Czego nie lubicie robić w kuchni? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » KUCHNIE ŚWIATA - PRZEPISY KULINARNE » Czego nie lubicie robić w kuchni?

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 82 ]

1

Temat: Czego nie lubicie robić w kuchni?

Każda z nas ma takie rzeczy, których bardzo, ale to bardzo nie cierpi robić, ale czasem trzeba. Dla mnie to zmywanie (masakra, zawsze cała kupa garów czeka aż w końcu ktoś się nad nią zlituje... mieliśmy kupić zmywarkę, ale przekładamy zakup z miesiąca na miesiąc) i filetowanie cytrusów. Dla niewtajemniczonych - ściąganie z nich błonek. Filetuję je zawsze, ilekroć robię jakąś sałatkę, nie koniecznie owocową. Np. dzisiaj zrobiłam taką z pomarańczy, marchewki i selera naciowego w sosie śmietanowo-majonezowym. No i się naklęłam przy tych pomarańczach, jeszcze zarazy były o tyle wredne, że soczyste. Cała kuchnia tonie w soku pomarańczowym teraz wink.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czego nie lubicie robić w kuchni?

ja nie lubię myć garów. niestety muszę co drugi dzień.. obierać ziemniaków też nie lubię hmm

3

gary to to czego nienawidzę.

4

-Ja nienawidzę myć naczyń po majonezie i śmietanie,ponieważ nigdy tego nie jem i mam obrzydzenie.(wiem,że to dziwnie brzmi)
-Drylowanie owoców.
-Zagniatanie ciasta.

5 Ostatnio edytowany przez bells (2010-02-14 23:03:31)

Nie cierpię robienia czegokolwiek z surowym mięsem ... ono mnie przeraża i odbiera apetyt smile szczególnie jeżeli są jakieś żyłki czy krew czy coś w tym rodzaju ...

6

najbardziej to nie lubię sprzątania

7

Oj to ja wolę sprzątanie niz samo gotowanie..

Nie lubie gotować, a podobno jestem dobra kucharka smile smile

8

bells napisał/a:

Nie cierpię robienia czegokolwiek z surowym mięsem ... ono mnie przeraża i odbiera apetyt smile szczególnie jeżeli są jakieś żyłki czy krew czy coś w tym rodzaju ...

Mam podobnie, z mięsem i rybami. Kiedy mama robi coś z rybą to ja nie potrafię na to patrzeć i zapach tez mnie odrzuca. Nie wiem jak ja sobie sama poradzę, kiedy będę musiała jednak przygotować mięso lub rybę smile

9

większość widzę napisała, że nie lubi zmywać naczyń mam podobnie:) często zdarza się, że jest bardzo dużo brudnych naczyń w zlewie, a wtedy tymbardziej tego nie lubie:)

10

a mnie nie przeszkadza mycie naczyń.
Mogę powiedzieć,że nawet to lubię.

Za to bardzo nie lubię robić czegokolwiek z udziałem mięsa(kiedyś byłam wegetarianką).
Poza tym:
nie lubię robić pierogów.Prawda jest taka,że ja ich po prostu nie umiem lepić.
Krokiety i gołąbki są kolejną zmorą.Te dania z pewnością nie będą gościć na
moim stole w późniejszym życiu;)

11

Mycie naczyń.. zwłaszcza po jakiś tłustych rzeczach albo po wyrabianiu ciasta... ^^

12

Nienawidzę zmywać!

13 Ostatnio edytowany przez Anemonne (2010-02-15 17:28:43)

- podobnie jak Bożena, nie znoszę robić czegokolwiek, co ma związek z rybą - zwłaszcza surową. Ten zapach mnie odrzuca
- wkurza mnie obieranie niektórych warzyw i owoców, jak np. ziemniaki ugotowane razem ze skórką albo buraki (bo skórka ciężko schodzi i strasznie się przy tym trzeba upaćkać), lub pomarańcze (zawsze perfidnie tryskają sokiem w oko wink)
- nie lubię też trzeć na tarce, bo zawsze jakimś cudem robię sobie przy tym krzywdę (ścieram sobie palce wink)
- nie lubię siekać czosnku i cebuli, mimo że lubię smak i zapach jednego i drugiego

No i, nie wyłamując się, oczywiście nie lubię zmywać smile

14

- Ze zmywaniem mam różnie,zależy od humoru.
-Nie lubię dotykać surowego mięsa.
-Obierania jabłek - Nie cierpię !

