Forum Kobiet - NETKOBIETY.PL

Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Serdecznie zapraszamy do lektury naszych redakcyjnych blogów Od kuchni oraz Po godzinach Szczególnie polecamy : Zdrada - Rozstanie Psychologia Uroda Miłość Wychowanie Samotność

Dodaj odpowiedź

#1 2008-04-02 10:11:26

Ada
Powoli się zadomawiam

Amulety i talizmany

Macie jakieś swoje talizmany i amulety, które przynoszą Wam szczęście? Wierzycie w to, że amulety i talizmany pomagają Wam w osiągnięciu określonych celów i przynoszą szczęście?

#2 2008-04-02 22:46:34

Eliza
Wkręcam się coraz bardziej

Re: Amulety i talizmany

Witam!

Wydaje mi się że to od nas zależy jaką my nadamy wartość danemu przedmiotowi...kiedys bardzo chciałam nabyć sobie coś takiego lub po prostu dostać od osoby dla mnie ważnej,ale po pewnym czasie doszłam do wniosku że to od nas zależy nasze życie,powodzenie,osiągnięcie celu...nasuwa mi się taka myśl-czy nie jest tak że chcemy zrzucić odpowiedzialność na coś lub kogoś?
Nie mam żadnego talizmanu,ale uwielbiam nosić przy sobie kartkę papieru na której co dziennie zapisuję nową sentencję i czytam sobie ją w ciągu dnia,rozmyślam nad nią...zastanawiam się...hehe lubię tak podumać sobie...

Pozdrawiam

#3 2008-07-08 23:32:13

CookieBitch
Przyjaciółka Forum

nie mam.. chociaz mialam kiedys takie... czasami wierze. np kiedy jest to jakis drobiazg od kogos mi bliskiego.. kiedy mam go przy sobie w waznej dla mnie chwili mysleze ta osoba jest przy mnie duchem .

-jak boli  miedzy majtkami?
=zakladasz dwie pary majtek i boli miedzy nimi.
- a co jest miedzy majtkami?
=ee.. miedzy majtkami jest proznia.

#4 2008-07-21 23:18:18

Brida
Gość

Eliza napisał:

Witam!

Wydaje mi się że to od nas zależy jaką my nadamy wartość danemu przedmiotowi...kiedys bardzo chciałam nabyć sobie coś takiego lub po prostu dostać od osoby dla mnie ważnej,ale po pewnym czasie doszłam do wniosku że to od nas zależy nasze życie,powodzenie,osiągnięcie celu...nasuwa mi się taka myśl-czy nie jest tak że chcemy zrzucić odpowiedzialność na coś lub kogoś?
Nie mam żadnego talizmanu,ale uwielbiam nosić przy sobie kartkę papieru na której co dziennie zapisuję nową sentencję i czytam sobie ją w ciągu dnia,rozmyślam nad nią...zastanawiam się...hehe lubię tak podumać sobie...

Pozdrawiam

Witaj

Czytałam Twojego opsta o potędze podświadomości... i.... własnie u mnie jest identycznie... wciąż warcam myślami do słów... które leczą moją duszę... wierzę... smile

#5 2008-07-24 16:31:48

hania23
O krok od uzależnienia

Eliza, takie dumanie, to najlepsza rzecz jaka możemy sobie podarować. Można to nawet nazwać medytacją.
Ja robię też często restart mego "komputera" czyli umysłu i dzięki temu mogę mieć częstszy dostęp do drogi serca.
Pozdrawiam cieplutko

Dodaj odpowiedź

Stopka forum