Czy mogę być w ciąży? Objawy ciąży? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Czy mogę być w ciąży? Objawy ciąży?

Strony Poprzednia 1 4 5 6 7 8 41 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 326 do 390 z 2,665 ]

326 Ostatnio edytowany przez noelle (2010-06-29 19:26:39)

Odp: Czy mogę być w ciąży? Objawy ciąży?

minęły już dwa tyg. od tego pechowego stosunku. no niestety stresuje sie tym. bo jak tu sie nie stresować? heh. wiec moze przez to mi sie okres też opóźnia. a jeszcze od tego okresu mialam zaczac brac tabletki antykoncepcyjne... no jak pech to pech.
  ale jest jeszcze szansa ze nie jestem w ciąży, a test zrobie za kilka dni jak moj chłopak wróci...

wiesz tylko mi sie okres nigdy nie spóźniał wiec... nigdy nie mialam zadnych opóźnień wiec sie boje

Zobacz podobne tematy :

327

Gosiaczek, używaj opcji "edytuj" i tak w ogóle, po co cytujesz cały post carboczara?

328

to było  niechcący:P komp mi troszke wariuje i zamiast zacytować kawałek wkleił mi sie cały:P:P

329

Gosiaczek, trzy dni to jeszcze nie spóźnienie. Spóźnienie by było gdyby wynosiło 10 dni. Zaczęły się dopiero wakacje, cykl mógł Ci się przedłużyć nawet ze względu na końcówkę roku szkolnego i nerwy z TYM związane. Im bardziej się stresujesz tym bardziej będzie się spóźniał. Idź do sklepu jutro rano i kup test i skończy ci się nerwówka,.

330 Ostatnio edytowany przez gosiaczek1991 (2010-07-01 21:59:01)

heh. no faktycznie nerwówka jest. aha a zapomnialam sie jeszcze spytać: czy branie dopochwowych tabletek takich jak gyno-femidazol czy gynalgin może opóźnić okres??? bo własnie je biore ponieważ miałam lekka nadżerkę i jakąś infekcje...

uff jednak to nie ciąża. właśnie niedawno dostałąm okres smile  juupii:):):)

331

czy moja dziewczyna może być w ciąży... kochaliśmy się dwa razy z rzędu z prezerwatywami... czy jak zakładałem druga prezerwatywę albo coś to jest ryzyko ? w sumie uważałem nawet penisa na dole wytarłem chusteczką

332

marks005
Pytanie jest trudne,jeśli jednak zachowałeś  zasady to nie powinno być problemu.Jeśli Twoje ręce nie miały kontaktu ze spermą(a w czasie zakładania i wycierania taka sytuacja miała miejsce)nie ma podstaw do obaw.

333

Do ciąży dochodzi podczas wytrysku i też nie zawsze! Naprawdę wyjątkowi szczęściarze wpadają z tytułu przenoszenia spermy na palcu. Bez obaw tym bardziej, że wytarłeś chusteczką.
A tak po za tym Wszyscy jesteśmy podzieleni na dwa typy ludzi....
bardzo płodnych ( moja koleżanka wpadła już drugi raz i za cholerę nie wie kiedy, bo cały czas się zabezpieczała )
mało płodnych ( pełno ludzi którzy liczą w skrycie na wpadkę, która się nie zdarza. A potem długie starania o dziecko)
Także różnie to bywa najlepiej gdy nie chce się dzieci używać prezerwatywę ( lub jakieś inne środki jest ich bardzo dużo) zawsze ( gdy jest jakieś podejrzenie, że pękła udać się po tabletkę 72 po)
Jeśli Robicie to bez prezerwatywy to musicie zawsze się liczyć z ciążą.
Bo przecież kto wie do pierwszej ciąży do jakiej grupy należny.

Dopisze jeszcze test z krwi można zrobić po tygodniu czasu wynik jest zależny gdzie ale zazwyczaj ( w tym samym dniu za parę godzin) i nie kosztuje dużo, dlatego polecam po co kupować testy i ciągle martwić się a może zły wynik. Test z krwi jest bardzo najlepszy.

