Stracilem glowe dla kobiety - Nastepny krok ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Stracilem glowe dla kobiety - Nastepny krok ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 26 ]

Temat: Stracilem glowe dla kobiety - Nastepny krok ?

Szanowne Panie

Z gory przepraszam za brak polskich znakow   

Pierwszy raz pisze na tym forum, bo chyba nigdy nie mialem problemu takiego jak teraz. Jestem calkiem atrakcyjnym I zadbanym facetem po 30-stce, od roku singlem i dwa miesiace temu poznalem online piekna dziewczyne, jak zwykle to bywa pierwsze co przykulo wzrok to wyglad, ale w niej bylo cos wiecej, cos bardzo sympatycznego. Kilka dni staralem sie zachecic ja do rozmowy i gdy wreszcie sie udalo po prostu wpadlem, moglbym przesiedziec noc rozmawiajac z nia, inteligentna, madra, pukladana. Pozniej rozmawialismy dosyc regularnie, zaprosilem ja na kolacje, ktora byla udana, wydaje mi sie ze Ona byla zadowolona a ja wpadlem jeszcze mocniej, pierwsze wrazenie potwierdzilo sie, po prostu fantastyczna dziewczyna, gdy sie rozstawalismy spytala sie do kiedy jestem w Polsce (mieszkam za granica) bo ona kolejny raz w Warszawie bedzie za nastepne 2 tygodnie ale ja niestety musialem wracac wczesniej a na portalu randkowym podalem ze mieszkam w Warszawie bo wracajac do Polski zamierzam sie tam przeprowadzic, za co zreszta byla zla na mnie.
Naprawde zupelnie stracilem dla niej glowe, gdy dzien po spytalem sie co mysli o nastepnym spotkaniu i powiedzialem ze moge nawet specjalnie przyleciec do Polski, byla sceptyczna i powiedziala ze zwiazek na odleglosc nie zadziala, ze Ona chce kogos przy sobie a nie codziennych rozmow telefonicznych ale zastanowi sie nad propozycja nastepnego spotkania. Szczerze mnie to przybilo, nie przespalem nocy a w nastepnych kilku dniach wyslalem jej pare wiadomosci, odpisala dopiero na ostatnia w ktorej napisalem ze pomimo ze tak krotko sie znamy naprawde duzo dla mnie znaczy I oczekiwalem ze napisze choc jedno slowo,  nawet “NIE” zgadzajac sie na spotkanie. Poprosilem tez o maly gest, jesli uwaza ze nie mam u niej szans gdy wroce do Polski, niech usunie mnie ze swoich kontaktow, FB itd, da mi znak zebym nie marnowal jej I mojego czasu, i nerwow. Powiedziala ze nie chce drugiego spotkania ale nie zamierza usuwac mojego numeru ani mnie. Nastepnego dnia wstajac z lozka zdecydowalem nie zostane kolejny rok za granica i zaczynam od zaraz szukac pracy w Polsce, no i w tej chwili jestem w trakcie szukania. Oczywiscie powiedzialem jej  o tym choc nie wiem czy uwierzyla, bo raz odpowiada na moje wiadomosci a innym razem mnie ignoruje, czasem czuje sie jak stalker, choc nigdy nie uslyszalem od niej zebym dal sobie spokoj, nie blokuje mnie, nic z tych rzeczy.
Jak juz pisalem, to wyjatkowa kobieta, wrecz pierwsza ktorej patrzac prosto w oczy powiedzialem, ze jest piekna, chyba pierwsza ktorej nie smialbym rozbierac wzrokiem na pierwszym spotkaniu, to wydawalo mi sie wrecz niestosowne. Nie chodzi tylko o urode, w niej laczy sie piekno, cieplo, jakis spokoj, madrosc. W przeciagu poltora miesiaca dwa razy wyslalem kwiaty za kazdym razem myslac jak milo mi sprawiac jej przyjemnosc, kilka dni temu razem z ladnymi perfumami, odpisala “trafiles w gust ale nie musiales wysylac”. Nie wiem co myslec, nie jestem desperatem jesli chodzi o kobiety, ale to calkiem inny przypadek I trudno udawac ze mi nie zalezy, nie potrafie grac, udawac gdy mam z nia do czynienia.

