dobra szminka w kolorze nude -help ! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » dobra szminka w kolorze nude -help !

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: dobra szminka w kolorze nude -help !

hej Netkobiety wink

ostatnio robiłam porządki w swojej kosmetyczce i na jej dnie odszukałam niemalże nieużywaną szminkę w kolorze nude. Postanowiłam popróbować  i niestety...albo nie umiem jej dobrze nakładać, albo kolor jest nieodpowiedni albo mój naturalny kolor ust nie współgra z tym odcieniem gdyż efekt jest naprawdę niefajny -pomimo nałożenia dwóch warstw w niektórych miejscach przebija kolor ust i ogólnie po krótkim czasie robią się grudki ;/

Czy któraś z Was mogłaby polecić naprawdę trwała i dobrą szminkę w takim odcieniu (ja aktualnie mam Rimmela, moja inna szminka tej samej marki jest bardzo dobra, jednak ten nude kompletnie nietrafiony) - za wszelkie porady i wskazówki będę niezwykle wdzięczna ;*

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: dobra szminka w kolorze nude -help !

Doradzenie w tej kwestii będzie niemożliwe raczej, bo to co dla mnie jest nude, może do Ciebie zupełnie nie pasować. Nude trzeba dobrać indywidualnie, podobnie jak podkład.
Ten filmik być może pomoże Ci w poszukiwaniach właściwego odcienia i rodzaju.

3

Klio napisał/a:

Doradzenie w tej kwestii będzie niemożliwe raczej, bo to co dla mnie jest nude, może do Ciebie zupełnie nie pasować. Nude trzeba dobrać indywidualnie, podobnie jak podkład.
Ten filmik być może pomoże Ci w poszukiwaniach właściwego odcienia i rodzaju.

jesteś moim Aniołem ,dzięki ;D

(ja jestem noga w poszukiwaniu praktycznych filmików na yt , dziękuję pięknie, zabieram się do oglądania  wink)

4

Proszę bardzo smile
Choć produkty, które ona użyła w filmie są w większości niedostępne w Pl, to jej rady są uniwersalne. W pewnym momencie będziesz po prostu musiała wybrać się do drogerii i wypróbować kilka.

5

A jestes pewna, że ta szminka nie jest po prostu stara i dlatego daje taki efekt? Może ona tam w tej szufladzie z rok leżała ?...

6

Ja  uwielbiam takie odcienie, a sama używam dość tanich pomadek i nigdy  nie miałam problemu z grudkami.

7

Iceni napisał/a:

A jestes pewna, że ta szminka nie jest po prostu stara i dlatego daje taki efekt? Może ona tam w tej szufladzie z rok leżała ?...

hmmm w sumie może i masz rację chociaż ona nieużywana była jakoś 3-4 miesiące, była dobrze zamknięta -ale sama nie wiem.

8 Ostatnio edytowany przez Iceni (2017-03-07 18:32:33)

PeachMelba napisał/a:
Iceni napisał/a:

hmmm w sumie może i masz rację chociaż ona nieużywana była jakoś 3-4 miesiące, była dobrze zamknięta -ale sama nie wiem.

pomadka mogla ci sie zwarzyć na ustach jeżeli wczesniej smarowałaś je czymś innym - mogla tez byc zabrudzona na przyklad kremem lub blyszczkiem do ust i tak sobie leżąc moglo cos ją "popsuć".

Oczywiscie jezeli nie byla taka od początku:)

Weź chusteczkę albo recznik papierowy,  zetrzyj tak z pół centymetra i sprawdź jeszcze raz jak sie bedzie zachowywac na ustach.

4 miesiace to za malo, zeby sie zestarzala sama z siebie.

Edit: Jeszcze jedno ją moglo popsuć - ciepło, jezeli lezala w szufladzie gdzies blisko grzejnika smile

9

Iceni napisał/a:

pomadka mogla ci sie zwarzyć na ustach jeżeli wczesniej smarowałaś je czymś innym - mogla tez byc zabrudzona na przyklad kremem lub blyszczkiem do ust i tak sobie leżąc moglo cos ją "popsuć".

Oczywiscie jezeli nie byla taka od początku:)

Weź chusteczkę albo recznik papierowy,  zetrzyj tak z pół centymetra i sprawdź jeszcze raz jak sie bedzie zachowywac na ustach.

4 miesiace to za malo, zeby sie zestarzala sama z siebie.

Edit: Jeszcze jedno ją moglo popsuć - ciepło, jezeli lezala w szufladzie gdzies blisko grzejnika smile

dziabnę jej kawalek by zniszczyć starą warstwę i będę próbować big_smile !

10

Ja mam z Nyxa matową, kolor LONDON. CHociaz ona troszke wpada w taki rdzawy odcień. Ale wiem, że maja też bardziej beżowe w tej serii. smile

11

abu dhabi z nyx smile

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » dobra szminka w kolorze nude -help !

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024