334

Hej. Mam dziwny problem. Trafilam na faceta, ktorego kocham nad zycie, lubimy sie kochac. Wczesniej seks uprawialam moze raz na 3 miesiace a teraz/? codziennie jak sie z NIm widze a widzimy sie co 2 dzien.
Osttanio po dlugim namowach i po tym jak powiedzial, zebym mu zaufala..ze wie co robi 1 badz 2 dni po okresie kochalismy sie bez gumki..chcialam poczuc go całego, bez gumki. Skonczyl poza mna, ale boje sie ciagle o ciaze. Czy mozliwe ze cos moglo sie dostac??? Czy wierzyc w to, ze po okresie są dni niepłodne?? Wiem, ze 100% pewność to nie jest ale czy to prawda??Tak na codzien kochamy sie z gumkami ale ja na tyle postrzelona jestem, ze zaraz po, sprawdzam odrazu czy cos z tej gumki nie wyplywa, czy nic sie do mnie nie dostalo;/ Jego to juz troszke meczy ze tak panikuje..Boje sie kochac nawet z gumkami..bo ciagle wmawiam sobie ciaze i sie tylko denerwuje. Nie chce miec jeszcze dzieci, ale kocham seks z moim facetem..ale oprocz tego mam ciagle mysli o ciazy;/ to mnie wrecz dobija;/ Jak mam sobie radzic/?:(To mnie juz meczy

335 Ostatnio edytowany przez noelle (2010-08-09 19:23:00)

a ten strach bedzie dla was teraz nauczka. naprawde jest tyle zabezpieczen teraz a niektorzy ludzie nadal z tego nie korzystaja. wiadomo ze seks bez gumki inaczej sie odczuwa niz z nia ale jak nie chce sie miec dziecka to lepiej zadbac o zabezpieczenie. czasem lepiej wydac te 10 zl czy 3 zl niz potem plakac .objawy od razu nie wystapia, dopiero po jakims czasie.a to zalezy jezeli kochalas sie po okresie to duza mozliwosc ze byly to dni plodne.druga sprawa to taka ze nawet zanim chlopak dojdzie to moga wydostac sie wczesniej plemniki ktore moga stworzyc dzidziusia....najlepiej isc do ginekologa i problem z glowy:)

jezeli boisz sie robic to nawet w gumce to idz tez do ginekologa zeby tabletki antykoncepcyjne Ci przepisal. bedzie dodatkowe zabezpieczenie. wtedy juz nie bedziesz sie bac:)

336

Frytka, nie pisz posta pod postem-używaj opcji "edytuj"!

337

Dni płodne po okresie??? wydawało mi sie ze przed i po są niepłodne;P Chyba wprowadzasz mnie troszke w błąd

338 Ostatnio edytowany przez noelle (2010-08-09 20:22:10)

Hej dziewczyny. Mam wielkie wątpliwości. Otóż aktualnie odczówam co jakiś czas ból brzucha jak przed okresem, jest prawie identyczny. Mamy dopiero dziewiąty a ja okres mam zawsze i niezmiennie 14, poza tym czasami doli mnie żołądek ale to może być zupełnie przypadkowe. Trzy togodnie wczesniej byłam z moim chłopakie ale nie doszło do stosunku jedynie troszke pikantniejsza gra wstepne podczas której doszło do wytrysku, który spoczął zaroaz obok mojej waginy. I tu nasuwa sie moje pytanie. Czy istnieje możliwosć żebym była w ciąży ? Te przerywane bóle męczą mnie już od wczoraj rana i nie wiem co o tym mysleć.

Aha i najważniejsze jest to że od jakiś 5 dni bola mnie piersi tak jak przed okresm a do okresu przecież jeszcze daleko?

339

Anecia, nie pisz posta pod postem!! używaj opcji "edytuj"!!!

340 Ostatnio edytowany przez frytka292 (2010-08-09 20:33:51)

nie wiem bo nie znam sie na kalendarzykach . czytalam sobie teraz na necie i srednio wypadaja w polowie cyklu ale niektore panny moga miec dni plodne zaraz po okresie jesli maja nieregularnie. i to tez zalezy ile dni ma sie okres...

a co do Aneci to mnie piersi czasen nawet 2 tyg przed okresem bola.

341

Problem jest u pań które mają okres nieregularny.Jeśli mają prawidłowy powiedzmy 28 dniowy to dla przykładu,1 Sierpień(1 dn cyklu) dni płodne przypadają na 10-18.Pozostałe dni są nie płodne.I 29 znowu 1 dn cyklu.
Jedna uwaga,takie obliczenia są nie precyzyjne,i nie można polegać jako antykoncepcji.Należy też pamiętać,że plemniki które znajdą się w pochwie przed dniami płodnymi na 72 godziny,mogą poczekać na "swoją szansę"

342

ja kochalam sie z moim dzien przed miesiaczka w czerwcu... jestem teraz po miesiaczce ale mam dziwny sluz... czy moge byc w ciazy? bo niektore objawy mam jak w ciazy...

343

Zizula91 tu pytasz sie czy mozesz byc w ciąży, bo kochałaś się z chłopakiem dzień przed okresem a na forum zakładasz inny wątek i piszesz w nim ze jesteś w 1 miesiącu ciąży.

wiec czegos tu nie rozumiem ...????

