Nie chce alimentow - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Nie chce alimentow

Mam nie typowy problem. Jestem dosc zamozna kobieta i jestem w ciazy z obecnym partnerem. Chociaz wiem ze ten zwiazek nie ma przyszlosci. Wiec nie bede oczekiwac alimentow na dziecko od partnera. Chce go jakos zabezpieczyc. Czy moge wystosowac jakies pismo ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nie chce alimentow

Alimenty są na dziecko,nie na Ciebie. Poza tym obecnie nie potrzebujesz pomocy, ale nigdy nie wiesz co Cie moze spotkać. Ja jestem zdania ze to siebie lepiej zabezpieczyć niz kogos.

3 Ostatnio edytowany przez Krejzolka82 (2015-11-26 22:01:23)

Mam pytanko, kogo Ty chcesz zabezpieczyć, nienarodzone Dziecko czy Partnera?

A tak na marginesie, jeżeli nie znasz się na przepisach o alimentach a piszesz, że jesteś majętną Osobą to dlaczego nie skorzystasz z płatnej porady prawnej?

4

Alimenty nie są przyznawane z automatu. Jeśli nie wystąpisz o nie do sądu to partner żadnych alimentów do płacenia miał nie będzie.

5

Możesz jeszcze nie wskazywać swojego partnera jako ojca. Bo ojcostwo w przypadku konkubinatu też nie jest z automatu tylko na wniosek matki dziecka smile

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024