Choć tak bardzo chcę, nie mogę mieć dzidziusia... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Choć tak bardzo chcę, nie mogę mieć dzidziusia...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 32 ]

1

Temat: Choć tak bardzo chcę, nie mogę mieć dzidziusia...

Witam
Jestem tutaj nowa i nie wiem czy takie pytanie już tutaj się pojawiło, ale postanowiłam napisać.
We Wrześniu w 2011roku okazało się, że jestem w ciąży. Niestety od początku było coś nie tak. Ostatecznie okazało się, że serduszko nie bije, ciąża się nie rozwija. Pod koniec Listopada wizyta u lekarza, który mówi " Przykro mi niestety nic nie jesteśmy w stanie zrobić. Oto skierowanie do szpitala na wyłyżeczkowanie"
Nie wiedziałam co się dzieje, jak to teraz będzie.
Po odebraniu wyników z laboratorium okazało się, że był to zaśniad groniasty częściowy.
Co miesiąc badania poziomu hormonów. Lekarz przepisał krążki antykoncepcyjne.
Powiedział że przez rok nie mogę zachodzić w ciąże.
Nie chciałam jednak się zabezpieczać mając świadomość, że później będzie trzeba jeszcze odczekać po antykoncepcji, więc w maju rzuciłam antykoncepcję. Chociaż nie kryje tego że moje libido spadło i tak właściwie do zera.
17 Września zrobiłam sobie test, ponieważ miałam dostać miesiączkę około 16-20 Września( po tym zaśniadzie mam nieregularną, w sierpniu dostałam 20 ) . Na teście pojawiły się dwie kreseczki, dziś dla pewności zrobiłam drugi i znowu dwie kreseczki.
Oboje z mężem ogromnie się cieszymy, naszej radości nie da się opisać.
Ale we mnie kryje się też strach czy aby znowu nie pojawi się ten zaśniad.

To miałam napisać wczoraj. Ale dziś byłam u lekarza.
Powiedział, że mieć drugi raz zaśniad to jak wygrać dwa razy w ciągu tygodnia w totka.
Ale pojawił się inny problem.
Okazało się, że na USG nie widać w ogóle żadnej ciąży.
Lekarz powiedział, że są dwa wyjścia albo to ciąża pozamaciczna albo jest może jednak za wcześnie na to aby było cokolwiek widać na USG. (bo może to być jednak 4 tydzień, którego nie widać jeszcze na USG).
I że mam się nastawiać na to, że jednak jest za wcześnie na zobaczenie pęcherzyka. Ale ja tak się boje, tak bardzo i nie wiem jak mam myśleć pozytywnie w tej sytuacji. Zrobiłam kolejny test, który pokazał teraz dwie mocne kreseczki, a wcześniej była ta druga mało widoczna. Może to miało jakieś znaczenie, bo już nie wiem czego się łapać.
Płakać mi się tylko chce i nic więcej
Błagam pomóżcie mi jakoś. Może. bo ja już nie wiem co we mnie jest nie tak, że nie mogę mieć dzidziusia ;(

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Choć tak bardzo chcę, nie mogę mieć dzidziusia...

Droga skwaro wiele kobiet się które nie moga miec dzidzi a bardzo by chciały i również mają za sobą przeżycia, w takej sytuacji każdej z nas by było smutno i każda by nie wiedziała co ze sobą zrobić. Bądz dobrej myśli skoro test pokazał teera dwie mocne kreski to myśle że sie udało.Bardzo ci wspólczuje tego łyżeczkowania to mósiało być dla ciebie okropne, wiesz ja też się nie usłuchałam lekarza  smile , leczyłam się na torbiele po pierwszym poronieniu i też mi zabronił zachodzić w ciąze też brałąm jakeś tabletki hehehe ale je odstawiłąm i zaszłam w ciąże, na npierwszej wizycie też mi nic nie powiedział bo było za wcześnie dopiero jakiś czas pózniej(2-3 tyg) dowiedziałm się że na pewno będe mama  smile , Życze ci aby i tobie sie udało daj znać co i jak u ciebie tzrymaj się  smile

Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym.
Dominika 23.10.2009r. ur.cc 21. 45
Kacper Mikołaj 04.04.2012r. ur cc 12.30

