Witam, w lipcu bierzemy ślub z moim M, nie chcieliśmy wielkiego wesela, tylko takie na 60 - 70 osób, już podpisaliśmy umowę z kamerzystą fotografem i orkiestrą...ostatnio zaczęliśmy wypisywać listę gości i ledwo uzbierało się 60 osób, z których na pewno trochę odmówi...(mamy małe rodziny a znajomych ani dużo ani malutko)i teraz strasznie się przejmuję jak to będzie
bo jeśli będzie 30 osób to jest sens wynajmować orkiestrę? a umowa już podpisana. Cały czas się denerwuje, że nawet nie będzie się miał kto bawić na naszym weselu ![]()
Czasami i 20 gości może zrobic dobra impreze, nie przejmuj sie to ma byc Twój dzień!!!
Dobra orkiestra rozbawia i małe grono gości
wypija to na pewno sie pobawia ![]()
To prawda, na weselu nie ważna jest liczba osób a całokszatł, czyli głównie to zalezy od nastawienia gości do zabawy, na moim będzie ok 15-20 osób i się nie przejmuję. Tylko u Ciebie jest kwestia, że zapłaciłaś za 60 osób i szkoda tych pieniążków, może lepiej popytaj kto na pewno będzie ?
Na szczęście nie płaciłam za 60 osób, ponieważ za gości (tzn za jedzenie i picie) płacimy jakieś tygodnie przed samym weselem, więc tyle dobrze, tylko żałuje,że wynajeliśmy orkiestrę ponieważ teraz nie wiem czy jest sens ![]()
To ustal dokladnie kto bedzie na weselu i jak sie nie będzie opłacać to odmów orkiestrze, pewnie coś zapłacić będziesz musiała, ale zawsze mniej zapłacisz niż orkiestrę, która byłaby nie potrzebna. Ale naprawdę najpierw dobrze zorientuj sie ile osób przyjdzie, bo wtedy jak odmówisz to znowu możesz być zła że odmówiłaś a jednak więcej osób przyjdzie i potrzebna jest orkiestra... I jeszcze jedno: Czemu nie chcesz mieć orkiestry dla nawet 30 osób? Wydaje mi się, że jak najbardziej orkiestra przy tej licznie osób mogłaby być... ale to moje zdanie
Trzymkaj sie!
zostaw już tą orkiestrę i nie rezygnuj z niej, nawet jeśli będziesz mieć małą ilość osób to i tak zabawa może być udana na sto dwa....I niczym się nie przejmuj to ma być twój szcześliwy, beztroski dzień
DZIEWCZYNY, DZIĘKI WAM!!!!