smile

15

Zmywać mogę... nie kocham tego, ale też jakoś mnie to nie 'przeraża' wink
Nie lubię natomiast kroić cebuli, obierać ziemniaków i tarkować... grrr.

ja zmywać uwielbiam! ogrzewam sobie łapki i jest fajnie smile nie lubię tylko tłustych patelni i form po pieczeniu ciast myć.
natomiast z kuchennych jedzeniowych rzeczy nie znoszę obrabiania mięsa - wycinania, krojenia, w ogóle jakiejkolwiek zabawy z mięsem hmm

17

Ja jak większość tutaj piszących nie cierpię robic nic z surowego mięsa - wykrajać, myć itd. Zwłaszcza jeśli jest krew, żyłki, kości itp. Przyrządzaniem kurczaka zajmuje się więc wyłącznie mój mąż wink Zmywać nawet lubię, nie mam z tym problemu chyba, że naczynia są bardzo tłuste ;( Nie znoszę też siekać cebuli z wiadomych przyczyn. To chyba tyle, pozostałe czynności to dla mnie sama przyjemność:)

18 Ostatnio edytowany przez Paweł-1979 (2010-02-18 13:15:39)

Niewiem jak u was, bo u mnie w domu do męskich ról należy patroszenie ,skrobanie np. ryb itp nawet nie będę wymieniał bo na samą myśl mi niedobrze się robi... yikes
Mycie naczyń przy tym to frajda..  roll        pozdrawiam

19

Hm, ja mam szczęście, że mój facet podobnie jak ja nie przepada za jedzeniem ryb, więc żadne z nas nie będzie musiało patroszyć ani skrobać big_smile Akurat z mięsem jakoś nie mam problemu, mogę dotykać, myć, kroić i nie sprawia mi to problemu. Jedyne, czego nienawidzę robić z mięsem (przypomniało mi się właśnie wink), to mieszać masy na mielone łapami tongue Ale nie dlatego, że to mięso, tylko raczej dlatego, że ma dość nieprzyjemną konsystencję, lepi się do dłoni i wchodzi pod paznokcie.

20

Mycie naczyń, to coś czego nie nawidzę.
Nie lubię też gnieść ciasta rękami. Okropne jest uczucie kiedy wszystko przykleja się do dłoni.

21

Ja nie lubię myć naczyń i obierać ziemniaków. Poza tym strasznie mnie drażni zbieranie suchych naczyń z suszarki i rozkładanie ich do szafek. Zawsze kimś z mieszkania się wyręczam tongue Poza tym nie lubię też przyprawiać i panierować kotletów schabowych.

22 Ostatnio edytowany przez coco59 (2010-02-20 11:56:38)

Ja natomiast ,lubie zmywac.... ogolnie bardzo lubie robote w kuchni,ale za to  nienawidze!!!!! prasowac meskich koszul,ale niestety prasuje....rowniez panierowac kotlety,,

23

A ja nienawidze myc lodowki!!! Reszte zniose..:)

24

Ja znów nie cierpię obierać ziemniaków. Brrrrrrrrr!

25 Ostatnio edytowany przez efilo (2010-02-26 12:47:19)

Zmywanie aż tak mi nie przeszkadza, ale jak mam umyć maszynkę do mielenia mięsa to mad

26

Nie lubię robić mielonych;p i nie lubię panierować kotletów, bo wszędzie mi się przykleja ta bułka z jajkiem.... bleh
Czasem nie lubię zmywać, ale to zależy od nastroju;p

27

oprócz zmywania nieznoszę obierać ziemniaki i robić schabowe, bo nie dość, że się tym tłuczkiem namacham, to jeszcze wszędzie drobne kawałki mięsa się rozlatują, no i nienawidzę rozmrażać lodówki!

