brwi to jeden z podstawowych elementow kobiecego piekna. Ja osobiscie  z csłego mojego marnego wygladu kocham moje brwi. Posiadam czarne i grube brwi, włoski sa bardzo mocne, szybko odrastaja wiec moge kombinowac z kształtem. ostatnio byłam u kosmetyczki, ktora nie siedziaął i nie skubala mi ich, tylko zrobiła maly zabieg woskiem i oderwała zbedne wloski. Powiem wam , ze wyglada to estetycznie, nic nie boli ( a mam dobrze ukorzenione włoski) , ale ja chciałąm miec bardziej finezyjny efekt i myslałam o fajniejszym kształcie, ale mimo wszystko polecam, zawsze mozna pogadac z kosmetyczka o ich grybosci;)a dla brunetek polecam malowanie brwi tuszem do rzes, mozna ładnie podkreslic kształt. Ja maluje je wyschnietym tuszem, chociaz nie musze;p

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Kształt i pielęgnacja brwi

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024