344

Zizula91 napisał/a:

ja kochalam sie z moim dzien przed miesiaczka w czerwcu... jestem teraz po miesiaczce ale mam dziwny sluz... czy moge byc w ciazy? bo niektore objawy mam jak w ciazy...

zrob test sobie! a wiesz ze czasem mozna sobie wmawiac ciaze nazywa sie to ciaza urojona. wtedy rzeczywiscie objawy wystepuja takie jak w ciazy. a moze taki dziwny sluz masz bo masz dni plodne. a wystepuje u Ciebie okres ??? i jakie te objawy? u mojej kolezanki po 1 mies ciazy bylo slabo, mdlilo ja, duzo jadla, piersi urosly, dziwny gesty sluz... u kazdej kobiety rozne te objawy moga byc. trzeba isc do ginekologa. nie po to mu placa zeby kobiety baly sie przychodzic do nich. wstydzisz sie faceta to znajdz kobiete ginekolog

345

Post przeniesiony:

Desire1987 napisał/a:

witam kochane kobietki... w poniedziałek powinnam dostac okres- wciąz go brak - we wtorek zaczelam panikowac i zrobiłam test - wynik negatywny, pomyslałam jednak ze na dobry wynik za wczesnie. 6 sierpnia zaręczyłam sie ze swoim M, tego tez wieczoru po raz pierwszy kochalismy się do konca. Myślę ze mozliwe by było zeby akurat wtedy to się stało, a wiec test by wykazał ciąże w piątek -= znaczy jutro, Nie biorę tabletek 3 miesiąc, nie mogę. Miałam podejrzewaną zatorowość płucną i mam dożywotni zakaz antykoncepcji hormonalnej. Okres zawsze miałam jak w zegareczku. Bardzo chcemy miec dziecko ale sytuacja materialna narazie nam nie pozwala, oboje chcielismy zeby było po koleji, slub potem dziecko i priorytetem było znalezienie stałej pracy - wtedy niech sie dzieje wola nieba.Wiem ze nie zawsze da sie wszytsko zaplanowac i nie zawsze sie dzieje jakbysmy tego chcieli....Zaczełam panikować. Mój M uspokaja mnie i pociesza, ze to nie bedzie zadna tragdia - no wiem ze nie bedzie ale mnie przeraza to ze pracuje na umowe zlecenie i nie mam nic , zadnych świadczen:( Mieszkac tez jeszcze nie mamy gdzie... Pewnie powiecie mi ze jak nie chcielismy miec teraz dziecka to po co kochalismys ie do konca...ehh to było cos niesamowitego bo po raz pierwszy robilismy to jako narzeczenstwo i to było takie magiczne. Fakt nierozsądne i nie odpowiedzialne,  ale stało się.
Kochane powiedzcie mi czym moze byc jeszcze prócz ciązy spowodowany brak okresu??? Klimatu nie zmieniałam, stresu tez raczej nie było, raczej mnustwo pozytywnych emocji. W sobote rano jak nie bedzie okresu zrobię znów test...

346

helooooooooł kobiety poradzcie;(  stres mnie zżera... jest czwartek wieczór a okresu jak nie ma tak nie ma:( jesli kochalismy sie ostatni raz w sobotnią noc tydzien temu to kiedy test bedzie wiarygodny???? w sobote rano??

347

Desire, test najlepiej zrobić ponad tydzień po stosunku (około 10 dni). W którym dniu cyklu był seks? Miałaś wtedy dni płodne?

348

wydaje mi sie ze nie... 9  miał byc okres a przed samym okresem chyba sa niepłodne

349

Tak, przed okresem masz fazę lutealną, czyli niepłodność bezwzględną (która wynosi zawsze 11). Ale odstawiłaś niedawno tabletki, więc może cykle jeszcze masz trochę nieregularne.

350

Post przeniesiony:

0malina0 napisał/a:

sluchajcie dziewczyny. biore od kilku lat kontracept. raz tylko zapomnialam wziac tabletki, ale to bylo w "bezpiecznym" ze tak powiem czasie bo nie widzialam sie ze swoim mezczyzna dosyc dlugo.  tak to nigdy nie zapomnialam wziac tabletki, zawsze na czas, zawsze podczas 7dniowej przerwy wystepowal okres. dzis powinnam go dostac znowu, a tu nic. troche sie boje. ostatnio bralam razem z moimi tabletkami rowniez ketonal i mydocalm (musialam-problemy zdrowotne) aczkolwiek staralam sie ich nie laczyc, tylko wziac moja tabletke np. 2 godziny po tamtych.
powinnam dzis dostac okresu a go nie mam i sie martwie. co o tym sadzicie????