28

Mam nadzieję, że nie zostanie to uznane za offtopic, a za małą poradę smile:

Yuki napisał/a:

nie dość, że się tym tłuczkiem namacham, to jeszcze wszędzie drobne kawałki mięsa się rozlatują

przykryj mięso przezroczystą folią spożywczą i tłucz przez folię - nic się wtedy nie rozlatuje smile

29

- Nie znoszę myć patelni po jajecznicy (gdy zbieram resztki jajka z jej brzegów mam wrażenie, że mam wymiociny między palcami wink )
- Podobnie: nie znoszę zmywać garnku po rosole bądź po czymkolwiek tłustym. Ile płynu do naczyń bym nie zużyła, paluchy i tak mam oślizgłe...
- Nie znoszę obierania ziemniaków, jak większość z Was
- Nie znoszę odgłosów łamanych kostek przy krojeniu surowego kurczaka (mam wrażenie, że krzywdę to zwierzę, pomimo tego, że i tak jest już martwe).
- Nie znoszę wycierania i układania naczyń w szafkach wink

30

przeczytalam wszystko czego nie lubicie robić i doszłam do wniosku że ja nie mam takiej rzeczy której nie lubie robić big_smile

31

Nie znoszę mycia naczyń, ale to dlatego, że zawsze boli mnie od tego kręgosłup - chcąc nie chcąc pochylam się nad zlewem...
Nienawidzę też.. robienia herbaty... Nie lubię czekać, aż się zaparzy tongue
Nie przepadam za sprzątaniem okruszków jedzenia, rozsypanego cukru, soli, bułki tartej, itp. Zwłaszcza jak wpadają w jakąś mokrą plamę na stole big_smile

32

Nie lubię myć garnków po zupach, sosach. Bleee. I nie lubię myć kuchenki gazowej. Fuj, fuj, fuj wink

33

Ja też nie cierpię babrania się z mięsem, szczególnie wspomnianym już gdzieś kurczakiem - żyłki i cała reszta to dla mnie po prostu sporo zachodu, a lubię "szybko" wink Nie przepadam też za ścieraniem sera żółtego do różnego rodzaju zapiekanek, ale jestem od nich za bardzo uzależniona, żeby się poddać wink

No i antypatia kuchenna nr 1 - zmywanie...

34

Zmywać nie lubie !!!!

35

mycia garów- nienawidze
za obieraniem ziemniaków i robieniem z surowym mięsem też nie przepadam

36

Mycie garów, obieranie ziemniaków i ucieranie ziemniaków na placki ziemniaczane...

37

Nie nawidze zmywania bleeee..... Dlatego poprosiłam Ukochanego o zmywarke jako prezent na Zajączka big_smile  (dość orginalny prezent )

38

zmywać naczyń i podłogi tongue
a jeśli chodzi o gotowanie, to na ten temat się jeszcze nie wypowiadam, bo jestem za młoda big_smile

39

Wszystko co jest związane z przygotowaniem posiłku bardzo lubię, ale mycie lodówki, kuchenki, piekarnika mnie przeraża.

40

nie znosze zmywać, jak nie mieliśmy zmywarki to partner zmywal bo po moim zmywaniu byl w kuchni zawsze syf straszny...porozlewane...teraz przy zmywarce jest ok. jesli chodzi o gotowanie to jestem tragiczna w tej materii i posilki przygtowuje luby. nie cierpie obierac mu ziemniakow, jablek.nie lubie rowniez przyprawiac potraw, za kazdym razem przysalam wiec R. mnie w tym wyrecza i nie mam wstepu do kuchni jak gotuje. Ogólnie pobyt w kuchni jest dla mnie traumatycznym przezyciem z powodu braku jakichkolwiek umiejetnosci kulinarnych...

41 Ostatnio edytowany przez stokrotka25 (2010-04-21 11:49:27)

Ja nie lubię myć naczyń reszta może byc smile

42

Oczywiscie zmywanie:)I krojenie cebuli-niecierpie zapachu rak po krojeniu cebuli:(

43

andzia -to kup sobie mydło metalowe - usuwa takie zapachy z rąk (teraz np duka ma w ofercie i to całkiem niedrogo)

44

Dzieki za razde:)Nie slyszalam nawet o czyms takim:(Napewno skorzystam

45

Kroić cebuli nie znoszę po prostu.

46

andzia - zaopatrz się to będzie trochę przyjemniej big_smile
zgadzam się że krojenie nie jest przyjemne, ale zawsze jak to robię przypominam sobie scenę z Juli&Julia gdy Julia Child uczyla się kroić szybko cebulę i skroiła chyba kilka kilogramów tongue

47

zmywać....totalna masakra.Jeszcze jakbym miła normalny zlew,ale nie ja mam coś wielkości miski,gdzie ledwo mieści się duży talerz...jest to po prostu niewygodne...:(

48 Ostatnio edytowany przez moNniaaaa (2010-06-10 10:04:44)

Ja nienawidzę kroić i wogóle dotykać mięsa wink. Ale może dlatego, że jestem wegetarianką. No i oczywiście nie lubię kroić cebuli, obierać ziemniaków i myć naczyń smile.
Choć kiedy ma się sporo nauki, mycie naczyń wydaje się takie fascynujące wink.

