Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Interesująca dyskusja to nasza specjalność ...
Nie jesteś zalogowany.
Buszujac po necie natkanelam sie na wiele wypowiedzi osob, ktore chcialby by sie dowiedziec czegos o tej firmie. Niestyt nie wiem dlaczego na wielu forach wszelkie wzmianki na temat tego miejsca sa usuwane. Mam nadzieje ze tym razem bedzie inaczej i wiele osbo po przeczytaniu tego tekstu nie popleni bledu jak wiele innych osob, ktore tu pracowaly....
Zaczyna sie niewinnie od ogloszenia w gazecie o atrakcyjnej pracy biurowej.W recepcjii wita nas usmiechnie, wysmazona w soraium blond pieknosc, ktora zaprasza do zajecia miejsca przy ludziach czekajacych na audiencje u Pana i władcy. W czasie rozomowy kwalifikacyjenj z przesem ktory wyglada jak sprzedawca solariow, jestemy mamieni o atrkacyjnych zarobkach ktore zaczynaja sie od 1000 zlotych plus prowizja. Cała rozmowa trwa trzy minuty po czym jestemy zapraszani na szkolenie. Na szkoleniu dowiadujemy sie ze sprawa zarobkow nie przedstawia sie tak rozowo. Raptowanie schodzmimy ponizej kwoty 1000 zloty. A juz kompletny szok przezywamy przy pierwszej wyplacie, kiedy to nie dostajemy żadnego rozliczenia. Kwota zaś jest nizsza niz zasilek dla bezrobotncyh.Mimo usilnych staran, szefostwo nigdy nie bylo zadowolone z naszych wyników. W celu zmontywowania parcwonikow do podwyzszania rezultatow,orgaznizowane byly konkursy z zenujacymi nagrodami, nie pienięznymi. Kiedy konkursy nie pomagaly grozno nam zwolnieniami. nie wspominajac o podsluchach, wszechstronnym mobingu.W ciagu roku w firmie, w ktorej zatrudnionych jest 70 osob przewinelo sie okolo 700, co swiadczy o rzetelnosci i solidnosci firmy.
Jedynym plusem tego miejsca byli dla mnie ludzie z ktorymi pracowalam oraz elastyczny grafik.
Mam tylko nadzieje ze jak najwiecej osob przeczyta cala prawde o tym miejscu i nie popelni tego samego bledu co ja.....
Jesli macie za soba ten sam blad co ja , podzielcie sie swoimi wrazeniami. Najlepiej ostrzeżcie innych!!!!
Ostatnio edytowany przez nina (2008-05-16 11:30:11)
Ooo, a co to za branża? Czym się tam zajmowałaś? Brzmi okrutnie!
Myślę, że powinnaś dorzucić tą firmę do najgorszych, widzę że dziewczyny robią ranking http://www.netkobiety.pl/p3859.html#p3859
To rzeczywiście, okrutne jak można tak oszukiwac ludzi, zatakie pieniądze, i do tego okłamywać, że zarobi się nie wiadomo ile!Pzryznam, ze nei słyszałam o tej firmie.Mają jakies oddziały w całej Polsce?Czy w jednym mieście?
zastanawiam się skąd nina wie coś o strategii rozwoju firmy skoro nie wie nawet jak się pisze słowo blond ... zamiast komuś brużdzić na forum proponuję poświęcić godzinkę dziennie na naukę języka polskiego. zamiast neta słownik.
ZASTANAWIAM SIĘ NINA JAK DŁUGO PRACOWAŁAŚ W TEJ FIRMIE??? BO NIESTETY ALE PRZECZYSZ SAMA SOBIE. NO WIĘC SKORO TAKA MAŁA WYPŁATA TO CZEMU SIĘ NIE ZWOLNIŁAŚ??? SKORO JESTEŚ TAKA MADRA I AMBITNA TO NIE POWINNAŚ MIEĆ NAJMNIEJSZEGO PROBLEMU ZE ZNALEZIENIEM NOWEJ PRACY? NO CHYBA ŻE PRACOWAŁAŚ TAM DŁUGO? TO MOŻE ZAMIAST SIEDZIEĆ I LICZYĆ ILE OSÓB SIĘ PRZEWIJA PRZEZ FIRMĘ NALEŻAŁO SIĘ ZABRAĆ DO PRACY? MOŻE WTEDY WYPŁATA BYŁABY TROCHĘ WIĘKSZA NIŻ ZASIŁEK? ŚMIESZY MNIE TAKIE FORUM I TEGO TYPU KOMENTARZE I POWSZECHNE ODEZWY DO NARODU PT. OSTRZEŻCIE INNYCH ... Ż E N A D A !!!
