Witam drogie panie. Nigdzie indziej jak na tym forum nie uzyskam dobrych porad wiec i tu chce zadać swoje pytanie.
Mianowicie chce sobie zrobić tatuaż pod pacha na żebrach. Tatuaż będzie w formie napisu i bedzie to " Miłość Do Matki Jest Bezwarunkowa ".
Chce sobie zrobic taki tatuaz bo moja mama jest najważniejsza w moim zyciu. Jest najlepszym przyjacielem i osobą dla której zrobiłbym wszystko. Czemu akurat taki tatuaz ? bo przez wiele lat dostarczałem jej wielu kłopotów i problemów. Chodzi o to ze pakowałem sie sie zawsze w różne kłopoty a poza tym byłem buntownikiem . Mimo wszystko chocbym zrobil najgorszą rzecz to mimo iz jak to mama powyzywała, dała kare, była smutna, płakała i straciła duzo zdrowia to zawsze staneła po mojej stronie. Od paru lat nie wpakowałem sie w żadne kłopoty i problemy i własnie od paru lat dotarło do mnie jak źle postepowałem.
Co drogie panie sadzicie o takim tatuazu. Prosił bym byście panie były szczere az do bólu
Jaka była by wasza reakcja jako matki gdyby wasz syn przyszedł do was i pokazał jaki sobie zobił tatuaż.
Za odpowiedzi z góry piękne dzięki.
Och, to zależy, jaki mama ma stosunek do tatuowania ciała. Może się rozpłakać ze wzruszenia i chodzić dumna jak paw, a może się załamać, że jej ukochane dziecko się oszpeca/okalecza, już obojętnie jakim napisem/wzorem.
Ja wcale nie uważam, że miłość do matki jest bezwarunkowa, więc dziwnie by mi było, gdyby moja córka to sobie wytatuowała.
Dla mnie to by była pokazówka - o stosunku do ludzi świadczą czyny, a nie słowa, nawet te tatuowane. Myślę, że jest sto innych sposobów na powiedzenie przepraszam czy kocham niż taka ostentacja.
Ja bardzo lubię tatuaże i podobało by mi się to, lecz akurat nie takie zdanie. Raczej poszukałabym, czegoś bardziej nietypowego...
Jaka była by wasza reakcja jako matki gdyby wasz syn przyszedł do was i pokazał jaki sobie zobił tatuaż.
Ja bym powiedziała, że chyba go pop......
Człowieku, skończ szkołę, zdobądź dobry zawód i pracę, która daje Ci satysfakcję i jakieś pieniądze, załóż rodzinę i dbaj o nią i bądź dobrym człowiekiem a żadne tatuaże nie będą Ci potrzebne, żeby matka była szczęśliwa.
Pomijając to, że dla mnie ten pomysł jest głupią pokazówką, to treść tatuażu nie jest skierowana do konkretnej matki, czyli matki autora. To tylko stwierdzenia, że miłość do matek w ogóle jest bezwarunkowa.
Co z resztą jest nieprawdą.
No własnie reakcje moga być dwie albo na plus albo na minus.
Czemu akurat taki tekst bo pare lat temu go usłyszałem i do tej pory mam go w głowie tym bardziej ze bardzo ja kocham.
Możliwe ze ktos ma inny pomysł na jakis piekny napis wiec czekam na propozycje.
BBasia skończyłem studia i mam w miare dobra prace. Moze nie pracuje w swoim wykształceniu bo u mnie w miescie nie mam szansy by ja dostać ale mam prace jaką mam i wynagrodzenie jak na chwile obecna tez jest przyzwoite.
A czemu akurat tatuaż?
Może napis ale na czymś innym?
Może jakiś grawer na bransoletce czy wisiorku.
Mówiący o tym jak matka jest dla Ciebie ważna i ile jej zawdzięczasz.
To plus odpowiednia oprawa słowna będzie chyba o wiele ładniejszym prezentem niż tatuaż, poza tym mama będzie mogła mieć ten dowód miłości przy sobie.
Jednak chyba najważniejsze jest to, żeby podziękować i nie sprawiać więcej problemów. Jeśli Ty będziesz szczęśliwy, nie będziesz więcej robił tego co robiłeś to dla matki będzie to największa nagroda. Będzie wiedzieć, że trud i oparcie z jakim miała do czynienia jak byłeś tym "złym" nie poszły na marne. A tego nie uzyskasz żadnym napisem, nawet gdybyś wytatuował to sobie na czole.
Przepraszam bardzo,ale to jest coś w stylu:
"thenks mather for my life"
intencje jak najbardziej dobre,ale wykonanie słabe
Moim zdaniem, tak jak już tu wspomniano to pokazówka, jest to bardziej "prezent" dla Ciebie niż dla mamy. Kup, albo zrób coś dla niej, tylko dla niej, coś wyjątkowego na tyle, ze za każdym razem jak na to spojrzy będzie wiedziała jak bardzo ja kochasz i doceniasz. Z Tatuażem tak się nie da, bo co za każdym razem jak Cie zobaczy ma mówić "Synku zdejmuj koszulkę chce się po napawać tym cudnym prezentem od Ciebie"?
Hmmmm ja jestem za:) sama mam tatuaz, coprawda inny, bo posiadam kpd kreskowy z wymieszana data urodzenia mamy z moja. Czy zaluje? Nie. Jedyne czego zaluje to to do ktorego tatuazysty poszlam, bo tak prosty wzor zepsul totalnie
Osobiście nie robiłabym tatuażu dla kogoś. Nie ważne czy to mama, babcią, mąż czy dzieci... Tatuaż zrobiłabym tylko i wyłącznie dla siebie - po prostu uwielbiam tatuaże
Dzień Dobry Autorze tego tematu.
A może zamiast rysunków na własnym ciele,na co dzień będziesz
uczynny i uprzejmy dla Mamusi i to nie na pokaz,ale by Mama
wiedziała że ma dobrego Syna...wtedy na pewno będzie z ciebie dumna.
Co do tatuaży to akurat , nie podoba mi się oszpecanie ciała.
Rysunki same w sobie są ładne i owszem.
Teraz wydziergasz np coś dla Mamy,a za kilkanaście lat będziesz
chciał np: dla swej ukochanej..... i co wtedy?
Moim zdaniem pomysł nietrafiony. Co chcesz uzyskać? Żeby wiedziała, że ją kochasz, żałujesz wcześniejszego zachowania? Po pierwsze czyny, a nie słowa czy taka pokazówka, jak już to słusznie nazwano. Jeśli rzeczywiście się zmieniłeś, to Twoja mama na pewno to zauważyła. Jeżeli chcesz jej to dodatkowo jakoś wynagrodzić czy okazać, to rzeczywiście, po prostu to powiedz i daj pierścionek/łańcuszek/bransoletkę z wygrawerowanym napisem. Srebro nie jest drogie, grawer też nie weźmie majątku. Poza radością z wyznania i prezentu Twoja mama będzie mieć jeszcze pamiątkę.
Jeżeli uważasz, że to zbyt proste czy oklepane i chcesz zrobić coś niestandardowego, to zastanów się - czy jest coś, o czym od dawna marzy Twoja mama, coś specjalnego, co mógłbyś jej dać/zorganizować? To pokaże, że w tym prezencie myślisz O NIEJ, a nie O SOBIE - tak jak w przypadku tatuażu.