W jednej z pierwszych rozmow powiedziala mi, ze ma problem z niska samoocena, wydawalo mi sie ze zartuje, jest atrakcyjna kobieta i podoba sie mezczyznom. Moze kogos ostatnio poznala, sam nie wiem. Dlatego pisze do was, nikt nie zna kobiet bardziej niz same kobiety.

Barti

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Stracilem glowe dla kobiety - Nastepny krok ?

Wbrew pozorom problem niskiej samooceny, dotyczy wielu atrakcyjnych kobiet, dlatego nie sądzę aby jej słowa były jakąś kokieterią. Tak to już chyba jest, że te atrakcyjne stawiają sobie poprzeczki dość wysoko i rzadko bywają z siebie zadowolone. Sądzę, że na pytanie co naprawdę "siedzi" w tej dziewczynie, nikt nie będzie w stanie Tobie odpowiedzieć. Być może ona lubi bawić się mężczyznami, ale równie dobrze ktoś mógł się kiedy zabawić nią w związku z czym, ona dzisiaj do nowych znajomości podchodzi dość sceptycznie. Mnie się wydaje, że jest to typ dziewczyny niepewnej, która potrzebuje "hołdów" i męskiego zabiegania, aby się utwierdzić w przekonaniu, że mężczyźnie rzeczywiście zależy... smile

3

Zapomnij o niej..tyle w temacie.

Ja zawsze muszę o kimś zapominać..niestety. Nie zakocham się już nigdy.

4

Volver napisał/a:

Wbrew pozorom problem niskiej samooceny, dotyczy wielu atrakcyjnych kobiet, dlatego nie sądzę aby jej słowa były jakąś kokieterią. Tak to już chyba jest, że te atrakcyjne stawiają sobie poprzeczki dość wysoko i rzadko bywają z siebie zadowolone. Sądzę, że na pytanie co naprawdę "siedzi" w tej dziewczynie, nikt nie będzie w stanie Tobie odpowiedzieć. Być może ona lubi bawić się mężczyznami, ale równie dobrze ktoś mógł się kiedy zabawić nią w związku z czym, ona dzisiaj do nowych znajomości podchodzi dość sceptycznie. Mnie się wydaje, że jest to typ dziewczyny niepewnej, która potrzebuje "hołdów" i męskiego zabiegania, aby się utwierdzić w przekonaniu, że mężczyźnie rzeczywiście zależy... smile

"Volver" masz odemnie plusa wink, ona wspomniala kiedys jednym zdaniem o czyms bolesnym z przeszlosci, co wraca czasami. A zapomniec o niej niestety nie sposob

5

Widocznie nie zainteresowałeś jej na tyle, by chciała kolejnego spotkania. Pewnie wstydzi się Tobie to powiedzieć. Nie to, że na pewno jest tak, ale pewnie tak. Skup się na sobie, bo nic nie osiągniesz, bo to wyraźnie widać. No i może poczuć się osaczona, bo dla mnie i na pewno też dla wielu kobiet to przesada po 1 spotkaniu wysyłać perfumy czy kwiaty, ja bym się obawiała czy to nie stalker. Nie piszę, że nim jesteś, ale kobieta mogłaby się tak poczuć, zwłaszcza perfumy to prezent dość osobisty.

6

truskaweczka19 napisał/a:

Widocznie nie zainteresowałeś jej na tyle, by chciała kolejnego spotkania. Pewnie wstydzi się Tobie to powiedzieć. Nie to, że na pewno jest tak, ale pewnie tak. Skup się na sobie, bo nic nie osiągniesz, bo to wyraźnie widać. No i może poczuć się osaczona, bo dla mnie i na pewno też dla wielu kobiet to przesada po 1 spotkaniu wysyłać perfumy czy kwiaty, ja bym się obawiała czy to nie stalker. Nie piszę, że nim jesteś, ale kobieta mogłaby się tak poczuć, zwłaszcza perfumy to prezent dość osobisty.

