blizny po depilacji - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » blizny po depilacji

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

1 Ostatnio edytowany przez Sinus (2010-03-25 00:59:28)

Temat: blizny po depilacji

od długiego czasu mam problem z moją skórą na nogach, dokładnie łydkach... niezależnie od metody jaką stosuję <maszynka, depilator, krem, wosk nie stosowałam jedynie depilacji laserowej, oczywista przyczyna -> zbyt duże koszty..> pojawiają się na nich krostki, takie mini ropne wykwity, wrosty włosków pod skóra nie rzadko też w połączeniu z ropnym wykwitem... byłam u dermatolog - przepisała mi jakieś robione maści, tonik, jakąś papkę do stosowania.. ale nie pomogło to jedyne co to "zjadło" moją opaleniznę... (stosowałam te specyfiki przez ok 6 m-cy nie było efektów)

czy któraś z Was miała podobny problem? jak sobie z tym radzić...?

idzie wiosna, bardzo lubię spódniczki, krótkie spodenki.. ale jak się pokazać z takimi nogami sad

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: blizny po depilacji

Ja stosuje piling ,tak ze dwa razy w tygodniu najlepiej gruboziarnisty , wygładza skórę i udrażnia mieszki włosowe , dzięki czemu wloski nie wrastają i nie powstają ropniaczki w miejscu włosków.

3

Jest jakiś specjalny piling na nogi?

4

Wykorzystaj taki tradycyjny peeling do ciała. Ja tak robię i też nie mam problemów z czerwonymi krostkami.

5

peeling stosuje regularnie, nawilżam skórę, krostki smaruję maścią.. ale gdy znikają jedne pojawiają się kolejne.. tak, że właściwie nie mam szans na odsłonięcie gładkich łydek.. bo cały czas z nimi jest coś nie tak sad i nie jest to problem 5 -7 krostek.. a jest ich dużo dużo więcej... krostki, później strupki.. wrosty, później ciemne plamki..

6 Ostatnio edytowany przez Roxana (2010-04-03 08:03:00)

Sinus , a może stosujesz nie właściwy piling , albo balsam nawilżający ? Ja kupuje ten gruboziarnisty , do tego używam rękawiczki szorstkiej ścierającej naskórek ,a po samej depilacji nie smaruję sie balsamem bo on zatyka pory , używam go dopiero na drugi dzień . Może wypróbuj jakiś tonik oczyszczający jak wydepilujesz nogi.

7

różne pilingi stosowałam, nawet taki domowy z kawą czy z solą... rąkawiczki również - byłam u dermatolog i powiedziała, że niektóre kobiety tak mają z depilacją czy woskiem, czy depilatorem czy kremami czy maszynką -  będą się pojawiały takie paskudne mini ranki i będą się tak paprać.. sad  <no chyba że bym poszła na laser> jak znajdę sposób to umieszczę zdj. kawałka skóry na mojej łydce...  nie chodzi o takie drobne krostki... sad miałam nadzieję, że któraś z Was miała taki kłopot i znalazła na to jakiś sposób...

8

Też miałam podobnie, zawsze stosowałam wosk, ale ostatnio przez przypadek właściwie przerzuciłam się na depilator i właściwie po dwóch godzinkach żadnych wyprysków i krostek. Kiedyś używałam depilatora to miałam straszne nogi, a przy tym zero problemu. Może lepszy i dlatego. Używam depilatora Philipsa. Aż się muszę pochwalić, bo go wygrałam smile Pierwszy raz w życiu cokolwiek wygrałam i jestem cała happy smile Jeśli ktoś zainteresowany to polecam stronkę odlotek.pl

9

A ja mam grube i mocne włosy, co za tym idzie owłosienie na nogach miałam straszne. Po godzinie od depilacji mi odrastały, takie kłujące, zaraz się wszystko podrażniało, czerwone szczypiące krostki, masakra. Z woskiem i depilatorem było podobnie i ja się osobiscie poddałam laserowi i nie załuję. I jesli ktoś ma możliwość finansową to jak najbardziej polecam tą metodę.

