Forum Kobiet - NETKOBIETY.PL

Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Serdecznie zapraszamy do lektury naszych redakcyjnych blogów Od kuchni oraz Po godzinach Szczególnie polecamy : Psychologia Uroda Miłość Wychowanie Polityka Samotność

Dodaj odpowiedź

#1 2007-07-26 10:35:28

Suri
Zaglądam tu coraz częściej

darmowe kursy angielskiego

Mam zamiar niebawem wyjechać do Szkocji, ale mój angielski nie jest najlepszy. Słyszałam, ze można tam chodzić na darmowe kursy angielskiego. Gdzie można coś takiego znaleźć ?

#2 2007-07-26 11:02:08

Kia
Niewinne początki

Re: darmowe kursy angielskiego

Ja chodziłam na taki kurs w Edynburgu, ale nie piszesz Suri dokąd dokładnie się wybierasz więc podam Ci tak bardzo ogólnie.
Poszperaj po tych adresach. Powodzenia.

www.stevenson.ac.uk

www.forthvalley.ac.uk

www.scotlandinter.net/colleges.htm

www.esoltest.gcg.ac.uk/files/esolhome2.htm

#3 2008-06-18 21:10:58

Ola
Do zakochnia jeden krok

hej a sa takie kursy w angli?ma ktos jakies namiary inetresuja mnie okolice leicester  i cory.. zgory dziekuje smile

#4 2008-06-26 11:06:17

Lady29
Wkręcam się coraz bardziej

Witaj Olu, może ESOL ? English for Speakers of other Languages to kursy języka angielskiego które mają pomóc m.in Polakom szybko zanurzyć się w języku. W Walii zajęcia są bezpłatne a w Anglii kosztują około 2,5 funta za godzinę ( czyli taniej niż korki w Polsce wink  Zajęcia organizują zwykle lokalne College'e a coraz częściej także inne instytucje. Moja kumpela np chodzi na taki kurs do instytucji kościelnych. Podręczniki sprzedają w College'ach (ok 20 -25 funtów) Słyszałam też o kursach typowych ze słownictwem branżowym - ESOL for Work

Dodaj odpowiedź

Stopka forum