Mozesz miec czesciowo racje, ale co do spotkania to byla zainteresowana, ostatecznie poszlo o odleglosc jaka nas dzieli.

7

Bartolo jeżeli dziewczyna zrobiła na Tobie tak duże wrażenie, to mimo tego jej aktualnego zdystansowania, nie odpuszczaj jeszcze... Generalnie do stracenia nie masz nic, a konsekwencją i konkretnymi działaniami możesz ją do siebie przekonać. Z tymi kwiatami i prezentami też bym nie przesadzała zbytnio. Krótko się znacie i takie zasypywanie kweciem już na wstępie znajomości,  trąci z lekka desperacją. Musisz trochę zastopować z tym okazywaniem atencji, żeby jej nie przestraszyć.. wink Nie twierdzę, że jesteś desperatem, albo że Twoje okazywanie jej zainteresowania jest złe, ale  zbyt krótko się znacie, żeby ona potrafiła prawidlowo odczytać Twoje intencje, czy osobowość smile

8

Do desperacji mi daleko, ja nigdy nie reagowalem tak emocjonalnie jesli chodzi o kobiety, nie mam 20 lat i calkiem przyjemnie mi bylo w ostatnim roku jak singiel, az tu nagle dostalem jak bejsbolem po glowie gdy ja poznalem. Jedyne co moge zrobic to drastycznie zmniejszyc zaangazowanie, dac jej czas na rozmyslania smile

9

Zaraz drastycznie... wystarczy trochę wink
Wiesz z tymi atrakcyjnymi kobietami, to jest tak, że wokół nich zawsze się jacyś adoratorzy kręcą. Problem polega na tym, że z czasem i przeżyciami... taka kobieta staje się trochę zdystansowana do tych wszelkich zabiegających o jej względy, bo naprawdę trudno wyczuć który z panów jest poważnie zainteresowany znajomością, a który jest zwykłym "zaliczaczem"...

10

Zyczenia noworoczne oczywiscie wysle smile, dzis wieczorem

11 Ostatnio edytowany przez Bartolomjuu (2015-12-31 21:48:25)

Życzenia już wysłałem i napisałem że na tą chwilę chyba lepiej jak dam jej spokój. Odpowiedziała że rozumie, na moją propozycje zaproszenia na kawę za jakiś czas gdy wrócę do Polski odpowiedziała że nie wie ale chyba nie.
Nie to nie chyba, że muszę to dzielić przez czworo i analizować

12 Ostatnio edytowany przez Meg73 (2015-12-31 21:50:29)

Ja myślę że skoro na tym spotkaniu poczułeś to co opisujesz to tak faktycznie było.  Nie jest powiedziane że jesteś jej obojętny. Odległość jest straszna wiem coś o tym. Ciężko jest jak nie masz przy sobie kogoś kto wspiera, pociesza, przytula i po prostu jest. Rozmowy telefoniczne są jakąś alternatywą ale nie zastąpią bliskiego kontaktu. Ja myślę że ona tego właśnie się boi. Jeżeli Ci zależy to walcz o nią i pokaż jej że jesteś w stanie zrobić dla niej wiele.

Jak Ty się wycofałeś pisząc że lepiej jak dasz jej spokój to niby  jak miała zareagować? Narzucać się? żadna kobieta tego nie zrobi. Mogła poczuć się odtrącona.

