Pies ma nieprzyjemny zapach z pyska - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Pies ma nieprzyjemny zapach z pyska

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1

Temat: Pies ma nieprzyjemny zapach z pyska

Mój jamnik ma ostatnio bardzo nieprzyjemny zapach z pyska. Do tej pory karmiłam go kaszą z mięsem i warzywami, postanowiłam więc dawać mu tylko suchą karmę, ale to niczego nie zmieniło! Czy wiecie czym to jest spowodowane i jak temu zaradzić? Przestałam już psa nawet przytulać przez ten nieprzyjemny zapach!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pies ma nieprzyjemny zapach z pyska

Zacznijmy najpierw oj jamy ustnej, żeby na początku nie doszukiwać się jakiś chorób. Przyjrzyj się dokładnie uzębieniu psa. Przykry zapach z pyska to najczęstszy problem wielu właścicieli czworonogów. Może to wydać się niektórym śmieszne żeby w taki sposób traktować psa ale człowiek przez setki lat tak uzależnił od siebie psa podając mu takie pokarmy jakie jemy my że skazał go także na nasze choroby i dolegliwości miedzę innymi na kamień, który jest powodem niemiłego zapachu. Dlatego szczotkowanie zębów jest niezbędnym elementem by tego uniknąć. Jeżeli kamień się pojawił a nie chcemy długo czekać na efekty szczotkowania możemy udać się do weterynarza i zapytać o zabieg usuwania kamienia. Cena od około 80 złotych. Potem trzeba zwracać uwagę na stan zębów dawać psu do gryzienia specjalne kości z wapniem i witaminami tak, żeby miał przyjemność z gryzienia a zarazem usuwał szkodliwe elementy ze szkliwa.  Jednak problemem mogą być tutaj dolegliwości żołądkowe, ale o tym napisze gdy tylko sprawdzisz uzębienie psa.

3

Zdecydowanie polecam wizytę u lekarza weterynarii, który to dokona gruntownego przeglądu uzębienia.

4

przejrzenie zabkow to jedno,
mozebyc albo kamien nazebny albo co gorsza won wydiobywa sie od bakterii z przewody pokarmowego i moze oznaczac wieksze problemy...

lekarz powinien zaradzic...

5

ja byłam u lekarza weterynarii na Komorskiej. Można tam przebadać zwierzaka za złotówkę. Jest teraz taki program badań Zdrowie na 4 Łapach. Kliniki na terenie całego kraju biorą w nim udział. adresy można znaleźć na stronie internetowej. Jeśli chodzi o problemy z uzębieniem, to lekarz polecił mojemu zwierzakowi karmę Hillsa Oral care, która ponoć zapobiega powstawaniu kamienia na zębach.

6

Naszemu psu pomogła specjalna kość czyszcząca zęby, którą kupiłam w sklepie zoologicznym.
Dobrze by było udać się do weterynarza.  Powodzenia smile

7

Są też ciasteczka i pasty do zębów, ale mojemu zwierzaczkowi pomogła karma hillsa.

8 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2015-11-21 09:37:28)

uf

9

Tez przerabiałam problem.Ale taka kość z zoologicznego bardzo pomogła. Teraz i tak przestawiliśmy się na inna karmę zaczęłam kupować Naturea, są pełnowartościowe, w składzie dużo mięska, ładnie pachnie , pies ją uwielbia i zajada się zawsze z ogromną ochotą;) A co do smakołyków to próbowałam także ich biszkoptów - są świetne, duzy wybór smaków, wyglądają super, no i właściciel tez może ich próbować:)

10

Szczerze mówiąc nie znam psa, któremu ładnie by pachniało z pyska......

Minky napisał/a:

Szczerze mówiąc nie znam psa, któremu ładnie by pachniało z pyska......

Bez przesadyzmu smile Mój Mohr, często lizał mnie po twarzy. Tak więc miałem możliwość odczuwania węchowo pewnych zapachów. Ale, takowych nigdy nie było.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Pies ma nieprzyjemny zapach z pyska

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024