10 Ostatnio edytowany przez Sinus (2010-04-06 21:03:31)

mi dermatolog powiedziała, że depilacja laserowa też by mój problem rozwiązała... ale zabieg ten to u mnie raczej daleka przyszłość.. wiem, że gdyby zsumować nasze wydatki na depilacje "nielaserową", te pilingi etc.. (które nota bene nie sprawdzają się u mnie) to pewnie wyjdzie więcej niż koszt zabiegów laserowych, ale dopóki ta "przyszłość" nie nastąpi to szukam rozwiązania na teraz.

a Liva, jeśli możesz nam zdradzić ile zabiegów musiałaś zrobić, żeby usunąć wszystkie niechciane włoski i czy u Ciebie będzie konieczne powtarzanie tych zabiegów? Bo jedna znajoma ma tak i raz w roku musi iść na "poprawki"

11

depilacja laserowa wymaga kilku zabiegów i nie są one raz na całe życie. Po około 2 latach wlosy ponawiają wzrost i trzeba je ponownie naświetlić. Dobrym rozwiązaniem i dużo tańszym aniżeli wizyta u kosmetyczki jest domowy depilator laserowy Silk'n. Wypróbowałam i uważam, że jest wart polecenia - zero problemów z zaczerwienieniem i wypryskami, a można używać w miarę potrzeb.

12

Mimiziaczek1 słyszałam właśnie o takich depilatorach dla domowego użytku, ale spotkałam się również z duża liczbą sprzecznych opinii. Jedni je zachwalają, a inni odradzają z uwagi na brak efektów, poparzenia skóry etc. A Ty jakiego używasz, czy takiego do naświetlania pojedynczej cebulki, czy takiego do naświetlania większych obszarów równocześnie? Czy możesz napisać mi również ile zapłaciłaś za swój i gdzie kupiłaś. Widziałam, że te takie do usuwania pojedynczych włosków kosztują ok 200 - 300 zł a takie do stosowania na większych obszarach ok 1200 zł.

13

Kiedy ja byłam u dr Wiatroszaka własnie miedzy innymi z mała blizną po cc to powiedział mi ze sa rózne metody na skuteczne usuniecie blizn
-leczenie uciskiem
-wycięcie blizny i wszycie w to miejsce przeszczepu skóry
-rozciągacze tkankowe
-plastyka blizny
-dermabrazja
-farmakologia
-laserowe usunięcie blizny
Ale kazda metode trzeba dobrac pod katem rodzaju blizny.

14

Sposób leczenia blizna zależy od ich rodzaju, wieku. To nie jest tak, że tymi metodami można leczyć wszystkie blizny. Na te łydki, to zrób sobie najlepiej jakiś zabieg, który będzie polegał na złuszczeniu wierzchniej warstwy skóry. Wtedy to się wygładzi, pewnie blizny, które masz nie są bardzo głębokie.

15

Sinus - ....opowiem Ci moją historię:)
Miałam identyczny problem! Tylko wtedy miałam jeszcze 17 lat. Krem na moje włosy nie działał, po maszynce odrastały po połowie dnia, a depilator...był ok, póki nie dostałam zapalenia mieszków włosowych po raz pierwszy...i ono utrzymywało mi się od tego momentu permanentnie. Zaczęły mi się do tego robić blizny, ropnie, zaczerwienienia, wlosy wrastały...okropnść:( doszło do tego, że leczyłam tę skórę bezskutecznie przez 3 lata!! pamiętam do dziś, jak nawet rybaczek nie zakładałam w lecie, bo miałam tak ohydną skórę:/
Dermatolodzy pzepisywali jakieś maści, olejki, spirytusy....nic to nie dawało, w końcu jeden ze stażem 20 letnim powiedział, że takei rzeczy to on widział tylko w wypadku zarostu męskiego, który jest golony codziennie, a nie u młodej dziewczyny i to na łydkach! Powiedział mi, że taka moja uroda, nic z tym nie zrobię, jeśli nadal będę używała depilatora.