3

droga autorko.. moja siostra właśnie zakończyła zmagania z zaśniadem groniastym częściowym... i ten na pewno jest bezpieczniejszy niż zaśniad całkowity.. minął już rok więc nie powinno już być żadnych powikłań.. jednak musisz być baczniej obserwowana przez lekarza..
być może jeszcze jest za wcześnie by faktycznie usg wykazało ciążę!!! życzę Ci z całego serca zdrowego dzidziusia :* na pewno nie możesz się za bardzo denerwować i stresować :*

14.11.2010-moje małe szczęście!
8.01.2014, 8.12.2014 Everything that kills me makes me feel alive.[*] [*]

4

Skwaro jak u ciebie jak się czujesz?

5

Staram się myśleć pozytywnie. Mam zawroty głowy i czasem boli mnie brzuch. Dużo leże i odpoczywam. Badania zrobione, jutro odbiorę wyniki i zobaczymy co dalej. Wizyta 4 października chyba, że nie wytrzymam i pójdę prywatnie.

6

Jak wyniki będa okej to mysle że spokojnie możesz doczekać do 4 to tylko tydzień ale jesli coś cię będzie niepokoić to oczywićie idz prywatnie bo po co się stresować     smile

7

tylko nie wiem jakie są normy. a z tego co wiem to każde laboratorium ma swoją normę.

8

Poprośc pielegniarke żeby ci przetłumaczyła choć czy jesteś w ciazy czy ten poziom hcg jest dosc duzy albo wpisz tu może ci pomozey a jak nie do lekarza dziś prywatnie zara idz bedziesz spokojna wtedy  smile

9

Wyniki odebrane.
21.09.2012 (Piątek): 1230.50
24.09.2012 (Poniedziałek): 3155.0

10

To poziom hcg wzrasta superrrr big_smile  Gratki dla ciebie kochana big_smile To tera poczekaj do następnego tyg spokojnie, chociasz jak wolisz   smile  zapraszam do wątku o przebiegu ciązy   smile

11

Mam nadzieję, że już będzie tylko lepiej wink Będę informować na bieżąco smile

12

Trzymam cię za słowo   smile

13 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2012-09-27 15:20:54)

Powodzenia ;-)

14

Jutro do lekarza, ale jakiś strach, obawa we mnie siedzi. sad

15

Skwara nie martw się wiem że to trudne bo też przed każdą wizytą się cykam..
ale pamiętaj że podobno jak ty się cieszysz i się nie martwisz to twoje dziecko to odczuwa:) bo wydzielasz jakieś tam coś:) i dziecko też to czuje i ma się wtedy dobrze:)

daj znać jak po wizycie - mam nadzieję że dołączysz do nas na wątek przebieg ciąży od 1-9 miesiąca:)

16

Skwaro bądz dobrej myśli , posłuchaj mm nie warto się stresować darmo  smile  Trzymam kciuki aby wszystko było okej, i daj znać co ci lekarz powiedział  smile

17

Byłam u lekarza i powiedział, że jest to ciąża "normalna" podobno 6 tydzień tyle że serduszka na razie nie widać sad  i trzeba czekać kolejny tydzień no i wtedy zobaczymy.
eh...

18

będzie dobrze zobaczysz... na spokojnie poczekaj do kolejnej wizyty:) kiedy masz?

19

To co powiedział ci lekarz jest normalna sprawą, chyba wieksząść z nas to samo usłyszała jak szła w tak wczesnej ciązy, jak ja szłam do lekarza to powiedział że w macicy jest ciałklo żółte , kazał przyjść za 3-4 tyg. i wtedy potwierdził ,chociasz ja juz wtedy wiedziałam że sie udało:)

20

Skwarka ja bylam na usg w 5 tygodniu nie bylo nawet zarodka, poszlam za 2 tygodnie w 7 tygodniu i już byl zarodek 7mm i biło serce... bądź dobrej myśli... 6 tydzien no naprawdę jeszcze serce raczej nie bije....
nie martw się na zapas... spróbuj się nakręcić i myśleć pozytywnie:)

21

Kolejna wizyta w Czwartek (11.10)
Staram się myśleć pozytywnie.
Mąż i przyjaciółka nie pozwalają mi się załamywać smile

22

no i my też Ci nie pozwolimy:)

23

No własnie Skwaro, bedzie dobrze zobaczysz za 9 nie właściwie za 8 miesiecy będzesz mieć cudną dzidzie:)

24

Skwaro jak po wizycie? Pisz co u ciebie?

