Egoizm w zwiazku... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Egoizm w zwiazku...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Egoizm w zwiazku...

Hej
  Jestem z facetem 2 lata mamy razem dziecko i razem mieszkamy. Ostatnio powiedzmy od pol roku dochodzi miedzy nami do spiec czasami klotni ,ktore dotycza przewaznie jego zachoiwania wobec mnie a dokladnie egoistycznego zachowania. Moj facet jest poprostu niesamowitym egoista mysli tylko o sobie ja jestem ciagle tak jakby na dalszym planie . Ja siedze w domu z dzieckiem on pracuje , ma taka prace,ze moze sobie ustalac dni pracy i dni wolne i ostatnio poklocilismy sie przez to,ze ciagle siedzi w pracy od rana do nocy a ja mam dosc zycia jak w wiezieniu. Dni wolne bierze pod siebie by albo cos sobie zalatwic i by jak najmniej czasu spedzic ze mna z dzieckiem ... i mase jest roznych takich przykladow. Nie wiem czy ja tez mam byc egoistyczna wobec niego ? Da sie ta wade jakos zwalczyc i nauczyc faceta by myslal tez o swojej kobiecie ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Egoizm w zwiazku...

Nie da się!!! A jak się da to tylko "na chwilę"!

3

Dobrze cie rozumie ja też jestem w takiej sytłacji  od dwóch lat siedze w domu z dzieckiem bardzo rzadko gdześ wychodze sama. Faceci myśla że pilnowanie dziecka sprzątanie i gotowanie to jest nic męczoncego. A ta codzienna monotonia czasami prowadzi do szału.

4

Mój ex też był (jest) strasznym egoistą. W związku jak dla niego zawsze była tylko jedna osoba. Niestety tylko On. Wszystko musiało byś podporządkowane jemu, tak jak on chciał, co on lubił. Jeśli nie był w centrum uwagi od razu tracił zaangażowanie i humor.
Wiele razy o tym rozmawialiśmy , on wie o tym, że taki jest, wiele razy słyszałam obietnice poprawy. Poprawa była, może na 2 tygodnie, a potem znowu to samo. Zaakceptowałam to, nie miałam innego wyboru. Teraz to już nie ma większego znaczenia, ale zgodzę się z Liwią, z tego nie da się wyleczyć.
Ja myślę, że twój facet po prostu od tego ucieka. Zona, dziecko, może to za wiele dla niego. Myślał, że jest gotowy, a rzeczywistość go przerosła. Powiedz mu co cie boli, bo z czasem będzie się zachowywał coraz gorzej. Może cie w końcu uszanuje.

5

"Dobrze cie rozumie ja też jestem w takiej sytłacji  od dwóch lat siedze w domu z dzieckiem bardzo rzadko gdześ wychodze sama. Faceci myśla że pilnowanie dziecka sprzątanie i gotowanie to jest nic męczoncego. A ta codzienna monotonia czasami prowadzi do szału."

Wiem coś o tym bardzo dobrze. Moj facet tez caly czas narzeka, ze nie jest ugotowane na czas albo ze nie jest posprzatane tak jak powinno. i tylko caly czas slysze ze jak on siedzi w pracy i ciezko pracuje to ja siedze w domu i nic nie robie. Dopiero by sie zdziwil jakby przyszedl z pracy i zobaczyl dom gdybym naprawde nic przez caly dzien nie robila. nasze dziecko jest naprawde bardzo ruchliwe i wymaga duzej uwagi a ma niespelna dwa latka dopiero. on pracuje na 1 etat a ja mam w domu 3 jak nie wiecej: opiekunka, kucharka, sprzataczka... i to od rana do wieczora, bo on przeciez przychodzi zmeczony z pracy to juz niema sily nic w domu zrobic. tak juz ten nasz swiat wyglada i ciezko to wszystko zmienic...

6

Wiecie co matki ,ktore siedza z dziecmi w domu powinny dostawac  normalnie pensje i to niemala.
Ciezko mi ten egoizm zaakaceptowac tymbardziej ,ze kiedys taki nie byl wiadomo poczatki sa zawsze piekne ,wiec chyba skrzetnie to ukrywal. Z tego wzgledu czasami nie mam ochoty nic kolo niego czy dla niego zrobic .Juz tyle rozmow co przeprowadzilismy zawsze mowie na goraco co czuje nie odkladam tego na pozniej i niestety i tak nic to nie daje. To nas niestety oddala od siebie i on o tym wie a nic z tym nie robi.Moze jakas "terapia wstrzasowa"? Ma ktos pomysly ?

7

ewzaj80 napisał/a:

Hej
  Jestem z facetem 2 lata mamy razem dziecko i razem mieszkamy. Ostatnio powiedzmy od pol roku dochodzi miedzy nami do spiec czasami klotni ,ktore dotycza przewaznie jego zachoiwania wobec mnie a dokladnie egoistycznego zachowania. Moj facet jest poprostu niesamowitym egoista mysli tylko o sobie ja jestem ciagle tak jakby na dalszym planie . Ja siedze w domu z dzieckiem on pracuje , ma taka prace,ze moze sobie ustalac dni pracy i dni wolne i ostatnio poklocilismy sie przez to,ze ciagle siedzi w pracy od rana do nocy a ja mam dosc zycia jak w wiezieniu. Dni wolne bierze pod siebie by albo cos sobie zalatwic i by jak najmniej czasu spedzic ze mna z dzieckiem ... i mase jest roznych takich przykladow. Nie wiem czy ja tez mam byc egoistyczna wobec niego ? Da sie ta wade jakos zwalczyc i nauczyc faceta by myslal tez o swojej kobiecie ?

Witam

Widzę,że mamy dokładnie te same sytuację mój facet identycznie się zachowuję. Póki robię to co on chce jest dobrze,a  jak tylko coś mi nie pasuje czegoś nie chce zrobić nie chce nigdzie iść to zaczyna się gadanie...
Wiesz co cieżko jest w tej sytuacji doradzać... Powiem tak... wydaję mi się,że takie zwalczanie egoizu u facetów powinno być na początku związku( tylko,że ma początku nie zwracamy uwagi na wady ,a szkoda) Facet się do Ciebie przyzwyczaił.poznał Cię, wie gdzie są twoje słabe strony i to wykorzystuje...ze mna jest podobnie nigdy nie lubiła sie kłócić i zawsze byłam uległa a cóż mamy zrobić hmm... nie mam pojęcia...

Pozdrawiam

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Egoizm w zwiazku...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024