Trudne rozstanie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Trudne rozstanie

Witajcie koleżanki !

Już kiedyś nawiązywałam do mojej sytuacji, do mojej toksycznej znajomości. Spotykałam(jeszcze w sumie spotykam) z facetem, na którym mi zależy. On jednak traktuje tę znajomość przelotnie. Czuję, że jest ze mną ze względu na sex. Chcę to skończyć, nie mam sił ciągnąć tego dalej. Do tej pory było ok, ale zaczęłam mieć wyrzuty sumienia,że dochodzi między nami do zbliżeń, a ja spędzam samotnie weekendy i wieczory. Mój problem polega na tym, że jest on jednocześnie znajomym moich znajomych i rodziną mojej przyjaciólki. Jak rozegrać to dobrze? Nie chcę stracić znajomych, nie chcę, żeby on stracił znajomych. Miałyście taką sytuację?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Trudne rozstanie

Po prostu zerwać. W jaki sposób miałoby to wpłynąć na stosunki z kimkolwiek innym? O ile nie uraczysz ich opowieściami z krypty dotyczącymi związku i jakim to dupkiem się nie okazał, bo nie chciał zbudować z Tobą związku, to wasze zerwanie nie powinno odbić się negatywnie na innych przyjaźniach i znajomościach.

3

Zerwać z nim wszelkie kontakty, nie dawać się wykorzystywać. A jeśli będziesz chciała komuś opowiedzieć o waszym niby-związku, kup sobie brulion i spisz wspomnienia albo idź do psychoterapeuty.

4

Czemu się przejmujesz innymi? Ty nie jesteś ważna? To jak ty się czujesz powinno być najważniejsze. Zakończ to i idz dalej szkoda czasu na takiego faceta. Może sie okazać tak, że skończysz a on będzie zabiegał o ciebie - może już wtedy bardziej związkowo niż tylko seks. Rusz z miejsca idz do przodu i nie patrz na innych...

5

Odniosłam wrażenie, że oficjalnie nie jesteście ze sobą, że spotykacie się tylko na sex. Czy źle zrozumiałam? Skąd ta obawa, że zerwanie tego układu wpłynie na relacje z innymi? Obawiasz się, że w wasz układ mogą być wciągnięte inne osoby? Przez Ciebie? Przez niego?

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024