49

Ja nie nawidzę :
- zmywać naczyć ( na szczęście mój kochany o tym wie i robi to za mnie big_smile )
- myć lodówki oraz podłóg
- a z gotowania to smażyć placków wole trzeć
- oraz dzielić kurczaka na części smile

50

ja bardzo nie lubię
- zmywać naczyń
- przygotowywać mięsa, staram się go nie dotykać palcami wszystko robię sztućcami
- wyrabiać ciasta rękami

51

Nie znoszę kroić cebuli w kostkę (w piórka jak najbardziej), ścierać na tarce zbyt dużo warzyw naraz (jedna, dwie marchewki ujdą), myć patelni i tłustych garnków i wręcz dostaję gęsiej skórki na myśl o rozmrażaniu zamrażarki w lodówce. Brrrr...!

52

Delta napisał/a:

przeczytalam wszystko czego nie lubicie robić i doszłam do wniosku że ja nie mam takiej rzeczy której nie lubie robić big_smile

Więc, jest Nas już dwie wink

53

Hmm ... a ja w sumie to lubie zmywać naczynia ,zazwyczaj jestem do tego pierwsza hah ;P i surowe mięcho też lubie przygotowywac ;P ale nienawidzę krojenia cebuli strasznie po tym rycze ;P oczy szczypią !    smile

54

Dzisiaj do swojej listy dopisuję: nienawidzę robić kanapek w ilościach hurtowych big_smile. Po prostu nienawidzę i basta!

Nie znoszę zmywać:/ Zawsze nabrudzę masę klamotów, nie wszystko da się włożyć do zmywarki...

56

ja mogę myć gary ale nie lubie potem zbierać naczyń z suszarki brrrrrrrrr

57

- tarcia ziemniaków na placki;
- krojenia warzyw na sałatkę;
a gary to mogę myć smile

58

Nie cierpię:
- ścierania czegokolwiek na tarce
- krojenia pieczarek w plasterki
- obierać ziemniaków
- może to głupie, ale nakładania jedzenia na talerze - zawsze nałożę za dużo/za mało i ufeflam cały blat wink

59

-zmywanie naczyń (ale i tak trzeba to zrobić)
- Paproszyć ryby, kurczaka (dlatego też kupuję filety) tongue

60

Zdecydowanie nie lubię zmywania i sprzątania po robieniu dań mącznych,wszędzie jest wtedy pełno mąki w ogóle kuchnia wygląda jak po bitwie!

61

izulka napisał/a:

Zdecydowanie nie lubię zmywania i sprzątania po robieniu dań mącznych,wszędzie jest wtedy pełno mąki w ogóle kuchnia wygląda jak po bitwie!

I odszorowywania blatu po wałkowaniu ciasta na pierogi.

62

ZMYWAĆ dlatego kupiłam sobie zmywarkę:)

63

-wszystko co dotyczy dotykania surowego mięsa (fuj, fuj, fuj...;p)
-zmywanie wszelkich obtłuszczonych patelni

64

zdecydowanie zmywać tongue

65

yvette napisał/a:

Ja też nie cierpię babrania się z mięsem, szczególnie wspomnianym już gdzieś kurczakiem - żyłki i cała reszta to dla mnie po prostu sporo zachodu, a lubię "szybko" wink Nie przepadam też za ścieraniem sera żółtego do różnego rodzaju zapiekanek, ale jestem od nich za bardzo uzależniona, żeby się poddać wink

No i antypatia kuchenna nr 1 - zmywanie...

Po ostatnich doświadczeniach dodam do tej listy ścieranie na tarce/obieranie warzyw... Pieczarki też są w tej grupie wink
Podobnie jak doczyszczanie kuchni po zabawach z mąką, nie wiem, jak to robię, że zawsze mam potem kuchnię w mące hmm

Posty [ 1 do 65 z 82 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » KUCHNIE ŚWIATA - PRZEPISY KULINARNE » Czego nie lubicie robić w kuchni?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024