Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Niebawem mam wiele ważnych rodzinnych uroczystości i chciałbym wyglądać jak najlepiej i najpiękniej. Moim dużym mankamentem są dość cieńcie, jasne i rzadkie rzęsy. Nawet po porządnym umalowaniu wyglądają licho. Ale nic nie poradzę - takie rzęsy odziedziczyłam. Myślę jednak o zagęszczeniu rzęs. Słyszałam coś o różnych metodach, między innymi o Nouveau Lashes , która polega na doklejaniu na całej długości naturalnych rzęs sztucznych rzęs z poliesterowo - jedwabnego włókna. Ale nie wiem jak to wygląda ? No bo zapewne muszą to jakimś klejem doklejać i mam obawy czy mi to oczy nie podrażni. Czy któraś z Was zagęszczała rzęsy tym lub innym sposobem i mogłaby coś więcej na ten temat powiedzieć jak to wygląda i ile się ten efekt utrzymuje ?
Nic nie wiem na temat metody zagęszczania rzęs - na pewno taka istnieje, jednak póki na to sie nie zdecydujesz, wypróbuj sposób, który zaleciła mi kiedys moja kosmetyczka. Wprawdzie dotyczyło to brwi, ale chyba na rzęsy też podziała.
Brakowało mi kilku włosków i psuło to dość istotnie linię brwi. Kosmetyczka zaleciła smarować brwi codziennie na noc, przez kilka tygodni, olejkiem rycynowym. Nanieśc szczoteczka i lekko wmasować.
Podeszłam do tego bez większego przekonania, ale robiłam jak zaleciła.
Włoski urosły, brwi wyraźnie sie wzmocniły, podobnie rzęsy, które równiez potraktowałam olejkiem. Teraz taką kurację robie co pewien czas. Spróbuj:)
generalnie efekt utrzymuje się tak długo jak długo będzie żyć Twoja naturalna rzęsa - bo to własne do niej jest przyklejana syntetyczna rzęsa i wraz z nią wypada w cyklu naturalnym czyli po około 2 miesiącach od implementacji. .. o podrażnieniu oka klejem nie ma mowy , gdyż rzęsy dokleja się do naturalnych w odległości ok. 2mm od powieki ,, czyli klej nie styka się ze skórą ![]()
Podobno rzęsy się osłabiają i odklejają. Słyszałam z pierwszej ręki. lepiej doklej sobie pojedyncze kępki, taniej cię to wyniesie a efekt murowany.