351

Post przeniesiony:

dm napisał/a:

kilka dni po okresie mój chłopak dotykał mnie i lizał po piersiach i nisko brzucha. dotykał mnie w okolicach tyłka ale nie miał chyba mokrych rąk a przynajmniej nie dotykał się po penisie. uprawialiśmy petting tylko że ja miałam na sobie tylko majtki a on spodnie później doszło u niego do wytrysku i miał mokre spodnie i na tym skończyliśmy(gdy partner poczuł wytrysk to parę sekund później wszystko skończyliśmy). Mój partner boi się że zaszłam  w ciążę. Czy to możliwe? Proszę o szybką odpowiedź

352

wydaje mi sie, ze raczej nie. no bo niby jak? a czemu Twoj facet podejrzewa ciążę?

353

dm, że zajść w ciążę prócz wytrysku potrzeba jeszcze jednej bardzo ważnej rzeczy - sperma MUSI znaleźć się w pochwie. Plemniki nie potrafią teleportować się spod męskich spodni do wnętrza kobiety wink

354

To już tydzień... okresu dalej nie ma;(  zrobiłam 3 testy... wszystkie negatywne... nie wiem co robic:( chyba umówię się do lekarza zeby mieć pewność. Ostatnio nawet zwymiotowałam... ale to juz moze panikuje faktycznie

355

Mam bardzo dla mnie ważne pytanie dziewczyny bardzo chce być w ciąży, wczoraj kochałam się z mężem do końca z rana a wieczorem miałam silne bóle jajników ( myślę o owulacji) jaki jest procent że zajdę w ciąże tak bardzo się nie cierpliwie kiedy mogę zrobić pierwszy wiarygodny test w piątek idę do ginekologa czy po 5 dniach będzie w stanie chociaż naprowadzić mnie na wątek ciąży? bo wiadomo że nic wtedy jeszcze nie widać. Dziewczyny podtrzymajcie mnie na duchu, bo oszaleje:(.

356

u mnie  pierwszy test pokazal ciaze po 4 dniach spoznienia okresu; ciemna88 nie wiem czy wiesz ale nawet jezeli z toba i mezem jest wszystko okay od strony zdrowotnej, wspolzyjecie regularnie i w odpowiednich dniach to prawdopodobienstwo zajscia juz  pierwszym cyklu staran to 25 %... zycze powodzenia ale nie zamartwiaj sie jezeli od razu sie nie uda:)  w razie chceszmwiedziec szybciej to polecam za tydzien zrobic badanie beta hcg, koszt to do 30 zł. Ginekolog moze ewentualnie zobaczyc teraz jajeczko w jajowodzie lub byc moze juz w macicy ale nie okresli czy to jajeczko do wydalenia w czasie miesiaczki czy zaplodnione czekajace na zagniezdzenie:)
pozdrawiam

357

Wiecie co ja sobie tak myślę, że tak naprawdę zajść w ciąże to jest cholernie trudno jak się chce. No zobaczymy co z tego wyjdzie ale wiem że za drugim cyklem już chyba tak się nie będę stresować, ale teraz to nie umiem się opanować.  25% szans to bardzo bardzo malutko......

358

ciemna88 napisał/a:

Wiecie co ja sobie tak myślę, że tak naprawdę zajść w ciąże to jest cholernie trudno jak się chce.

To udowodnione, że jak za bardzo się chce, to jest blokada psychiczna. Dlatego najlepiej zrobić sobie jakiś urlop, odstresować się, myśleć tylko i przyjemnościach i wtedy wraca się we trójkę wink

Ciemna, jest taki dział w sam raz dla Ciebie: http://www.netkobiety.pl/t6596.html Poczytaj sobie opowieści kobiet i ich starania.

359

Desire1987 napisał/a:

To już tydzień... okresu dalej nie ma;(  zrobiłam 3 testy... wszystkie negatywne... nie wiem co robic:( chyba umówię się do lekarza zeby mieć pewność. Ostatnio nawet zwymiotowałam... ale to juz moze panikuje faktycznie

Stosunek odbyłaś około 10 dni temu, prawda?
Skoro nie masz okresu do tej pory to może oznaczać, ze współżyłaś w okresie płodnym (nie da sie tego wykluczyć)a cykl był poprostu dłuzszym. Co za tym idzie moim zdaniem test były robione za szybko.
Jesli nie masz regulranych cykli nie możesz też sugerowac się datą wystapienia miesiączki.
Test powinnaś zrobić CONAJMNIEJ 12 dni po potwierdzonej owulacji :
Stęznie hcg, które jest w stanie wykryć test jest wytwarzane około 10 dni po owulacji ( od owulacji do implantacji 6-8 dni + około 48h na wytworzenie i wzrost hcg) a pewne do wykrycia w 12 dni po niej.
Badz około 16-17 dni po stosunku.
Jesli nie wiemy w jakiej fazie cyklu znajduje się kobieta to testy robione szybciej niż napisałam napewno do wiarygodnych nie należą.
W razie niewystapienia miesiączki i negatywnych testów (robionych kiedy nalezy) zgłoś się do lekarza wink

