Kobietki wypowiedzcie się co sądzicie o bieliźnie wyszczuplającej ? gorsecie ?
czy coś daje ? jakie są efekty , zdaję sobie sprawę ,że musi być niewygodna bardzo ale mogę się poświęcić ....
Moja koleżanka kupiła sobie po to by mogła założyć sukienkę i prawdę powiedziawszy efekt był marny. Widać było każdą fałdkę...
No tak , oczywiście domyślam się , że nie ma cudów i jak ktoś nie jest szczupły to przez bieliznę nie stanie się super laską Myślałam , że choć troszkę ukryje brzuszek
Jednak zamówiłam na allegro.pl czekam na przesyłkę i sama ocenie czy coś da
dziękuję za odpis
Jestem wielbicielem kobiet o pełniejszej sylwetce, więc często miałem tez możliwość widzieć na nich taką bieliznę (a dokładniej ukrytą pod sukienką ).
Efekty były na prawdę wyraźnie widoczne. Taka bielizna przesuwała sadełko w miejsca, gdzie zamiast niesmaku wywoływało pożądanie .
Widziałem też dobrze dobrane gorsety wykonane przez gorseciarkę (to wcale nie taki koszmarny koszt). Efekt był wręcz piorunujący .
Patrzę okiem mężczyzny, a chyba właśnie dla takiego oka , kobiety zakładają modelującą bieliznę
.
Podejrzewam, ze nie każda bielizna modelująca pasuje każdej pani, więc pewnie trzeba popróbować z kilkoma produktami, by znaleźć coś optymalnego dla swojej sylwetki.
Sam miałem w sprzedaży rajstopy modelujące. Nie były tanie (koszt około 60zł), ale panie bardzo je sobie chwaliły .
Rajstopki też miałam na ostatniej imprezie , pod obcisła sukienkę , powiem szczerze , że brzuszysko spłaszczyły i pośladki
Jednak chcę sprawdzić czy gorset ukryje więcej
Pozdrawiam
6 2013-09-12 12:44:07 Ostatnio edytowany przez YOGI bear (2013-09-12 12:46:24)
Rajstopki też miałam na ostatniej imprezie , pod obcisła sukienkę , powiem szczerze , że brzuszysko spłaszczyły i pośladki
A po co spłaszczać pośladki ?
Słyszałem o wstrzykiwaniu tłuszczyku w pośladki, ale o spłaszczaniu nigdy .
Nieprzymierzony gorset może Cie zawieść.
Często są za luźne i robią więcej szkody niż pożytku . Np. (jak ktoś już wspomniał) robią się pod nimi brzydkie fałdki.
A ja pozdrawiam Twoje krągłości . Mniam
.
Nie tak dosłownie spłaszczyć pośladki , ale rajstopy , które miałam je "podniosły" ciut i wyglądałam zdecydowanie lepiej
Co do gorsetu , wiem , że lepiej przymierzyć , ale niestety z braku czasu musiałam zamówić na allegro...
Jutro już go przymierzę , więc zobaczę jak lepiej czy w nim czy bez niego
Dziękuję za porady pozdrawiam
Kiedyś miałam okres w swoim życiu, że przytyłam tu i ówdzie i tak, kupiłam sobie bielizne wyszczuplającą. W sumie figi wyszczuplające. Efekt był super. Sciskały mi brzuch i boczki, które nie były małe. Najlepszy efekt bylo widac w dopasowanej sukience. Ogólnie polecam
Na szczęście udało mi sie schudnac i wrocic do szczuplej sylwetki, ale figi zatrzymałam, nigdy nic nie wiadomo..
9 2013-09-17 18:47:21 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-09-17 20:33:06)
Link usunięty - tu znajdziesz gorsety. Czy wyszczupli nie wiem, ale na pewno ładnie wyeksponuje figure.
To moge polecić:-)
Zainteresował mnie ten temat bo mam dość mocno obcisłą sukienkę na wesele (sukienka tuba), pod którą odznacza się bielizna. Nie chcę zakładać stringów bo są niewygodne, ale pomyślałam właśnie o jakiejś bezszwowej bieliźnie wyszczuplającej. Jestem szczupła, ale jak się na weselu najem to brzuszek na pewno zacznie odstawać No i nie wiem czy kupić sobie takie figi, a może halkę lub rajstopy? Jakie są wasze doświadczenia? Co jest lepsze? Boję się też żeby się nie ugotować w takim "pancerzu"
Według mnie najlepszym rozwiązaniem będzie body wyszczuplające albo wysokie majtki (pod pachy ).
12 2013-10-02 19:02:40 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-10-02 21:55:20)
Z doświadczenia wiem, że zakup bielizny modelującej to nie łatwa sprawa. Owszem, bielizna korygująca jak najbardziej spełnia swoją funkcję, ale pod warunkiem, że jest dobrze dobrana, no i dobrej jakości. Nie może być zbyt elastyczna, bo nie zniweluje niedoskonałości.
Pamiętajcie jednak , że taka bielizna owszem, powinna być ciasna, ale tak, żebyście mogły w niej oddychać i uniknąć przykrych niespodzianek typu - wciągnęło brzuch, ale nad brzuchem jest fałda i pod również. Niech nikt Wam nie wciska za małego rozmiaru, bo efekt może być opłakany...
Kolejna sprawa - kupując figi zwracajcie uwagę czy są odpowiednio wycięte - czasami, kiedy są zbyt opiete lub wykrojone wąsko na pupie robią nam wałek - wtedy lepiej zdecydować się na takie z nogawką. Ale... jeśli nogawka jest za ciasna, długa/krótka - w zależności od figury, czasem robi się fałdka na udzie... zwróćcie więc uwagę jaki model będzie lepszy dla Was
Kupując bieliznę modelującą zastanówcie się, którą dokładnie część ciała chcecie zamaskować... może czasem zamiast fig, lepiej zdecydować się na koszulkę wyszczuplającą, albo body, które zajmą się przy okazji biustem
Bielizna modelująca naogół nie wygląda zachęcająco, ale wyjątek stanowi bielizna Scandale
Mają bardzo szeroką ofertę zarówno gatek, jak i koszulek, halek, body itp. Mają też fajne staniki - z szerokim obwodem, który wychodząc z pod pachy zgrabnie zwęża się ku środkowi - to dość niestandardowe, ale sprawdza się bardzo dobrze, bo ładnie koryguje plecki
No i przy okazji wszystko jest naprawdę ładne i kobiece :
link usunięty
a czy ktoś może polecić jakieś sklepy gdzie można kupić? widziałam że polecane jest easyfiore i jeszcze mitex, ale może coś ktoś wie jeszcze?
konkretnych miejsc nie znam, ale pewnie w większości sklepów z bielizną się je znajdzie:)
Jeżeli potrzebujesz bielizny wyszczuplającej, szczególnie modnych legginsów pasujących do wszystkiego to rekomenduję https://www.sklep-biustonosze.pl. Dość znany sklep i odpowiadają na pytania. Wystarczy zadzwonić albo napisać.
Ja uwielbiaaam bieliznę wyszczuplającą, majtki modelujące to zawsze mam w zapasie Ale od jakiegoś czasu upodobałam sobie kombinezony wyszczuplające, myślałam, że będzie niewygodny, aleee wyczytałam tutaj: https://narandce.pl/jak-dobrac-odpowied … zuplajacy/ że kombinezon modelujący trzeba odpowiednio dobrać do rozmiaru, nie może być za duży, ani za mały, bo zwyczajnie nie będzie działał, albo będzie niewygodny.
Duże staniki (aż do rozmiaru L) znajdziecie w sklepie https://www.jagna.pl/