13

Skoro aktualnie nie wie... i jej nie,  to jest "chyba nie", to może  daj jej czas na przemyślenia i odezwij się z propozycją kawy dopiero przy następnej wizycie w Polsce. Nie wiem, czy ona nie jest Tobą w ogóle zainteresowana, czy tylko boi się coś zaczynać i zaangażować w związek na odległość. Nie znając jej, nie widząc Was razem, trudno jednoznacznie określić, czy  te jej pseudo dąsy, to niezdecydowanie i lęk, czy kulturalna próba spławienia adoratora... wink

14 Ostatnio edytowany przez Volver (2015-12-31 22:06:20)

Meg, ale on zaproponował wspólną kawę przy okazji następnego pobytu w Polsce. Osobiście nie widzę powodu, żeby dziewczyna mogła poczuć się odtrącona. Jak dla mnie, to trochę dziewczę "księżniczkuje". Jak on niby miałby jej jeszcze bardziej okazać, że mu zależy ? No, płaszczyć to chyba się nie powinien. Każdy jakąś godność osobistą posiada...

15

Chciałbym abyś miała rację i na pewno spróbuje ponownie jak tylko przeprowadzę się do Polski. W tej chwili to nie ma sensu bo ona nie chciała związku na odległość. Tylko nie wiem czy zupełnie dać jej od siebie odpocząć, konkretna przerwa czy spróbować spytać się co u niej słychać co jakoś czas.
Po tym jak napisałem że nie poznałem dotąd tak mądrej i poukładanej kobiety odpisała że na pewno poznam jeszcze niejedną taką. No cóż spotykałem się z niejedną ale ona bije wszystkie na głowę smile

PS. Jak jakbym chciał poznać myśli kobiet

16

Żeby wszystkie kobiety myślały tak samo... wink
Obstawiam, że po pewnym czasie milczenia otrzymasz sms-a z zapytaniem, co u Ciebie słychać... wink

17

Obiecuję że dam wtedy 10 tys zł na dom dziecka

18

Postanowiłam napisać do ciebie, bo chyba potrzebny ci jest zimny prysznic. Ja na razie popełniasz błąd za błędem i jesli dalej tak bedziesz robił, to na własne zyczenie wylejesz dziecko wraz z kąpielą- w pewnym sensie właściwie już je wylałeś, ale możesz jeszcze uratowac sytuację.
Dam ci kilka praktycznych rad, które możesz obśmiać i zlekceważyć albo zastanowic się nad tym, co napisałam.
Pierwsza rzecz- wierzę w to, że dziewczyna bardzo ci się spodobała, ale nie zapominaj o tym, że tak naprawdę nic na jej temat nie wiesz. To żadna sztuka ubrać się ładnie, pójść na randkę w ciemno i zgrywać się na mądrą oraz poukładaną dziewuszkę, skromna i wielce nobliwą,  a nastepnego dnia pójść na randke w ciemno z jakims innym i na tym drugim spotkaniu zrobic z siebie kogos zupełnie innego.
Poznałeś tę dziewczynę na portalu randkowym- w takim razie ja zwrócę ci uwage na to, że zawieranie znajomości w taki sposób jest dość ryzykowne. Dziewczyna ma konto na takim portalu i zapewne pisza do niej rózni faceci- ona może mieć codziennie po kilka, kilkanaście wiadomości od różnych i może przebierac w facetach, niczym w ulęgałkach. Jednego dna napisze do niej wspaniały Rycho, a drugiego dnia jeszcze wspanialszy Krzycho- każdy kolejny dzień przekonuje tę dziewczynę o tym, że ruch w interesie wokół niej jest i zawsze będzie. Ona jest po prostu przyzwyczajona do tego, że faceci zawsze chcą ciągnąć dalej znajomość z nią. W związku z tym ona nie musi bać sie tego, że oto któregos dnia zostanie sama na placu boju. Stałej bywalczyni randkowych portali może też wydawać się, że któregos dnia pozna ona jeszcze lepszego od tych, których poznała do tej pory- wiele takich dziewczyn to takie wieczne poszukiwaczki (podobnie rzecz się ma w odniesieniu do facetów)- przecież na tym właśnie polega cała ta zabawa w poznawaniu kogos przez portal randkowy. Tylko nielicznym udaje sie wyskoczyć z tego wirtualnego pociągu i zatrzymac się przy konkretnej znajomości- zdecydowana wiekszość dalej szuka i szuka i szuka, bo przeciez ruch w interesie jest i zawsze będzie, dopóki ludzie będą zapisywali sie na takie portale. Jesteś więc jednym z wielu jej adoratorów i ani nie  jesteś kims wyjątkowym, ani niezwykłym. Ona po spotkaniu z tobą wróciła do domu i zapewne zajrzała na swoje konto randkowe i przeczytała wiele innych wiadomości od różnych facetów. Gdybyś ty objawił sie jej, jako ósmy cud świata (tak jak ona tobie), to ja zapewniam cię, że ta dziewczyna nie miałaby żadnych wątpliwości i żadna przeszkoda nie byłaby dla niej straszną (tak jak dla ciebie- przecież takie rzeczy działają w dzwie strony, skoro ty możesz, to dlaczego ona nie może? No pomysl logicznie)- jesteś po prostu jednym z wielu, którzy interesuja się nia i o nia zabiegają.
Dalej- napisałeś, że wysłałeś jej kwiaty, jakies prezenty- w takim razie ona podała ci swój adres. A skoro tak, to znaczy, że nie jesteś tak całkiem na straconej pozycji, bo mało kto podaje swój adres dopiero co poznanemu na poratlu randkowym facetowi. a może ona wcale nie est taka mądra, jak to wydaje się tobie? Tak czy siak ty wiesz gdzie ona mieszka- zacząłeś więc o wysyłania kwiatów, prezentów i miliona wiadomości (az momentami sam czujesz się jak stalker)- bląd za błędem. Nie robi się takich rzeczy, jesli nie chce się wyjść na idiotę. Czym innym bowiem jest klasyczne zdobywanie kobiety, a czym innym jest robienie z siebie głupka i to w oczach inteligentnej dziewczyny.
Opanuj się więc i przestań robic z siebie sapiącego pieska. Nie wypisuj do niej dniami i nocami, nie narzucaj się i nie wysyłaj żadnych kwiatów ani prezentów.
Kończę na razie- potem, być może, jeszcze do ciebie napisze.