Jesli coś pokreciłam, popraw a ja wyprostuję smile

ciemna88 napisał/a:

Mam bardzo dla mnie ważne pytanie dziewczyny bardzo chce być w ciąży, wczoraj kochałam się z mężem do końca z rana a wieczorem miałam silne bóle jajników ( myślę o owulacji) jaki jest procent że zajdę w ciąże tak bardzo się nie cierpliwie kiedy mogę zrobić pierwszy wiarygodny test w piątek idę do ginekologa czy po 5 dniach będzie w stanie chociaż naprowadzić mnie na wątek ciąży? bo wiadomo że nic wtedy jeszcze nie widać. Dziewczyny podtrzymajcie mnie na duchu, bo oszaleje:(.

1. Szansa na ciążę podczas jednego cyklu biorąc pod uwagę oczywiście czas płodny to max 40%. Oczywiście jest to średnia wink
2. Na temat testów pisałam wyżej
3. Lekarz bedzie w stanie zobaczyć pecherzyk ciążowy około 6tc.
4. 5 dni po stosunku czy owulacji lekarz raczej nic nie powie. Na tym etapie może nawet nie dojśc jeszcze do implantacj. Zresztą już testy "zadziałają" szybciej niż gin.
5. Powodzenia!

360

0malina0 napisał/a:

sluchajcie dziewczyny. biore od kilku lat kontracept. raz tylko zapomnialam wziac tabletki, ale to bylo w "bezpiecznym" ze tak powiem czasie bo nie widzialam sie ze swoim mezczyzna dosyc dlugo.  tak to nigdy nie zapomnialam wziac tabletki, zawsze na czas, zawsze podczas 7dniowej przerwy wystepowal okres. dzis powinnam go dostac znowu, a tu nic. troche sie boje. ostatnio bralam razem z moimi tabletkami rowniez ketonal i mydocalm (musialam-problemy zdrowotne) aczkolwiek staralam sie ich nie laczyc, tylko wziac moja tabletke np. 2 godziny po tamtych.

1. Nie masz okresu tylko krwawienie z odstawienia na które wpływa poziom hormonów.
2. Leki, które zazywasz nie wpływaja na działanie anty
3. Zazywasz tabletki tak długo, ze możliwe iż organizm właśnie tak zaczął na nie reagowac
4. Dopiero 2 krwawienie z odstawienia, które nie wystapia mogą sugerować ciążę
5. Kontynuuj przyjmowanie i ewentualnie udaj się do gina juz teraz badz kiedy nie wysapi kolejne krwawienie

361

Witam! Mam strasznego stresa:/ W maju doszło do stosunku bez zabezpieczenia:/ Głupota, strszna wiem:/ no i w maju spóznił mi sie okres...zrobiłam test i nic...ale okresu nie byo widac nadal...po 5 dniach dostałam ale był krótszy i mniejszy niż zawsze...miałam duzo stresów, problemy na uczelni które trwają do tej pory:/ w czerwcu powtórzyłam test i wynik negatywny a okres minimalny...ale bolało jak zawsze...w lipcu to samo wynik negatywny, zrobiłam tych testów baardzo dużo. Dziś powtórzyłam bo wczoraj skonczył mi sie ten moj niby okres... nadal wynik  negatywny. Nie mam mżliwości na wizyte u lekarza doiero we wrzesniu.Boje sie straqsznie:/  Objawów raczej nie mam, predzej sie nakręcam...bo niby mi nie dobrze ale jak sobie pomysle ze jestem w ciązy, odbija mi sie...brzuch mnie boli...piersi raczej takie jak zawsze, siusiu mi sie chce jak sobie o tym pomyśle to lece do wc:/ palę i pije kawe i nie mam jakigos wstretu do tego...W związku z tym mam pytanie czy po tylu miesiącach zwykły test domowy nadal moze nie wykrywac ciązy:/ ????

