Czy tak działa PRZEZNACZENIE? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy tak działa PRZEZNACZENIE?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

1 Ostatnio edytowany przez Małgorzatka (2010-02-17 20:33:54)

Temat: Czy tak działa PRZEZNACZENIE?

Postanowiłam założyć nowy temat, żeby zapytać Was drogie Panie (i nie tylko), o zadanie na temat przeznaczenia.
Otóż będąc w gim chodziłam do klasy z pewnym chłopakiem, niech będzie K. Nie myślcie, że jest to opowieść jeszcze niedojrzałej nastolatki, mam teraz 21 lat.
Więc siedział on za mną w ławce i stało się, zakochałam się;p Niestety jemu się spodobała moja koleżanka z ławki. Od tamtej pory byli razem, niedawno się rozstali po 7 latach związku.

Po gim poszliśmy z wszyscy troje do tego samego LO. Na domiar złego okazało się, że jestem z K. znowu w tej samej klasie. Przez trzy lata prawie wogóle ze sobą nie rozmawialiśmy. Koleżanka powiedziała K. że się w nim zakochałam i trochę się krępowałam;p Potem zaczęłam się spotykać ze swoim pierwszym chłopakiem, więc tym bardziej nie rozmawialiśmy. Nie chciałam aby uczucia odżyły.
Dodam jeszcze, że nie wiedziałam na jaki profil K. się wybiera. Koleżanki z ławki nie pytałam z wiadomych względów. Innych też nie, bo co mnie w sumie obchodziło gdzie on idzie, już stawał mi się obojętny.
Podczas tych 3 lat raz tylko rozmawialiśmy o moich byłych uczuciach do niego. Byliśmy już bardziej dojrzali, nie to co w gim. Gdy z nim porozmawiałam, lepiej mi się zrobiło na duszy. Uczucia nie wróciły, zresztą nie chciałam do tego dopuścić, byłam z kimś innym.

Przyszła pora na studia;)
Nie rozmawiałam z K. na temat studiów. Nie wypytywałam innych. Byłam ze swoim pierwszym chłopakiem i on mi "zakazał" wspominania o K. jakichkolwiek kontaktów z nim itp. Wiedział co kiedyś do niego czułam.
Wychodzę sobie po wykładzie, a na korytarzu przed salą siedzi K. Zagadał do mnie, więc podeszłam i dłuższą chwilę rozmawialiśmy. Od tamtej pory często nam się zdarzało zamienić parę słów. Niektórych wykładowców mieliśmy tych samych, więc wiadomo pretekst zawsze był;)
Zaprosił mnie nawet na imprezę do swojego akademika. Nie poszłam, bo nadal był z koleżanką,nie chciałam jej robić takiego świństwa. Ona studiuje w innym mieście.

Z koleżanką od czasów LO spotkałam się tylko raz. To było niedawno. Powiedziała, że zerwała z K. Jest ciekawa innych facetów itp.

I teraz pytanie. Czy to jest właśnie przeznaczenie?
Spotykałam różnych ludzi podczas mojej edukacji i nie tylko. Jednak nikt nie zagościł na tak długo w moim życiu. Nasze ścieżki połączyły się kilka lat temu i od tamtego czasu podążamy tą samą. Oczywiście teraz nie mam kontaktu z K. Jest przerwa, więc nie spotykamy się na uczelni, nie piszemy ze sobą, nie mam jego numeru tel ani gg. tak się zastanawiałam, czy by może jakoś zdobyć numer do niego i napisać. Oboje jesteśmy sami, więc nikogo nie zranimy. On napewno jest teraz załamany po rozstaniu. Musi swoje przejść. Zresztą może jeszcze wrócą do siebie, nie chcę cierpieć. Poza tym, może mnie potraktować jako tak zwany "klin". A ja chciałabym być teraz z kimś dłużej, może już na zawsze. Poczekam, aż zacznie się semestr letni. Zagadam do niego na korytarzu.
Jak myślicie, jest sens spróbować o niego zawalczyć?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy tak działa PRZEZNACZENIE?

