Otóż moja kumpela, taka nawet dosyć dobra. Rzadko się widujemy ale łączy nas wiele wspomnień i całe dzieciństwo. Teraz spotykamy się, rzadko, wiadomo praca, szkoła itd. No i właśnie ta kumpela wychodzi za mąż nie długo, jednak bierze ślub cywilny. Wiem w jakim dniu itd. ale zaproszona nie jestem. I teraz nie wiem co jej kupić czy tylko pamiątkę, czy także kwiaty a może jakiś upominek?No ale co? Mam wielki problem, no i kiedy jej to wręczyć? Czekać przed urzędem stanu cywilnego? Czy to wypada? Naprawdę nie wiem co zrobić. A co Wy o tym wszystkim myslicie?
Ja bym po prostu pogratulowała, ale czy coś kupowała.... szczerze mówiąc nie wiem.
ja uwazam,ze dawanie prezentu czy pieniedzy jest bez sensu - przeciez nie idziesz
na wesele,tylko do urzedu. Uwazam,ze kwiaty + jakis drobny upominek bedzie jak
najbardziej na miejscu.A to wszystko mozna dac jak juz bedzie po slubie.
A musisz gratulować skoro nawet Cię nie zaprosiła...? Widocznie nie chce się z tym obnosić i pragnie ten dzień uczcić bardzo skromnie. Moim zdaniem nie powinnaś jej w tym przeszkadzać.
Słub sie zbliza a ja mam tylko pamiatke kupiona? Czy kwiaty tez kupic? I isc pod urzad i po slubie jej to wreczyc? Co myslicie? bo nie wiem kiedy... i co i jak... kompletnie