MARCIA napisał:
ZASTANAWIAM SIĘ NINA JAK DŁUGO PRACOWAŁAŚ W TEJ FIRMIE??? BO NIESTETY ALE PRZECZYSZ SAMA SOBIE. NO WIĘC SKORO TAKA MAŁA WYPŁATA TO CZEMU SIĘ NIE ZWOLNIŁAŚ??? SKORO JESTEŚ TAKA MADRA I AMBITNA TO NIE POWINNAŚ MIEĆ NAJMNIEJSZEGO PROBLEMU ZE ZNALEZIENIEM NOWEJ PRACY? NO CHYBA ŻE PRACOWAŁAŚ TAM DŁUGO? TO MOŻE ZAMIAST SIEDZIEĆ I LICZYĆ ILE OSÓB SIĘ PRZEWIJA PRZEZ FIRMĘ NALEŻAŁO SIĘ ZABRAĆ DO PRACY? MOŻE WTEDY WYPŁATA BYŁABY TROCHĘ WIĘKSZA NIŻ ZASIŁEK? ŚMIESZY MNIE TAKIE FORUM I TEGO TYPU KOMENTARZE I POWSZECHNE ODEZWY DO NARODU PT. OSTRZEŻCIE INNYCH ... Ż E N A D A !!!
Czasem nie zwalniamy się, kiedy jest niska wypłata, bo lepiej jest szukać pracy będąc w jakiejś, a nie na bezrobotnym.
Dziewczyna została oszukana, a ty się jej zarzucasz, że jest leniwa ("trzeba się było zabrać do pracy").
A moim zdaniem takie wątki są potrzebne, ja nie chcę zostać oszukana przez nieuczciwego pracodawcę, więc chętnie do nich zaglądam.
Ostatnio edytowany przez Emilia (2008-05-13 16:50:12)
Ja także pracowałam w Future Center i jestem zaskoczona tym co napisała Nina
, zwolniłam się ponieważ zaczęła się sesja a nauka jest dla mnie najważniejsza
, po skończonej sesji zamierzam tam wrócić... powód??? świetna ekipa!!! wyrozumiali kierownicy !!! luźne godziny i elastyczne pracy i fajne zarobki
no i bardzo pouczające szkolenia tzn psychologiczne
prowadzone przez pewną także blondynkę , ale jakze miła i sympatyczną !!!
ja na rękę miałam 1400 złwięc nie krzywduję sobie ... a i narobić się specjalnie nie narobiłam ale ciiii
!!! dziewczyny tam pracujące i owa sekretarka są super!!! miłe uczynne, można pośmiać sie i pogadać a i przy tym są normalne a nie żadne blond solary
Pozdrawiam!!!
Ps. i na koniec powiem tak ... każdy z Nas jest inny ,kazdy ma inne zdanie odnośnie wielu spraw ja mam takie ...
Emilko wiem doskonale co oznacza włączony caps lock i nie bez powodu został on użyty. Piszesz że z tego typu forów chcesz się dowiedzieć czy pracodawca jest uczciwy czy nie? A powiedz mi jaką masz gwarancję że nina pisze prawdę? może np. została zwolniona z powodu dajmy na to nonszalanckiego podejścia do wykonywanych obowiazków, może się jej skończyła umowa i pracodawca jej nie przedłużył? może być szereg powodów o których nikt z nas nie wie.
Marcia, jasne, że ktoś mogł niedopełniać swoich obowiązków, zostać zwolniony i teraz szuka okazji do "zemsty". Wierzę jednak w uczciwość użytkowniczek tego forum.
Emilko ja też bym chciała w to wierzyć, ale po tonie wypowiedzi niny i po tym jak się wyraża o osobach pracujących w tej firmie można wnioskować że jest tak jak napisałaś, czyli "zemsta"
hmm komkurencja nie spi
hee a Future było jest i będzie !!!
Ja tu pracuję i sobie chwalę i tyle mam do powiedzenia koleżance ...
Niemiecki obóz pracy ???
Jak śmiesz używac takich porównań co!!!
Wstydz się ... to tylko świadczy o twoim brakt taktu i inteligencji ...
