1 Ostatnio edytowany przez LiVero (2017-02-18 03:15:38)

Temat: Płyn Do Dezynfekcji

Witam , Drogie Panie i Panów , mam pytanie odnośnie jednego z preparatów powszechnie znanego mowa o "Octenisept"
nie rozumiem za bardzo ulotki, jak stosować , stosuje ktoś ten preparat?
jak go stosować ? w ulotce napisane jest :
"Partie skóry, opracowane rany i błony śluzowe, odkażać preparatem z atomizera lub jałowym gazikiem nasączonym preparatem. Przestrzegać wymaganego czasu oddziaływania minimum 1 min., wskazane przedłużenie czasu do 5 minut."

Czyli mam chwilę go trzymać i zmyć ? (chodzi mi typowo na poparzenie,ropnie itp)
bo zgłupiałem do reszty, może ktoś mi napisze doświadczony smile
Dzięki za pomoc smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Płyn Do Dezynfekcji

Moja pani dermatolog zaleciła mi ten płyn do stosowania w obrębie podrażnionego znamienia, ale nakładam go także na ropiejące punkty wywołane gronkowcem. Preparat zwykle stosuję bezpośrednio na zmianę, jeśli jednak muszę nałożyć go w obrębie twarzy, to żeby podczas 'psikania' nie dostał się do oczu, za pomocą atomizera lekko namaczam nim gazik i ten przykładam na chwilę. W żadnej z tych dwóch sytuacji preparatu potem już nie zmywam.
Z kolei mojemu synowi Octenisept polecił chirurg po zabiegu usunięcia pieprzyka. Płyn nakładaliśmy bezpośrednio na zaszytą ranę i również tak zostawialiśmy. Wszystko błyskawicznie i ładnie się zagoiło.

Jeśli mimo wszystko masz jakieś wątpliwości, proponuję podejść do apteki i tam zapytać.