362

po takim czasie napewno test domowy by wykazal, nie stresuj sie. Jesli sie boisz idz na bete koszt nie jest duzy

363

Witam, mam pewien problem, otóż spóźnia mi się okres dopiero 2 dni ale dla mnie to dużo gdyż zawsze regularnie miesiączkowałam, może nie powinnam sie dziwić że sie spóźnia ale chciałam poznać Wasze zdanie na ten temat, może jesteście bardziej doświadczone.
Kochałam się  z chłopakiem w pierwszy dzień dni płodnych z zabezpieczeniem (prezerwatywa), wiem że nie daje 100% pewności ale po skonczeniu nie bylo śladu ze mogła pęknąć czy coś innego. Moje objawy to :

- spóżniający się okres 2 dni
- nabrzmiałe i barrrdzo bolące piersi
- brak apetytu
- utrzymywujące się przez cały dzień zawroty głowy
- brązowy mocz

Dodam że prowadze spokojny tryb życia bezstresowy, nigdzie nie wyjezdzałam ostatnio zeby mogło być to spowodowane zmiana klimatu nie byłam przeziębiona nic..

364

Cześć. TO znowu ja.
Otoż miesiąc temu a dokladnie 17 lipca mialam ostatnią miesiącze. Po tym calym zdarzeniu jednym, kiedy to dzien po skonczeniu sie okresu mialam stosunek przerywany ciagle sie denerwowalam i czekalam na nadejscie okresu. Juz nigdy stosunku przerwanego nie bylo, kochalismy sie z gumka, zawsze po sprawdzlaismy czy nie pękla i czy nic nie przeciekło.
Bo strasznie jestem na tym punkcie wrazliwa.
   Czekajac na okres dostalam go rowno w nocy teraz 17 sierpnia. Nie spoznil mi sie...Pierwszego dnia mialam obfite plamienie i zle sie czulam, wczoraj tez mialam krwawienie a dzis jest 3 dzien i jakis ten okres juz jest mniejszy a zazwyczaj mialam tam 4-5 dni.
Czy ja moge byc w ciazy?? Bo slyszalam jak sie jest w ciazy to okres tez sie moze pojawiac:((( Prosze pomozcie:((( Ucieszylam sie ze go dostalam ale teraz znowu mi sie cos uroilo:(

365

Avanti i Wizaz888              ja proponuje test płytkowy !! Jesteście już w tym dniu cyklu że wynik będzie na jakieś 98 % pewny. A jak to was nie uspokoi idźcie na badanie z krwi i do dobrego lekarza, a po drugie w ciąże nie tak szybko zajść.

366

Juz raz test robilam i normalnie w zyciu takiej dawki stresu nie mialam jak wtedy!!!!! Nie wiem ile dni zycia zostało wyjęte prez te nerwy wtedy szokk!!!!!! Kurcze ale wydaje mi sie ze rzeczywiscie tak latwo zajsc w ciaze nie mozna...mam raczej regularne cykle wiec ten 1 dzien po okresie byl raczej nieplodny a poza tym facet skonczyl poza mna..Ehhh.niby sobie to tak tlumacze..wiem..ale to wszystko takie dziwne;P

367

Zajrzalam do tego wątku ,bo... spoznia mi sie okres jakies 3 dni a do tej pory byl regularny . W dni plodne kochalam sie z moim mezczyzna , ale z prezerwatywa ,ktora nie pękla jednak poprzedniego miesiaca mielismy stosunek przerywany ,ale tuz przed okresem jakies 2 dni przed i okres sie pojawil. Teraz tak mysle ,ze moze te 3 dni opoznienia to jeszcze nie tragedia i moze to stres ?

Jak myslicie ?

368

Wiktoria26 napisał/a:
0malina0 napisał/a:

1. Nie masz okresu tylko krwawienie z odstawienia na które wpływa poziom hormonów.
2. Leki, które zazywasz nie wpływaja na działanie anty
3. Zazywasz tabletki tak długo, ze możliwe iż organizm właśnie tak zaczął na nie reagowac
4. Dopiero 2 krwawienie z odstawienia, które nie wystapia mogą sugerować ciążę
5. Kontynuuj przyjmowanie i ewentualnie udaj się do gina juz teraz badz kiedy nie wysapi kolejne krwawienie

tak w ogole przestalam palic po dosc dlugim czasie i to pierwsze krwawienie (opoznilo sie w  koncu o 1 dzien)bylo tym pierwszym po rzuceniu fajek .
to moglo miec znaczenie? wydaje mi sie,ze moj organizam tak zareagowal....

369

Witam:) Mam małe pytanko co do ciązy strasznie sie jej obawiam,a mianowicie po tym co zaszło miedzy mna a moim chłopakiem mam dopiero 17 lat jesten dziewicą ale obawiam si ze podczas moich dni plodnych wydzielina dostala sie do mojej pochwy:( ale wytrysku nie bylo i raczej do pochwy sie ta wydzielina nie dostała tylko ma myszce została czy jest prawdopodobieństwo zajscia w ciaze?