19 Ostatnio edytowany przez Bartolomjuu (2016-01-01 00:30:34)

Do tej pory nie znam jej adresu a numer telefonu zdobyłem sam bez jej wiedzy, tylko po to żeby firma kurierska wiedziała do kogo zadzwonić z przesyłką, jednocześnie zawsze dzwoniłem do niej wyłącznie za jej zgodą.
Jeszcze raz powtórzę, nie jestem nowicjuszem, byłem w dwóch poważnych związkach i kilka razy w mniej poważnych. Ale poznanie jej było jak lewy prosty na twarz, nie wiedziałem jak się zachować. Mój instynkt samozachowawczy wyklucza ładne, puste laski, zapewniam że nie lecę wyłącznie na ładną buźkę.

PS. Tak przyznaję ci rację, byłem zbyt napastliwy, ale człowiek uczy się na błędach, nigdy więcej, potrzebny jest spokój. Ale nawet gdy masz jakieś doświadczenie i spotykasz osobę która zupełnie wymyka się twojej wiedzy, jesteś bezradny.

20 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2016-01-02 01:02:05)

Bartolomjuu napisał/a:

Życzenia już wysłałem i napisałem że na tą chwilę chyba lepiej jak dam jej spokój. Odpowiedziała że rozumie, na moją propozycje zaproszenia na kawę za jakiś czas gdy wrócę do Polski odpowiedziała że nie wie ale chyba nie.
Nie to nie chyba, że muszę to dzielić przez czworo i analizować

Moim zdaniem same życzenia, by wystarczyły. A tak to znowu niepotrzebnie o tym piszesz moim zdaniem. Najwyżej można jak piszą inne osoby dać czas, zobaczyć czy wtedy będzie chciała się spotkać, ale nie więcej, bo jeśli nie, to nic na siłę nie zrobisz i zdecydowanie nie warto.

