Czym najlepiej farbowac włosy? - Netkobiety.pl

Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

#1 2010-01-29 15:54:37

Maya373
Do zakochania jeden krok

Czym najlepiej farbowac włosy?

Dziewczyny co uważacie za najlepsze do farbowania włosów? Szampon taki zmywalny po kilkudziesięciu myciach, zwykła farbę czy hennę? Ostatnio słyszałam, że henna odżywia dodatkowo włosy, ale nie wiem jaki efekt byłby jeśli chodzi o kolor. A jeśli chodzi o farbę czy szampon to jakiej firmy? Ja przekonałam się już, że Palette to masakra! Stosowałam szampon, miał się zmywac po parunastu myciach, a mam go już chyba od pół roku:| Tak mi się wżarł we włosy:| Masakra...
Aha i jeszcze jedno jaka farba daje najlepszy efekt jeśli chodzi o kasztanowy kolor? Bo z początku miałam ładny, a teraz robi mi się powoli wiśniowy:| a o to mi nie chodziło...neutral

"Lepiej żeby mnie nienawidzili taką, jaką jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę." !

#2 2010-01-29 16:09:25

lenka8990
Powoli się zadomawiam

Re: Czym najlepiej farbowac włosy?

Ja farbowałam na czarno z gariniera i byłam zadowolona, Nie wiem jak to jest z kasztanowym, bo moje natyralne włosy są bardzo ciemne, ale ten garnier to była dobra farba:)

#3 2010-01-29 16:10:15

Anemonne
100% Netkobieta

Palette to najgorsze jakościowo farby - szamponetki się nie zmywają do końca tylko z czasem sprawiają, że kolor robi się obrzydliwie wyblakły i taki zostaje dopóki nie zetniesz włosów, natomiast dla odmiany farby tej firmy, które mają być trwałe, wypłukują się i po miesiącu już połowy koloru nie ma. Kilka fryzjerek już mówiło mi, że Palette nie jest dobra, bo zamiast wnikać we włos, tylko "oblepia" go od zewnątrz, przez co kolor jest nietrwały.

Najlepiej jest farbować oczywiście profesjonalnymi farbami, jakich używają fryzjerzy, ale z dostępnych na rynku podobno najlepsza jest Wella. Ja osobiście też tak uważam - próbowałam już wielu różnych firm i Wella dawała najtrwalszy, najładniejszy kolor.

Jednak konkretnie co do kasztanowego koloru nie potrafię Ci doradzić, bo to mój naturalny kolor i na taki w związku z tym nigdy nie farbowałam wink

Whatever doesn't kill you, is gonna leave a scar

#4 2010-01-30 09:26:37

coco59
Szamanka

Ja zawsze mialam problem,z farbowaniem, rzeczywiscie farby palett zawsze wychodza u mnie ciemne,juz dwa razy teraz farbowalam londa polecam,i koniecznie musi byc szampon do wlosow farbowanych,ja korzystam rownierz z londy ,kupuje w salonie,drogi ale wydajny ,oczywiscie w sklepach jest wspanialy wybor ,wiec mozna cos wybrac....Wszystkim forummowiczkom zycze milego dnia.

#5 2010-02-01 14:59:24

anulka25
Niewinne początki

Hej dziewczyny! proszę o radę, jestem w ciaży i chciałabym zafarbować włosy.Do tej pory robiłam pasemka jasny blond.Naturalne mam bardzo ciemny blond.Teraz chce je zafarbowac na ciemniejszy kolor zeby nie robic odrostów jak przy blądzie co dwa miesiące.Mam niebieskie oczy i jasną karnację, typ urody zimny.W całkiem ciemnych zle wyglądam.Doradzcie prosze.

#6 2010-02-01 16:25:16

barbie
Wróżka Bajuszka

Maya373, podobnie jak dziewczyny odradzam Ci Pallette bo to straszny szajs, natomiast polecam Garnier i L'oreal smile
Szamponetka zawsze zostanie we włosie, gdy zastosujesz ją na naturalne włosy. Nie wiem jak było w Twoim przypadku ;/
Odżywki, które znajdziesz wobu farbach maja nieocenione właściwości, bardzo mi odpowiadały, gdy jeszcze malowałam włosy domowym sposobem smile

Anulka25, a nie myślałas o ciemnym blondzie? Nie maluj broń Boże na czarno, bo póxniej będziesz żałować, podobnie jak ja. Jeśli pójdziesz do drogerii to w katalogu możesz poszukać dla siebie odpowiedniego odcienia smile

Przyjaciel nie zawsze jest w stanie Cię podnieść, ale za to nie pozwoli Ci upaść...

#7 2010-02-02 16:08:23

Maya373
Do zakochania jeden krok

Dzięki bardzo za rady;) właśnie ostatnio kupiłam Garnier, ale oczywiście na opakowaniu kolor wyglądał zupełnie inaczej i mi też wyszły inne;| Do teo był napisane, że na moim odcieniu powinny wyjśc ciemniejsze, a wyszło wręcz przeciwnie. Nie jestem zadowolona, ale co do włosów zawsze trudno mi doradzic...;|
Anulka25, nie wiem czy by Ci taki kolor odpowiadał, ale cudowny kolor widziałam- toffi, delikatny karmelowy brąz- cudny! Mi niestety by nie pasował, bo trochę za jasny dla mojej karnacji, ale jeśli mówisz, że masz jasną cere to polecam;)

"Lepiej żeby mnie nienawidzili taką, jaką jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę." !

#8 2010-02-02 20:41:36

myszkaa__18
Wróżka Bajuszka

Niestety   , kolor zazwyczaj wychodzi inny niż na opakowaniu wink
To zależy od 'jakości' włosów ; DD

#9 2010-02-08 19:20:46

Rubi ***
Dobry Duszek Forum

Miałyście rację Palette to g*wno hmm Dzisiaj farbowałam garnierem color naturals - rewelacja smile Nie wychodzą czarne jak chociażby po jasnym brązie z palette

Ostatnio edytowany przez Rubi *** (2010-03-10 14:11:17)

#10 2010-02-08 19:45:03

CookieBitch
100% Netkobieta

Najlepiej nie farbować smile Włosy delikatnie przyciemniają się od płukania ich kawą lub wywarem z orzecha włoskiego. Ale jeśli musisz to farbuj u fryzjera i używaj odpowiednich odżywek np wax. Jeśli chodzi o farby zwykłe, sklepowe... polecam garniera.

Czas płynie. Człowieku, ucz się pływać!

#11 2010-02-08 20:28:38

rozyczka
Wkręcam się coraz bardziej

ja zawsze farbowalam na palona kawe albo na czarno i uzywalam tylko farb z joanny. jak dla mnie ekstra. farba kosztuje ok 5 zl, ale z efektow bylam naprawde bardzo zadowolona. i dlugo utrzymuje sie kolor. jak dla mnie tania a dobra.

Ciężki charakter, wiem, mam z natury.
Ale chcę wierzyć w słońce, nie chcę już wierzyć w chmury !!!

....::::: KOCHAM ZIELONE OCZYSKA :::::....

#12 2010-03-08 11:59:50

Rubi ***
Dobry Duszek Forum

CookieBitch , możesz coś więcej powiedzieć o tej kawie ? Farbowałaś juz tym sposobem ? Jakie efekty ?

Stopka forum