Ja wierzę jednak Ninie, bo... miałam podobną sytuację w mojej byłej pracy, atmosfera była fatalna, wyścig szczurów, kablowanie każdy na każdego, w dodatku podsycane przez dyrektorkę. No i się odważyłam napisać o tym. Efekt? Wszyscy z byłej firmy przeciwko mnie jednej. Bo im się tam podoba i to co się tam dzieje, to im odpowiada. Proszę bardzo. Mnie się jednak nie podobało i dlatego chciałam ostrzec innych.
A ja mam dziwne przeczucie , że Nina jest właśnie moderatorem :] ...
I dziwie się czemu ma wogóle służyć te forum ???
I przed czym niby przestrzegać ??? Co w tym Future biją??? Nie więc o co chodzi???
Ja zostałam zaproszona na rozmowę na poniedziałek i zamierzam iść , jeśli stwierdzę , że warunki mi nie odpowiadają to zrezryguję ...proste jak drut ...
A takie hasła "... pzrestrzegam!!! obóz pracy..." co to za określenie??? No i choćby ze wzglądu na sam fakt jakiego użyto głupawego porównani do obozu (brak inteligencji) to pójdę tam ...
W poniedziałek napiszę co i jak i mam nadzieje ,że zaskoczę pozytywnie całą Emilkę i Ninę :]...
Ponadto w życiu trzeba wszystkiego spróbować , a jak się nie przekonam będę myślała a czy dobrze zrobiłam??? Ludziom w dzisiejszych czasach się nie ufa
a w takie fora ehhe nie wierze ...
Pozdrawiam i życzę mniej jadu ![]()
ps. zadaniem moderatora jest wysłuchiwanie wszystkich opini i niestety ale moderator nie powinien brać czy bronić jeden strony skoro nie ma o tym zielonego pojęcia :] no chyba , że sama moderatorka zna tą firmę i pracowała w niej ![]()
nina napisał:
Mam tylko nadzieje ze jak najwiecej osob przeczyta cala prawde o tym miejscu i nie popelni tego samego bledu co ja.....
Jesli macie za soba ten sam blad co ja , podzielcie sie swoimi wrazeniami. Najlepiej ostrzeżcie innych!!!!
Jaki popełniłaś błąd??? Bo nie rozumiem??? Że pracowałaś tam ??? Czy co??? Wiesz niekiedy jest tak , że ludzie by chcieli nic nie robić a mieć kokosy ... Ja nie byłam w tej firmie a także szukam pracy więc spróbuję zadzwonić i umówić się , aby choćby na włąsne oczy zobaczyć czy przesadzasz czy też nie ...Ktoś napisał , że zarobił tam 1400 zł jak dla mnie to duza pensja!!! że konkursy to źle ??? że luźna atmosfera to źle??? to ja już Ciebie nie rozumiem hmm
Pozdrawiam AnkaP.
Monika, z całym szacunkiem, ale proszę o trochę mniej negatywnych emocji. To nie miejsce, by oceniać, czy Nina jest inteligentna czy nie i kto jest moderatorem, a kto nie.
Tak się składa, że mam pełne prawo oceniać wypowiedzi dziewczyn, które się tu wypowiadają i ustosunkowywać się do nich. Tak jak napisałam, przeżyłam coś podobnego w firmie o sporym prestiżu, dlatego jestem w stanie uwierzyć w takie historie.
I mimo "dzisiejszych czasów" ufam ludziom ![]()
Ojj widzę że moja opina na temat tego "wspaniałego miejsca" doszła już na Słowackiego i teraz "DAMY DWORU" starają się bronić. Tylko nie mają za bardzo slolidncyh podstaw. A więc zaczynamy od początku......
obrończyni napisała; "zastanawiam się skąd nina wie coś o strategii rozwoju firmy skoro nie wie nawet jak się pisze słowo blond ... zamiast komuś brużdzić na forum proponuję poświęcić godzinkę dziennie na naukę języka polskiego. zamiast neta słownik."
Przyznaje się zrobiłam błąd ortograficzny ale skoro koleżanka jest taką mądra to niech mi wyjaśni dlaczego:
1. Wypłaty nie są płacone do 10-tego każdego miesiąca???( z tego co mi wiadomo to za coś takiego można podać pracodawce do sądu)
2. Dlaczego pracownicy nie dostają co miesiąc paska z wyliczeniem ile się zależy nie tylko za godzinę ale również za ilośc sprzedanych umów???
3. Dlaczego firma obsługuje dwie konkurencyjne firmy działające na rynku telekomunikacyjnym???To też nie jest zgodne z prawem.
