Chcialabym ,spedzic urlop w Grecji.. chocby na tydzien,moze ktos by mi polecil pewne biuro turystyczne,fajna miejscowosc,z atrakcjami...
Bez takiej obojetnosci człowiek nie moze byc wolny;)
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » Grecja - urlop w Grecji
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Chcialabym ,spedzic urlop w Grecji.. chocby na tydzien,moze ktos by mi polecil pewne biuro turystyczne,fajna miejscowosc,z atrakcjami...
To zależy czego oczekujesz. Jeśli chcesz odpocząć w ładnej okolicy to polecam Santorini( Thira- często funkcjonują obie nazwy) miejscowość Oia:) Jest ślicznie, ale tylko tak, żeby się wyuluzować i mieć ładne widoki, plaże oraz upalny klimat. W innych miejscowościach nie byłam, ale wiedz , że na Thirze żadnych zabytków nie obejrzysz i ogólnie to takie trochę pustkowie. W sensie , że malutkie, odcięte od Centrów Handlowych itp. Mimo wszystko polecam, jest ślicznie:)
Dzieki, w necie jest tyle ofert,o zawrot glowy ,ale ja wole opinie kogos kto byl i widzial..i moze doradzic.
Byłam kilka lat temu w Grecji na Peloponezie. Śliczne widoki, blisko do Aten i wogóle było super. Tak więc polecam.
Ale chcesz tam poleniuchować czy jednak postawić na bardziej aktywny wypoczynek, co? Bo jeśli tak to może wycieczka objazdowa będzie dla Ciebie lepsza, na przykład "trzy bratanki".
A czego oczekujesz? Znam kilka miejsc w Grecji...
No i ważne sa pieniądze - ile chcesz na to przeznaczyć.
Jeżeli tydzień, to rzeczywiście radziłabym Santorini. Widoki są oszałamiające!!
Jeżeli wolisz poleec na plażach i potrzebujesz wiecej ludzi i gwaru, to może po prostu na Kretę, a wycieczkę na Santorini wykupić sobie promem fakultatywnie. Tez fajnie spędzić dzień na takim rejsie.
Radziłabym też Hydrę = cudowna wyspa niedaleko Peloponezu.
Polecam Kretę! Piękna wyspa, bardzo różnorodna Góry (wysokie) i morze, ech śliczna. Jeśli szukasz rozrywek tam to myślę, że powinnaś wybrać hotele w większych miastach (Iraklion, Hersonissos, Chania). Powiem Ci jednak tak: Na Krecie nie da się nudzić!
Też zamierzam wybrać Grecję. Studiuję filologię śródziemnomorską, która w całości jest związana z kulturą antyczną. Chciałabym na własne oczy zobaczyć to, o czym czytam i słucham. Przy czym mój ukochany uwielbia jak mu o tych miejscach opowiadam. Ale takie opowiadania to nie to samo, co pobyt. Przymierzałam się na Rodos, ale ceny są przytłaczające. Nie mówiąc o tym, ze jeszcze jakieś pieniązki trzeba wziąć ze sobą. Trochę się obawiam, że zostawię ten wybór na last minute, a we wrześniu tych ofert może zabraknąć... I też nie wiem, co robić...
A jak myślicie, czy po tym całym kryzysie i zamieszkach jest bezpiecznie? Wybieramy się na Riwierę Olimpijską. Wiem, że zamieszki były głównie w Atenach, ale jednak trochę się jakoś boję...
Bezpiecznie, zupełnie możesz sie nie martwić:)
Byłam W Grecji w czasie zamieszek, na Rodos - zupełnie nic sie nie działo. Grecy sa zbyt leniwi na to, aby w czasie upałow się ruszać niepotrzebnie.
hej, odświeżam wątek - jadę w tym roku na Kos. Czy ktoś był z was tam? możecie powiedzieć coś więcej o tej wyspie? co watro tam zobaczyć.
To będzie moja czwarta podróż do tego pięknego kraju.
hej, odświeżam wątek - jadę w tym roku na Kos. Czy ktoś był z was tam? możecie powiedzieć coś więcej o tej wyspie? co watro tam zobaczyć.
Byłam na Kosie.
Dobry wybór! Piękna wyspa, a miasto Kos cudne.
Mnóstwo do oglądania, ale przecież przeczytasz o tym w przewodnikach.
przewodnik, przewodnikiem. Chodzi mi raczej o subiektywny punkt widzenia. Zamierzam zwiedzać wyspę na rowerze z tego co wiem, to najlepszy sposób
Myślę że rower to dobry pomysł. Ja byłam na wyspie jachtem, tylko jedna dobę, więc widziałam tylko miasto Kos.
Ja mogę polecić biuro funclub, mają wiele ciekawych propozycji, jeśli chodzi o Grecję :-) ja w tym roku zamierzam wybrać się z nimi do Chorwacji
i byliśmy na wyspie Thassos! :-)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » Grecja - urlop w Grecji
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2021