pierwsza tabletka i moj "okres" albo plamienie zatrzymało się. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » pierwsza tabletka i moj "okres" albo plamienie zatrzymało się.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: pierwsza tabletka i moj "okres" albo plamienie zatrzymało się.

wczroraj rano dostalam okres (teraz juz nie wiem czy to nie bylo przypadkiem tylko plamienie) zaaplikowalam tampon i poleciałam do ginekologa aby mi przepisal tabletki ( przepisal YAZ Bayer) po kiku godzinach zmienilam tampon ok.11-12 i byl on dość zabrudzony, kolejny juz troche mniej i do tego nie bolal mnie brzuch (moze troszeczke ale 2-3dni wczesniej natomiast w dniu samej miesiaczki nie) zazylam swoja pierwsza tabletke o 19 przy dość skapym krwawieniu (dodam takze ze okres byl w terminie). dzis nie mam krawienia... nic a nic.. nie wiem co sie dzieje. zrobilam test - wynik negatywny wiec zazylam kolejna tabletke dzis o 19. pomocy.... prosze o radyyyyyyyyyyy

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: pierwsza tabletka i moj "okres" albo plamienie zatrzymało się.

Hmm, chyba będziesz musiała iść znów do ginekologa. Ja kiedyś miałam tak, że znów okres nie miał końca. Więc może nie jest odpowiednia dawka hormonów jak dla Ciebie.

3

ale moj okres zanikł... po prostu sie skonczyl po zażyciu pierwszej tabletki. hm?

4

hmmm dla mnie jest to conajmniej dziwne bo zazwyczaj okres zanika przy 2-3 tabletce przynajmniej u mnie a skoro test negatywny.. ? jak już poprzedniczka napisała, najlepiej wybrać się do ginekologa

5

nie wiem czy to odpowiedni temat, ale chciałam zapytać, czy jeśli pierwsza tabletkę zażyję nie w pierwszy dzien okresu, tylko później czy mój okres sie przesunie????  bardzo mi zalezy na tym by sie przesunął o 10 dni, ponieważ mam ważny egzamin, a moje miesiączki sa bardzo bolesne, czasem nawet słabnę. Pomyślałam, ze pomoga w tym tabletki antykoncepcyjne.... czy to coś pomoże????? Nie zalezy mi na zabezpieczeniu, tyko żeby przesunąć okres.

6 Ostatnio edytowany przez Anemonne (2010-03-11 17:07:25)

Żeby przesunąć okres, najlepiej zacznij brać tabletki pierwszego dnia okresu, tak jak powinno się zaczynać, ale nie odstawiaj po 21 dniach, tylko bierz tabletki z następnego opakowania przez następne 10 dni - bez robienia przerwy. Wtedy nie powinnaś dostać krwawienia. Po egzaminie możesz odstawić i zrobić normalną 7-dniową przerwę, a po tym znów brać normalnie tabletki przez 21 dni.

Jednak wiele kobiet twierdzi, że przy tabletkach miesiączki nie są już tak bolesne. Może i w Twoim przypadku tak będzie (choć w moim niestety nie było).

I pamiętaj też, że przy pierwszym opakowaniu możesz mieć plamienia, nawet przez cały miesiąc. Z tym, że plamienia raczej nie będą bolesne, jedynie nieco uciążliwe ze względów "technicznych" wink

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » pierwsza tabletka i moj "okres" albo plamienie zatrzymało się.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024