Ostatnio edytowany przez nina (2008-05-16 15:30:25)
Inna wojowniczka dopisała;
MARCIA]ZASTANAWIAM SIĘ NINA JAK DŁUGO PRACOWAŁAŚ W TEJ FIRMIE??? BO NIESTETY ALE PRZECZYSZ SAMA SOBIE. NO WIĘC SKORO TAKA MAŁA WYPŁATA TO CZEMU SIĘ NIE ZWOLNIŁAŚ??? SKORO JESTEŚ TAKA MADRA I AMBITNA TO NIE POWINNAŚ MIEĆ NAJMNIEJSZEGO PROBLEMU ZE ZNALEZIENIEM NOWEJ PRACY? NO CHYBA ŻE PRACOWAŁAŚ TAM DŁUGO? TO MOŻE ZAMIAST SIEDZIEĆ I LICZYĆ ILE OSÓB SIĘ PRZEWIJA PRZEZ FIRMĘ NALEŻAŁO SIĘ ZABRAĆ DO PRACY? MOŻE WTEDY WYPŁATA BYŁABY TROCHĘ WIĘKSZA NIŻ ZASIŁEK? ŚMIESZY MNIE TAKIE FORUM I TEGO TYPU KOMENTARZE I POWSZECHNE ODEZWY DO NARODU PT. OSTRZEŻCIE INNYCH ... Ż E N A D A !!!
Na ta "anegdotę odpisała po części moderator za co bardzo dziękuje... tylko nie rozumie dlaczego śmieszy Cię takie forum???? Żyjemy w wolnym kraju i mam prawo do wypowiadania swojego zdania. Tym bardziej że przedstawia prawdę.Mój kolega robił dużo godzin i miał świetne wyniki a jaką miał pensje??? Szkoda nawet gadać.... A "odzew do narodu" ma na celu ostrzeżenie ludzi żeby nie tracili czasu na wysłanie do WAS cv i chodzenie na rozmowy.
Inny komenatrz to;
oszuści? napisał:
Ja także pracowałam w Future Center i jestem zaskoczona tym co napisała Nina
, zwolniłam się ponieważ zaczęła się sesja a nauka jest dla mnie najważniejsza
, po skończonej sesji zamierzam tam wrócić... powód??? świetna ekipa!!! wyrozumiali kierownicy !!! luźne godziny i elastyczne pracy i fajne zarobki
no i bardzo pouczające szkolenia tzn psychologiczne
prowadzone przez pewną także blondynkę , ale jakze miła i sympatyczną !!!
ja na rękę miałam 1400 złwięc nie krzywduję sobie ... a i narobić się specjalnie nie narobiłam ale ciiii!!! dziewczyny tam pracujące i owa sekretarka są super!!! miłe uczynne, można pośmiać sie i pogadać a i przy tym są normalne a nie żadne blond solary
![]()
Pozdrawiam!!!
Ps. i na koniec powiem tak ... każdy z Nas jest inny ,kazdy ma inne zdanie odnośnie wielu spraw ja mam takie ...
Tylko powiedz mi jakie warsztaty psychologiczne bo nic sobie nie przypominam.... może masz na myśli rozmowy na papierosie????? No i napisz mi łaskawie na jakim stanowisku byłaś i jak zarobiłaś te 1400 zloty. Bo chyba musiałaś się nieźle narobić po godzinach w samochodzie szefa....
Zgadzam się tylko co do kwestii ludzi i to jeszcze pracujących na pięterku. Dołu nie znałam.
Ostatnio edytowany przez nina (2008-05-16 15:31:51)
Inteligenta napisała;
ja napisał:
hmm komkurencja nie spi
hee a Future było jest i będzie !!!
Ja tu pracuję i sobie chwalę i tyle mam do powiedzenia koleżance ...
Niemiecki obóz pracy ???
Jak śmiesz używac takich porównań co!!!
Wstydz się ... to tylko świadczy o twoim brakt taktu i inteligencji ...
Nie mam się czego wstydzić skoro nazywam rzeczy po imieniu...
Odważna napisała;
Monika 82 napisał:
A ja mam dziwne przeczucie , że Nina jest właśnie moderatorem :] ...
I dziwie się czemu ma wogóle służyć te forum ???
I przed czym niby przestrzegać ??? Co w tym Future biją??? Nie więc o co chodzi???
Ja zostałam zaproszona na rozmowę na poniedziałek i zamierzam iść , jeśli stwierdzę , że warunki mi nie odpowiadają to zrezryguję ...proste jak drut ...
