Doświadczenie zdobyte za granicą a praca w Polsce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRACA DLA KOBIET - POPULARNE ZAWODY, PRACA NA ETACIE, WŁASNA FIRMA » Doświadczenie zdobyte za granicą a praca w Polsce

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Doświadczenie zdobyte za granicą a praca w Polsce

Witam,

do założenia wątku skłoniła mnie pewna refleksja. Otóż moja dobra koleżanka od razu po studiach zdecydowała się wyjechac do Anglii i tam pracować-tak też uczyniła i od zeszłego roku pracuje  jako kelnerka w 3gwiazdkowym hotelu. Planuje zostać tam do końca roku,może i dłużej, gdyż z jej opowieści wnioskuje że praca jej sie podoba, fajne zarobki ma i przede wszystkim to dla niej idealna okazja dodatkowej  nauki angielskiego oraz zdobycia doświadczenia  zawodowego (mimo żę studia kończyła zupełnie inne) Mówiła mi również że być może później po ewentualnym powrocie do kraju będzie mieć większe szanse na znalezienie pracy gdyż doświadczenie zdobywała za granicą .
Czy ona ma rację ?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez FallenAngle (2015-06-18 01:57:57)

Odp: Doświadczenie zdobyte za granicą a praca w Polsce

w kelnerstwie na pewno, jak by chciala pracowac w hotelu czy restauracji to ta praca ktra tam wykonuje na pewno jej sporo pomoze ale w innym zawodzie nie sadze, chyba ze anglielski bedzie wymagany to jej da spore plusy i zaowocuje, ale jak by tam zostałana dłużej i dłużej i się zasiedziała to nie liczyłabym na owoce pracy, sporo straci i nie sądze by było jej łatwiej. Ja pracuję w supermarkecie. Jestem 8 lat. Zajmuję się działem piekarni wcześniej na kasie pracowałam.
Co mi ma dać ten wieloletni pobyt tutaj ?
Jak ma mi pomóc ?
Owszem może do biedronki bym z biegu się dostała bo mam doświadczenie, może jakiejś piekarni gdzie piecze się gotowce bo też to wykonuję. Ale jak by ta praca miała się do pracy w salonie kosmetycznym ? big_smile
Albo hotelu ?
Wszystko zależy gdzie pracujesz bo jak by była w fabryce jakiejś to co by jej ten pobyt pomógł. Angielski jedynie by miała.
Takie moje zdanie.

3

Odp: Doświadczenie zdobyte za granicą a praca w Polsce

mysle, ze jest taka tendencja ze jak ktoś pracował za granicą to się sporo nauczył od naszych bardziej postępowych europejskich sąsiadów

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRACA DLA KOBIET - POPULARNE ZAWODY, PRACA NA ETACIE, WŁASNA FIRMA » Doświadczenie zdobyte za granicą a praca w Polsce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024