he he nie wiem czy wierzyć w przeznaczenie czy nie, ale bujałam się jeszcze na początku w szkole średniej w takim chłopaku hmmm to było ok 10 lat temu smile ale On był dla mnie niedostępny, chodź wiedziałąm że mieszka na tej samej ulicy co ja, że ma dziewczynę, wiedziałam o Nim dużo rzeczy... a teraz jakieś 4 miesiące temu (bo tyle jesteśmy razem) zagadał do mnie umówiliśmy się i tak jesteśmy po dzień dzisiejszy, tak więc nie wiem czy to przeznaczenie czy nie ale warto było poczekać (chodź w międzyczasie miałam związek który trwał ok 5 lat, a On rozszedł się z panną po 7 latach ) czyli coś w tym musi być smile

3

blondiane napisał/a:

ale warto było poczekać (chodź w międzyczasie miałam związek który trwał ok 5 lat, a On rozszedł się z panną po 7 latach ) czyli coś w tym musi być smile

Może w moim przypadku też tak będzie:) Mam nadzieję, że będę mogła opowiedzieć swoim wnukom jak to znalazłam męża na studiach, chociaż to wszystko zaczęło się jak jeszcze byliśmy dzieciakami;p

4

Warto spróbować, czemu nie :]
Powodzenia!

5

Nie powiedziałabym, że to przeznaczenie. Ale nic nie stoi na przeszkodzie żebyście wykorzystali sytuację i spróbowali smile

6

vidomina napisał/a:

Warto spróbować, czemu nie :]

a_normalna napisał/a:

Ale nic nie stoi na przeszkodzie żebyście wykorzystali sytuację i spróbowali smile

Ja bardzo chciałabym spróbować, ale wiecie jak to jest z pierwszymi miłościami, tym bardziej że byli ze sobą tak długo. We wszystkich jego wspomnieniach jest ona. Poza tym mieszkają w jednej miejscowości.
Oj coś czuję, że będę miała problemy z zaliczeniem letniej sesji;)

7

hmm znam ten ból co do tego że może o niej myśleć i zastanawiać się bo byli tyle ze sobą , chodź jestem w lepszej sytuacji bo Mego była już jest mężata i ma dziecko, raczej na początku coś tam mnie porównał ze swą ex to Mu tylko raz powiedziałam że ja to ja i jestem jedyna w swoim rodzaju, a na pewno nie chce żeby mnie porównywał i od tamtej pory nie powiem, nawet nie wspomniał smile tak więc głowa do góry jak nie spróbujesz to będziesz tylko żałowała i też będzie źle smile

8

skoro się rozstali, to widocznie mieli powód tongue Nie myśl o tym, że oni byli razem. To już przeszłość, dawno i nieprawda. Myśl przyszłościowo i z optymizmem ;]

9

vidomina napisał/a:

Nie myśl o tym, że oni byli razem. To już przeszłość, dawno i nieprawda. Myśl przyszłościowo i z optymizmem ;]

Za każdym razem, gdy pomyślę o K. to przypomina mi się ona. Może dlatego, że tak długo byli razem. Niedawno śniło mi się, że wrócili do siebie. Napisałabym do koleżanki, ale nie wyskoczę odrazu z pytaniem czy są razem. A zerwała z nim dlatego, że on był jej pierwszym i ostatnim. Stwierdziła, że może z kimś innym mogłoby być lepiej i chce to sprawdzić. Tylko tak się zastanawiam, czy jak się wyszaleje, to czy nie będzie chciała do niego wrócić. Nie chcę być z nim tylko tak na chwilę, na zastępstwo.
Jak narazie, żeby nie zwariować wybieram się jutro na kabaret Ani Mru Mru:) Uwielbiam ich skecze, to mnie rozluźni na chwilę:)

10

kobieto i po ciorta się tak zadręczasz, wcale nie potrzebnie smile jeśli by mieli być razem to by byli a nie sa to znaczy że coś w tym jest... a wierz mi że jeśli ona z nim zerwała by się wyszaleć i jak będzie chciała wrócić kiwnie palcem i on do niej poleci, to nie jest niczego wart ten chłopak.... ale jeśli nie spróbujesz to na pewno o tym się nie dowiesz smile może przecież się okazać że mu będzie tak z Tobą dobrze że o innych całkowicie zapomni i nawet o innej nie pomyśli... tak więc działaj dziewczyno a nie tylko się zadręczasz smile troszkę optymizmu, on umie zdziałać cuda wink