370

Hej dziewczynki wink mam małe pytanie parę dni temu kochałam się ze swoim chłopakiem bez zabezpieczenia i pojechaliśmy do końca a jestem tydzień przed okresem czy jest możliwość zajścia w ciąże..? cykle mam nie regularne co 29-30-32 dni także nie wiem co myśleć.... oczywiście planujemy zaręczyny itd.
Czekam na odpowiedz wink pozdrawiam smile

371

mam pytanie. ile dni moze spozniac sie okres ??? mialam juz 3 razy od chwili jak kochalisy sie bez zabezpieczenia ale potem skonczyl w gumce... czy to mozliwe ze moge byc w ciazy? slyszalam ze niektore kobiety maja przez pierwsze kilka mies okres nawet gdy sa w ciazy... znaczy objaw jako takich nie mam ale po tym seksie czesto oddawalam mocz przez 2 tyg, potem mialam brak apetytu a teraz duzo jem i troche brzuch mi urosl...i nie wiem czy to po prostu brak okresu od stresu, zmeczenia, upalow??? a brzuch od nadmiaru jedzenia?

372

Anee 88 jeśli jazda do końca zawsze jest jakieś prawdopodobieństwo zajścia w ciąże , a miałaś wtedy dni płodne ?

frytka 292 dla pewności zrób test a okres może się "spóźniać" nawet 9 miesięcy:). Raczej wątpliwe jest to że jesteś w ciąży, ale zawsze jest te parę procent na tak.

373

ciemna88     No właśnie nie wiem ale raczej nie ... bo jak liczyłam z kalendarzyka to jakieś 7-5 dni przed okresem jestem....także to są dni nie płodne chyba...:) także się zobaczy czy okres będzie czy też nie ...

374

Anee88 - a jak Ty liczysz z kalendarzyka, jeśli okres masz nieregularny?

Owulacja występuje 14 dni przed okresem. Komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia tylko przez kilka godzin,więc właściwie dzień po owulacji jest już czas niepłodny. Ale zawsze istnieje możliwość przesunięcia. Z Twojego postu wynika, że szanse na ciążę masz niewielkie, aczkolwiek polecałabym jakąś inną antykoncepcję niż kalendarzyk...

375

Licze tak na oko hehe ;P możne to szalone ale czasami tak jest...:)

376

anee, poczytaj sobie o NPR. Nauczysz się dobrze interpretować sygnały dawany przez Twój organizm.

377

Dzięki wink

378

Post przeniesiony:

thetower napisał/a:

Cześc.

Kiedyś wyczytałem, że plemniki w pochwie mogą przeżyc do 7 dni, gdzieś, że szybko giną. Nie mniej jednak załóżmy już tą liczbe 7 bo chyba większej spotkac nie można, co jeśli, dzisiaj jest 28.08 ostatni seks miał miejsce 20.08 a dzisiaj dziewczyna zapomina tabletki.
Istatnieje jakieś wtedy ryzyko ciąży ?

379

Post przeniesiony:

bobovitka napisał/a:

Mój okres zawsze był regularny,a teraz spóxnia się ponad 2 tygodnie zaznacze , że nie choruje i nie biorę lekow. Co pawda miesiąc temu byłam za granicą lecz po tygodniu wróciłam, więc zmianę klimatu wykluczam, nie uprawiałam seksu nigdy choć uważne pieszczoty miały miejsce 3 miesiące temu, ale czy to możliwe, że miałam normalne miesiączki a teraz jej brak, proszę o szybką odpowiedz.
Bo im dłuzej nie ma tym bardziej się zadręczam ze można cos przeniesc wiecie jak to jest ;/

380

Post przeniesiony:

Osamotniona89 napisał/a:

Dziewczyny prosze pomóżcie.. Dwa miesiące temu rozstałam się z chłopakiem. Ostatni raz współżyłam z nim 13 czerwca, z racji tego, że wyjechałam za granicę nie widzieliśmy się miesiąc i jak wróciłam to już koniec.. hmm ale nie o to mi chodzi. Wróciłam spowrotem do NL i przeżyłam świetny romans.. Tydzień temu właśnie emocje górowały i poszłam z tym chłopakiem do łóżka.. Nie biorę już miesiąc tabletek.. 3 dni temu powinnam dostać okres, a go nie ma sad( Czy możliwe jest to, że zaszłam w ciążę tydzień przed okresem?? I dodam, że on nie skończył w środku.. Pomóżcie, ja już od zmysłów odchodzę sad((( Czy to raczej wina hormonów, może organizm musi się przyzwyczaić?? Albo zmiana klimatu?? Mam bóle jakby na okres, ale go nie widać sad(

