Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...
Nie jesteś zalogowany.
Podobają Wam się filmy, muzyka, kolorowe stroje etc., czyli wszystko, co z bollywood związane? Ja uwielbiam ten klimat
a ostatnio nawet sobie wymyśliłam, że na jakiś taniec w tym stylu się zapiszę ![]()
Ja bardzo lubię
Czasem robimy sobie z dziewczynami takie "bollywoodzkie" wieczory i oglądamy filmy albo w necie znajdujemy jakieś fajne teledyski
Podoba mi się, że wszystko tam jest takie radosne i kolorowe.. w sam raz na wiosnę ![]()
A ja średnio lubię. Tzn. uwielbiam komedie i tym podobne filmiki, a te łzawe, romantyczne filmiska, zwłaszcza tak kiczowate mnie nie ruszają. Jak ma być kicz to na całego. A to z sieci - połączenie humoru z bollywood - takie to są super
http://www.grapheine.com/bombaytv/index … 3dd8edc61c
Właśnie niedawno zakończył się w Krakowie festiwal filmów bollywoodzkich. Ja bardzo lubię, bo są tak odrealnione, pokazują tak barwny, pełen uczuć świat, że aż przejaskrawiają pewne zachowania ludzkie.
Muszę powiedzieć, że w zeszłym roku podczas pobytu w Delhi, miałam przyjemność obejrzeć film bollywoodzki w indyjskim kinie. Zupełnie inaczej się odbiera takie filmy oglądając je w towarzystwie Hindusów, którzy bardzo żywo reagują podzczas projekcji i nie jest to na pewno coś za co ludzie się nawzajem karcą!
Problem był tylko z bagażem podręcznym, nie mogłyśmy wejść z plecakami, i kazano je nam zostawić w czymś co przypominało kontener na śmieci, w w gruncie rzeczy było miejscem gdzie przechowywano torebki i plecaki. Przed wejściem też nas przeszukiwano, jak się potem dowiedziałam, był to okres tuż po fali wybuchów i podkładania bomb przez Pakistańczyków w różnych miejscach , także w kinach...Gdybym to wiedziała wcześniej, pewnie bym rozważała czy chcę obejrzeć film czy może zwiedzać zabytki.
Nie żałuję, ogladało się fantastycznie, bo klimaty są przepiękne:) Pozdrawiam miłośników Indii i tamtejszego kina!!!
uwielbiam takie klimaty.
czy wie ktos może czy film Kabli Alvida Na Kehna jest dostepny w polskiej wersji jezykowej, z lektorem lub napisami? ja szukalam.. znalazlam tylko w niemieckiej wersji jezykowej a polskiej nie moge znalezc. a jak znalazlam z napisami to bardzo slaba jakosc ;|
Ja,siostra,mama,wszystkie jesteśmy zauroczone tymi filmami.Ostatnio są łatwo dostępne bo można je kupić z gazetami.Ja kupuję wszystkie,choć to miesięcznie kupa kasy idzie na nie,mam ich w kolekcji ok.30-40
A co do filmu"Kabhi Alvida naa Kehna to owszem jest w polskiej wersji pt.Nigdy niemow zegnaj, mam go choc go jeszcze nieobejrzalam.Byl do kupienia z jedna z kobiecych gazet,widzialam go rowniez w sprzedazy wysylkowej Klub Dla Ciebie
To nie dla mnie...o nie...ale jestem troche inna kobieta bo nie lubie za bardzo romantycznych filmow..chyba ze watek jest bardzo interesujacy i emocjujacy...
A ja lubię. Co prawda dopiero zaczynam moją przygodę z bollywood, ale bardzo podobało mi się "Czasem słońce, czasem deszcz" (takie pozytywne!) i "Don". Może to nie jest kino "ambitne" (jak to niektórzy mu zarzucają), ale ogląda się świetnie, poprawia humor a chyba o to chodzi ![]()
ja nawet lubię. może nie do przesady, ale od czasu do czasu uważam za fają opcje i rozrywkę. kiedyś byłam na bolywoodziekiej imprezce w warszawie w jadłodajni filozoficznej i bawiłam się bardzo dobrze. było bardzo dużo kolorowych strojów, dużo indyjczyków, czarnych oczu i tańca indyjskiego ^^ ale w Polsce ogólnie chyba nie jest jeszcze zbyt popularne, tak patrząc chociażby po fanklubie http://bollywood.kipme.pl w porównaniu do innych tam jak chociażby matrixa...