25

Przepraszam, że pisze dopiero teraz, ale jakoś musiałam trochę ochłonąć.
17.10.2012 byłam w szpitalu, niestety miałam zabieg.
Okazało się, ze jajeczko było puste i musiałam mieć ten nieszczęsny zabieg.
Dziś jadę po wyniki H-P. zobaczymy co na nich wyszło.
Dlaczego ja muszę mieć takiego pecha sad?

26 Ostatnio edytowany przez małgosia1989 (2012-11-13 16:09:48)

Skwaro współczuje ci:( to starszne że to cie spotkało na wątku Nadzieja na dziecko jest dziewczyna która przezyło to samo co ty bardzo wam współóczuje:( Trzymaj się tam mocno i nie załamuj sie proszę , po kilku miesiacach znowu sie wystarajcie ,wszystko sie jakoś ułoży.
Napisz co tam pisało w tych wynikach dlaczego ciąża się nie rozwijała.

27

Skwarko kochana... bardzo Ci współczuje...
nie martw się proszę i bądź dobrej myśli - na pewno Wam się uda...
daj znać jakie wyniki z tego badania wyszly... my tu wszystkie z Tobą jesteśmy i 3mamy kciuki...

jedno tylko mnie zastanawia skoro 5 października mialaś 6 tydzień a 17 pażdziernika mialas zabieg to już nie bylo szans ze serce się pojawi?? to byl 8 tydzien ja myslalam ze tak do 10 tygodnia się czeka... ale nie wiem nie ejstem lekarzem i oni pewnie wiedza co robia...

28

mi też to nie pasuję.... nie mogli poczekać ? !

kurczę... przykro mi..

Michal 14.01.2009.  Mateusz 11.04.2010.  Milosz 11.08.2011
09:25  4040g 61cm.21:05 3200g 53cm.  11:20 3700g 54cm

29

poziom HCG wzrastał... serca czasem nie widać do 9 tygodnia... jakieś dziwne to podejście lekarzy...

zawsze jeśli jest coś nie tak warto poradzić się innego lekarza..

autorko ... przykro mi :*

Michal 14.01.2009.  Mateusz 11.04.2010.  Milosz 11.08.2011
09:25  4040g 61cm.21:05 3200g 53cm.  11:20 3700g 54cm

30

no 3 lekarzy mnie badało i oglądało wyniki. w tym również jeden ordynator. więc myślałam, że to odpowiedzialni ludzie.

A co do wyników to miałam takie szczęście, że akurat był w szpitalu mój lekarz ginekolog i spojrzał na wyniki. Powiedział, że wszystko dobrze, tzn. dokładnie powiedział tak : Pani Asiu, patrząc na to co działo się wcześniej to teraz jest na prawdę bardzo dobrze, nie ma żadnego zaśniadu więc to już duży plus, żadnego kosmówczaka, który przy zaśniadzie czasami się pojawia. Proszę przyjść do mnie tak za miesiąc, dwa jak będzie pani po pierwszej miesiączce."
także z tego całego zła mogę być spokojna, chociaż o to.

31

skwarko masz racje co nam pozostaje musimy ufać lekarzom że wiedzą co robią...
w koncu oni sie na tym znają nie my..
wiem że ci ciężko ale dasz radę... i jeśli chcesz się wyżalić to proponuje ci forum na stronie babyboom.pl... tam w kąciku zadumy jest wątek poronienia... tam możesz poznać dziewczyny które przez to przechodzily i podejrzewam że taka rozmowa z nimi ci pomoże...jak również Cię pokrzepi bo wielu z nim się udalo i mają zdrowe dzieci:)))
3mam za Ciebie kciuki i pisz co u Ciebie:)

Posty [ 32 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Choć tak bardzo chcę, nie mogę mieć dzidziusia...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2021