Od pn podejmę prace jako konsultantka telefoniczna, bedzie to umowa zlecenie i w pn mam zglosic sie na szkolenie, czy dostane wynagrodzenie takze za to szkolenie np. jesli bedzie trwalo caly dzien?
Musisz zapytać pracodawcę.
Ja pracuję dokładnie w takim charakterze, miałam miesięczne szkolenie, na umowę o dzieło, oczywiście było wynagrodzenie. Nie jakieś ogromne, ale było.
A gdzie zaczynasz pracę?
jako konsultantka telefoniczna, mam dzwonic i zapraszac ludzi na jakies pokazy zdrowej zywnosci itd.
Dobrze ze nie sprzedaz np. TP czy Play bo to juz trzeba ludziom wciskac kit i płacą od sprzedaży tylko, a tu mam stała stawke 8brutto i prowizja jak duzo ludzi przyjmie zaproszenia i sie pojawia na tej reklamie
a co do tej umowy zlecenia, to oni konkretnie podpisza umowe na jaki czas czy w kazdej chwili moga mnie zwolnic?
Umowe zlecenie z reguly podpisuje sie na czas okreslony. I sie przedłuża jesli nadal pracodawca ma dla ciebie prace. ja osobiscie mialam kiedys taka syt ze podpisalam zlecenie na dwa miesiace a po 1.5 miesiaca juz pracy dla mnie nie bylo i mi podziekowali, zapłacili tylko za to co faktycznie przepracowałam.
Umowe zlecenie z reguly podpisuje sie na czas okreslony. I sie przedłuża jesli nadal pracodawca ma dla ciebie prace. ja osobiscie mialam kiedys taka syt ze podpisalam zlecenie na dwa miesiace a po 1.5 miesiaca juz pracy dla mnie nie bylo i mi podziekowali, zapłacili tylko za to co faktycznie przepracowałam.
A miałaś szkolenie na tej umowie zlecenie? zastanawiam sie ile dni u mnie bedzie trwało takie szkolenie i czy mi zapłacą za nie normalnie jak za prace
hej
nie nie miałam żadnych szkoleń bo to były zazwyczaj takie prace ze ktoś pokazał co robić a potem robiłam już w kółko to samo:(
Myślę ze może to być rożnie w rożnych firmach. Zazwyczaj za czas szkolenia jest wypłacana pensja bo jest to jednak czas który Ty poświęcasz dla tej firmy. najlepiej zapytaj pracodawce czy umowę dostaniesz po szkoleniu czy pierwszego dnia. I czy za czas szkolenia będziesz miała wynagrodzenie. Otwarcie pytaj i konkretnie nie bój sie!
Ale z drugiej strony zlecenie to taka umowa ze dostaje wynagrodzenie za faktycznie mierzalnie wykonana robotę.
Musisz spytać. Jak pracodawca jest uczciwy i ludzki to normalnie za czas szkolenia dostaniesz wypłatę. tak sadze.
Miałam dzis szkolenie, niestety nie dostane za ten dzien kasy bo niby oni zawsze caly dzien sprawdzaja czy ktos sie nadaje i dopiero na drugi dzien podpisujesz umowe i pracujesz juz.
Od jutra mam prace
ciekawe ile tam wytrzymam ;P bo hałas ogromny każdy krzyczy ze ledwo slyszysz co ktos mowi do Ciebie przez telefon, ja prawie nic nie slyszalam
Współczuje. nie jest to prosta praca. szukaj od razu innej:) trzymam kciuki.