No i byłam w kropce...dla mnie jedynym wyjściem stała się depilacja laserowa. A że byłam młoda, no to i stać mnie nie było...kryzys normalnie;)
Dopiero na 18 urodziny mama przyznała mi rację, że trzeba tego spróbować, bo nic nie działa i zafundowała mi 3 zabiegi.
REWELACJA! Włosów po prostu nie ma, zostało mi jakieś może 10% z tego co było i  w dodatku dużo słabsze, w ogóle się nimi nie przejmuję, raz na 1.5 tygodnia przelecę maszynką i jest ok. Blizny po jakimś czasie mi się wygoiły, te głębsze wybieliłam łatwo cepanem i normalnie nie mam oporów by chodzić w spódnicy.

Uważaj dziewczyno na to, jeśli masz takie problemy z depilatorem to odstaw go czym prędzej, bo on się po prostu dla Ciebie nie nadaje. Szkoda skóry,naprawde!

16

aha,i to nie do końca prawda, żę zabiegi musisz powtarzać po iluś latach. Ja mam teraz 23, w studiolaser byłam tak jak napisałam ok.18 roku życia i efekt mam do dzisiaj. Jeśli włoski się pojawiają to albo przez wahania hormonalne, ale Cie ktoś po prostu zmijał podczas zabiegu i zrobił to niedokładnie.
Jeśli zastanawiasz sie nad urzadzeniem za 1200 to ja bym na Twoim miejscu poszła do gabinetu, gdzie za 3 zabiegi zapłacisz tyle samo a efekt masz przynajmniej gwarantowany. Jeśli pójdziesz do sprawdzonego salonu oczywiscie;)

17

A czy te włoski ,które juz tam po ilus latach wyrosna sa jakoś tak samo mocne jak przed wykonaniem depilacji czy jednak jest tak ze to juz jakś delikatny meszek?

18

wiesz co to chyba też sprawa indywidualna, ale z tego co mi mówiono to włoski odrastają już wiele słabsze. Tak samo jak zresztą pisałam - moje pozostałe są o wiele słabsze niż były wcześniej, w ogóle nie zaprzątam sobie nimi głowy, jak mi sie przypomni to zgolę;)

19

Naprawdę polecam skorzystać z depilacji laserowej, ja miałam straszny problem z wrastającymi włoskami i też wyglądałam przez to okropnie i źle się ze sobą czułam. Niby dep;ilacja laserowa jest kosztowna ale zabiegi wykonuje sie raz na kilka tygodni więc można uciułac sobie jakieś pieniądze metodą oszczędzania i powiem wam, że przy dobrych lotach po 4 zabiegach efekt jest na tyle dobry, że nie trzeba się martwić o zły wygląd nóg, bikini, pach itd. A pomyslcie sobie ile się wydaje na: kremy do depilacji, maszynki, jakieś balsamy łagodzące potem te wszystkie przykre objawy itd. Myślę, że lepiej zainwestować większe pieniadze ale mieć później spokój.
Ja mogę polecić salon Viviean z Łodzi bo z niego korzystałam
Dobre opinie słyszałam też o salonie Mona Lisa w Poznaniu
i wiem też, że Wrocław może się poszczycić dobrymi specjalistycznymi salonami ale niestety teraz nie przypominam sobie nazwy tego najbardziej chwalonego, jak sobie przypomne dam znać!.
Pozdrawiam!

20

Oczywiście jeśli, ktoś ma skłonność do bliznowacenia to wtedy laserowa depilacja nie pomoże, ale na wrastające włoski jak najbardziej!

21

a mozecie mi powiedziec ile kosztuje jeden taki zabieg depilacji laserowej?

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » blizny po depilacji

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024