11

Napisałam dzisiaj rano do koleżanki, z pytaniem m.in. czy są razem. Odp mi, cytuję:"Staramy się z K., nie zawsze nam wychodzi."
Czyli są razem;/ Wiedziałam, że ona będzie go teraz zwodzić, żeby przypadkiem nie została na lodzie, sama. Trzyma go w "rezerwie". W gim też tak było, tylko że wtedy mieliśmy po kilkanaście lat. Myślałam, że już dojrzała trochę a ona nadal zachowuje się jak dziecko.

12

Małgorzatka napisał/a:

Napisałam dzisiaj rano do koleżanki, z pytaniem m.in. czy są razem. Odp mi, cytuję:"Staramy się z K., nie zawsze nam wychodzi."
Czyli są razem;/ Wiedziałam, że ona będzie go teraz zwodzić, żeby przypadkiem nie została na lodzie, sama. Trzyma go w "rezerwie". W gim też tak było, tylko że wtedy mieliśmy po kilkanaście lat. Myślałam, że już dojrzała trochę a ona nadal zachowuje się jak dziecko.

Grrr, nie znosze takich zachowań... Ale zobacz - niby są razem, ale nie są. Pogadaj może nie z nią, ale bezpośrednio z nim. Wybadaj co i jak. Nie żeby to miał być jakis wywiad, ale mimochodem pytanie czy dwa można by zadać ;]
Wychodzę z założenia, że jeśli ktoś zachowuje się jak ta koleżanka, to tak naprawdę nie zasługuje na niczyje uczucia.

13

vidomina napisał/a:

Pogadaj może nie z nią, ale bezpośrednio z nim. Wybadaj co i jak.

Napewno do niego zagadam. Niech tylko zacznie się nowy semestr. Tylko obawiam się, że on będzie tak długo tańczył jak ona chce, dopóki będzie grała;)
Ale mam tą przewagę, że studiuję w tym samym mieście co on, a dodatek na tej samej uczelni. Mieszkam niedaleko jego akademika. Teraz jak zaprosi mnie na imprezę, napewno pójdę, nie będę się wykręcała.

Już raz odpuściłam, wtedy gdy byliśmy dzieciakami. Teraz już nie mam zamiaru, bo w końcu:"Nic naprawdę nic nie pomoże, jeśli ty nie pomożesz dziś miłości..." Słucham tego ciągle, mam nadzieję, że mnie ta piosenka zmotywuje;)
Tylko za bardzo nie wiem jak się do tego zabrać, a poniedziałek już niedługo.

14 Ostatnio edytowany przez Małgorzatka (2010-02-25 16:04:46)

Muszę dziewczyny Wam napisać, że dzisiaj go spotkałam na uczelni:))) zaczęliśmy rozmawiać.
Poprosił mnie o numer telefonu. Mówił, że już wcześniej chciał się skontaktować ale nie miał nr. Mam nadzieję, że to prawda.
Teraz już nie mogę się doczekać poniedziałku aż pójdę na zajęcia, jutro mam wolne. Nie spodziewałam się, że kiedykolwiek to napiszę;p
Widać chyba nie są razem i dobrze:)
Tak bardzo chciałabym, aby się udało. W końcu wiosna idzie, fajnie by było mieć z kim pospacerować po parku:)

15

a widzisz że wszystko na dobrej drodze smile i troszkę wiary w siebie kobieto smile wystarczyło samej sprawdzić a nie słuchać co inni za głupoty gadają smile w takim razie życzę powodzenia smile

16

Już napisał sms'a z propozycją spotkania. Wydaje mi się że trochę za szybko to się dzieje. Nie chcę być tylko na zastępstwo. Zobaczymy jak nie spróbuję to się nie dowiem.
Dziękuję blondiane:)

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy tak działa PRZEZNACZENIE?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024