Część bardzo proszę o podpowiedź, gdzie najlepiej i najtaniej nauczyć się jeździć od podstaw na nartach . Chciałabym pojechać na tydzień w polskie góry najlepiej na obóz narciarski. Jeśli takowe są to tylko dla dzieci i młodzieży, a ja mam 50 lat. Od 2 sezonów próbuję sama, ale podobno ciągle jeźdzę w V, a może ktoś chciałby pojechać ze mną. Razem będzie nam raźniej. Majka
Ja od 6 roku życia jeżdżę do Korbielowa na Pilsko. Polecam to ponieważ trasy są tam zawsze dobrze przygotowane i o różnej skali trudności. Dla początkujących proponuje zjeżdżać z buczynki do Soliska. Bardzo szeroka trasa i łagodna. Ceny są bardzo dobre bo za czasówkę od 8:00 do 13:00 płaci się 38 albo 42 zł. Nie pamiętam dokładnie ale coś koło tego. To ośrodek dla tych co lubią sport nie wygodnictwo i są tam orczyki a nie kanapy.
Nocleg też znajdziesz na pewno tanio bo Korbielów nie jest drogi. Nie jest zatłoczony ani skomercjalizowany jak np.; Szczyrk, który stanowczo odradzam. Niestety nic ci nie jestem w stanie w sprawie noclegu doradzić bo ja jeżdżę tam zawsze nie jeden dzień. Co do szkoły jazdy na nartach to nie wiem bo nigdy z nich nie korzystam.
W tym roku Polską zimę spędzę w gorącym RPA i nie potowarzyszę Ci ale życzę udanej zabawy