Aaa i dobrze rozumiem, Ty zdobyłeś sam jej numer telefonu, oni do niej zadzwonili, że mają dla niej przesyłkę. Moim zdaniem to mogło być też dla dziewczyny niefajne, ja poważnie obawiałabym się faceta, który sam zdobywa mój numer telefonu, nie mając przecież pewności czy tego chce. A ok, nie jesteś stalkerem, ale obawiać się można, bo niejedna jest taka sytuacja, że facet zdobywał telefon, adres i osaczał dziewczynę. No tutaj moim zdaniem niepotrzebnie to robiłeś, za słabo się znacie i nawet nie wiedziałeś czy ona chce, byś miał jej numer, nic na siłę.

21 Ostatnio edytowany przez Bartolomjuu (2016-01-02 14:44:24)

Z tymi życzeniami masz rację, ale już się stało, nie cofnę tego.
Co do kwiatów to była bardzo pozytywnie i mile zaskoczona, nie ukrywała tego, że nieczęsto ktoś robi jej taką niespodziankę.

Popełniłem masę błędów, muszę się pogodzić z tym że pewnie już się więcej nie spotkamy.

22

Ok rozumiem. Nie no dla mnie gorsze właśnie z tym zdobywaniem numeru telefonu, ja bym nie była zadowolona tak ledwo znając faceta. No, ale kobiety są różne, może jej to nie przeszkadzało. Teraz lepiej byś niczego nie narzucał, jak będzie chciała, to sama się odezwie.

23

Jak już pisałem nie ma co czekać tylko iść do przodu. Zawiesiła swój profil na portalu na którym ją poznałem, czyli albo ma dosyć tych nowych internetowych znajomości albo poznała już kogoś.

24

Bartolomjuu napisał/a:

Popełniłem masę błędów, muszę się pogodzić z tym że pewnie już się więcej nie spotkamy.

Nie jest powiedziane, że gdybyś potraktował ją adekwatnie do "stażu" waszej znajomości to ta historia potoczyłaby się inaczej. Może rzeczywiście zniechęcił ją fakt, że nie mieszkasz w Polsce, a może po prostu nie poczuła tego "czegoś".

Niepotrzebnie się tak na nią napaliłeś, jeśli ma się "warunki" tj. atrakcyjny wygląd, na którym na 1 randce z neta głownie skupia się uwaga, to (o ile ma się trochę oleju w głowie) nie jest trudno zrobić dobre wrażenie. Tak naprawdę nic o niej nie wiesz, po jednej kolacji nie da się stwierdzić, że to własnie ona byłaby Twoja wymarzoną kobietą. Nie powinieneś jej tak idealizować.

Moim zdaniem o tej dziewczynie źle świadczy chociażby to, że tak bez zająknięcia przyjęła Twój drogi prezent, mimo, że nie miała zamiaru kontynuować tej znajomości. Zresztą nawet gdyby miała zamiar to prezent totalnie nieadekwatny do dlugości waszej znajomości. Gdyby mi facet po 1 randce wysyłał takie 'załączniki" do kwiatów to pomyślałabym, że albo jakiś niezrównoważony psychicznie albo cwaniak, ktory myśli, że może mnie kupić albo, że jego "gest" i forsa mnie zachęcą. Tak czy inaczej uznałabym taki podarunek za niestosowny i próbowała go odesłać.

25

a ja myślałem że to ja popełniam błędy bo biorę to na spokojnie, a tu proszę zbytnia nachalność też jest zła.

26

Realnie to chyba jesteś marzycielem czy coś.
Przeprowadzisz sie do Polski , znajdziesz prace , mieszkanie itd dla kobiety z która raz sie spotkałeś i niezbyt wiele wiesz na jej temat.
Zaproponuj jej zeby wpadła tam gdzie mieszkasz.
Może sie jej spodoba.
Zanim zrobisz cokolwiek to przynajmniej ją poznaj żebyś się hmm nie rozczarował.

Posty [ 26 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Stracilem glowe dla kobiety - Nastepny krok ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024