włosy suche i elektrezujące się na końcach cienkie, przetłuszczające - Netkobiety.pl

Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

#1 2010-01-28 12:37:50

natallia
Słodka Czarodziejka

włosy suche i elektrezujące się na końcach cienkie, przetłuszczające

Dokładnie mam takie włosy jak napisałam, moją największą zmorą jest ich codziennie mycie bo tak mocno się przetłuszczają i to że są cienkie i przyklapnięte, nic na nie działa. Czy macie jakieś znane sposoby by poprawić ich wygląd?

// Życie poświęcone innym, jest warte przeżycia. //

#2 2010-01-28 15:19:42

lenka8990
Powoli się zadomawiam

Re: włosy suche i elektrezujące się na końcach cienkie, przetłuszczające

Na takie włosy działa przed wszystkim codzienne mycie delikatynym szamponem i odpowiednie uczesanie, używanie pianki do włosów zwiększającej objętność np. z Nivea(polecam ją, bo ją od czasu do czasu stosuję)
http://www.wyspa-kobiet.pl/pielegnacja/wlosy/1117.html tu znajdziesz porady na nadmierny łojotok
a tu na objętność http://www.wyspa-kobiet.pl/pielegnacja/wlosy/1223.html
A żeby sie nie elektryzowaly, musisz czesac je delikatnie i najlepiej drewniana szczotka, albo grzebieniem

#3 2010-01-28 16:49:52

barbie
Wróżka Bajuszka

Na elektryzowanie się włosów stosuj jedwab, na objętość pianka zwiększająca objętość, tylko  nie stosuj jej przy samej skórze bo będzie jeszcze bardziej przetłuszczać włosy sad
Na przetłuszczające się włosy wystarczy napar z ziół albo ziołowy szampon do włosów, np z Joanny z serii Apteczka Babuni jest tam fajny szampon:)

Przyjaciel nie zawsze jest w stanie Cię podnieść, ale za to nie pozwoli Ci upaść...

#4 2010-01-28 17:43:24

lightangel
Do zakochania jeden krok

barbie napisał:

Na elektryzowanie się włosów stosuj jedwab

Mi też pomaga smile
Dziś kupiłam  mgiełkę do włosów, właśnie działającą na objętość- jak się sprawdzi to dam znać smile

#5 2010-01-28 18:47:51

barbie
Wróżka Bajuszka

Lightangel a jaka to jest mgiełka?

Przyjaciel nie zawsze jest w stanie Cię podnieść, ale za to nie pozwoli Ci upaść...

#6 2010-01-28 19:31:57

girlinrain
O krok od uzależnienia

Polecam codzienne mycie, piankę na objętość z wella lub nivea i jedwab na elektryzowanie:)

#7 2010-01-28 23:12:27

lightangel
Do zakochania jeden krok

Bielenda, seria Graffiti- fluid "burza włosów" czy jakoś tak.
Znalazłam zdjęcie, mam nadzieję, ze str się będzie ładować: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/pictures/280/18695.jpg

#8 2010-01-29 09:40:36

natallia
Słodka Czarodziejka

Dziewczyny a jak to jest z nakładaniem pianki? Czy na proste włosy mogę też ją nałożyć? Czy nakłada się ją na mokre włosy? Czy wyschnie to włosy nie wyglądają jakby były mokre? Jak mam dosyć długie włosy więc też moge nakładać? No i jaką piankę polecacie?

#9 2010-01-29 10:31:14

barbie
Wróżka Bajuszka

Piankę można nakładać na każdy rodzaj włosów, bo każda ma inne zastosowanie: jedna dodaje objętości, inna dodaje blasku, inna podkręca loki itp. Jeśli chodzi i długość to np Wella ma pianki dostosowane do długości włosów, co według mnie jest bardzo dobrym pomysłem.
Piankę na ogół stosuje się na mokre włosy, dobrze, żeby miała dodatkowo termoochronę przed wysoką temperaturą, i suszymy na szczotce. Jeżeli jest to dobra pianka to nie będzie sklejać włosów. Pamiętaj też aby nie nakładać pianki bezpośrednio na skórę włosów tylko na same włosy, zeby uniknąć efektu nadmiernego przetłuszczania się.
Odradzam pianki Tafta, sklejają włosy, polecam Nivea, Wella(szczególnie serię Shockwaves), a także Timotei.

#10 2010-01-29 10:40:37

natallia
Słodka Czarodziejka

A jesli nałoze pianke i uloze sobie wlosy to nie musze ich suszyc suszarka? Nie chcialabym uzywac suszarki z wiadomych powodow... I znowu mam inny problem zawsze myje glowe wieczorem wiec jak sobie wtedy naloze pianke i po kilku godzinach pojde spac to rano znowu one beda przyklapniete i na nic mi pomoze pianka sad

#11 2010-01-30 22:47:34

lightangel
Do zakochania jeden krok

Nie rozumiem, jaki cel miałoby układanie mokrych włosów.
Poza tym jeśli myjesz głowę wieczorem, to po prostu nakładaj piankę i modeluj włosy z rana, na suchych też daje jakiś efekt.

Btw. ta mgiełka do włosów, o której pisałam, jest całkiem w porządku smile Włosy się fajnie układają, błyszczą, nie mam problemów z rozczesywaniem. Nie jestem tylko do końca pewna, czy to zasługa samego fluidu, czy też odżywki do włosów, bo akurat wróciłam do mojej ulubionej. W każdym bądź razie nie zaszkodziło mi big_smile

#12 2010-02-03 19:04:09

Rubi ***
Dobry Duszek Forum

Wlasnie nie myj codziennie! Wlosy sie wtedy za bardzo przyzwyczajają i dlatego się przetłuszczają, naprawde! Ja kiedy mylam co dwa dni bo mialam tluste, siostra powiedziala ze myla rzadziej i naprawde sie poprawil ich wygląd. Moze to tez zalezy od dlugosci wlosa ja np mam dlugie wiec dla takich czeste mycie jest niewskazane....

#13 2010-03-08 16:46:54

reni1087
Do zakochania jeden krok

To fakt częste mycie włosów powoduje że poźniej już w ciągu jedego dnia wyglądaja koszmarnie... a zeby ich troche odzwyczaić przz jakis czas bedziesz musiała chodzic z tłustymi tongue

a co do mgiełki to ja mam z Mariona taką dla blond włosów i bardzo zadowolona jestem, zero elektryzowania a jak sie super rozczesują. teraz nie wiem jak mogłam bez mgiełki dbac o włosy smile

Wystarczy tylko uśmiech, aby życie stało się lepsze...

Stopka forum