Wakacje z obcą osobą - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » Wakacje z obcą osobą

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: Wakacje z obcą osobą

Wpadłam na szalony pomysł...mianowicie jestem sfrustrowana brakiem osoby z która mogłabym jechać na wakacje .

Pomyślałam, że dam ogłoszenie  w internecie, że szukam osoby chętnej na jakiś wypad, wiem, że ludzie tak robią a ja mam straszna chęć pojechania do jakiegoś ciepłego kraju (w kwietniu bym mogła!) Ma ktoś doświadczenie z takimi numerami? big_smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wakacje z obcą osobą

Tak, ja raz w ten sposób wyjechałam. Umieściłam ogłoszenie na pewnym forum i po kilku dniach nawiązałam kontakt z kobitka z którą pojechałysmy razem na tydzień do "ciepłego kraju"
Miałyśmy o czym gadać, razem spędzałyśmy czas, ale z poszanowaniem odrębności .Jakoś tak zupełnym przypadkiem dopasowałyśmy się na ten tydzień, ale kontakt po powrocie się urwał.
Ważne przed takim wyjazdem poznać swoje wzajemne oczekiwania - choćby parę razy telefonicznie pogadac.
Bo to jednak ileś dni we wspólnym pokoju.

3

ja bym się trochę bała. fajnie jak trafi sie osoba, z która można się dogadać, ale jednak strach pozostaje mimo wszystko.

4

Też bym sie bał, niestety w takich sytuacjach nigdy nie wiadomo na kogo sie trafi... ;/

5

Strach troche jest zawsze, trzeba troszke poznac osobe wczesniej, no i podczas pobytu moec pewien dystans i patrzec na rece. Ale z drugiej strony ja mam zaufanie do ludzi wiec gdybym zdecydowala sie na taki wyjazd to czulabym sie spokojnie - pod waunkiem ze owoba spasowalaby mi, bo nie wszystkich toleruje big_smile

6

Co to za pomysł? A oglądałaś może film California, z Bratem Pittem i Duchovnym? :-) Jeśli nie, to radzę ci obejrzeć go sobie pięć razy, zanim zdecydujesz się zrealizować swój szalony pomysł :-) Ja nigdy w życiu nie zdecydowałabym się na taka podróż...

7

Bez przesady. Pomysł dobry. Oczywiście trzeba zachować ostrożność i poznać tę osobę przed wyjazdem. Teraz na fb pojawiła się stronka "Szalone wyprawy podróżnicze", gdzie możesz napisać swoje ogłoszenie, że szukasz kogoś albo też może znajdziesz czyjś pomysł, który będzie Ci pasował.
Zawsze też zostają podróże samotne. I niekoniecznie muszą one być gorsze. To zależy czy lubisz spędzać czas sama ze sobą. Ale w samotnej podróży też możesz poznać ludzi i też może być super smile

8

Jest taka grupa na fb: "Poszukiwana towarzyszka podróży". Tu  dziewczyny głównie szukają na wyjazdy do Egiptu, Tunezji, Maroka, Turcji, ale inne kierunki też. Można spróbować wink Przy okazji sa tam jeszcze właścicielki biur podróży, które często wrzucają jakieś ciekawe oferty, promocje. Warto spróbować wink

9

Pomysl jest super i ja jestem ZA. malo tego! Sama wiele razy korzystałam z takich spontanow i do tej pory mamy kontakt telefoniczny, czasem się spotkamy a z niektórymi nawet 2 raz pojechałam na wakacje bo było tak fajnie.
Moja praca jest taka a nie inna, ze jak daja urlop to jest to trochę spontanicznie i albo go wykorzystam albo nie, a na moje bliskie kolezanki nie mogę zbytnio liczyc bo:
- nie maja akurat wtedy urlopu
- nie maja kasy
-nie maja checi
-one chcą w góry, a ja do Hiszpanii.
- one chcą hotel 5gwiazdkowy a ja preferuje hostel
Od pewnego czasu jezdze sama na urlopy i serio nie zdarzylo mi się abym kogos nie poznala. Robie to co chce, planuje jak chce.. czasami chciałoby się z kims pogadać od serca, ale generalnie chwale to sobie. Jestem osoba komunikatywna wiec zapewniam Cie jeśli pojedziesz czy do hotelu czy gdziekolwiek to znajdziesz i nawiążesz ciekawe znajomości.
Zazwyczaj tak jest, ze jak się jest samemu to poznaje się super ludzi. Zapewniam Cie, ze jakbys była z koleżankami to nie poznasz tyle fajnych osob co bedac sama.

10

Hej smile

To może i ja się wypowiem, bo też mam doświadczenie w temacie. Byłam 2 razy na takim wyjeździe, w tym raz to był mega szalony pomysł, bo przed wyjazdem rozmawiałyśmy tylko pare razy przez telefon i na fb. W obu przypadkach wyjazdy były cudowne i tak jak tutaj już ktoś napisał, kontakt mam do dnia dzisiejszego. Często się zdarza ,że znajomi nie mogą w danym terminie bądź też nie mają pieniędzy, lub co gorsza Cię wystawią na ostatnią chwilę, więc dlaczego masz rezygnować z wyjazdu? Uważam,że internet daje nam teraz takie możliwości,że zawsze ktoś chętny się znajdzie, a jak są chęci to można się spotkać przed wycieczką i wszystko przedyskutować. Nie ma się czego bać, trzeba próbować smile

Swoją drogą, szukam obecnie towarzyszki na wczasy autokarowe do Grecji Nei Pori. Mam 24 lata i jestem z Katowic także jeśli jest ktoś zainteresowany żeby poznać szczegóły to proszę o kontakt smile

11

Nasza podróż z Konsorcjum.pl do Afryki Południowej była fantastyczna! Wysoki standard zakwaterowania sprawił, że czuliśmy się jak w luksusie, a widoki podczas rejsu były zachwycające. Safari lądowe i wodne w Parkach Narodowych Chobé i Matusadona to istny czad - nie da się opisać słowami!

12

Ja też lubię wyjazdy z Konsorcjum.pl. Zdarzało mi się nawet jechać samej i poznawałam ludzi na wyjeździe. Uganda - kraj pełen niespodzianek i niepowtarzalnych wrażeń! Dzięki Konsorcjum.pl miałam możliwość dotarcia do serca Czarnego Lądu i poznać jego prawdziwe oblicze. Spotkanie z gorylami było dla mnie nie tylko emocjonujące, ale i wzruszające. Gorąco polecam tę wyprawę każdemu, kto szuka przygody i autentycznych doznań.

13

Ja pojechałam na swój pierwszy solo trip ze sprawdzonym biurem podróży - Konsorcjum.pl i to była świetna decyzja. Tym razem z Konsorcjum.pl odwiedziłam Gruzję i jestem zachwycona big_smile Program pełen wrażeń, a wieczór z winem był fantastyczny. 4450 zł za wszystko – lot, bagaż, wycieczki, a co najważniejsze, gwarancja realizacji.

14

Ja słyszałam dużo pozytywnych opinii o pielgrzymce z biurem Konsorcjum.pl! Hiszpania, Andora i Francja – piękne miejsca, wspaniałe widoki i wspaniali przewodnicy. A do tego pyszne jedzenie i cudowne wspomnienia z pobytu na Costa Brava. Zamierzam się wybrać z nadzieją poznania nowych ludzi.

Tak się składa że w Kwietniu biorę urlop i bedę robiła jakiś wypad za granice ale szczerze mówiąc Hiszpania to nie moja bajka . Ja lubie góry . Austria , Włochy może Rumunia .

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » Wakacje z obcą osobą

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024