381

Osamotniona89 może i być to ciąża (tylko pisałaś ze nie skończył w środku, wiec trochę mało prawdopodobe)... ale nie wyklucza się tez, ze może być to spowodowane stresem przez rozstanie się z chłopakiem, lub tak jak piszesz zmiana klimatu...
poczekaj jeszcze, jeżeli okres się nie pojawi do tygodnia zrób test ciążowy... smile

powodzenia wink

382

A mnie razi błoga nieświadomość niektórych dziewczyn, które myślą, że tabletki antykoncepcyjne to landrynki, które się zjada, jest fajnie, potem się przestaje je jeść i wszystko jest takie jak kiedyś... A nie jest. Osamotniona - tabletki rozregulowują gospodarkę hormonalną organizmu. Nawet jeśli przed tym jak zaczęłaś je brać miałaś okres jak w zegarku - po odstawieniu wcale tak być nie musi. Odstawiłaś tabletki miesiąc temu, więc nie możesz wiedzieć, że seks bez zabezpieczenia był tydzień przed okresem! Bo nie mogłaś przewidzieć, kiedy będziesz miała pierwszą miesiączkę po odstawieniu tabletek!

Prawdopodobnie to nie jest ciąża. Ale pewne ryzyko jest. Minęło wystarczająco dużo czasu, żebyś mogła rozwiać swoje wątpliwości za pomocą testu ciążowego. A jeżeli Twoje obawy będą bezpodstawne to pamiętaj, że musi minąć kilka regularnych cyklów, żebyś miała jako taką pewność, że okres będziesz miała tego dnia, którego się go spodziewasz. Bo po odstawieniu tabletek nie wiadomo, czy pierwszy raz okres będzie po dwóch tygodniach, miesiącu czy dwóch od dnia odstawienia tabletek...

383

czesc.  tak czytam wasze wypowiedzi i mam taka sytuację...powinnam dostac okres 9 sierpnia a tu nic, zero, zrobilam test tydzien temu i wyszedl negatywny, nie mam zadnych objawów ciazy typu ból piersi, ale  jestem zmeczona, drazliwa i mam podwyzszona temp.  Poza tym wszytsko jest ok, czasami pobolewa mnie tylko podbrzusze i jajniki, czyli po prostu czuje sie jak na okres, ktorego ciagle nie mam. dodam, ze moj ostatni stosunek  (bez zabezpieczenia) byl na poczatku lipca...pozniej wyjechalam do Niemiec, bylam jeszcze nad morzem i w gorach. i wlasnie zmiany klimatyczne biore pod uwage.....ale mimo wszystko czy jest mozliwosc bym byla w ciazy? dziekuje za odpowiedzi, pozdrawiam

384

Oczywiście, że tak. Ja również nie miałam bolących piersi, mdłości itd. Jednak pobolewające podbrzusze i jajniki to również objawy na ciąże jak i okres. Mnie również balało podbrzusze i czekałam na okres, bo to ten sam ból, no ale okresu sie nie doczekałam...

No ale na 100% nie ma pewności, chociaż jest duża sznsa, ze jestes w ciąży. Najlepiej idź do lekarza, bo może faktycznie przez zmiany klimatyczne to jest spowodowane... albo coś siędzieje. Życzę, aby wszystko było ok smile

385

dziękuję Ci ślicznie za odpowiedź, mam nadzieje, że jeżeli to nie ciążą to nic poważnego, tylko jak już wcześniej wspomniałam zmiany kimatyczne...jeszcze raz dziekuje za odp. pozdrawiam

386

hej dziewczyny mam pytanie od 3 tygodni nie mam okresu robilam dwa testy ostatni 8 dni temu wyszly negatywne od 4 dni bola mnie mocno piersi temperatura 37,2 brzuch troche pobolewa jak na okres ale go nie ma. Czy mozliwe ze testy mogly sie mylic? i czy jest szansa ze moge byc w ciazy?

387

mania895 testy zadko sie myla moze odczekaj jeszcze pare dni i zrob kolejny, ale najpewniejsza jest beta smile a nie kosztuje duzo

388

mania895

mkm ma racje testy rzadko się mylą, wiec zaczekaj parę dni i zrób jeszcze jeden... lub zgłoś się do ginekologa ...;)

389

a czy ktoras z was miala moze tak ze test negatywny a jednak bylyscie w ciazy???

390

mania895 no niestety ja tak nie mialam... zrobilam test i od razu pozytywny wyrazne dwie czerwone kreski sie pojawily ... smile potem tylko zostala mi wizyta u gina który ciąże potwierdził wink

no  a teraz to już 8mc smile

Posty [ 326 do 390 z 2,665 ]

Strony Poprzednia 1 4 5 6 7 8 41 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Czy mogę być w ciąży? Objawy ciąży?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024