A takie hasła "... pzrestrzegam!!! obóz pracy..." co to za określenie??? No i choćby ze wzglądu na sam fakt jakiego użyto głupawego porównani do obozu (brak inteligencji) to pójdę tam ...
W poniedziałek napiszę co i jak i mam nadzieje ,że zaskoczę pozytywnie całą Emilkę i Ninę :]...
Ponadto w życiu trzeba wszystkiego spróbować , a jak się nie przekonam będę myślała a czy dobrze zrobiłam??? Ludziom w dzisiejszych czasach się nie ufaa w takie fora ehhe nie wierze ...
Pozdrawiam i życzę mniej jadu
ps. zadaniem moderatora jest wysłuchiwanie wszystkich opini i niestety ale moderator nie powinien brać czy bronić jeden strony skoro nie ma o tym zielonego pojęcia :] no chyba , że sama moderatorka zna tą firmę i pracowała w niej
Po czym wnioskujesz że jestem moderatorem??? Wydaj mi się że tam pracujesz i dlatego tak piszesz..... a może zaskoczył Cię fakt że coś takiego napisano o tym "świętym" miejscu i jeszcze tego nie zdjęto jak robiono z poprzednimi wpisami na innych forach. Chwała Panu ludzie którzy prowadzą tą stronę nie poddają się nie wiem zastraszaniu i nie usuwają takich opisów.
Skoro nie wierzysz w takie rzeczy to po co szukałaś czegoś o tej firmie????
A opis myślę że jest idealny. Kontrowersyjny i oddający idee firmy" pracować za jak najmniejszą stawkę". Śmialiśmy się wiele razy z kolegami że jak tak dalej pójdzie to będą tam pracować Chińczycy za miskę ryżu. Tylu ludzi przychodzi i wytrzymuje do pierwszej wypłaty...
A jak było na rozmowie??? Będziesz tam pracować????
Ostatnio edytowany przez nina (2008-05-16 15:33:51)
Kochani, forum jest jak najbardziej otwarte i każdy może wyrazić swoje poglądy, ale bardzo proszę żeby nie obrażać siebie nawzajem. Jest to miejsce na dyskusję, ale są pewne granice i moim zdaniem zostały one tutaj przekroczone...
Nasze wypowiedzi mają pomóc innym, więc tego się trzymajmy, ok? Pozdrawiam.
nina napisał:
Ojj widzę że moja opina na temat tego "wspaniałego miejsca" doszła już na Słowackiego i teraz "DAMY DWORU" starają się bronić. Tylko nie mają za bardzo slolidncyh podstaw. A więc zaczynamy od początku......
obrończyni napisała; "zastanawiam się skąd nina wie coś o strategii rozwoju firmy skoro nie wie nawet jak się pisze słowo blond ... zamiast komuś brużdzić na forum proponuję poświęcić godzinkę dziennie na naukę języka polskiego. zamiast neta słownik."
Przyznaje się zrobiłam błąd ortograficzny ale skoro koleżanka jest taką mądra to niech mi wyjaśni dlaczego:
1. Wypłaty nie są płacone do 10-tego każdego miesiąca???( z tego co mi wiadomo to za coś takiego można podać pracodawce do sądu)
2. Dlaczego pracownicy nie dostają co miesiąc paska z wyliczeniem ile się zależy nie tylko za godzinę ale również za ilośc sprzedanych umów???
3. Dlaczego firma obsługuje dwie konkurencyjne firmy działające na rynku telekomunikacyjnym???To też nie jest zgodne z prawem.
hmmmm
1. nie napisałaś jaki stosunek umowny cię łączył a to istotne by ten zarzut podnieść...z tego co piszesz wnioskuję że zlecenia a nie pracy a to już inna bajka niż Kodeks Pracy
2. j.w jeśli jest to zlecenie to jaki pasek mają dostawać zleceniobiorcy?
3. jeśli firmom konkurencyjnym to nie przeszkadza to może vide swoboda umów:)
a tak na marginesie....dowody dziewczyno, bo to co piszesz to poszlaki i tyle:)
widzę że koleżanka nina to już wszędzie widzi teorię spiskową, że wszyscy tam pracują itd. A o ile się nie mylę to na tym forum mogą wpisywać się wszyscy? po prostu nie możesz się dziewczyno pogodzić z faktem że nie wszyscy myślą tak jak ty i że nie wszyscy mają taką opinię o tej firmie. Tak to wygląda na mój gust.